Engelli biri ile birliktelik

Allah kalp ve akıl mantık noksanlığı vermesin.. biz burda ne olaylar okuduk kocalarından şiddet görenlerde eli kolu kırılsın dedik.. !! Allah o kocalardan etmesinde sevgi saygı gerisini halleder

Eğer bu konu arkadaşınız için sorunsa şimdiden uzak dursun çünkü zaten 1 ay çok kısa zaman

Bugün belki engelli diye vazgecebilir... UNUTMAYİN YARİN ENGELLİ OLMAYAN BİRİYLE EVLENDİGİNDE NERDEN BİLİYOR BASİNDAN KAZA GECMİYCEGİNİ ENGELLİ OLMUCAGİNİ... ayrilacakmi acaba o zmn... Allah kaza bela vermesin...

Bi kıza görücü gelir fakir diye kabul etmez hepsinden vazgecer hicbirini kabul etmez .. Gel zamn git zamn o kadar zengin biri isterki bu hemn kabul edr evlenirler....

Bir hafta sürmez adam iflas eder kuru ekmek bile bulamaz....

Bilmiyorum anlatabildimmi:KK16:

Benim tanıdığım gözleri görmüyordu ve her işini yapardı yıllar sonra kendisi gibi gözleri görmeyen bir adamla evlendi.
Çok mutlular ayrıca kadın hastalandı ameliyat oldu, bebegi olamadı aileler destekti bu konuda tabi eşi bende problem diyerek ailesine taviz vermedi.
Engel nedir ki kalplerde engel olmasın yeter ki.
Hepimiz engelli adayıyız ayrıca

O halde ben size bir olay anlatayim. Benim cok samimi bir arkadasim bundan 4 yil evvel internetten biriyle tanisti. Tanistigi kisi son derece guzel konusabilen , son derece egitimliydi ve hos bir adamdi. Bulustular ve birbirlerine asik oldular. Gel zaman git zaman bu adam buyuk bir trafik kazasi sonucu felc oldu . Belden asagisini kullanamayacak haleydi.Benim arkadasim bunu asiri sorun etti ve sirf bu sebepten ayrildi. Ve o adam ona dediki bana bu yaptigini en sevdiginle imtihan olarak odemeni diliyorum , Rabbimden tek beklentim bu dedi.Sonrasinda baska bir adamla evlendi ve hamile kaldi
Ama Allah cok buyuk, adaleti cok sert..
Dogan bebeklerinin kemiklerinin gelisimi sorunluydu ve bebegin yurumesi de cok zormus.. ilk duyar duymaz aklimiza o adam geldi .ilahi adalet cok kotu bir sey.
Bu nahsettiğiniz kişi balet miydi? tanıdık geldi hikaye

Bir insan, karşısındaki insanın kalbini sevdikten sonra bedensel eksikliklerine takılmaz ki...

Benim erkek arkadaşımında bi bacağı kısa ve ince topallama var bi miktar emin olun insan sevdiği zaman gözüne bile gelmiyor ailem de bu durumu biliyor aynı benim gibi karşıladılar annemin ilk tepkisi şu oldu hatta " kızım ben o konuda birşey diyemem yarın birgün bizim sakat kalmayacağımız ne malum " emin ol bu iş kalpte bitiyor gözüne bile gelmiyor insanın bi hayatı bir arada geçirmek istediğin insanı bulmuşsan orası eksik burası hatalı demek bence gerçekten komik ha herkes kabullenmeye bilir saygı duyarım o zaman baştan kessin önünü ama emin olun bu dert edilecek birşey değil

Sağlam biriyle evlenip evlendiği kişinin herhangi bir şekilde kolunu kaybetmeyeceğinin garantisi var mı? Çok daha ciddi bir engel olsa bile bir derece. Seviyorsa çocuğu iyice konuşsun engelinin tam olarak ne olduğunu nasıl bir derece de olduğunu. Hayatını ne ölçüde kısıtladığını. Kafasında şekiller birşeyler.

O halde ben size bir olay anlatayim. Benim cok samimi bir arkadasim bundan 4 yil evvel internetten biriyle tanisti. Tanistigi kisi son derece guzel konusabilen , son derece egitimliydi ve hos bir adamdi. Bulustular ve birbirlerine asik oldular. Gel zaman git zaman bu adam buyuk bir trafik kazasi sonucu felc oldu . Belden asagisini kullanamayacak haleydi.Benim arkadasim bunu asiri sorun etti ve sirf bu sebepten ayrildi. Ve o adam ona dediki bana bu yaptigini en sevdiginle imtihan olarak odemeni diliyorum , Rabbimden tek beklentim bu dedi.Sonrasinda baska bir adamla evlendi ve hamile kaldi
Ama Allah cok buyuk, adaleti cok sert..
Dogan bebeklerinin kemiklerinin gelisimi sorunluydu ve bebegin yurumesi de cok zormus.. ilk duyar duymaz aklimiza o adam geldi .ilahi adalet cok kotu bir sey.
Offf bu ne bicim beddua. Olan gunahsiz sabiye olmus.

Çok zor bir karar gerçekten , evet çok sevince aşılcak bir şeydir muhakkak ama insan işte bazen neler düşünüyor . Gerçekten seviyorsanız ve onu bir erkek gibi görüyorsanız yani sevgiyle bazen bizler acımayı karıştırıyoruz ( yanlış anlasılmasın acınası oldugundan demiyorum , şefkat duymak anlamında diyorum.. ) yani onu bir anne degılde sevgılı , kadın olarak sevıyorsanız ; sevgısınden de eminseniz karsıdaki beyin önünüzde ne aileniz durur ne başka bir şey kader de yazdıysa eğer .
Evet diğer arkadasların dedıgı gibi hepımız engelli adayıyız ..

Insanlar dogustan engelli olmuyor. Hepimizin heran basina gelebilecek bisey bu. Saglikli diye evlenirsin ileride basina baska isler gelir. cok zor bi durum belki de agir bi yasam. Ama engelli insanlarin engellerini gormeyip yasamlarina ortak olmak cok saygi duyulasi birsey bence. Ask var sa ve gercekten bu konunun sorun olacagini dusunmuyorsa mutluluklar dilerim..

Zor bir hadise.
Kendimi yokladım ben ne yapardım diye. Aşıksam bitmiştir. Kolunu bacağını görmem bile.
Şöyle de bir durum var. Sapasağlam haliyle evlendiğimiz adamlar bir şekilde bir kaza sonucu uzuvlarını kaybetseler boşanacak mıyız?
Arkadaşınız iyi düşünmeli. Gerçekten sevmiyorsa karşıya da kendine de eziyet etmemeli.
Aile kısmına gelince illa ki karşı çıkacaklardır. Arkadaşınız buna direnecek gücü kendi içimde bulabilmeli.

Engelli biriyle olmak daha çok fedakarlık etmek demek ,aşk gözünüzü kör edebilir o an ama ya sonra? Zaman zaman çok zorlanacağınız anlar olacak,yani daha önce hiç görmediğin biri için bu kadar fedakarlık edebilecek gücu kendinde bulabiliyormusun ?

Hepimiz engelli adayiyiz evet ama ,ben bu şekilde iliskiyi kabul etmezdim şahsen ,yani sonradan gelişebilecek engellilik durumu için tamam sevgimin gücü derim ama henüz öyle bir şey yok ortada

Konu sahibine soralım ozaman...
blleg blleg engeli olan adamın kolunda protez falan mı vardı da başta farketmedi??
Protez olsada farkedilir protez gerçek gibi hareket etmiyor 2 ayda kadın bunu göremediyse kadının da gözlerinde sorun var derim...
Hayır en başından beri arkadaşım durumun farkındaydı

Engelli olmasından çok engelli insan psikolojisini çekmekten korkardım.sonuçta çok ağır değilse ve gerçekten çok büyük sevgi varsa tabiki birlikte olunur .ama hepsi için söylüyorum ama psikolojik olarak engelini kabullenmiş ve ruh sağlığı yerinde insan olması lazım.genelde komleks yaptıkları veya eksiklik hissettikleri için ruh sağlıkları normal olmuyor ve eşine eziyet edebiliyorlar.kötü manada söylemedim kalp kırmak için vb.yaşadıkları zor ve yıpratıcı engelli insan olmakta kolay değil engelli insanla yaşamakta.Rabbim cumlemizi korusun engelli kardeslerimiEde sabır ve yardim etsin.

Benim evlenmeden evvel gorme problemi olan bir arkadasim olmustu kendisi asiri oz guvensiz yaklasimlariyla beni kendinden uzaklastirmisti arkadasiniz eger hicbr problem tasimiyorsa ve benim arkadasim gibi kendince problemler tasimiyorsa her insan sevilebilir diye dusunyorum tamamen iki gonlun isi...

Belden aşağısı felç ama adamın.. kadının hiç mi cinsel ihtiyaçları olmayacak.. ilerde annede olmak isteyecek.. adam karısının ihtiyaçlarını karşılayamıyorum diye daha beter üzecek kendini.. sonuç yine mutsuz olucak..
Ben bu olayda adamı öylece bıraktıda çocuğu öyle oldu diye düşünemem kimse kusura bakmasın...
Bende aynı fikirdeyim. Bu kişi eş ya da evlat olsa ya da bazı konuda ciddiyete binse evet ama bi şeyler başlamamışken bitirmek istemesi bana mantıksız ya da çok kötü gelmiyor

Boyle bi iliskiye baslamak herkesin harci degil.
Kol yok/bacak yok/kor/sagir vs fazlasiyla ozveri ister insanlarin bakislari bundan rahatsiz olan sevgilinin siniri vs vs

Ben baslamazfim boyle bi iliskiye ama iliskinin icinde biyerine bisey olsa hicte onemli olmazdi .
Kolun yok hadi ayrilalim demezdim

Back
X