Engelli biri ile birliktelik

Merhaba, benim esim engelli, hayati boyunca belli zorluklarla yasamis, hayatinin bundan sonrasi da bu sekilde olacak. Ben bunu bilerek evlendim. Bedensel herhangi bir engeli olmasa da belli basli seyleri yapamayabiliyoruz. Cikip cilginca gezemeyiz mesela, yorulur, hastaligi nukseder, inanilmaz aci ceker. Cok yorulamaz ama calisabiliyor, sosyal hayatini yasayabiliyor, oglumuzla ilgilenebiliyor. Ben boyle sevdim, boyle kabul ettim, yarina cikacagimizin garantisi yok, ben cok daha kotu duruma dusebilirim. Bastan her seyi dusunerek bu yola cikmak gerekiyor.

Belki kolunda protez vardı eldiven vardı bu sebepten farketmedi ve gönlünü kaptırdıktan sonra anladı olamaz mı?
Konu sahibine soralım ozaman...
blleg blleg engeli olan adamın kolunda protez falan mı vardı da başta farketmedi??
Protez olsada farkedilir protez gerçek gibi hareket etmiyor 2 ayda kadın bunu göremediyse kadının da gözlerinde sorun var derim...

Benim bir engelim yok. En ufak bir saglik sorunum yok. Bu acidan 26 yillik hayatimi mukemmel geçirdim.
Ancak 1.5 aydir hastanelerdeyim. Dusunulen ön tani doğruysa ilerde sol bacagim benim hayatimi cok sinirlayacak. Hayal ettigim bircok seyi yapmami engelleyecek. Bir dizi ameliyat olmam gerekebilir. Uzun vadede bacagim kısalabilir ve topallamaya baslayabilirim. Tabii ki yine de bir bacagim olacağı icin cok mutluyum. :KK51:

Tabii ki su anda esimin beni terk etmesi gibi bir durum soz konusu olamaz. Beni cok sevdigini, yataga bagimli kalsam bile cok sevecegine inancim tam.
Ama diyorum ki 10 yil once hastalansaydim ve o beni tanidiginda topalliyor olsaydim acaba yine de beni tanimak ve sevmek ister miydi? Tabii ki bu konuda net bir yargim yok. Tanimak istemese bu onu kotu biri mi yapardı? Hayir yapmazdı.
Ama simdi terk ederse, evet bu onu cok cok kötü biri yapar.
O yuzden sevmiyor ve sevilmiyorsa bir an once iliskisini kessin. Ne kadar gec, o kadar kötü.
Ama hayat boyle bir sey iste. Kimse de guzellligine, bacağına, koluna cok guvenmemeli.
Insan bir sorun yasayana kadar uzvunun varligini cok fark etmiyor. Ben ilahi adalete degil, vicdana inanirim. Kalbi ve ruhu guzel bir insan bulmanın her uzuvdan kıymetli oldugunu düşünür ve yerinde olsam buna gore hareket ederdim.
Ayrica bu konuda sorun cikarmayacak bir aile oldugunu da pek düşünmüyorum. Bizler gibi anne babalarimiz da bir gun aniden hepimizin engelli kalabilecegimizin farkinda degiller.

Elbette keske ona bir sey olmasaydi . Ama sunu cok net hatirliyorum .Adam ona dediki bana bu yaptigini en sevdiginle imtihan olup odeyeceksin.. tek duam bu dedi

Abartmış adam da. Millet engelli çocuğunu bile terk ediyor. Bir kadın bir adama niye ömür boyu baksın? Demek ki sevgileri çok da kuvvetli değilmiş kız da kaldıramamış. Kolay mı felçli birine ömür boyu bakmak?
Ben kızı bu yüzden suçlayamam.

Terk edemeyeceğin biri ya anan baban olur ya çocuğun olur ya da canından çok sevdiğin eşin olur. Zor. Bunlar arasında mecbur olduğun da sadece çocuğun.

O halde ben size bir olay anlatayim. Benim cok samimi bir arkadasim bundan 4 yil evvel internetten biriyle tanisti. Tanistigi kisi son derece guzel konusabilen , son derece egitimliydi ve hos bir adamdi. Bulustular ve birbirlerine asik oldular. Gel zaman git zaman bu adam buyuk bir trafik kazasi sonucu felc oldu . Belden asagisini kullanamayacak haleydi.Benim arkadasim bunu asiri sorun etti ve sirf bu sebepten ayrildi. Ve o adam ona dediki bana bu yaptigini en sevdiginle imtihan olarak odemeni diliyorum , Rabbimden tek beklentim bu dedi.Sonrasinda baska bir adamla evlendi ve hamile kaldi
Ama Allah cok buyuk, adaleti cok sert..
Dogan bebeklerinin kemiklerinin gelisimi sorunluydu ve bebegin yurumesi de cok zormus.. ilk duyar duymaz aklimiza o adam geldi .ilahi adalet cok kotu bir sey.
olmaz olsun öyle beddua... ne demek ilahi adalet teccelli etti.. yuce ALLAH o kadar zalimmi ki bir bedeli bebeye ödetsin.. madem butun engelli annelerı muhakkak gecmıste yasadıkları bır hatanın bedelını ödüyorlar... o arkadasa gelınve ayrılıp ayrılmamak en buyuk en dogal hakkı... kensınde o gücü görememiştir mutlu olamayacagına inanmıstır böyle bir karar almıs ve ayrılmıstır... erkek içinde cok elim bir olay ama beddua etmesi cok cok kötü bir hal...sonucta 30 yıllık kocasını bırkmamıs... üüzülebilir affetmeyebilir ama en sevdıgınden cıksın demek cok cok kötü...

Konu sahibine soralım ozaman...
blleg blleg engeli olan adamın kolunda protez falan mı vardı da başta farketmedi??
Protez olsada farkedilir protez gerçek gibi hareket etmiyor 2 ayda kadın bunu göremediyse kadının da gözlerinde sorun var derim...
İki ayda demiyorum ilk tanıştıklarından bahsediyorum. Ayrıca ben engelli diye birlikte olma demiyorum eğer kendisine güvenmiyorsa olmasın diyorum. Anlamadan çok muhalefet iyi değil. Sürekli alıntı yapmayı sevmiyorum. İyi günler.

olmaz olsun öyle beddua... ne demek ilahi adalet teccelli etti.. yuce ALLAH o kadar zalimmi ki bir bedeli bebeye ödetsin.. madem butun engelli annelerı muhakkak gecmıste yasadıkları bır hatanın bedelını ödüyorlar... o arkadasa gelınve ayrılıp ayrılmamak en buyuk en dogal hakkı... kensınde o gücü görememiştir mutlu olamayacagına inanmıstır böyle bir karar almıs ve ayrılmıstır... erkek içinde cok elim bir olay ama beddua etmesi cok cok kötü bir hal...sonucta 30 yıllık kocasını bırkmamıs... üüzülebilir affetmeyebilir ama en sevdıgınden cıksın demek cok cok kötü...

Ya bu kadının ömür boyu onunla beraber hayatını mahvetmesini nasıl isteyebilir ki?

Adam kadını hiç sevmemiş ve çok bencil biri.

Buna kendi karar verecek.Engeli olmayanların olduğu kadar engellilerin de evlenmeye hakkı var.İyi düşünsün kararını versin.

Yok emin olun bunu yaşadim. Yani bir bir sahit oldum
O zaman da yani terkettiginde ona bunun icin onu birakiyorsun ona hayatta yapabilecegin en kotu seyi yapiyorsun demistim.Ne yapayim tum hayatimda onu mu sirtlayacagim ailesi var bakar demisti...
Bana mantiksiz gelmedi valla kizin yaptigi.peki siz omur boyu tasiyavilir miydiniz bu sorumlulugu ve yuku?ne yalan soyleyeyim ben de ugrasamazdim.taslayan taslasin beni.ayni sey benim basina gelmis olsaydi karsi tarafinda boyle bir sorumlulugu tasimasini istemez ve benden ayrildi diye de sacma sapan beddua etmezdim.ha cok uzulurdum o ayri.ama inan karsi tarafi da anlardim.evlendikten sonra boyle bir sey olursa durum farkli tabii

Ya bu kadının ömür boyu onunla beraber hayatını mahvetmesini nasıl isteyebilir ki?

Adam kadını hiç sevmemiş ve çok bencil biri.
aynen öyle ALLAH muhafaza hepımızın basına gelebılır ama telefonda tanısmıs daha nısan dugun yok ortada... e yanı ask sevgı bıtebılır bu da cok dogal.. dinen bosanmak bile var.. dedıgım gibi kocası olsa evlatları olsa sırtında tasısın.. cok bencilce acıkcası...

Bu durumda sadece işi önemli erkeğin. Bi mesleği var mı ve bu meslek geçici mi??
Bunları düşünüp ona göre karar verin ..

Bahsedilen kisi yataga bagimli, kisisel ihtiyaclari icin baskasina muhtac birisi degil. Kolundaki engel yuzunden mutsuz olacagini dusunmek bence cok bencilce. Yarin kimin kaza gecirip yataklara dusecegi belli mi? Koluyla degil, kalbiyle evlenecek. Yurume engelli olsa, kisisel ihtiyaclarini kendi basina giderememe olsa derim ki sorumluluk alamayabilir, kolay degil cunku bir insanin yasamsal ihtiyaclarini daimi karsilamak.

Bence yol yakinken donsun, simdiden bunu dusunuyorsa...

değişik bir durum. eğer önceden tanıssaydıda sevseydi ve sonradan böyle birşey cıksaydı acaba terkedermiydi? muhtemelen terketmezdi. Deli gibi sevdiği için . ben öyle düşünmek istiyorum acıkcası. Suan ortada tam olarak birşey yok. sevgisindende emin değil belliki. şimdiden bunları düşünüyorsa adamı kendine daha cok baglamadan bence bitirsin bu ilişkiyi.
benim eşim yada cevremde engelli bir insan yok. ama olsa ne olurdu. ?
Severek evlendim. Deli gibi aşığım.

Eşim ben hamileyken ufak bir kaza geçirdi . Trafik kazası değil . Merdivenden düştü. ve ayağı diz kapagından kırıldı. Doktor alcıya aldı. Benim karnım burnumda. Ben de izin aldım iş yerinden 10 15 gün kadar . alçı 10 gün duracaktı. Hiç sorun etmedim. Yemeğine kadar yatagına getirdim. Sabunlu bezlerle ağzını yüzünü sildim. Banyosuna kadar ben yaptırdım ve daha fazlası. omuzumda tasıdım resmen. Bir de bunların dısında evin tüm yükü arabının vergi işleri sigortası herşey bana baktı. çarsı pazar gezdim. Sonrasında doktora gittik ve doktora kendim dedim iyilesmemiştir verin bir ay daha rapor diye. doktor dururmu caktı 30 gün raporu. oldumu sana 40 gün. 40 gün ben baktım. eşim yalvar yakar oldu gidip cıkartalım diye. bana yük oluyor diye. ama kendide dedi onu ne kadar sevdiğimi bir ömür olsa ona ağlanmadan bakabileceğimi. ki gercekten bakarım. Sevgi böyle birşey. demem o ki gerçekten sevse sorun etmez . Bir ömür bakarım kocama. ne olursa olsun. Canım ciğerim o benim.

Biz olur desekde boş, olmaz desekde...

Önemli olan kendisinin ne düşündüğü ama şimdiden bunu sorguluyor acaba diyorsa o iş zor...

Sonuçta hepimiz birer engelli adayıyız yarın başımıza bir trafik kazası geleceğini ve ömrümüzün sonuna kadar felç kalacağımızı da bilemeyiz veya bunun tam tersi...

Evlenmeden önce hiç bir şeyi olmayıp evlendikten sonra eşi engelli olan bir çok çift var birde böyle düşünmek gerek...

Bence insanın fiziki engeli sorun değil.. ama kalbi engeliyse o en büyük sorundur yani kalbi kötüyse yalancıy sa niyeti bozuksa iyi görünüp sevdiğini üzecekse işte odur sorun.. Bence hiç düşünmedin kimim ne olacağı hiç belli değil hepimiz engelli adayıyjzz kol değil Allah korusun bi kaza bela gelir başımıza hepten yatalak olur... Herkesin gönlüne göre versin Rabbiö

Bence evini gecindirebiliyorsa engel önemli değil.
Arkadasınız bu engeli bu kadar yakıyorsa adamı tüm kalbiyle beğenmiş değil demek ki.
Her ne olursa olsun bu insan benim kabulum dediğiniz kişiyi seçin.

Arkadaşının evlenmeden önce bunu bir düşünmesi normal
Düşünmese bı seer evlenmeden aklın neredeysi denirdi
Ben de büyük bir sorun olacağını düşünmedim
Evlendikten sonra ne olacağımız da belli değil ki

Bana mantiksiz gelmedi valla kizin yaptigi.peki siz omur boyu tasiyavilir miydiniz bu sorumlulugu ve yuku?ne yalan soyleyeyim ben de ugrasamazdim.taslayan taslasin beni.ayni sey benim basina gelmis olsaydi karsi tarafinda boyle bir sorumlulugu tasimasini istemez ve benden ayrildi diye de sacma sapan beddua etmezdim.ha cok uzulurdum o ayri.ama inan karsi tarafi da anlardim.evlendikten sonra boyle bir sey olursa durum farkli tabii
Basina gelemeyenin yorum yapmasi kolay. Ama ben sevdigim insan icin herseyi yaparim
Kalbi engelli bir adamla 4 sene yasadim. Benim yorumum cok farkli o yuzden.

Bu forumda bir üye vardı
Nickini hatırlayamadım bilen arkadaşlar varsa yazsın.
Sevdiği insan 2 bacağını kaybetmişti.
Buna rağmen hep yanındaydı.Arkadaşınız o üyenin konularını okusun :KK66:

Sizin arkadaşınız o insanı üzer.Boşuna ümit vermesin.
Benim de aklima ayni uye geldi. Nickini hatirlayamadim. Sevgilisi polisti sanirim. Gazi olmustu. Umarim simdi cok iyidir ikisi de.

Back
X