- 2 Ocak 2017
- 538
- 553
- 103
- 36
- Konu Sahibi Safinaz olcak
-
Canım benim ikinci çocuğum engelliydi. Ona rağmen bir kardeşi daha olsun arkamızda bırakmasınlar destek olsunlar diye bir kardeş daha istedik. Bence mutlaka olmalı... Çok faydası oldu kardeşinin de abisinin de. Tabi benim zihinsel engelli olduğu için burda sadece fiziksel olduğu için durum faklı. Ama ben kardeşi olsun isterdim...Anka kuzum bi bakarmisin bu konuya ..
konu sahibi illa ki kardesi olsun derim sahsi fikrim ama zamani ne zaman onu ancak siz bilebilirsiniz
Mrb arkadaşlar
Benim engelli bi çocuğum var. Aslında ikinciyi uzun yıllar düşünmüyorum. Çevremde hamile olan arkadaslardan dolayı hevesim oldu. Sizce üstesinden gelebilir miyim. Yoksa çocuk doğurmak is degil onu büyütmek mi önemli olan. Engelli evladı olanlar ne durumda merak içindeyim.
Not Bebeğim 4 yasında zekası iyi yürüyemiyoruz henüz.
yoğun fizik tedavi görüyor.
Bunu okumasam iyiydi ya karnıma kramplar girdi resmenUzulmeni asla istemiyorum . Allah yardımcın olsun özellikle.
Ama ben bambaşka bir yerden yorum yapacağım.
Geçen sene ya da önceki sene sanırım burda bir post okumuştum.
Engelli bir abisi vardı iki kardeşlerdi.
Kız evlenmek istiyordu ama ailesine kızgındı. Çünkü ailesi ikinci çocuğu yani bu kızı abisine baksın diye dünyaya getirmişlerdi. Sonuçta kendileri bir gün ölecekti ve engelli çocukları ortada kalacaktı.
Kızın yazdığı bir cümle aklıma kazınmış. Benden sonra doğup da engelli olsaydı başım üzerine derdim ama resmen ben ona bakayım diye dünyaya getirmişler demişti.
Bunu da düşün karar alırken.
Onun dışında doktor hatası sanırım. Çok üzüldüm kuzuya.
Sizi üzecek bir şey yazdiysam özür dilerim.Bunu okumasam iyiydi ya karnıma kramplar girdi resmen
Tam da bunun için engelli bir evladımız varsa ikinci bir bebek için bin kere düşünmemiz lazım.Yorumları okumadan direk yazıyorum, çevremde engelli çocuğu olanlar mutlaka ona kardeş yaptı en az iki tane. Tamam bakması zor ama yarın birgün eşinizle size birşey olduğunda hastalandığınızda veya Allah gecinden versin öldüğünüzde ona bakacak sahip çıkacak kardeşleri oluyor lütfen unu gözardı etmeyin.
2 çocuk annesi olarak yasınız gençse ilk çocugunuzun tedavisi bitene kadar düşünmeyin yada en azından okul çağı gelene kadar.çnkü hamilelkte yeteri kadar ilgi gsteremezsnz bebek olnca ayrı ilgi gösteremeZSİnz çocugun tedavisi bile sekteye ugrayablr.hıı ama ilk engelli dgerleridemi oyle olck Allah bilir ama bnim ablamn kızının bagırsagı kpalı dogdu @meliyat oldu diğer iki çocugu saglıklı yani oyle bi kural yok.bence 3-4 yıl bkleyin.bn de hamilelere özeniom bndemi ypam herksin drmu farklıdrMrb arkadaşlar
Benim engelli bi çocuğum var. Aslında ikinciyi uzun yıllar düşünmüyorum. Çevremde hamile olan arkadaslardan dolayı hevesim oldu. Sizce üstesinden gelebilir miyim. Yoksa çocuk doğurmak is degil onu büyütmek mi önemli olan. Engelli evladı olanlar ne durumda merak içindeyim.
Mrb arkadaşlar
Herkezin düşüncesi farklı benimkide sadece ona yoldaş olsun istegim ve birazda hamilelere özenmemden dolayiydi hayırlısı olsun artıkBunu okumasam iyiydi ya karnıma kramplar girdi resmen
Normal çocuğum olsaydi düşünmez yapardım ben burda engelli çocuğum icin sordum zaten bu soruyu. sadece ozentimden değil teşekkür ederim yorumunuz icin...2 çocuk annesi olarak yasınız gençse ilk çocugunuzun tedavisi bitene kadar düşünmeyin yada en azından okul çağı gelene kadar.çnkü hamilelkte yeteri kadar ilgi gsteremezsnz bebek olnca ayrı ilgi gösteremeZSİnz çocugun tedavisi bile sekteye ugrayablr.hıı ama ilk engelli dgerleridemi oyle olck Allah bilir ama bnim ablamn kızının bagırsagı kpalı dogdu @meliyat oldu diğer iki çocugu saglıklı yani oyle bi kural yok.bence 3-4 yıl bkleyin.bn de hamilelere özeniom bndemi ypam herksin drmu farklıdr
Bendeki rahatsızlıktan dolayı 2.cide tedavi yontemi var.ama hamile olsam yardımcım olmaz eşim yardım edebilir sadece. tskrlerçocuğun engelli olmasının sebebi genetik değil sanırım. yani ikinci çocuk için aynı ihtimal yoksa -tabi belli olmaz ama genetikte bi problem yoksa- bence yapabilirsin. maddi imkanın vs nasıl, ailen-eşin yardmcı olabilir mi vs. bunları düşünmek lazım.
tek engelli çocuk çok zor. bence bi sağlıklı çocuk olmalı ailenizde.
Bendeki rahatsızlıktan dolayı 2.cide tedavi yontemi var.ama hamile olsam yardımcım olmaz eşim yardım edebilir sadece. tskrler
Bu durum tamamiyle sizinle alakalı kimi kadin var 4 çocuğa birden bakar hem evinin işine hemde cocuklarina yetisir kimisi var benim gibi birtanesiyle bile bocalar.Kendinize guveniyorsaniz ve her iki evladiniza da yetebilecekseniz kardeş yapin elbette.Ama özellikle ilk zamanlar yenidoğan cok ilgi ister ama ilk evladinizin da size çok ihtiyaci var dediğim gibi çok ince bir çizgi dengeyi kurmak onemli.Mrb arkadaşlar
Saolun okuyacamayse armanin veyda duvenciyle rportajini okudum dun gece bu konuda duydukdan sonra, bilmiyordum kizinin CP oldugunu
ilk 6 yil çok onemli diyor , kizi baya ilerlemis galiba tabiki ayni imkanlariniz yokdur ama siz yinede o roportaji bi okuyun google dan bulup hemn çikar zaten aratinca
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?