Engelli biri ile birliktelik

O halde ben size bir olay anlatayim. Benim cok samimi bir arkadasim bundan 4 yil evvel internetten biriyle tanisti. Tanistigi kisi son derece guzel konusabilen , son derece egitimliydi ve hos bir adamdi. Bulustular ve birbirlerine asik oldular. Gel zaman git zaman bu adam buyuk bir trafik kazasi sonucu felc oldu . Belden asagisini kullanamayacak haleydi.Benim arkadasim bunu asiri sorun etti ve sirf bu sebepten ayrildi. Ve o adam ona dediki bana bu yaptigini en sevdiginle imtihan olarak odemeni diliyorum , Rabbimden tek beklentim bu dedi.Sonrasinda baska bir adamla evlendi ve hamile kaldi
Ama Allah cok buyuk, adaleti cok sert..
Dogan bebeklerinin kemiklerinin gelisimi sorunluydu ve bebegin yurumesi de cok zormus.. ilk duyar duymaz aklimiza o adam geldi .ilahi adalet cok kotu bir sey.
Belden aşağısı felç ama adamın.. kadının hiç mi cinsel ihtiyaçları olmayacak.. ilerde annede olmak isteyecek.. adam karısının ihtiyaçlarını karşılayamıyorum diye daha beter üzecek kendini.. sonuç yine mutsuz olucak..
Ben bu olayda adamı öylece bıraktıda çocuğu öyle oldu diye düşünemem kimse kusura bakmasın...

Ben arkadaşınızı tebrik ediyorum. Çünkü toplumumuzda bu durumu dert edebileceğini belirtmek dahi ayıplanıp hemen kabus dolu “teyzemin oğlunun sevdiği de öyle yaptıydı” hikayeleri sıra sıra dizilirken size kendini açıp acaba yapabilir miyim demesi alkışlanacak bir hareket.
Ki çok haklı da çünkü bizler Türkiye’de yaşıyoruz!. Ve o teyzemin oğlunun bilmem nesi olayını anlatan şahıslar yolda arabalarını engellilerin yollarına parkediyorlar, asansöre biniyorlar onlara yol vermiyorlar, kınıyorlar, acır gözlerle bakıyorlar, çocuklarını engelli bir çocuğun okuduğu sınıftan protesto için alıyorlar! Engellilerin maaşını alıp çatır çatır yiyorlar ve daha nice nicesi.
Bizim insanımız normal değil ki; eğer böyle şeyler olmasaydı kız da emin olun acaba yapabilir miyim’ diye düşünmeyecekti.
Çünkü ilk darbeyi çevresinden alıyor zaten. “Bak bunun kocası sakat, zavallı kız ne zorluklar çeker Allah bilir vs gibi iğrenç kocakarı şahıslarının sözlerini düşünüyordur.
Ama eğer ki ben sevdiğimle kimseyi takmadan hayata onun sevdiği olarak devam edeceğim ve asla da kötü hiçbir şeyi görmeyeceğim diyorsa yapsın.
Çocuğundan çıkar, senden çıkar ayrılma diyenleri de düşünmesin. Allah karına göre dağ verir. Herkesin imtihanı ayrı. Eğer kalkıp onu üzecekse ayrılmak en mantıklısı ama yok üzmeyecek ve onu eksik hissettirmeyecekse ayrılmasın.

merhaba arkadaşlar. Ben daha önce buraya kendi problemlerimle alakalı çokça konu açmıştım ve yardımcı oldunuz. Bu sefer benim değil ama kardeş kadar yakın arkadaşımın bir problemi için sizin görüş ve önerilerinizi almak istiyorum.
Kız üniversiteden yeni mezun oldu, bir erkek ile bir aydır telefonda görüşüyorlar. Daha önce ortak bir ortamda bir kere yüz yüze gelmişler. Kız da erkekten hoşlanmış ancak bir takım korkuları var.
Konuştuğu erkek bedensel olarak engelliymiş (tam emin olmamak ile birlikte bir kolu yok diye biliyorum, engelinin ayrıntılarını sormadım.) o da bazı şüphelere giriyor
Şimdi hoşlanıyorum ama ileride bu durum aramızda ve aileler arasında sıkıntıya yol açar mı?
Engelli eşleri olan bireyler hayatını idame ettirirken ne gibi zorluklarla karşılaşıyor?
Aşk engel tanımaz dedikleri şey geçici bir durum mu?
Aranızda engelli eşi olan var mı?
Not : Ben kendi yorumum olarak şöyle söyledim “kalbine sığması çok güzel, ancak ömür boyu bu böyle gidecek ve bunu kendine dert edeceksen şakın adamın başını yakma”
Karakteri engelli adamlar var yahu !!!
Her konuda anlaşma sağlıyorsalar ,bu konuya takılmamaları gerek.
Ayrıca Bi gün bizim de bi engelli olacağımızın garantisi yok !
Herkesin başına da gelebilir.

Hikaye degil bu ama , gercek. Ben bebege oh oldu demiyorum ama bir kalbi yikmak kabeyi yikmaktir bilirsiniz. Benim arkadasimin durumu cok baska idi gerci. Onca zaman adamla sorunsuz sekilde devam et, her sen aradiginda adam her seyini birakip sana kossun. Sonrasinda o zora dusunce ben yapamam de..
ben benzer bir hikayeye tanik olduğum için inandım size... Benimde bi yakinim bi iftiraya uğradı ve aynı duayı etmişti zamanında... Aradan yıllar geçti ve malesef iftira atan tarafın arkadaşiniz gibi engelli bir evladı var... Arkadaşinizi bilmiyorum ama benim yakinim bebeği duyunca çok ağladı çok üzüldü.

Bu adamdan bahsettiginiz fiziklsel engel disinda hicbir olumsuz yon gormuyorsa yani adam her anlamda mukemmel hissettiriyorsa sorun yaşamayabilir. Ama simdiden acabalari varsa hic bu ise girismesin derim..

ben benzer bir hikayeye tanik olduğum için inandım size... Benimde bi yakinim bi iftiraya uğradı ve aynı duayı etmişti zamanında... Aradan yıllar geçti ve malesef iftira atan tarafın arkadaşiniz gibi engelli bir evladı var... Arkadaşinizi bilmiyorum ama benim yakinim bebeği duyunca çok ağladı çok üzüldü.

Yani acikcasi inanip -inanmama durumu pek umurumda degil . Ben anlattigikin dogru oldugunu biliyorum. Evet cok agladi ve aglarken de hep yaptigimi buluyorum dedi

Engel "BEYİNDE" olmadığı sürece sorun yok bence.
Ve unutmayalım ki hepimiz birer engelli adayıyız.
Bugün sağlıklı ve sağlam oluşumuz,yarın da aynı olacağımız anlamına gelmiyor maalesef.
Görünmez bir kaza,tüm hayatımızı değiştirebilir.

Eğer bunu sorun edecekse ileride -ki şimdiden gözüne batması onu işaret ediyor gibi- bence ayrılsın.Ben arkadaşınızın bu durumda kötü biri olacağını düşünmüyorum,topluma da çok kulak asmayın bence.Bugün ayrıldılar diye ayıplarlar yarın birlikteyken dalga geçerler,çünkü herkes konuşuyor susan yok ki.

belki çok tepki alırım ama ben sanırım kabul etmezdim. tabiki aşk çok büyükse ve gözüm hiçbir şeyi görmüyorsa işler değişir ama telefonda görüştüğüm ve böyle bir sıkıntısı olan biriyle yapamam. çünkü ben sorumluluk insanı değilim kendimi biliyorum. tamam şuan değil ama ileride bakımda muhtaç olmayacağının garantisi yok. (evet benim de yok ama bahsedilen kişi direkt handikapla başlıyor)

açıkçası dediğim gibi bir geçmişim yoksa,kör kütük aşık değilsem,sadece telefonda tanışıp konuştuğum biriyle böyle bir yola girmezdim. bunu kendi iyiliğim için değil ikimiz için yapardım ama. çünkü hayata bakış açıma,isteklerime vs bir zaman sonra yetişemeyip onun üzülmesi,benim de sorumluluk alamayıp mutsuz olmam ihtimalleri de var. bu gibi durumlarda mantıklı düşünmek önemli olan.

merhaba arkadaşlar. Ben daha önce buraya kendi problemlerimle alakalı çokça konu açmıştım ve yardımcı oldunuz. Bu sefer benim değil ama kardeş kadar yakın arkadaşımın bir problemi için sizin görüş ve önerilerinizi almak istiyorum.
Kız üniversiteden yeni mezun oldu, bir erkek ile bir aydır telefonda görüşüyorlar. Daha önce ortak bir ortamda bir kere yüz yüze gelmişler. Kız da erkekten hoşlanmış ancak bir takım korkuları var.
Konuştuğu erkek bedensel olarak engelliymiş (tam emin olmamak ile birlikte bir kolu yok diye biliyorum, engelinin ayrıntılarını sormadım.) o da bazı şüphelere giriyor
Şimdi hoşlanıyorum ama ileride bu durum aramızda ve aileler arasında sıkıntıya yol açar mı?
Engelli eşleri olan bireyler hayatını idame ettirirken ne gibi zorluklarla karşılaşıyor?
Aşk engel tanımaz dedikleri şey geçici bir durum mu?
Aranızda engelli eşi olan var mı?
Not : Ben kendi yorumum olarak şöyle söyledim “kalbine sığması çok güzel, ancak ömür boyu bu böyle gidecek ve bunu kendine dert edeceksen şakın adamın başını yakma”
ne sorun olabilir?
evlilik zaten birbirinin eli kolu bacağı gözü olmak değil mi?
aşıksa bunları dert edeceğini sanmıyorum.

aileler arasında ne sıkıntı açacak?????

Ben arkadaşınızı tebrik ediyorum. Çünkü toplumumuzda bu durumu dert edebileceğini belirtmek dahi ayıplanıp hemen kabus dolu “teyzemin oğlunun sevdiği de öyle yaptıydı” hikayeleri sıra sıra dizilirken size kendini açıp acaba yapabilir miyim demesi alkışlanacak bir hareket.
Ki çok haklı da çünkü bizler Türkiye’de yaşıyoruz!. Ve o teyzemin oğlunun bilmem nesi olayını anlatan şahıslar yolda arabalarını engellilerin yollarına parkediyorlar, asansöre biniyorlar onlara yol vermiyorlar, kınıyorlar, acır gözlerle bakıyorlar, çocuklarını engelli bir çocuğun okuduğu sınıftan protesto için alıyorlar! Engellilerin maaşını alıp çatır çatır yiyorlar ve daha nice nicesi.
Bizim insanımız normal değil ki; eğer böyle şeyler olmasaydı kız da emin olun acaba yapabilir miyim’ diye düşünmeyecekti.
Çünkü ilk darbeyi çevresinden alıyor zaten. “Bak bunun kocası sakat, zavallı kız ne zorluklar çeker Allah bilir vs gibi iğrenç kocakarı şahıslarının sözlerini düşünüyordur.
Ama eğer ki ben sevdiğimle kimseyi takmadan hayata onun sevdiği olarak devam edeceğim ve asla da kötü hiçbir şeyi görmeyeceğim diyorsa yapsın.
Çocuğundan çıkar, senden çıkar ayrılma diyenleri de düşünmesin. Allah karına göre dağ verir. Herkesin imtihanı ayrı. Eğer kalkıp onu üzecekse ayrılmak en mantıklısı ama yok üzmeyecek ve onu eksik hissettirmeyecekse ayrılmasın.
Kız haklıysa başta niye ilişkiye başlıyor.. görmüyor mu adamın kolu yok kolu..
Iş ciddiye binince mi aklına geliyor adamın kolu olmadığı...

sevgilimi çok seviyorum ve kolunu, bacağını kaybetse, yatağa bağlı kalsa ben ondan ayrılmam. onu bırakmam.

ama en baştan engelli olan birisiyle sevgili olmak bambaşka bir şey. bu, zaten aşık olduğun birisini zor gününde terk etmek gibi değil. bu, bile bile bir zorluğa (?) adım atmadan önce düşünmek.

insan aşık değilse, sevmiyorsa zaten oturup bi düşünür zaten. burda taşlamışlar arkadaşınızı ama böyle düşünceler çok doğal, insani düşünceler.

ve ben kendisini bir süre ölçsün tartsın diyorum. adamın engeli ne ölçüde? kadının kaldırabileceği bir seviyedeyse görüşmeye devam etsinler, aşık olursa zaten o engel azıcık umrunda bile olmaz. şu an mantığı üst seviyede diye kendine engel olmaya çalışıyor çünkü. doğru da bir hareket. üç gram fedakarlık yapınca ilk kötü anda insan suratına varan bi tipse mesela, kendini engellemesi, bu ilişkiyi başlamadan bitirmesi en güzeli olur.

Benim icin fark etmezdi sanirim. Arkadasiniza ek bir sorumluluk getirmeyecek bir engel olsa dahi insanlarin konustuklarina kulak asmayacak bir karakterde olmasi lazim bunun icin. Ailesinin, cevresinin dediklerinden etkilenen biriyae hic baslamamak en iyisi. Cunku eminim aradan puruz yaratip olumsuz karsilayan birileri olur boyle durumlarda.

O halde ben size bir olay anlatayim. Benim cok samimi bir arkadasim bundan 4 yil evvel internetten biriyle tanisti. Tanistigi kisi son derece guzel konusabilen , son derece egitimliydi ve hos bir adamdi. Bulustular ve birbirlerine asik oldular. Gel zaman git zaman bu adam buyuk bir trafik kazasi sonucu felc oldu . Belden asagisini kullanamayacak haleydi.Benim arkadasim bunu asiri sorun etti ve sirf bu sebepten ayrildi. Ve o adam ona dediki bana bu yaptigini en sevdiginle imtihan olarak odemeni diliyorum , Rabbimden tek beklentim bu dedi.Sonrasinda baska bir adamla evlendi ve hamile kaldi
Ama Allah cok buyuk, adaleti cok sert..
Dogan bebeklerinin kemiklerinin gelisimi sorunluydu ve bebegin yurumesi de cok zormus.. ilk duyar duymaz aklimiza o adam geldi .ilahi adalet cok kotu bir sey.
Ilahi adalet kötü bir sey degil de ah almak kotu bir sey

Eşimin akrabalarında engelli bireyler var. Ilk evlendigimde çok gözüme batiyordu üzülüyordum empati kuruyordum gereksiz her şeye yardım etmeye çalışıyordum. Ama uzun süre görünce öyle alıştım öyle normallesti ki. Evli çocukları var işleri var. Sosyal hayatta hiçbir farkları yok artık benim için de yok. Bu zamanla aşılacak bir şey bence. Önemli olan huy.

Kız haklıysa başta niye ilişkiye başlıyor.. görmüyor mu adamın kolu yok kolu..
Iş ciddiye binince mi aklına geliyor adamın kolu olmadığı...
Belki kolunda protez vardı eldiven vardı bu sebepten farketmedi ve gönlünü kaptırdıktan sonra anladı olamaz mı?

Kolun yedegi var.
Yatalak degil,zihinsel engel yok.
Goruyor duyuyor..

biz insanoglu saniyeligiz, bizim bedenler ilahi sigortali mi?
Arkadasiniz bu cocugu uzer bnce.
Hic umit vermeden gorusmeyi kessin

Bu forumda bir üye vardı
Nickini hatırlayamadım bilen arkadaşlar varsa yazsın.
Sevdiği insan 2 bacağını kaybetmişti.
Buna rağmen hep yanındaydı.Arkadaşınız o üyenin konularını okusun ;)

Sizin arkadaşınız o insanı üzer.Boşuna ümit vermesin.

Back
X