Allah hepimizin yardımcısı olsun evet ben çok azimliyim küçük yaştan beri köyde bazıları acıyarak bakıyordu bana ama şimdi şaşırıyorlar nasıl yapabiliyor diyorlar ama sizlerin de söylediği gibi sorun bedensel engelde değil kafada bişeyleri istemek azimle çalışmak ve tamamen teslim olmak rabbimize sonra gerisi geliyor zatencnm Allah yardımcın olsun nekadar guzel ıkı cocuk ev bırde ıs ve bunların ustesınden gelıyorsun hayran kaldım... benımde engellı yıyenım var yuruyemıyor 7 yasında ama bebeklıgınden berı okadar hayat dolu kı bıze yasama sevıncı oldu o kucucuk yasında bırcok seyı ondan ogrendık
Allah yardimciniz olsun oncelikle. Ne guzel dusunmussunuz boyle bir konu acmakla :)
Sevgilisi msj atmadi diye kendini camdan atacak olan kizlar var burda  
cnm yanlıs anlama kayırma manasında degıl ama engellı ınsanların ben Allahın bır lutfu olarak goruyorum cok cok ozel ınsanlarsınız her anlamda... o acıyanlara soylıcek lafım bıle yok.. dusuncelerınız hıslerınız bakıslarınız bıle okadar farklı ve aslında bırcok ınsandan bılınclıkı ama farkedebıleneAllah hepimizin yardımcısı olsun evet ben çok azimliyim küçük yaştan beri köyde bazıları acıyarak bakıyordu bana ama şimdi şaşırıyorlar nasıl yapabiliyor diyorlar ama sizlerin de söylediği gibi sorun bedensel engelde değil kafada bişeyleri istemek azimle çalışmak ve tamamen teslim olmak rabbimize sonra gerisi geliyor zaten
Inanir misiniz az once daha kabatas kazasinda bacagini kaybeden kiz gelmisti aklima.. sonra bu konuyu gordum ne tesaduf.. hayat cok tuhaf.. sapasaglamken bir anda engelli olabiliyor insan.. hepimiz engelli adayiyiz. Tabi ki hayat cok daha zor engelli vatandaslarimiz icin ama sizin gibi hayata 4 elle sarilmis olanlar beni cok cok mutlu ediyor hatta bazen ufak seyleri dert ettigim icin kendimden utaniyorum.. sordugunuz soruya gelince bir yakinim engelli olsa mesela annem elbet ki onun cektigi zorluklar icin cok uzulurum ama asla yadirgamam onu.. eli yoksa eli olurum, yuruyemiyorsa onun bacaklari ben olurum :) her anında olabildigimce yaninda olurdum.. siz de lutfen korkmayin.. ne buyuk fedakarliklar yapiyorsunuz hayatiniz, cocuklariniz icin.. eminim ki sizin yetistireceginiz cocuklar da sizin cektiginiz zorluklarin farkinda olup kiymetinizi bileceklerdir.. tekrar kutlarım sizi..ha şunu da yazmak istiyorum bu gece yatağınıza yattığınızda bir engellinin yerine koyun kendinizi lütfen neler hissettiğinizi yazarsanız çok sevinirim ya da çocuğunuzun bir yakınınızın engeli olduğunu hayal edin ona nasıl yaklaşırdınız bunları konuşmak istiyorum
Bu konuyla ilgili ne gibi bir sikintiniz var bilmiyorum ama peki o zaman. Zaten kaba oldugunuzu dusunmedim, sanirim ikisi de yakin zamanlardaydi bu sebeple dikkatimi cekti, hatirladigim kadariyla yemek takimi konusu da degildi. Ustelik burada kayinvalidesiyle sorun yasayanlar hadi dertleselim falan diye de bir konu var, kimse ona laf etmiyir garip geldi haliyle. Neticede burasi bir forum sitesi, dert etmeyin bence konu yerini bu kadar. Burasi herkesin baktigi bir yer, arkadasimiz geyik bolumune konusunu acsa kimse okumayacak bildiginiz gibi. Ki geyik bir mevzu da yok ortada.devamlı gördüğünüz bi durum yok bi yemek takımı konusu birde bu konu diğerlerini gösterirseniz psikolojimi sorgularım ola ki kabalık bile etmeden uyarımı yaptım,ve bu mevzuyla ilgili bi sıkıntım olduğundan belki de kendimce uyarı yapıyorum.
Ama ne yazik ki "sevgilim 3 saat icinde sadece 100 mesaj atti" gibi bir konuyu dahi dikkate alan kidiler yeterince ihtiras icermediginden olsa gerek bu tip konulari dert olarak gormuyor. Ama bence korkmaniza hic gerek yok. Hemcinsiniz olarak gurur duydum sizinle. Cok guclu bir kadinsiniz ne mutlu size. Merak etmeyin hic, cocuklariniz da sizin gibi bir anneye sahip olduklari icin gurur duyacaklardir eminimbende yanlış yerde konu açtım diye düşünmüştüm ama dediğiniz gibi belki benim derdim de bu isteyen arkadaşlarla konuşabiliriz bu konuyu mesela benim korkularım var acaba ilerde çocuklarım bu durumu nasıl değerlendirecekler şimdi çok küçükler onları çok seviyorum ama korkuyorum
Allah yardımcınız olsun ama söylemeden geçemeyeceğim,hay ağzını öpeyim ne güzel konuştun...arkadaşlar benimkisi aslında sorun değil sadece paylaşmak istedim başlıktan da anlaşıldığı gibi ben engelli, çalışan, evli ve iki çocuklu bir bayanım hayatın zorluklarıyla mücadele ediyorum buradan bazı şeylere üzülüyorum kücücük şeyleri büyük sorunlar gibi görüp hayatı kendilerine zehir eden arkadaşlarımız oluyor sakın yanlış anlaşılmasın demek istediğim hayatın olumlu yönlerini görüp güzelliklerini yaşamaya çalışsak ve şükretsek daha güzel olmaz mı?
bu arada benim gibi olan ya da bana yakın arkadaşlarla konuşup dertleşmek isterim
ya da çevrenizde böyle engelli olup yaşama sevinciyle dolu hayat mücadelesini kaybetmemiş tanıdıklarınız var mı neler yaşıyorlar paylaşalım mı lütfen
arkadaşlar benimkisi aslında sorun değil sadece paylaşmak istedim başlıktan da anlaşıldığı gibi ben engelli, çalışan, evli ve iki çocuklu bir bayanım hayatın zorluklarıyla mücadele ediyorum buradan bazı şeylere üzülüyorum kücücük şeyleri büyük sorunlar gibi görüp hayatı kendilerine zehir eden arkadaşlarımız oluyor sakın yanlış anlaşılmasın demek istediğim hayatın olumlu yönlerini görüp güzelliklerini yaşamaya çalışsak ve şükretsek daha güzel olmaz mı?
bu arada benim gibi olan ya da bana yakın arkadaşlarla konuşup dertleşmek isterim
ya da çevrenizde böyle engelli olup yaşama sevinciyle dolu hayat mücadelesini kaybetmemiş tanıdıklarınız var mı neler yaşıyorlar paylaşalım mı lütfen
teşekkür ediyorum canım benim hayat herşeye rağmen çok güzel
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?