- 22 Mart 2017
- 61
- 41
- 3
- Konu Sahibi Safinaz olcak
-
Mrb arkadaşlar
Benim engelli bi çocuğum var. Aslında ikinciyi uzun yıllar düşünmüyorum. Çevremde hamile olan arkadaslardan dolayı hevesim oldu. Sizce üstesinden gelebilir miyim. Yoksa çocuk doğurmak is degil onu büyütmek mi önemli olan. Engelli evladı olanlar ne durumda merak içindeyim.
Not Bebeğim 4 yasında zekası iyi yürüyemiyoruz henüz.
yoğun fizik tedavi görüyor.
Engeline bağlı genetik bir sebepse düşünmeyin derimMrb arkadaşlar
Benim engelli bi çocuğum var. Aslında ikinciyi uzun yıllar düşünmüyorum. Çevremde hamile olan arkadaslardan dolayı hevesim oldu. Sizce üstesinden gelebilir miyim. Yoksa çocuk doğurmak is degil onu büyütmek mi önemli olan. Engelli evladı olanlar ne durumda merak içindeyim.
Benim bebeğimin rahatsızlığı Doğum anında oksijensiz kaldigi icin olduBenım arkadaşım var 13 yaşında oğlu var onda hiö bir sıkıntı yok hatta zehir gibi çocuk derslerı de çok başarılı ikinci olarak kızı var 8yaşında malesef down sendromlu sizinde ilki engelli oldu diye ikinci de olacak diye bir durum yok ama isterseniz ilk önce genetik taraması yaptırın ve ondan sonra ikinci bebeiğinizi düşünün derim rabbım yardımcınız olsun gerçekten çok zor görüyorum 8yıl boyunca o çocuğun yanındayıdım. Hep ve ne zorluklarda buyudugunu gördüm rabbım dayanma gücü versin sizlere nedeyebilriim ki sözün bittiği yer malasef
İnanin bende kıyamıyorum ama içimde heves vardı sormak istedim.İki çocuk çoook zor,benim iki kızım var çok zorlanıyorum.eğer yanınıza bakıcı yardımcı alacaksanız düşünün,ama tek olacaksanız evladınıza kıymayın,biraz daha büyümesini bekleyin.
Benim bebeğimin rahatsızlığı Doğum anında oksijensiz kaldigi icin olduRahim yetmezligim varmis. Bu sürecin bide okul donemi var. Yetememekten korkuyorum aslinda. Tskrler cevabınız icin
Aslında daha 4'yasinda erken ama yoldaş olurmu felan dedim. Bide fizyoterapistimiz kardeş düşünmüyor musunuz demişti. Hamilelik zor olacak bide rahatsizligimdan dolayı.Tanıdıklarım var
Evet zor ama insan ilerisi için de kardeşine destek arıyor demişti bu şekilde ilki engelli çocuğu olan bir teyze
Onunki zihinsel engelli idi 25 üstü ve bezli idi ilk kızı ikinci ile ben deme dini olağan hissettim diye anlatmıştı kulakları çınlasın teyzenin
Her şey gönlünüzce olsun ama yığın tedavi süreci varsa biraz daha bekleyin zira ağır hamilelik geçirirseniz bu yavruya da bakmak zor olabilir
Ya benim Doğum o kadar aksiliklerle gectiki. Benim hastanemin kuvezi yokmuş. Resmen sancıyla hastane aradık. Bulduğumuz hastanedede doktor normal Doğum mu sezeryan mi diye bize sordu. Benim yaşım küçüktü bide. Bilirsiniz hep normal dogumcudur yaşlılar. Normal Doğum yaptım. Doktor karar vermedi yanıo gune sizi götürüp yaranızı desmek ıstemem ama rahım yetmezlıgını doktorunuz farketmeyıp sızı normal doguma mı yonlendırdı????
allah güç şifa versin evladınıza.
Rabbim sifasini versin canimMrb arkadaşlar
Ya benim Doğum o kadar aksiliklerle gectiki. Benim hastanemin kuvezi yokmuş. Resmen sancıyla hastane aradık. Bulduğumuz hastanedede doktor normal Doğum mu sezeryan mi diye bize sordu. Benim yaşım küçüktü bide. Bilirsiniz hep normal dogumcudur yaşlılar. Normal Doğum yaptım. Doktor karar vermedi yanı
İnşallah tskr ederim. Hamilelik hevesimde var. Ona kardeş iyi olur düşüncem de. Hayırlısı olsunIyi yetiştirilmiş , merhametli bir kardeşe ihtiyacı olur diye düşünüyorum..
Hakkınızda hayırlısı olsun.Inşallah sağlığına kavuşur yavrunuz.
Maddi olarak çok şükür ama büyük şehirde geldiği gibi gidiyor o kadar küçük seyler yetiyorki bana bi araba alsak basaracagimizi düşünüyordum. Hiç aklıma yardimci almak gelmemişti.ah be canım.. allah yardımcın olsun..
allah korusun yarın birgün size birsey oldugunda cocugunuzun destekcısı bı kardesı olursa daha ıyı olur dıye dusunuyorum. anne degilim bir cocuga bakmak ne demek bılemem, bu sadece fikir. maddi durumunuz yerindeyse belki fizik tedavi bilen bi yardımcı alabilirsiniz , iki evladınızla da ilgilenirsiniz.
Rabbim sanada bi evlat nasip etsin insallah. Kimse kimsenin derdini anlamıyor. Mesela ben cocugu olmayan arkadasimi anlamıyorum üzülme diyorum benimki gibi olsa daha mi iyi diyorum sağlıklı olsun de felan diyorum. Yada illa erkek olsun isteyenler hele.Rabbim sifasini versin canimbizim bi komsu vardi oglu 10 yasinda yuruyemiyor fiziksel engelli bi de konusamiyor ikinci cocugu cok istemisler ama olmamis belki ikinci olsaydi biz bu cocukla ilgilenemzdik diye vermedi Allah diyorlar. Ilk cocuk saglik olupta 2. Ya da 3. Dogan cocuklar da engelli olabiliyor bende cok cocuk istiyorum ama nasip etmiyo rabbim korkmayin cocuk kadar guzel bisey olabilecegini dusunmuyorum hakkinizda hayirlisi olsun..
Amin insaallah Ben bazen inu dusunuyorum belki engelli olacak daha cok uzulecez belki Rabbim o yuzden vermiyor diye kendimi avunduruyorum gercekten oyle yasamayani yasamayan anlamiyor sizin cektiklerinizi sizden iyi kimse bilemez akraba evliligi ne mi var genetik arastirilma yaptirip oyle de dusunebilirsiniz..Rabbim sanada bi evlat nasip etsin insallah. Kimse kimsenin derdini anlamıyor. Mesela ben cocugu olmayan arkadasimi anlamıyorum üzülme diyorum benimki gibi olsa daha mi iyi diyorum sağlıklı olsun de felan diyorum. Yada illa erkek olsun isteyenler hele.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?