engelli kadin saglikli erkek evliligi

Zamanında bir proje gereği engelli bir bireyin hayatının 24 saatine tanıklık edip, belgeslini yaptım.
Yüzde doksan bedenen engelli birinden bahsediyorum.
Vücudunda hareket ettirebildiği tek yer baş ve yüz organları.
Mükemmel güzellikte ve sevecenlikte engelsiz bir eşi, 2 küçük yavrucukları var.
Her şeyiyle eşine mahkum bir adamın bu kadar güzel bir yuva kurduğunu, çocuklarına ilgisini, eşinin üzerinden yük almak adına kendine bir kaşık çatal tasarlayıp, en azından uzun saatler alsa da kendi lokmasını yiyebilmesi azmini gördükten sonra dünyayı sorgular hale gelip kendini dipsiz kuyuların derinlerde bulmuştum.
Hala düşündükçe içim erir, yüreğim titrer.

Kısaca örnek ararsanız çok var, hem de hepimizin suratına tokat atan cinsten.
Yeter ki insan istesin...

Benim ablam gayet güzel hiçbir engeli yok ancak eniştem 15 yaşında gecirdigi bi kaza dolayısıyla yürüyemiyor yani ablamla tanıştığında da engelliydi babam vermedi ama ablam kaçarak evlendi ...eniştem cok iyi biri insan onunla konuşurken engelini görmüyor bile evleneli 6 sene oldu biz alıştık ablamda cok mutlu ...cok şükür...simdi 2. Cocukları oldu ....ama zorluklarıda cok tabi ablam bunları kabul ederek gitti eger akrabanızın sevgilisi her zorlugu kabul ediyosa sıkıntı yok....Allah mutlu mesut etsin insallah

.

Valla adam güçlü bir karakterse olur ancak bu iş. Bizim bir tanidigimiz yurume engelli bir kizla evlendi ailesi etmedigini birakmadi cocuga kadin icin yok büyü mu yaptirdi demediler yok parayla mi satin aldi demediler alem ettiler kallem ettiler sonunda ayirdilar

Çevremde yok ama medya da çok duydum. Zorlukları elbet vardır ama bence gerçek aşk tır.

Bu konuyu neden açtığınızı anlamadık. Hepimiz engelli adayıyız unutmayın. Yarın belki o kız gibi olsaydım keşke diye ağlayacağız bunu Allahtan başka kimse bilemez. Bu arada; Inşallah çok mutlu olurlar!!

Benimde bir tanidigim var beyefendi tekerlekli sandaliyeyle hayatini surduruyor hanimefendi kisa boylu bu tabiri sevmiyorum ama aklinizda sekillensin diye yaziyorum cuce derler ya oyle cocuklarida var kadin gayet mutlu olur boyle yeterki sevgi saygi olsun kim kusursuz?

görme engelli-normal biriyle evlenmek bir ENGEL degildir..
tanidiğim biri vardi görme engelliydi.
normal bir çocuk sevdi. Evlendiler
şimdi de çocuklari oldu Çok da mutlular..
Adama görme engelli karinla evliliği nasıl yürütüyosun demişler.
oda demiş ki.
karima aşığım Aşkın gözü kördü onun yüregi hissediyorum diyo.
Aşk gözleriyle degil yüregiyle hissetmektir..
işte böle :)

Oha bu ciddi bi soru mu? Hic kimse evlenmesin o zaman, kimin garantisi var ya evlendikten sonra adam yatalak olsa, kadin birakip gidicekmi?

Allah göstermesin ama hepimiz bir engelli adayıyız.
Ola ki böyle birgün başımıza geldi, o zaman eşlerimizi bırakacak mıyız, yoksa sevdiğimiz, aşık olduğumuz, birlikte iyi günde, kötü günde birliktelik diye söz verdigimiz sözleri unutacak mıyız?

Herşey ama herşey bizim için...

Böyle bir engel durumu varken bile evlenmek isteyen erkeği ayakta alkışlamak gerekir.
O adam gibi adamdır, karısını sever, değer verir, offlamaz, şikayet etmez, mücadelecidir.

engeli önemli.. misal benim annem bir bacağı felçli.. 3 kız kardeşiz.. babam rahmetliden daha atik daha becerikli bir kadındı.. acayip de sosyaldir..
kuzenim engelli biriyle evlendi. adamın 2 bacağı felçli. cinsel anlamda çok büyük sorunlar yaşıyorlar. evlilikleri tam anlamıyla oturamıyor. 10 yıl oldu hala aynı.. beklentileri kuzenimin adamı aşıyor..

yani karşılıklı aralarında halledebilmeleri gereken konu. ayıp olur falan demeden açık açık herşeyi konuşmalılar..

Kızlar yeri gelmişken lütfen özürlü kelimesi yerine engelli kelimesini tercih edelim. Özürlü demek sanki engelli olmak kişinin hatasıymış, defoluymuş gibi tuhaf bir anlam ifade ediyor. Anlayışınız için teşekkür ederim.

Ben kendimden örnek vereyim. İşitme engelliyim. İşitme yetimi lisedeyken aniden kaybettim. Öncellikle 16 sene hiç bir sıkıntısız duyup sonra bir gecede işitmesini tamamen kaybeden birisi olarak yarının kime ne getireceğini asla bilemeyeceğimizi söyleyeyim. Benim hayatıma 3 kişi girdi ciddi manada. İlk ikisinin ailesi asla beni farklı bir birey olarak görmedi ama sonuncusunun annesi beni istemedi. Ailesi de akrabanızın kalbini kırmayacaksa adam zaten kabullenmiş kime ne ki?

yazından hiçbir şey anlamadım

bende işitme engelliyim. eşim normal. Aşkımızda hiç ENGEL tanimiyoruz. çok şükür .AŞK engel degil yüregindedir.. o çocuk seni gerçekten sevseydi ailesini bile karşına alirdi demi. annesi istememiş.bu dünya etme bulma dünyasi. ne ekerse onu biçer..o yüzden hiç de üzülme. Rabbim Engelli insanlari Özel yaratmiş. onlari en güzel şeylere nasip eder. inaniyorum. .

Tamam yazıda imla hatası olur onu anlarım telefondan kaynaklı onuda anlarım, şimdiye kadar kimseyi bu konuda eleştirmedim ama bu ne kardeşim... Yorumları okuyarak anlamaya çalıştım, hassas olduğum bir konu olmasa yorum bile yapmam ama bu konu ciddi bir mesele...
Engelli olmak sadece bedenen bir mevzu değil, insanın aklı engelli olmasın ve allah kimseyi böylesi sınamasın çocuk beğenmiş evlenmek istiyor ne güzel neyi sorguluyoruz...
2 dakika sonrasına bile kimsenin garantisi yok herkez ölümlü herkez potansiyel engelli adayı..
Allah beyinleri engellilerden etmesin, yoksa üç günlük dünyada neyin savaşı kimseyi yargılamayın ve kimseyi hor görmeyin sizin değilse bile en yakınınızın canı yanar ...
Not:kimsenin düşüncesinin karşılığı olarak yazmadım sadece bu konuyla ilgili düşüncelerimdir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…