Engelli cocugu olup ikinciyi düşünen arkadaşlar

konunuzu görmüştüm ama inanın bilgim olmadığı için hiçbir şey yazmak istemedim belki sizi üzerim diye bu gün tesadüfen at yazıyı okudum hemen size göstereyim diye geldim çıksın diye boşluk bırakarak yazıyorum boşlukları birleştirin.
htt ps://daim aka din.c o m/mar iana-sfakian akis/

Bu kadın şimdi 30 olsa o dönem bile iyi olduysa şimdinin tıbbını bir düşünün ve geleceği hayal edin bence çocuğunuz bizler gibi olacak ben eminim neden bilmiyorum ama öyle kardeş konusu da bence çok iyi olabilir benim iki yeğenim var birer yaş arayla doğan ilk doğan konuşmayı bir tülü öğrenemedi ikinci konuşmaya başladı ikinciden öğrendi şimdi ikisi de gayet normal

Şu sıralar sıkça kafamı kurcalayan konu bu bir kardeş yapmalı mıyım aslında oğluma iyi geleceğini söyleyen çok kişi var eğitimcilerimiz içinde ama hangisine daha çok haksızlık yaparım korkusunu yaşıyorum bu düşünceyle geç kalmaktan da korkuyorum fazlaca nasıl bir yol izlemem gerekiyor kestirebilmiş değilim

Inanın çok şanslısınız evladiniz yanınızda en azından. Kaç dk oksijensiz kaldığını biliyor musunuz

Canim benim allah yardimcin olsun.. insallah tedavi iyi gelir... allah sana bagislasin... kendine guveniyorsan neden olmasin... birde cocugun engeli anne karnindami olustu yani sizde bir rahatsizlik varsa diye

Öncelikle geçmiş olsun Allah şifa versin bebeğinize. Sakın ha sakııınnnn genetik testlerinizi yaptırmadan, bikac doktorla görüşmeden böyle bişeye kalkışmayın. Birden fazla çocugu engelli olan insanlar tanıdım. Büyük bir yük, büyük bir acı. Bile bile lades demeyin asla. Kaldı ki 2 çocukla ilgilenmek zaten emek istiyor, bebeğiniz daha çok küçük onunla layıkıyla ilgilenebilmek için bile ne fedakarlıklara katlanıyor olmalısınız. Sağlıklı bir kardeşi olduğunda dahi, birinden birinin ihmal edilme riski yüksek bu gibi durumlarda. Allah yardımcınız olsun

Bu konuda bir sey anlatmak istiyorum. Teyzem şizofreni hastasi 17 yasinda anlasilmis daha onceden de belirtileri varmis %80 oraninda . Su an 57 yaşında uzerinden 40 yil gecmis. Yani 40 yildir hasta. Ananem 15 sene once vefat etti o zamandir annem bakiyor teyzeme temizliği banyosu her seyi... Ve annem olmasaydi simdi nerde ne halde olurdu bilmiyorum. Allah korusun anneme bir sey olursa ben ustlenecegim bakimini.

Baska bir ornek de teyzem. Onun 3 çocuğu var biri havale gecirdi bebekken zeka geriligi var. Zeka duzeyi 3 yasinda bir cocuga es deger. Su an 30 yasinda oglu ve tek destekcisi diger iki cocugu. Çünkü evladiyla hicbir yere gidemiyor disari cikamiyor. Ama diger cocuklari kendi kani cani kardeslerini olduğu gibi kabul ediyorlar.

Velhasili kelam en az bir kardesi mumkunse birden fazla kardesi mutlaka olsun siz bu hayattan gittiginizde ki allah gecinden versin meleginizi sizin arkaniza birakmasin ama olursa kardesleri bu hayatta sizden sonra onun destegi garantisi dert ortagi. Bunun icin en doğru zamani da siz bilirsiniz.

Ne güzel anneniz, akrabalariniz çok vefaliymis, malesef her kardeş öyle olmuyor. Özellikle bu son nesiller daha bencil ve vurdumduymaz yetişiyor. Nasılsa kardeşine bakar diye güvenip 2.ciyi doğurmak doğru değil. Hayat bu malesef, bizim kontrolümüz dışında

Nasil olsa bakar diye degil. Ama eger dogru ortamda yetistirilirse kardes bu sorumlulugu severek üstleniyor. Ben teyzemin ta yegeniyim. Ama 1 yildir birlikte yasiyoruz. Bebegim olduktan sonra annemi yanimda istedim dogal olarak teyzemle birlikte geldi ve esim bir sey demedi. Bastan bunu da bilerek evlendigi icin.

Hadi diyelim kardesi hasta degil insanin anne babasi da yatalak olabilir. Saglikli kardeşi de sonradan sakat olabilir. Allah vermesin evladi sonradan sakat olabilir ya da dogustan yani bunun garantisi yok hayatta. Aileler bencillik icin degildir zor günümüzde birbirimizin yaninda olmayacaksak neden aileyiz?

Bu elbette benim fikrim aksini dusunene de saygi duyarim ama kabul etmem.

Annemlerinde bir komsusu var. İlk kizi maalesef engelli.

Ama bu kizin arkasindan bir kiz bir de oglan yapti. Onlar saglikli.

Maasallah hepsine de cok guzel bakiyor.

Sende yapmalisin bence.

Ben sana kurban olurum ya... 7 yaşında rett sendromlu bir kızım var. Şuan hamileyim Rabb'im sağlıklı evlat versin diye yalvarıyorum. Ama senın gibi hayırlı olması içinde yalvarıyorum. Annenin yerine koydum kendimi. İnşallah senin gibi hayırlı bir evladım olur ablasına annesine sahip çıkan... Ailenin ellerinden öperim...

Konu 2017 tarihli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…