• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Engelli biriyle evlenir miydiniz?

ben kesinlikle evlenirdim...su an cok saglıklı olabiliriz ama hepimiz birer engelli adayıyız...çok iyi bir insansa beni sevdigine eminsem bende ona karsı duygular besliyorsam evlenirdim....herşeyi mükemmel olup eşini döven söven kalbi özürlü o kadar çok erkek varki...böyle engelli bir insana can kurban bence...bence o kişiye şans ver eminimki seni çok mutlu edecektir

engelli diye melek sanmayın arkadaşlar her şekilde düşününnn..

evlilik öncesi ve sonrası insanlar çok değişik..

hangi erkek evlenmeden önce kötü davranıyorki.. evlilik bence bir risk...

kimine göre görmesi engel kimine göre değil bu bence tercih ...

ama yinede evlenirken düşünün..engelli olması melek olması anlamına gelmez

cogu arkadain dedigi gibi....yarin ne olacagimizin bir garantisi yok ki..bugun sagliliyiz ama yarin bir bacagimzin olmayacacagi ne malum....ve tanimaya calistigin kisinin de bence engel derecesi cok degil bence...bir gozunun gormemesi ve gozluk kullanmasi ogretmen olmasina engel olmadiysa....neden baska seyler engel olsun ki....ama soyle bir sey de var ki,eger en azindan hoslandigin biri olsaydi bu sorulari sormazdin kendine...iyi dusunmelisin,cunku bir hayati paylasmak sanildigi kadar kolay bisey degil,engelli olasini yada herhangi baska seylerini sabirla ve sevgi ile olgunlukla karsilayacaksan olabilir....bir akrabamin kizi yabanci biryle evlenmisti,durumu iyiydi ,evlenmeden once gezip tozdular,hersey cok guzel derken evlendiler ama iki yila kalmaz bosandilar....adamin iyi biri olmadigindan yakiniyor du....yani demem o ki maddiyat hersey degil....yeter ki yureginden sevgisi eksik olamasin.sevkatli olsun, onurlu gururlu olsun,merhametli olsun...saygiliolsun herseyden once....cok iyi dsunmelisin...mantiginin sesini degil ,yureginin sesini dinlemelisin....
zaten yuregin seni gitmek istedigi yere goturur....oyle ki sen bile sasirirsin....hersey gonlunce olsun...sevgiler....

böyle bi durum yaşamış bi gerçek hikaye var hangimizin yarın garantisi varki engel dediyimiz hepimiz için bigün olabilir

senin de bir gün engelli olmayacağın ne malum...burda asıl konu engelli olup olmaması değil. sen bu adamı sevmiyorsun anlaşılan. seven insanın gözü engel v.s görmez. yeteri kadar sevmediğin içinde engeline bahane arıyorsun...davranış engelli öküz erkek arkadaşlar ve kocalar emin ol asıl onlar hayatı çekilmez hale getirenlerdir...

bence de canım sen bu kişiyi sevmiyorsun maddi durumunun iyi olması eğitimli olması ne yazıkki evlenmek için yeterli değil bana göre..evlilik çok özel ve çok zor bir paylaşım bana göre...ve engelli olması değil ama bence sen bunu kafanda istemeden sorun etmiş durumdasın ve bu senin için hep bi sorun olucak..kalbininde istemesi gerekli sonuçta bu kişiyle aynı odayı ve aynı yatağı paylaşıcaksın sevmediğin biri ile bence çok zor...hemen karar verme biraz zaman tanı ve ona göre çok düşündükten sonra kararını ver.....kaydirigubbakcemile5

gerçekten sevseydin engeline maddi drumuna ve eğitim durumuna bakmazdın.Ama bence seni sevmesi yeterli en azından seni üzmez mutlu eder zamanla sevidirir kendisini,çünkü gerçeken seven insan terk etmez üzmez seni mutlu eder...

bende bu engel konusunda kararsızım.ailem istemiyor ama oğlanın ailesi beni 5 dakika bile rahat bırakmıyor.oğlan da istiyor.ama ben onu üzmekten korkuyorum.ayağının biri birkaç santim kısa.benim için sorun olmaz asla ama ailem istemiyor.ne kendi aileme ne de onun ailesine bir şey diyemiyorum.kafayı yiyecem nerdeyse mafoldumben
sanırım biraz zaman her sorunu çözer CADIARZU

ailem sorun yapmasa ciddi anlamda düşüneceğim de ailem olmaz dedi kestirdi attı :(
ama onun ve ailesinin hala benim için çabaladıklarını görünce de üzülmüyor değilim. şunu da unutmamalı her insan bir engelli adayıdır...

bir arkadaşım duyma engelli çok yakışıklı bir beyle evli.çok mutlular.Allah bozmasın mutluluklarını.
sen sevmiyorsun galiba.onun parasını ve mesleğini seviyorsun gibi.
sen onun engelini buraya yazarak bizden yorum bekliyorsun.bence hiç olmamış.
ben o beyin yerinde olsaydım,çok incinir,kırılırdım.
yaptığın hiç doğru olmamış.
onun da senin de hakkında hayırlısı olsun.

sen seviyosan sorun yokk
ama sen şimdiden bunlara takılı kalmışsan sonradan işin içinden hiç çıkamazsın
mantık en önemliisi evliliklerde ama kalp tamamdır demiyosa mantığın yanında gitmiyosa sorun var demektir
engellere takılma
beyni engelli olmasın zemuszemus

ailem sorun yapmasa ciddi anlamda düşüneceğim de ailem olmaz dedi kestirdi attı :(
ama onun ve ailesinin hala benim için çabaladıklarını görünce de üzülmüyor değilim. şunu da unutmamalı her insan bir engelli adayıdır...

kusura bakma canım yazdığın şeyler çok saçma geldiği için cvp yazma gereği duydum.
ewt her insan bir engelli adayıdır haklısın. ama sırf birileri çabalıyor diye görmedğin tanımadığın huyunu suyunu bilmediğin biriyle evlenmeye kalkmak da ne kadar mantıklı bilmiyorum. her engelli melektir mantığıyla yaklaşanları gerçekten anlamıyorum. her insan bir bireydir.davranışlar farklıdır.

en yakın arkadaşım ayağı engelli biriyle evlendi,hemde hiç tanımadan araştırmadan soruşturma gereği bile duymadı. komşusunun oğluydu, beni çok seviyormuş bende evleniyorum demişti. gözü kapalı atlıyorsun canım arkadaşım demiştim. ya oğlan beni çok seviyormuş, annesi anneannesi teyzesi günde dört beş defa geliyor beni ikna etmek için. bu kadar sevmese niye göndersin kadınları demişti. keşke araştırsaydın bi karşına alıp konuşsaydın huyunu suyunu azcık anlasaydın demiştim. gerek yok yaaa demişti. ve evlendi. üç ay tahammül edebildi kocası şizofrendi ve elinden zor kurtuldu.şimdi kendine kızıyor özürünü bile bile evlendim ama hiç tanımadım diye. sende böyle bir duruma düşme bence....
aranızda sevgi, aşk en önemlisi saygı varsa üstesinden gelinmeyecek hiçbir sorun yok bence insan istedikten sonra herkes hatta aileler de olumlu bakar, yıllar sonra en küçük bir tartışmada senin canını yakacak birşey dediğinde sende onun ayağının kısalığıyla ilgili bir eleştiri yaptığında senin gözün kör müydü beni gördün de aldın demez mi adam??

ben şu an evlilik düşünmüyorum zaten hayatım.bir çok kısmetim var ama ailem hepsine kibarca yaklaşırken onlara tepkili davrandı.ortada benim açımdan bir aşk yok zaten.sadece onun özürünün hor görülmesi ağrıma gidiyor onun yerinde bende olabilirdim ya da olabilirim.kimse bunu garanti edemez..ve ailem onu böyle uzaklaştırmaya çalıştıkça daha bir ilgimi çekiyor.

engelli biriyle evlenilir evlenilmez değil.
ama önemli olan senin o kişinin engelini tolere edip edemeyeceğin, onu engeliyle kabul edip, sevip sevemeyeceğin. bu konuda kendine güvenmiyorsan, sakın bu yola çıkma. en ufak bir tereddüdün varsa baştan hayır de, ama tabiiki engelini bahane ederek değil...

Konu sahibi arkadaşım herşeyden önce sende sevgi yok gibi geldi bana eğer ki sen sevmiş olsaydın buraya bu başlıkla konu açmazdın.

Ben Engelli Bir Kadınım..... Hemde ileri derecede işitme engelliyim ve işitme cihazı kullanıyorum.

Konu sahibi arkadaşım eğer ki sevmiyorsan bence hiç evlilik işine girişme derim. Biz engelliler zaten hayata 1-0 yenik başlıyoruz, hayatın her dönemecinde kendimize göre birtakım zorluklarla başa çıkmaya çalışıyor bazen başarılı oluyor bazen de olamıyoruz. Bizim hayatımız bu kadar zorluklarla geçerken bir de evlendiğimiz kişinin engelimiz yüzünden bizlere zorluk çıkarması zaten kısa ve zor olan bu hayatı bize iyice içinden çıkılmaz hale getirir, siz kendinizi düşünüyorsunuz ama birde olaya bizlerin tarafından bakın ne olur. Sevmiyorsanız bırakın kendisini seven değer veren ve engelini sorun etmeyecek birini bulup evlensin.

Bizde eşimle birbirimizi severek evlendik ve çok şükür eşim 14 yıldır benim engelimle ilgili tek bir kelime etmedi ve bana eksik kaldığım her konuda yardımcı oldu mesela 2 çocuğumuz var, geceleri ağlayan bebişlerimizle hep eşim ilgilendi çok zorda kalmadıkça da beni asla uyandırmadı.

Engelli insanla evlenirmiydiniz diye sormuşsun ya bende zamanında eşime sormuştum bu soruyu "etrafında bu kadar kız varken neden beni tercih ettin" diye önce bana bön bön bakmış ne alaka bu soru sen kız değilmiydin ne farkın vardı diğer kızlardan demişti. Ben de onların bir engeli bir özürü yoktu dediğimde "Ben senin kulağında cihaz olduğunu bile unuttum hiç aklıma gelmiyor ki " demişti. Sevgi engeli unutturur, göstermez hissetirmez.

Ama sen sevmemişsin arkadaşım bırak o engelli dediğin insan kendini sevecek sayacak engelini aklına bile getirmeyecek bir bayanla evlenip mutlu olsun. Bir engelli insan hayatın bunca zorlukları ve mutsuzluklarının yanında bari evliliğinde yüzü gülsün ve mutlu olsun.

Konu sahibi arkadaşım herşeyden önce sende sevgi yok gibi geldi bana eğer ki sen sevmiş olsaydın buraya bu başlıkla konu açmazdın.

Ben Engelli Bir Kadınım..... Hemde ileri derecede işitme engelliyim ve işitme cihazı kullanıyorum.

Konu sahibi arkadaşım eğer ki sevmiyorsan bence hiç evlilik işine girişme derim. Biz engelliler zaten hayata 1-0 yenik başlıyoruz, hayatın her dönemecinde kendimize göre birtakım zorluklarla başa çıkmaya çalışıyor bazen başarılı oluyor bazen de olamıyoruz. Bizim hayatımız bu kadar zorluklarla geçerken bir de evlendiğimiz kişinin engelimiz yüzünden bizlere zorluk çıkarması zaten kısa ve zor olan bu hayatı bize iyice içinden çıkılmaz hale getirir, siz kendinizi düşünüyorsunuz ama birde olaya bizlerin tarafından bakın ne olur. Sevmiyorsanız bırakın kendisini seven değer veren ve engelini sorun etmeyecek birini bulup evlensin.

Bizde eşimle birbirimizi severek evlendik ve çok şükür eşim 14 yıldır benim engelimle ilgili tek bir kelime etmedi ve bana eksik kaldığım her konuda yardımcı oldu mesela 2 çocuğumuz var, geceleri ağlayan bebişlerimizle hep eşim ilgilendi çok zorda kalmadıkça da beni asla uyandırmadı.

Engelli insanla evlenirmiydiniz diye sormuşsun ya bende zamanında eşime sormuştum bu soruyu "etrafında bu kadar kız varken neden beni tercih ettin" diye önce bana bön bön bakmış ne alaka bu soru sen kız değilmiydin ne farkın vardı diğer kızlardan demişti. Ben de onların bir engeli bir özürü yoktu dediğimde "Ben senin kulağında cihaz olduğunu bile unuttum hiç aklıma gelmiyor ki " demişti. Sevgi engeli unutturur, göstermez hissetirmez.

Ama sen sevmemişsin arkadaşım bırak o engelli dediğin insan kendini sevecek sayacak engelini aklına bile getirmeyecek bir bayanla evlenip mutlu olsun. Bir engelli insan hayatın bunca zorlukları ve mutsuzluklarının yanında bari evliliğinde yüzü gülsün ve mutlu olsun.

tebrik ederim sizi.çok güzel anlatmışsınız.
zaten bu bayan arkadaşımızın buraya bu konuyu açması çok yanlış.o zaten onun engeline takılmış.
üniversite yıllarında bir arkadaşım vardı.küçüklüğünde çocuk felci geçirmiş,belden aşağısı tutmuyordu.
sınıftaki bütün arkadaşları tarafından seviliyor,namazı abdestinde çok dürüst ve iyi kalbli bir arkadaşımız.hatta engelli dergilerine şu anda makaleler yazıyor.
onun engelini hiç görmezdik.birgün ona sordum,
hiç koltuk değneklerini atmayı hayal ettin mi diye?
verdiği cevap çok ilginçti,
ben onlarsız hayal bile kuramıyorum.nasıl siz bacaklarınız olmadan bir hayal kuramıyorsanız.bende koltuk değneklerim olmadan yaşayamam gibi geliyor.onlarla bir bütünüm ve onları çok seviyorum demişti.
Yani engeli ile yaşamaya alışmıştı.onun en büyük sıkıntısı engeli olmayan düşüncesiz insanlardı.yolda giderken bön bön bakan,abuk sabuk konuşan,çocuklar tarafından söylenen sözler onun canını sıkılmasına yetiyor,çok kırılıyordu.
Biz hiçbir engeli olmadığı halde gurur abidesi gibi hayata bakan bizler,şükretmeyen bizler,kibirli bir şekilde hayatını sürdüren bizler.
bir de kalkıyoruz onların engeli hakkında atıp tutuyoruz.

Allah korusun sapasağlam olan eşiniz evlendikten sonra engelli olsa onunla ayrılacak mısınız?

Yorum yazan arkadaşlar bir engelli arkadaşımız gibi düşünemeyeceği apacık.lütfen biraz daha dikkatli yazalım yorumlarımızı.

Back
X