engelli doğacak kızımı aldırdım :(((

Ah be arkadaşım,keşke aldirmasaydin ama artik olan olmus.Allah hepimizi ıslah etsin,sana da gecmis olsun,başka diyecek birsey yok...

bebeğin beyni su topluyor kafası her geçen gün büyüyordu. doktor, sen farkında olmadan ölürse senide kaybedebiliriz dedi. Biz de kafir değiliz elhamdüllillah çok hocalara gittik sorduk danıştık. Kuranda da yazıyor "Gebe kadının hayati riski varsa bebeği aldırması caizdir". Bunlara sığındım, tabi ki hergün tövbemi de ediyorum

• Beğen
Reactions: 2k1
bebeğin beyni su topluyor kafası her geçen gün büyüyordu. doktor, sen farkında olmadan ölürse senide kaybedebiliriz dedi. Biz de kafir değiliz elhamdüllillah çok hocalara gittik sorduk danıştık. Kuranda da yazıyor "Gebe kadının hayati riski varsa bebeği aldırması caizdir". Bunlara sığındım, tabi ki hergün tövbemi de ediyorum

Eğer hayati riskin vardiysa elbetteki bu noktada hakli duruma gecersin,niye baştan belirtmedin bunu da o kadar lafı isittin arkadaşım..Allah herşeyin hakkimizda hayirlisini versin...

bende aynı konuya değinecektim ki siz yazmışsınız zaten.
Eğer ki annenin hayatını tehlikeye atıyorsa kürtaj yaptırmak caizdir.
Burda size kimse elinizde kendi bebeğinizin kanının olduğunu söyleyemez.
Çok acı gerçekten..
Hiç bir anne bu ithamı hak etmez etmemelide.
Henüz bekarım ama okurken acınızı en derinde hissettim gözlerim doldu.
Kim ister böyle birşey yapmayı kim ister içinde gün gün büyüyen bir canın yok olup gitmesini.
Rabbim sabrınızı bol versin .

• Beğen
Reactions: 2k1
annenin hayati tehlikesi varsa dinimiz müsade veriyo için rahat olsun ama gerçekten çok acı bir durum.
Allah sabır versin o kadar üzüldümki anlatamam gözlerimden yaşlar boşaldı resmen rabbim en kısa sürede sağlıklı bir evlat verir inşallah.

Aynisini bende yasadim tatlim. Benim bebegiminde beyni su toplamisti ve karnimda olmuslerdi. 1 ay sonra farkettim. Doktor neyseki plesantasi saglammis ic kanama yapmamis kanama gozukmuyor dedi. Yoksa bende zehirlenip olecektim :(

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

benim vicdanım bir bebeğin canını almaya müsade etmez canım

Çocuğu dünyaya zihinsel engelli getirip, günaha girmeyim diye süründüre süründüre yaşatmaya vicdanınız el verir ama?!?

Kadın acısını paylaşmış,zaten canı yanıyor,sizce sizin fikirlerinizi okumaya ihtiyacı var mı? Kimsiniz,insanları üzmeye ne hakkınız var?

yahu allah kelamıyla kendi düşüncelerinle insanları ezmeye utanmıyo musunuz siz kızcağız bebeğini kaybetmiş acılar için saçma sapan konuşuyosunuz burda biraz at gözlüklerinizi çıkarında bilginiz olmadan her şeye atlamayın insanlar buraya moral bulmaya yazıyor laf işitmeye değil yazıklar olsun bu kadar vicdansız insanlara

eğer ki doğsa ve sonra kendi eceliyle ölseydi size ahiret gününde şefaatçi olacaktı o sabi..canı siz mi verdiniz de siz alıyorsunuz ..elinizde kendi bebeğinizin kanı var ..allah ıslah etsin

allah asıl seni ıslah etsin şu laflarınla günaha giren acılı bir annenin ahını alan sensin herkes kafir herkes günahkar bir sen müslümansın sanki bi sen biliyorsun dini imanı tek vicdan sahibi sensin dimi bak kadıncağızın ölüm riski varmış umarım utanmışsındır şu yaptığın yorumdan tamam bu forumda herkes derdini açıyor olumlu olumsuz yorumları da dinlemek zorunda ama bu sana BEBEK KATİLİ deme hakkını VERMEZ ! sen kimsin de bebeğini kendi elleriyle toprağa koymak zorunda kalan bir anneye ellerin bebeğinin kanıyla kirlenmiş dersin ? bence bundan sonra bilip bilmeden yorum yapmayın günahsız insanlarında vebalini almayın !

Okumanızı ve sakinleşmenizi rica ediyorum.
Bebeğini aldırmak zorunda kalmış, zaten yeterince üzgün bir hemcinsinizi daha fazla yıpratmaya gerek yok.
Sizden biraz olsun destek beklemiş birini böyle üzmeyin, hamileliği sonlandırması size ters gelebilir fakat bu size lohusa sayılan, acılı bir anneyi yerden yere vurma hakkı tanımaz, konuya dini katmışsınız madem, bir müslüman başka bir müslüman kardeşinin canını acıtıp hakkına giremez değil mi?

Konu sahibesi kardeşim,
başın sağolsun, Allah sabır versin, inşallah bir daha böyle bir acı yaşamak zorunda kalmazsınız.
İstediğiniz zaman konunuzu kapattırma hakkına sahip olduğunuzu da unutmayın lütfen.

alahım bir daha sizi ve bizleri böyle acılarla karşılaştırmasın şunu unutmayın eğer bebeğinizin doğacağı rabbim tarafından uygun görülseydi siz çok düşüncesiz kalpsiz biriside olsanız o bebek doğardı şuan şer olarak gördüğünüz yaşadığınız olay belkide bir hayır günahsızken aldı rabbim acı çekmediniz acı çekmedi şuanki çektiğiniz acı belkide daha sonraki çekeceğiniz acılar yanında bir hiç sakın olaki kendinizi suçlayıp da bu günaha girmeyin bol bol dua edin alahım size en kısa zamanda sağlıklı hayırlı bir bebek nasip etsin başınız saolsun

6 aylık evliydim o ana kadar hep korunuyorduk ve eşimle birden bire evlat sahibi olmaya karar verdik. Sadece 1 ay korunmadık o ay adetim gecikti o kadar hızlı hamile kalabileceğimi tahmin etmiyordum ama yinede test yapmak istedim yaptım ve sonuç pozitif.. Havalara uçtuk. Gebeliğim çok güzel ilerliyordu çok hareketli bi bebeğim vardı. 15. haftada cinsiyetinin kız olduğunu öğrendik dahada sevindik. 21. haftalıkken doktorum ayrıntılı usg den bahsetti. ücretinin de 250 TL olduğunu söyledi bende ne gerek var o kadar para vermeye bebeğim sağlıklı çok şükür diyordum ama eşim ısrarla o usg ye girmemi istedi. Girdik her zaman konuşkan görmeye alıştığımız doktorum o an sus pus kesildi resmen. Ne oldu bi sorunmu var diyorum cevap yok. baktı baktı masaya geçelim dedi geçtik bebeğin sinir tüplerinde açıklık olduğunu omuriliklerinin birleşmediğini belden aşağısının felç olduğun ve bu durumun beyninde de hasar oluştuğunu söyledi. Tıptaki adı "Spina Bifida" şok olduk, inanamadık. hemen çıktık ordan Edirne Tıp Fakültesine gittik. Orada bi kaç doktorun muayenesinden geçtim ve aldığımız cevaplar hep aynı. Gebeliği sonlandırmamız lazım dediler hayır dedim olmaz aldıramam. "beyin çok hasar görmüş doğsa da çok yaşamaz zaten" dediği cevap aynen bu. Doktorlar hastanın psikilojisine hiç önem vermiyor gerçekten. o gece eve gittik ailem, eşim ve ben oturduk kararımızı vermeye koyduluk. Hıçkıra hıçkıra ağlıyordum o kadar bitkindim ki bebeğim sanki bana destek vermek istercesine kıpırdanıp duruyordu. Sonuç olarak gebeliği sonlandırmaya karar verdik tekrar hastaneye gittik. birsürü testler tahliller yapıldı. Tarifi imkansız bir acı.. Karnınızda bir can taşıyorsunuz ve karşınızda oturan beyaz önlüklü biri size bebeğinizi öldürmeyi kabul ettiğinize dair bi kaç sayfa uzatıp imza atmanızı bekliyor... Attım. 1 gecede herşey olup bitiverdi. Benimle gelen anneler babalar bebeklerini alıp çıktılar, bense gözüm morg tabelalarında hıçkırarak çıktım hastaneden. Herkesten nefret ettim annemden babamdan kayınvalidemden hatta eşimden bile.. Yakınlarım arayıp geçmiş olsun demek istiyorlardı telefonlarına bakmıyordum. Çünkü artık herkes herşey benim için anlamsızdı. 1 ay patolojide kaldı bebeğim benimse gözüme uyku girmiyor yatak odasından dışarı çıkmıyordum. 1 ay sonra aldık kızımı Zeynep Sude'mi hastane hocası yıkayıp kefenlemişti. ben onu pembe elbiselerle hayal ederken kefenle aldım kucağıma..İlk ve son kez kucaklaştık, kokladım. İnanır mısınız o bez parçası resmen gül kokuyordu. Ben yatırdım kızımı toprağına, melek oldu benim yavrum... Beni affedecekmisin bilmiyorum ama ben seni çok özlüyorum canım kızım...

Çok acı büyük konuşmak istemiyorum Rabbim sabır versin şu sözde çok gerçek hepimiz engelli adayıyız unutmayın iki ay önce bir aile ile tanıştım inşaat mühendisi ve birincilikle okulunu bitirmiş maç oynarken kalbi duruyor yoğun bakımda kalıyor beynine okjizen gitmediği için iki yıldır bir bebek gibi bakıma muhtaç algılamıyor etrafındaki olayları açıktığını bile çok zor bir karar vermişsiniz inş hakkınızda hayırlısı olur

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Yapilan yorumlari okuyamadim bile nasil bu kadar vicdansiz olabiliyoruz insan olarak anlayamiyorum. Bekara kari bosamak kolay hesabi yorumlar yapılmış bu olay sizlerin başına gelmediki neyin yorumunu yapiyorsunuz. Karsinizda bebeğini kaybetmis acili bir anne var ve verdigi karardan dolayi da ici ayri bir yanarken sizden bir destek bi yaninda olduğunuzu duyacagi bir söz beklerken sizler ben olsam yok bilmemne siz degilsiniz işte kafaniz almiyorsa yorum yapmayin. Bu aciyi ancak yasayan anlar bende kaybettim oğlumu yasamla bagdasmayan anomalisi vardi bunu duyduğunuzda nasil olabilirseniz ki bilemezsiniz beter bi psikolojiniz oluyor bu karari vermek zorunda kalmak kahrolmak hergun hersaat heran bunu dusunmek nedir bilemezsiniz careler ararsiniz bulamazsiniz hayalleriniz kucaginiz gibi bos kalır doktor icin bir vakasiniz sizin dusunceleriniz önemsiz bebeginiz bir ur gibi davranır kurtulmaniz için sezeryan önerir sizinse bisey dusunecek haliniz yoktur . Dedigim gibi yasamayan bilemez allah kimsenin basina vermesin gunahi vebali bizim boynumuza biz herseyin farkindayiz sadece bir destek bekliyoruz anne olanlardan o kadar fikrin uymuyorsa yaralama daha fazla. Belkide boyle olmasi gerekti arkadaşım azraile bu gorev verilince ben nasıl alirim ne neden bulurum demiş allah ise sen git ben nedenleri bulurum demiş belkide bizimki boyle birşeydi allah kimseyi evladiyla sinamasin. Neyin iyi neyin kötü olduğuna biz karar veremeyiz kimseyide yargilamaya hakkimiz yok.

alahım bir daha sizi ve bizleri böyle acılarla karşılaştırmasın şunu unutmayın eğer bebeğinizin doğacağı rabbim tarafından uygun görülseydi siz çok düşüncesiz kalpsiz biriside olsanız o bebek doğardı şuan şer olarak gördüğünüz yaşadığınız olay belkide bir hayır günahsızken aldı rabbim acı çekmediniz acı çekmedi şuanki çektiğiniz acı belkide daha sonraki çekeceğiniz acılar yanında bir hiç sakın olaki kendinizi suçlayıp da bu günaha girmeyin bol bol dua edin alahım size en kısa zamanda sağlıklı hayırlı bir bebek nasip etsin başınız saolsun

Kul karar verir yaşayacağı olay sınav daha önceden yazılmıştır bir doğru bir şekilde birde yanlış şekilde örnek olarak öleceksindir ya ecelle yada bunalıma girip intiharla her şey yaşadıklarımız gibi yazılsaydı o zaman yanmamamız cehennemin olmaması lazımdı nefis ve şeytan neden var

Sizi yargılayanlara,kınayanlara soruyorum bir düşünün evladınızın yürüyemediğini, koşup oynayamadığını size sarılamadığını belki de ANNE diye seslenemediğini düşünün çocuğunuz aşı olurken kaçıp dışarılarda beklediniğiniz günlerinizi aklınıza getirin peki yaa çocuğunuz 7 8 saat süren şant ameliyatlarına yada 10 saat suren omirilik kapatma ameliyatlarına girseydi ne yapardınız?(en az 10 kere ameliyat oluyor)kendinizi bir an olsun o yoğun bakım ünitesinin kapısında hissedin yine de HER ŞEYE razı gelir anne dayanır yeter ki evladı sağlığına kavuşssun keşke, ama onca ameliyatlara rağmen yine de bir arpa boyu yol alınamıyor maalesef :((( kim ister ki EVLADINA KIYMAK anne için bakım vs.vız gelir tepesinde gezdirmez mi anne gocunmadan ?ama yaa çocuk ONU öyle ,o şekilde görmek ANNE BABAYI kahretmez mi? şu koskoca dünyada yavrumuzun doyasıya yaşaması ,eğlenmesi ,çapkınlıkları ,düğünleri her anne istemez mi gelinlikle,damatlıkla çocuklarını görmek ?bütün bunları yaşamayacak olmasını bile bile doğurmak neyin mantığı ?dinen günah veya değil bunun ölçüsünü siz veremezsiniz .Dua edin ki bir gun böyle zor ,böyle ACI bir karar vermek zorunda kalmayın kimin ne yaşadığını bilip bilmeden ahkam kesmeyin çünkü aynı acıyı yaşamış biri olarak yazıyorum :(((

Son düzenleme:
Kul karar verir yaşayacağı olay sınav daha önceden yazılmıştır bir doğru bir şekilde birde yanlış şekilde örnek olarak öleceksindir ya ecelle yada bunalıma girip intiharla her şey yaşadıklarımız gibi yazılsaydı o zaman yanmamamız cehennemin olmaması lazımdı nefis ve şeytan neden var

ee yani nefis var şeytan var evet ?

:43: :43: Çok fena oldum yazdıklarınızı okurken.Biz burada,yazılanları okurken bu hale geliyoruz,Allah sabırlar versin size.Bu arada kul olanın kul olanı yargılama hakkı yoktur günahına ya da sevabına ilişkin.Önümüzdekileri de arkamızdakileri de,gizliden yapılanı da açıktan olanı da,herkesin günahını da sevabını da Allah bilir.

Yaşamayanın asla anlayamayacağı çok zor bir süreç geçirmişsin canım.
Allah yardımcın olsun. Dilerim en kısa zamanda sıkıntılarından kurtulursun.
Günümüzün teknolojisi bunu sunduğuna ve doktor tavsiyelerine uyulmasını
dinimiz önerdiğine göre koşullar bunu gerektirmiş.
Aksi taktirde gebelerin rutin kontrollere gitmesinin anlamı olmaz değil mi?
Evlat kaybetmenin yasını yaşarken vicdan muhasebesi yaparak kendini hırpalama lütfen.
Akılların karıştığı gibi bir durum olsa yasalar cenin sağlığının belirlenmesine izin vermezdi.
Allah doktorlarımızın da yardımcısı olsun. Ailelere sıkıntılı bilgiler vermek zorunda oldukları gibi,
tedavi edilebilecek durumlarda anne karnındaki bebeğe tedavi edici operasyonlar da yapıyorlar.

Back
X