Engelli denmesi icimi yakip kavuruyor

İlk teşhisi otizm olan 6 yaşında bir çocuğun ablası olarak durumunuzu çok iyi anlıyorum lakin engelli diyebilmeleri bile güzel inanın,burada direk "hee sizin çocuk özürlüü" deniyor ve bizi mahvediyor.
Bi ara şeker almak için girdiğimiz markette kardeşim şekerleri görünce çığlık atıp oynamaya başladı,bilirsiniz sizde sevinçten çığlık atıyordu o sıra.
Adam gelip kardeşimin elini tuttu çekti "deli mi bu" dedi,ailecek kahroluyoruz,ama engel yavrularımızda değil insanlarımızda,kafa yapılarında cehaletlerinde.
Lütfen lütfen içinizi ferah tutun,mübarek gece dua edelim yavruşlarımıza,dik durmamız lazım.
Onların sadece bize ihtiyacı var,biz yoksak onlarda yok,unutmayın lütfen

Ayberk Aksu'yu duymuşsunuzdur muhakkak,üvey annesi Naciye hanımın hayatına girmesiyle ,%98 otizmli olan Ayberk şu an modellik yapabiliyor. Çok etkilenmiştim okuduğumda. Bilmiyorsanız sizde araştırın derim konu sahibi. Kolay değil biliyorum yaşadıklarınız,çocuğundan,gencine,yaşlısına densiz milletiz,bir meraklı bakış yada çocuğunu uzaklaştiran bir anne vb durumlar canınızı yakiyordur anliyorum ama engelli kelimesini kabullenip,engelini aşması adına neler yapabilirsiniz buna yönelmelisiniz.
Kendiniz için,çocuğunuz için. Hayatıni daha sağlıklı bir birey olarak gecirebilmesi için bu yönde mücadele etmelisiniz.
Allah yardımcınız olsun. Rabbim size ve tüm bu özel çocuk annelerine/yakınlarına kolaylıklar versin. Olmaz diye birşey yok,Rabbimin yardımıyla çok daha iyi durumlara gelebilirler.

Doktor 'otizmli' deseydi rahatsız olmaz miydiniz? 'Özel' dese daha daha bilinçli bir kelime kullanmış olurdu elbette ama 'engelli' kelimesini de bir şekilde kabullenmek lazım. Etraf zir cahil ve hadsizlerle dolu. Daha kötü kelimeler de kullanılabilir, bunlara takılmayın. Psikolojik destek alin

Yine üsturuplu söylemiş

Senin çocuk sorun çıkarır vs dese daha sorun olmaz mıydı yine çocuğunuzu yaftalamamış güzelce anlatmış neden anestezi yaptığını

Ben bakmam vs dese sen bunu sakinleştir beceremezsen gelme vs vs diyenler çok çevrede

Lutfen engelli kelimesine takilmayin bu zor belki ama siz uzuldukce daha da uzuleceksiniz drlar herseyi pat diye soyluyor masasinda hasta ölüyor ex oldu diyorlar yani senin uzulecegini hic düşünmez belki de oyle olmasi gerekior oglunuzun yeteneklerini arastirin belki de dahi oldugu bi alan vardir

kıyamam ya Allah şifa versin evladına üzülme takılma bile insanların dediklerine doktorun dediği söz bile normal emin ol karşına seni yıpratacak lafını bilmezlerde çıkacak bu küçücük kelimede yıkılırsan eğer daha büyüklerinde savaşamazsın bir uzman desteği alsan rahatlarsın farklı düşünmeni sağlar psikolog zamanla aldığı özel eğitimle herşey daha iyiye gidecek inşallah sen yeterki sağlam dur güçlü ol

Üzülmeyin. Ya yatağa bağlı olsaydı? İnanın şartlar ne olursa olsun şükredebileceğimiz şeyler var.

Takılmayın demek kolay elbet ama kolay soyleyebilecek biri degilim ben,benim de kızım var down sendromlu.ama takilmayin bu utanç duyulacak birşey değil,umrumda değil,gerekirse bütün dünyayı karşıma alırim.normal olmak zorunda değil,mutlu olsun istiyorum sadece.yüksek hedeflerimiz yok mutluyuz:)

Doktorun dengesizliği. Benim oğlum 6 yaşında ona da anestezi ile yapılacak. 10 yaşında da olsa biliyorum uyutulmadan yaptırmaz. Yani demek istediğim normal çocukları da siz isteyin ya da istemeyin anestezi ile yapıyorlar. Yani doktorun bunu üstüne başa başa engellilerin böyle yapıyoruz demesi çok yanlış. Küçük çocukları uyutuyoruz demeli ki zaten bu böyle. Siz haklısınız ben olsam ben de üzülürdüm. Ve orda yaptirmazdım. Hence devlete gidin devlet artık eskisi gibi değil. Ben 3 ayrı özel diş hekimi gittim uyutulmadan yapılsın diye çocuk ellerinde psikolojisi bozuldu. Sonunda devletin diş hastanesine götürdüm ağzını açmadı ağladı ben orda oğluma kızdım doktor çok iyi davrandı lütfen eziyet etmeyin annesi dedi yazık çocuğa biz burda cocuklari anestezi ile yapıyoruz dedi gün verdiler olgun inş yapılacak. Tamam 2 ay sonrasına gün verdiler geç oldu ama sonuçta çocuğuma ve bana çok iyi davrandı lar. Ki anestezi alacak sa hem hastane ortamında hem de tecrübeli kişiler tarafından yapılması saha mantıklı olacağı için ben devlette yaptırıyorum. Doktor günde 10 defa bu işlem yapılıyor dedi. Allah in izniyle iyi gecer ins. Bekliyoruz bakalım. Bence gidin uni. Yada diş hastanesine. Devlet Hastaneleri eskisi gibi değil daha insana yardimci oluyorlar.özeller para tuzağı ve bence anestezi de tam teşekküllü bir hastane de yapılmalı. Bence siz bu kısmıyla ilgilenin. Çok geçmiş olsun

bir kuzenim down sendromlu biride yüzde 60 zeka engelli... inanın bizle onları asla öyle görmüyoruz hele ki down sendromlu olan kuzenim ailenin göz bebeği ama tabiki zorlukları var önceleri başka çocuklar ondan korkuyordu yada tuhaf bakışlar sergiliyordu insanlar yada acıyan gözler bilirsiniz işte...bizler ailece bir olduk ve kuzenimizin bunu kabullenmesini süreci en hafif şekilde atlatmasını sağladık lütfen en umutsuz anlarda bile umudunuzu yitirmeyin yorulduğunuzda vazgeçmeyin dimdik durmalısınız çocuğunuzun size ihtiyacı var şükür ki sizin gibi bir annesi var...keşke çocuğum olsada engelli olsa diyen annelikle yanıp tutuşan insanlar tanıyorum...metanetinizi kaybetmeyin mükafatınızın ne olacağını bilemezsiniz...

Bir de anestezi alacağı için sağlık kurulundan geçiriyorlar çocuğu 5 tüp Jan alındı akciğer filmi EKG çekildi. Bunlara bakılip anestezi ye uygundur raporu istiyorlar devlet hastanesinde. Özelde bana anestezi yapalım dedi ama bunun gibi bir rapor istemedi mesela bizden. Bunlar çok önemli.

Kelimelere takılı kalmayın.siz özel çocuğa sahip annelerdensiniz.ayrıca konuşabiliyormuş da çocuğunuz benim çok yakın arkadaşımın otizmli 8 yaşında kızı var ancak tek kelime edemiyor.eğitimi, masajı,yunus terapisi ve daha bir dünya şey yaptı ama tek kelime yok henüz.arkadaşım tek bir isteğim var bir kez anne desin yeter diyor her zaman.esas annelik sizin ve arkadaşım gibilerinin anneliği derim hep.

Siz kim bilir neler atlattınız, bir kelime mi sizi yıkacak yıpratacak... En dibe vurduğunuzu düşündüğünüz anlarda bile bir çoğumuzdan daha güçlüsünüzdür artık eminim. Sadece bazen yorulmuş hissedebilirsiniz, ama yavrunuzun gözlerinin içine baktığınızda onu da atlatırsınız. Benim de yeğenim var, anne karnında oksijensiz kaldığından dolayı kolunda kasılma var. Ablam onun için nasıl çırpınıyor, sürekli eğitimi tedavisi bir şeyler yapma peşinde. Azmine hayranım. Ama ara ara oda hüzünlenir, karamsarlaşır. Sonra konuşuruz, dertleşiriz. Tedaviye gittiğinde karşılaştıklarından bahseder ve herşeye rağmen şükür eder, rahatlar. Diyeceğim o ki bir üyenin de dediği gibi daha kötüsü de olabilirdi. Hem hangimizin garantisi var? İnsanoğlunun başına her şey gelebilir. Allah sizi birbirinize bağışlasın. Üzmeyin kendinizi ben sizin gibi annelerin mükafatının çok çok büyük olduğuna inanıyorum. Gönlünüzü ferah tutmaya çalışın.

Allah yardımcınız olsun. Doktor size anestezi ile ilgili durumu açıklamak için ve farklı uygulayacağı tüm uygulama şekilleri için böyle söylemiş.
Defalarca yazıp yazıp sildim birsürü şey. Ne desem boş. Bu arada siz psikolojik destek alıyormusunuz?
Rabbim yardımcınız olsun. Öpüyorum miss kokulu evladını zı.

yorumlarda gördüm ve şaşırdım. özür dileyerek söylüuorum. özürlü veya sakat ( çok çok affedersiniz bayanlar) denmesine çok çok kızıyorum ben de.. belki de bunu küfür olarak kullananlardır bizi kızdıran şey..ama engelli derken ben hiç art niyet düşünmüyorum. aklıma bile gelmiyor kötü bir tabir olduğu. özel demek daha hoş ama çok ta net bilgi vermiyor. nasıl bir ifade kullanmalıyız gerçekten bilemedim. Allah tüm hasta kardeşlerimize yardım etsin. Keşke güzel bir tabir söyleyen olsa, biz de gönül rahatlığı ile onu kullansak..

Merhaba, benim kardeşim de engelli. Beni engelli kelimesi rahatsız etmiyor fakat özürlü kelimesi çok rahatsız ediyor ve yanımda birisi aaa kardeşin özürlü mü dediğinde hayır engelli diyorum. İkisi birbirinden çok farklı kelimeler çünkü.

merhabaa
bende engelliyim ama arkamdan bu kız özürlü bu kızın kulakları hiç duymuyor bu kız hiç bişey yaramazz dediler...
Özürlü engelli lafindan hep nefret etmişim... çünkü kendimi normal hissediyordum. konuşuyordum.. gayet aklım yerindeydi çok şükür... insanların önyargıylarıyla maruz kaldim. hiç de alinmadim yoluma devam ettim.
halada o laflar sölerse o kişilerden içimden nefret doğuyor. soguyorum o tür insanlardan. uzak duruyorum....
hep iyi niyetin altındaydim beni saf engelli dediler. iyiligi bile saf aptal saniyor...
çok çektim engelli olduğum için... ama takmadim.. benim kanim isinmadiği insanlarla asla ama asla konuşmadim. gidip de yalakalık yapmadim. içten pazarlıklı yapmadim. olduğum gibi göründüm göründüğüm gibi yaşadım...
onlar çok yaptı Allahından bulsun diyorum bu tür şeylere Allaha havale ediyorum...
o kadar çektim ki bu yaşima kadar...
evlendim... daha nişanlıyken eşime kulakları duymuyor nasıl anlaşcak diye bakiyorlardi... çok şükür sorunumuz yok kimseye alınmadan yaşiyoruz hayatıı. beni aptal yerine koyanlardan küçük düşürenlerden NEFRET ediyorum...
kusura bakma sitemli yazdim. evet öleyim. bari engellinin yerime koysalar ne düşünürdün? cvbı nolurduu.. onu siz DÜŞÜN...

Arkadaslar yorumlarinizi tek tek okudum.Yüzbin kere tesekkür ediyorum hepinize ayri ayri.Tek tek alinti yapamadim,telden giriyorum çünkü.Bircogunuzun yorumunu özellikle alintilayip icimi ferahlattigini yazmak istedim ama telde sorun var galiba tamamlayamiyorum.Dün dis tedavisini anestezi altinda gördü oglum.Cok sükür sıkıntısı yok simdi.Dün anestezi dru cocuklar 14 yasina kadar cok korkarlar dis tedavisinden dedi.O yüzden genelde anestezi uygulanir dedi.Bir rahatlama oldu bende.Bir de yeni cikmis anestezi almis bir cocuk daha vardi ve yeni girecek bir kisi daha.Bugünlerde baya strese girmistim,devlete gittim siraya katti3-4 ay vardi,ancak dis agrisi kendini göstermisti özel gittik,maliyeti biraz yüksekti ve yorgunlugumu hissettigim anda o kelimeyi kullandi.Sıkıntlı zamanima denk geldi belkide ama sanirim bazilarinizin dedigi gibi bazi seyleri hala kabullenemedim.Cünkü en hafifi dediginiz gibi o kelime.Ama kendi kendime okadar degil dedim.Öyle görmedim cünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…