- 1 Haziran 2017
- 720
- 1.519
- 113
O halde ben size bir olay anlatayim. Benim cok samimi bir arkadasim bundan 4 yil evvel internetten biriyle tanisti. Tanistigi kisi son derece guzel konusabilen , son derece egitimliydi ve hos bir adamdi. Bulustular ve birbirlerine asik oldular. Gel zaman git zaman bu adam buyuk bir trafik kazasi sonucu felc oldu . Belden asagisini kullanamayacak haleydi.Benim arkadasim bunu asiri sorun etti ve sirf bu sebepten ayrildi. Ve o adam ona dediki bana bu yaptigini en sevdiginle imtihan olarak odemeni diliyorum , Rabbimden tek beklentim bu dedi.Sonrasinda baska bir adamla evlendi ve hamile kaldi
Ama Allah cok buyuk, adaleti cok sert..
Dogan bebeklerinin kemiklerinin gelisimi sorunluydu ve bebegin yurumesi de cok zormus.. ilk duyar duymaz aklimiza o adam geldi .ilahi adalet cok kotu bir sey.
Aman allahım! O olayın bebekten çıktığını düşünmek gerçekten korkunç!
Evet adamın başına gelen şey çok kötü birşey..Belden aşağısının tutmaması ve bakıma muhtaç olması hayatta bir insanin başına gelebilecek en kötü şeylerden biri. Ancak henüz evli değilken,nişanlı bile değilken,aralarında onları bağlayıcı birşey yokken (çocuk vs.), o kızın adamdan ayrılması çok da kalleşce bir durum gibi gelmedi bana.
Demek ki kendine güvenemedi,mutsuz olacağından ve mutsuz edeceğinden korktu belki de. Ya da hayattan beklentisi; evlenip,çocuk sahibi olmaktı,kocasıyla herşeyi paylaşmaktı,bunları yaşamayıp,belden aşağısı tutmayan,altını dahi alıp temizleyeceği bir insanla ömür geçirme fikri ağır gelmiş olabilir. Yol yakınken bırakmış,o dönemde duygusallık yapıp adamla devam edip evlenseydi ve sonradan adama kötü davranıp,ayrılsaydı bu daha çok travma yaratırdı adamda.
Ben tüm bu sebeplerden ötürü bebekle ilgili bir ilahi adalet göremiyorum bunda,bu zihniyette olmaniz tüylerimi ürpertti yemin ederim.
Adama gelince tamamiyle yaşadığı kötü durumun etkisiyle öyle birşey demiş ve kalleşliğe uğradığını düşünmüş,o dönem için normal o hissiyatta olması..
Peki kazayı geçiren kendi değil de kız olsaydı ne yapardı onu sormak lazım aslında..
Bazen gerçeği görmek gerek,hepimiz bir engelli adayıyız evet ama böyle bir durumda engeli olan kişinin,annesi-babası haricinde başka birinden kendisiyle bir ömür geçirmesini beklemesi bana da bencillik gibi geliyor..
İnsanlar yatalak annesine,babasına bakmıyor sokağa atıyor kaldı ki sevgili filan.. Gerçekçi olmak gerek..
Hanimefendi siz galiba benim yazdiklarimi okumadiniz ? Ben bebekten cikti oh bak gordun mu demedim ki... Ama kendisinin `ben cekemem ailesi baksin tarzinda yorumlari vardi. Ozellikle ben bir omur ona mi bakicam vs vs diye. Kactigi sey basina geldi , hadi bunu bizim yanimizda soylese yine anlarim. Ama bunu adamin yuzune soylemek sizce cok mu merhametli bir davranis ?Aman allahım! O olayın bebekten çıktığını düşünmek gerçekten korkunç!
Evet adamın başına gelen şey çok kötü birşey..Belden aşağısının tutmaması ve bakıma muhtaç olması hayatta bir insanin başına gelebilecek en kötü şeylerden biri. Ancak henüz evli değilken,nişanlı bile değilken,aralarında onları bağlayıcı birşey yokken (çocuk vs.), o kızın adamdan ayrılması çok da kalleşce bir durum gibi gelmedi bana.
Demek ki kendine güvenemedi,mutsuz olacağından ve mutsuz edeceğinden korktu belki de. Ya da hayattan beklentisi; evlenip,çocuk sahibi olmaktı,kocasıyla herşeyi paylaşmaktı,bunları yaşamayıp,belden aşağısı tutmayan,altını dahi alıp temizleyeceği bir insanla ömür geçirme fikri ağır gelmiş olabilir. Yol yakınken bırakmış,o dönemde duygusallık yapıp adamla devam edip evlenseydi ve sonradan adama kötü davranıp,ayrılsaydı bu daha çok travma yaratırdı adamda.
Ben tüm bu sebeplerden ötürü bebekle ilgili bir ilahi adalet göremiyorum bunda,bu zihniyette olmaniz tüylerimi ürpertti yemin ederim.
Adama gelince tamamiyle yaşadığı kötü durumun etkisiyle öyle birşey demiş ve kalleşliğe uğradığını düşünmüş,o dönem için normal o hissiyatta olması..
Peki kazayı geçiren kendi değil de kız olsaydı ne yapardı onu sormak lazım aslında..
Bazen gerçeği görmek gerek,hepimiz bir engelli adayıyız evet ama böyle bir durumda engeli olan kişinin,annesi-babası haricinde başka birinden kendisiyle bir ömür geçirmesini beklemesi bana da bencillik gibi geliyor..
İnsanlar yatalak annesine,babasına bakmıyor sokağa atıyor kaldı ki sevgili filan.. Gerçekçi olmak gerek..
Hanimefendi siz galiba benim yazdiklarimi okumadiniz ? Ben bebekten cikti oh bak gordun mu demedim ki... Ama kendisinin `ben cekemem ailesi baksin tarzinda yorumlari vardi. Ozellikle ben bir omur ona mi bakicam vs vs diye. Kactigi sey basina geldi , hadi bunu bizim yanimizda soylese yine anlarim. Ama bunu adamin yuzune soylemek sizce cok mu merhametli bir davranis ?
Siz sadece elestiri yapmak icin elestirmissiniz. Ha yarin bir gun siz evlenseniz ve esiniz sakat kalsa onu oylece birakabilirsiniz yani oyle mi? Hani nerede kaldi sevgi ve ask ? Simdi diyeceksiniz ki onlar evli degildi ama evlenmeyi dusunuyorlardi hatta ve hatta o kaza olmasaydi 1 ay sonra soz nisan vs durumlari vardi aileler tanismisti.
Yani diyecegim o ki keske bebegi boyle olmasaydi ama hayatta hic bir konuda buyuk konusmamak gerekiyor. O hep asla ben bakamam , kimseye gebe kalamam diyordu. Bende ne buyuk konustuysam basima geldi, aslinda anlatmak istedigim buydu. Ama siz laflari cimbizla cektiginiz icin , anlamak istediginiz gibi anlamis ve bir de bunu oyle anlatmissiniz.
Neyse herkesin bakis acisi bir olacak diye bir sey yok :)
Anlatmak istedigim tam olarak buydu.ilahi adalet sen birini yaralayinca ve asla diye konusunca tecelli ediyor. Durumu oyle bir noktaya getirmeye calisan kitle var ki... inanin sasirarak okuyorum.Bence ilahi adalet kız adamı terk ettiği için gerceklesmemis. Adamın yüzüne karşı yaralayici şeyler konuşup bir de bir ömür ona mi bakicam diye büyük konuşmasından ötürü olmuş bir şey bence. Başına gelmiş ve bir ömür bakmak zorunda olduğu bir çocuğu var artık. Allah şifasini versin yine de
Anlatmak istedigim tam olarak buydu.ilahi adalet sen birini yaralayinca ve asla diye konusunca tecelli ediyor. Durumu oyle bir noktaya getirmeye calisan kitle var ki... inanin sasirarak okuyorum.
Hayir hayir amac tamamen baska :) Burada bazi kadinlar kasten bunu yapiyor daha fazla begeni almak adina. Okumuyorlar bile yahu.. okusa yorum yapsa amenna..Evet yanlış anlamaya ve suizan etmeye yatkın bir toplumuz maalesef
hepımız bıere engellı adayınız ama engellı bır cocuk engellı bır eş herkesın sabır gosterebılecegı seyler degıl hadı evladı secemıyorsun ama eşi seçme şansımız varken neden zor olanı seçelim ki???merhaba arkadaşlar. Ben daha önce buraya kendi problemlerimle alakalı çokça konu açmıştım ve yardımcı oldunuz. Bu sefer benim değil ama kardeş kadar yakın arkadaşımın bir problemi için sizin görüş ve önerilerinizi almak istiyorum.
Kız üniversiteden yeni mezun oldu, bir erkek ile bir aydır telefonda görüşüyorlar. Daha önce ortak bir ortamda bir kere yüz yüze gelmişler. Kız da erkekten hoşlanmış ancak bir takım korkuları var.
Konuştuğu erkek bedensel olarak engelliymiş (tam emin olmamak ile birlikte bir kolu yok diye biliyorum, engelinin ayrıntılarını sormadım.) o da bazı şüphelere giriyor
Şimdi hoşlanıyorum ama ileride bu durum aramızda ve aileler arasında sıkıntıya yol açar mı?
Engelli eşleri olan bireyler hayatını idame ettirirken ne gibi zorluklarla karşılaşıyor?
Aşk engel tanımaz dedikleri şey geçici bir durum mu?
Aranızda engelli eşi olan var mı?
Not : Ben kendi yorumum olarak şöyle söyledim “kalbine sığması çok güzel, ancak ömür boyu bu böyle gidecek ve bunu kendine dert edeceksen şakın adamın başını yakma”
Hanimefendi siz galiba benim yazdiklarimi okumadiniz ? Ben bebekten cikti oh bak gordun mu demedim ki... Ama kendisinin `ben cekemem ailesi baksin tarzinda yorumlari vardi. Ozellikle ben bir omur ona mi bakicam vs vs diye. Kactigi sey basina geldi , hadi bunu bizim yanimizda soylese yine anlarim. Ama bunu adamin yuzune soylemek sizce cok mu merhametli bir davranis ?
Siz sadece elestiri yapmak icin elestirmissiniz. Ha yarin bir gun siz evlenseniz ve esiniz sakat kalsa onu oylece birakabilirsiniz yani oyle mi? Hani nerede kaldi sevgi ve ask ? Simdi diyeceksiniz ki onlar evli degildi ama evlenmeyi dusunuyorlardi hatta ve hatta o kaza olmasaydi 1 ay sonra soz nisan vs durumlari vardi aileler tanismisti.
Yani diyecegim o ki keske bebegi boyle olmasaydi ama hayatta hic bir konuda buyuk konusmamak gerekiyor. O hep asla ben bakamam , kimseye gebe kalamam diyordu. Bende ne buyuk konustuysam basima geldi, aslinda anlatmak istedigim buydu. Ama siz laflari cimbizla cektiginiz icin , anlamak istediginiz gibi anlamis ve bir de bunu oyle anlatmissiniz.
Neyse herkesin bakis acisi bir olacak diye bir sey yok :)
Kesinlikle :)Tamam hanımefendi tamam.. Ben anladım da sizin anlamadığınız aşikar..Aynı kafada değiliz boşver..
Elbette keske ona bir sey olmasaydi . Ama sunu cok net hatirliyorum .Adam ona dediki bana bu yaptigini en sevdiginle imtihan olup odeyeceksin.. tek duam bu dedi
Arkadaşınızın yaşadığı çok ağırmış...O halde ben size bir olay anlatayim. Benim cok samimi bir arkadasim bundan 4 yil evvel internetten biriyle tanisti. Tanistigi kisi son derece guzel konusabilen , son derece egitimliydi ve hos bir adamdi. Bulustular ve birbirlerine asik oldular. Gel zaman git zaman bu adam buyuk bir trafik kazasi sonucu felc oldu . Belden asagisini kullanamayacak haleydi.Benim arkadasim bunu asiri sorun etti ve sirf bu sebepten ayrildi. Ve o adam ona dediki bana bu yaptigini en sevdiginle imtihan olarak odemeni diliyorum , Rabbimden tek beklentim bu dedi.Sonrasinda baska bir adamla evlendi ve hamile kaldi
Ama Allah cok buyuk, adaleti cok sert..
Dogan bebeklerinin kemiklerinin gelisimi sorunluydu ve bebegin yurumesi de cok zormus.. ilk duyar duymaz aklimiza o adam geldi .ilahi adalet cok kotu bir sey.
Amin , Allah kimseyi boyle imtihan etmesin gerçekten cok uzucuArkadaşınızın yaşadığı çok ağırmış...
Okurken içim cız etti.
Allah yardımcısı olsun.
Amin.. boyle bir imtihan cok zor..Gerçekten ağır bir imtihan olmuş arkadaşınız için.
Klişe ama hepimiz engelli adayıyız,
Adam için gerçekten çok ama çok üzüldüm.
Bebek için kalbim gitti diyebilirim.
Rabbim bir an evvel yürümesini nasip etsin her iksinin de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?