Engelli çocuğa saldırı Zonguldak!!!!!

polinaaleksandrova

Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2022
49
134
23
Haber videosunu paylaşmıyorum çok acı gerçekten görenler vardır kanım dondu!! Zonguldak Ereğli'de bir grup LİSE öğrencisi engelli çocuğu sınıfta sıkıştırıp dövüyor dalga geçiyor sinirden bayılacağım az kaldı. Elime bir geçirsem hepsini ahh neler yaparım... Her gün buraya konular açılıyor öğretmenler veliler şikayetçi, nereye gidiyoruz neler oluyor ülkenin geleceği olan küçük çocuklar nasıl bu kadar kötülükle dolabiliyorlar bu yaşlarda?

Çocuklar tutuklanmış ne olur göreceğiz hep birlikte.

Güncelleme: darp eden 4 öğrenciye sadece 10 gün uzaklaştırma verilmiş :)

Güncelleme2: videoyu çeken çocuğu yakalayıp sokakta darp etmişler

Son düzenleme:
Bu toplum kötü bencil ve çirkin insanlar ile dolu, artık çoğunluk böyle bence iyi günlerimiz
Dün kedi taslayan çocuklar bugün engelli çocuk ile dalga geçer yarın karısını döver.
En iyi diye geçinenin bile tavuğunu kovana kadar iyisin kuyruğuna basana kadar iyisin empati sıfır ozelestiri sıfır ne bekliyoruz ki?
Ailesine sorsan şaka yapmış der, oda okula gelmeseymis der, 50 türlü sebep sunar deli saçması konuşur çocuğunu suçlamak çare aramak yada neyi yanlış yaptım demek? Aslaa aslaa söz konusu bile değil

Sadece çocuklar değil ki öğretmen öğretmene mobbing uyguluyor , her yerde inanılmaz bir şekilde kisiler ego tatmin etme savaşında, sosyal medyada en iyi hallerini paylasarak , kurumlarda sivrilerek çocuklar burdaki en masum kısım , asıl sorun yetiskinlerde

Çünkü şiddetle büyüyorlar oyunlar, tv dizileri, filmler hepsi şiddet içeriyor bolca
Kusursuz görsellik algısıyla prens ve prensesler yetişiyor
Ne yapsalar aman ses etmeyeyim travma olur diye düşünülüyor
Evet şiddeti sevmiyoruz ama bunu yapan çocuklar elime geçse eşek sudan gelmezdi... gelemezdi.... aynı türden cezayı hakediyorlar sonuna dek. Lise çağındakiler çocuk değil artık ,bunu yapacak kadar vicdansızlarsa kimseden vicdan beklemeyecekler

aileler, anne babalarda kabahat. o telefonu , tableti, bilgisayarı verip odasına yollayan kaç aile var. sadece sussun. odasından çıkmasın. anası babası da tvde dizisini izlesin.. kafaları rahat olsun.. çocuğa değer verilmesin, sevilmesin. toplum değerleri öğretilmesin... öyle mal gibi çocuklar olsun... büyüyünce de karıları, çocukları burada konu açsın...

İnstagram hikayemde paylaştım bende bunu, gerekli yerleri etiketleyerek. İnşaAllah bu zorbalar hakettikleri cezayı alırlar

Ülke iyice timarhaneye döndü ..bu ne ya..izlemedim ama anlattiklariniz kanımı dondurmaya yetti.o yaştaki çocuklar nasıl bu kada rkotu olabilir ya.
Ama asil sorun AİLE de! Bu net! Bu çocukları yetiştiren ailelerin içinde adım kadar eminim ki şiddet ,küfür,hakaret her türlü zorbalık normaldir! Çocuk da böyle bir kötülügun ve yozlaşmanın için de olunca kötü oluyor işte. Balik baştan kokuyor..bu çocuklar derslerinde başarılı olsalar bile dayak atan öğretmenler, vergi kaçıran avukatlar, rüşvet alan hakimlere donusyorlar...yani sadece ders başarısı değil, iyi bir insan olabilmeyi öğretmemiz lazım..
İnsan olabilmeyi...

Bu çocukların topluma tekrar kazandırılması gerek gibi güzelleme yapamayacağım. Zira bunlar ilerde toplum için baş belası oluyor. Çocuğun o hallerine o kadar üzüldüm ki korkudan ne derlerse yapıyor. Arkadaş olsunlar benimle diye bile elinden geleni yapıyordur. Yazık ya gerçekten herkes anne baba olmasın şımartılan buldumcuk gibi yetiştiren ailelerin sonuçlarını görüyoruz. O çocukların ailelerine deseniz ki oğlunuz engelli sınıf arkadaşını dövdü. Benim oğlum öyle bir şey yapmaz der. Biz sadece videoda olanları gördük kim bilir diğer zamanlarda çocuk neler çekiyor

Niye çünkü yeni bir furya çıkardılar. Aman kural koymayalım çocuk kuralsız büyüsün,aman kendi dogrularımızı aşılamayalım kendi dogrularını kendi zaten bulur,hayır hatasında kızmayalım kızarsak psikolojisi bozulur ı ıh,istedigini almazsam travma gecirir mazallah. Hissiz,empati yoksunu,duygusuz gencler görüyorum cevrede üzgünüm. Boş boş bakıyorlar ben 26 yaşındayım yanımdan küfür kıyamet geçen 9 10 yaşında kız cocukları görüyorum. Bu sacma sapan yetistirme sekillerinden vazgecilmezse daha çok şey duyacaz.

Gündüz gece kuşağı sürekli ahlaksızlık, şiddet kabalık üzerine. Evlenme programındaki tipleri Kore yapımları ile kıyaslayın veya 1980-90 -70 kuşağındaki yapımlarla ve bunlar cast ajanslarından seçilen ortalık karıştırıcı tipler. Çocuklar aileleri ile zaman geçirmiyor eskisi gibi komşuluk, akrabağalık yok. Anne baba sabahtan akşama ekranda telefonda sosyal medyada . Banu avarın konuyla ilgili gözlemleri ve belgeseli vardı. Tüm ulus devletlerinde Acu’nun yaptığı tarzda aynı anda düğmeye basılmış gibi programlar bir anda çıktı diye. Amaç toplumsal çöküşü sağlamak ve görüyoruz şimdi . Hastahane yaşlı hastaya yapılanlar, her gün şiddet haberleri, xorbalık bunlar normal değil. Türk toplumu orta Asya’ya yörük kültürlerine bakın ilk önce çocuklara yaşlılara kadınlara saygıdır, yardımlaşmadır

Benim fark ettigim: Türkiyede cocuklar cok daha agresif oynuyor. Hic öyle kücüge dikkat ediyim yardim ediyim diye birsey yok. Etrafa dikkat etmek yok. Bir bakiyorsun agro konusmalar, küfürler. Oyun parkindaydik oglum resmen gitmek istedi kisa süre sonra. Bütün cocuklar böyle degil elbett, ama sanirim cocugumu Türkiyede büyütsem her gün düsünürdüm bunlari. Burdada agresif cocuklar oluyor, ama onlar genelde sorunlu ailelerden geliyor. Ebeveynlere cok is düsüyor bu konuda. Evden televizyonu kaldirdik..cocuklara bakacak cizgi filmleri bile seciyoruz artik cünkü bir cogunda cocuklara aslinda uygun olmayan konular isleniyor. Bizim zamanimizda öyle degildi

Biraz once gordum o videoyu ve altjnda yazan bi yorum vardı. Bu yoruma hak vercegim hic aklima gelmezdi. "Zorunlu egitim kaldirilsin okumak isteyenler okula gitsin çunku okullar egitim gormek istemeyen cocuklarla dolu" ne yazik ki. Allah sonumuzu hayir etsin şimdiki nesili yetistirmek kotulullerden korumak cok zor.

Ne olucak salıverilecekler.. Gençler arasında ki zorbalık çığrından çıkıyor,böyle giderse çıkmaya devam da edecek. Okullar da hiç bir yaptırım yok. Okul idaresinin,öğretmenin elini kolunu bağlayan sistemin sonuçları birazda bunlar. Aile kısmına girmiyorum bile.. Şimdi ben bir öğretmen olarak değil de bir anne olarak düşünüyorum. Zorbalık yapılan çocuk benim çocuğum olsa ne yapardım? Bunun cezasız kalmaması için herşeyi yapardım heralde.

Keşke orada yaşasaydım düşüncesiyle ağlayarak izledim videoları. Bu neyin nefreti, neden bu kadar kötüler acaba? Anlamak mümkün değil. Kötülüğe kötülükle karşılık vermek dışında bir çözüm de gelmiyor aklıma. Topluma falan kazandırılması mümkün olmayan rezil tipler bunlar.

Çok üzüldüm, gerçekten içim parçalandı. Kısa süre dayanabildim görüntülere. Çok güzel çocuklar da yetişiyor memlekette ama böyle canavarlar da. Yaptırımı ne ve ne kadar etkili olur bilmiyorum. Karakterleri kötü ne yazık ki. Bunlar eğlencesine yapılacak şeyler değil. Baya baya kötü bu çocuklar. Yıllar önce yeğenim, sitelerinde engelli bir çocukla dalga geçen arkadaşını dövmüştü. Her zaman çok sakin ve efendi bir çocuk oldu ama dayanamamış. 5 yaşında bir çocuğun bulduğu çözüm yolu tartışılabilir belki ama savunmasız olanı koruduğu için çok gurur duymuştuk.

Malesef gördüm sonuna kadar bakamadım içim yandı, dayanamıyorum bu akran zorbalıklarına umarım ceza alırlar okul hayatları biter o canavarların!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…