engelli olup hem çalışan hem evli olan hem de çocuklu olanlar

Birde gereginden fazla hassas olmamak lazim iletisim kurarken, sizin bu konuda ki duygulariniz ne merak ettim?

Ayşe arman bir yazı hazırlamıştı engellilerin hayatlarını konu alan. Ne zorluklarls işe gelip gidiyorlar,gezmeye gidiyolar şok oldum. Engelliler için düzenlemeler yapılmadı şart. En basitinden bir mağazaya bile giremiyor tekerlekli sandalye kullanan biri çünkü eşik var merdiven var vs. Engelliler de düşünülerek yapılan yerler çok az.
Her sağlıklı insan bir engelli adayıdır unutmayalım.

Cok sevindim sizin adiniza, evlatlariniz tabi ki sizinle gurur duyacaklar.
Hayatta sukredilecek o kadar cok sey var ki, mslesef insan yasamadan anlayamiyor bazi seyleri. Kaybetmedende anlayamiyor sahip olduklarini.
Ben bir engelli annesiyim, fiziksel degil ve savasiyoruz onunla beraber.
Onemli olan hayata sarilmak ve hayata karismak.
Umarim benim oglumda bu duzeye gelir.
Saglam olupta hayatta hicbirsey basaramamis, hayattan hicbir zevk almayan, kimseye faydasi dokunmayan o kadar cok insan var ki, kim eksik tartisilir.
Rabbim size evlatlarinizla guzel huzurlu gunler gostersin.
Bu isin icinde olarak malesef hem sartlar hem de insanlarin bakisi engelliler icin pek ic acici degil malesef.
Rabbim hakettikleinizle karsilastirsin ins.( beddua gibi oldu sanki, iyi anlamda yazdim

arkadaşlar hepinize günaydın bütün mesajlarınızı okudum ne kadar güzel şeyler yazmışsınız inanın çok mutlu oldum ilk önce hepinizin merak ettiği soruyu cevaplamak istiyorum çok küçük yaşta (1 buçuk) geçirdiğim yangın kazasında ellerim yandı % 45 oranında engelliyim küçük yaşta olduğu için alıştım ellerimi kullanabiliyorum çok şükür
engelliği çok farklı yaşayan kardeşlerimiz var kademe kademe tabi çok zor durumda olanlar var ama bi arkadaşın söylediği gibi belki de bizler seçilmiş insanlarız mutlaka bir sebebi vardır böyle olmamızın
ben köyde doğdum yangından sonra birçok ameliyat geçirdim Ankarada hacettepede ameliyatlar oldum o zamanlar henüz hiçbirşeyin farkında değildim ta ki okula başlayana kadar okulda bazı arkadaşların bakışları hareketleri konuşmaları beni çok yaralıyordu burdan sizlerden rica ediyorum lütfen yavrularınıza bu konuda eğitim verin çevrelerindeki bu durumda olan arkadaşlarına davranışları konusunda
neyse sonra köyde eve gelen eş dost akrabalar benim yanımda anneme "bu kız ne olacak üzerine bi yer felan yapın da sen ölünce ortada kalmasın"diyenler olurdu ben çok üzülürdüm ne kadar kötü durumdayım ki böyle söylüyolar diye düşünürdüm neyse çok şükür pes etmedim okudum yüksek okulu bitirdim kpss yi kazandım bi kurumda çalışmaya başladım eşimle tanıştım evlendik ilk önce oğlum (4 yaşında) sonra da kızım oldu (2 yaşında) çok tatlılar onlardan sonra hayat başka bir güzel oldu benim için çok şükrediyorum Allahıma biraz uzun oldu kusura bakmayın

kuzenim var görme engelli hastanede çalışıyor yanına git görmediğini anlamazsın kendini o kadar yetiştirmiş kültürlü bi insan ki göreni kendine hayran bırakır kız kaçırdı bide sonra ayrıldılar gerçi ama

Birde gereginden fazla hassas olmamak lazim iletisim kurarken, sizin bu konuda ki duygulariniz ne merak ettim?
çok doğru diyorsunuz insan ister istemez hassas oluyor ama herşey beyinde ben önce kendimi kabullenmekle başladım budur bununla yaşamalıyım yapacak birşey yok bu hayat yaşanacak ya acı çekeceksin oturup kös kös ağlıcaksın hayatı kendine ve etrafındakilere zehir edeceksin ya da neler yapabildiğini göstereceksin etrafındakilere onların şaşkın bakışları ve gözlerinde ki gülümsemeyi içinde hissederek yaşayacaksın musmutlu bir şekilde çocuklarını koklayarak eşinle davetlere giderken göğüs gererek (bu arada eşimin hiçbir engeli yok ama aldı beni işte:))

inan okurken gözlerim doldu ne kadar büyük bir imtihandan geçmişsiniz Rabbim hepimizin yavrularını bizlere bağışlasın engelli kelimesi ilk etapta korkutuyor insanı çok haklısınız ama hayat bu herşey bizim için isyan etmeden atlatabilirsek ne mutlu

çok sevindim güzel bir hayat kurduğunuza. Allah mutluluğunuzu daim etsin. ben engelli değilim ama bazı sağlık problemlerim vardı iyileştim. sevgilim ve ailesi bunu çok problem ediyor. sevgilim onları dinlemediğini umursamadığını söylüyor ama aslında onlardan bağımsız kendi de problem ediyor. bazen çok iyiyiz bazen durduk yere yüzüme vuruyor bunları suçum olmamasına rağmen. kavga etmekten de yoruldum elimden ağlamaktan başka birşeyde gelmiyor böyle zamanlarda

amin daha güzeli senin olsun inşallah sana tek tavsiyem evlenmeden önce herşeyi en ince ayrıntılarına kadar konuşmanız ve bunları aşmanız sonra evlenmeniz canım herşey gönlünce olsun

emenne ne kadar guzel demıssın cocuklarınıza egıtım verın dıye... dedıgın gıbı bızım zamanımızda engellılere hep acıyarak kusurlu gıbı bakarlardı... acı ama gercek... hatta kılolu bır cocuktum ınanırmısın okadar dalga gecerlerdıkı hemde acımasızca kendımı cok yalnız hıssederdım hıc unutmam bırgun heryerım sınek ısırıgıydı okuldan geldım aglaya aglaya tum yaralarıı kanattım kanım aksında zayıflıyım dıye cocukluk ıste... daha once bahsetmıstım yıyenım 7 yasında ılkokula basladı dıye okula gıtmeden once cok stres yaptık ıste okulda nasıl olucak cocuklar dalga gecer falan dıye ama ınanın cocuklar bızden daha cok sarıp saraladılar yıyenımı okadar mutlu oldukkı... sonra bırgun toplantı oldu bız hastanedeyız dıye katılamadık velılerden bırı ogretmene demıskı arda neden engellı okuluna ozel egıtıme gıtmıyorda bu okula gelıyor okadar zorumuza gıttıkı yıyenımın sadece belden asagısı tutmuyor zekasında hıcbır problem yok aksıne ustun zekalı suanda sınıfındakı herkes yazmayı ogrenırken o kıtap okumaya basladı o derece yanı... demem o ki eskı nesıl bılıncsız olabılır ama yenı nesıl bılınclı bu konuda ve ben buna cok sevınıyorum

evet ben bu durumu da anlamıyorum bazı insanlar engelli çocuğu sınıfta istemiyorlar bu nasıl bir insanlıktır nasıl bir düşüncesizliktir ya biraz empati kurmaz mı insan kendi çocuğunu koymaz mı onun yerine neyse ki dediğiniz gibi yeni nesil çok duyarlı bu konuda sizlerin sayesinde daha da güzel olacak herşey inşallah

Allah bagislasin cocuklarinizi emenne. Yaslarida yakinmis. Gecirdiginiz kazayi gecmiste birakmisibi, helal olsun.

Siz isteyken kim bakiyor onlara?

Allah bagislasin cocuklarinizi emenne. Yaslarida yakinmis. Gecirdiginiz kazayi gecmiste birakmisibi, helal olsun.

Siz isteyken kim bakiyor onlara?
teşekkür ederim canım ablam bakıyor köyden taşıdım onu da çocuklara baksın diye çok şükür geçinip gidiyoruz

inşallah cnm inşallah

bir hayat hıkayesi kesiti de ben sunayım sizlere
eşim çocuk felci geçirmiş 1 yaşında
engelli
2 oğlum var
eşimi çok seviyorum o da hayata bağlı
neşeli capcanlı bir insan
kendini engelli olarak görmüyor. kaderini kabullenmiş biri
isyan etmiyor hiçbir zaman
ben de onu engelli göremiyorum
herşeye yetebiliyor ve yetişebiliyor.
maç oynar ama ampute değil sağlam arkadaşları ile
masa tenisi oynar
koltuk değnekleri ile
elinden birçok iş gelir
çocuklarım da babalarının durumunun farkında ve yadırgamıyorlar.
birçok erkeğe göre bana karşı çok yardım ediyor ev işleri ve çocuk bakımında.
ailesi çok bilinçli değil ama okumuş, okutmuşlar
öğretmen olmuş
şimdi hem evli hem çocuklu hem de çalışan bir insan o:)
bana da birçok meseleye takılmamam gerektiğini öğretmiştir bu hayatta.

böyle hikayeler duymak ne kadar güzel Allah mutluluğunuzu bozmasın harikasınız

bemki doğuştan bedensel yürüyemiyorum resimlerim vardı sitede kaldırdım 5 yıldır evde oksijen kullaıyorum tüm gün evde tv pc karşısındayım
canım benim öncelikle çok geçmiş olsun sen ve sinin durumunda olan kardeşlerimiz var evden pek çıkamayan çok zor bir durum benim de var böyle bir tanıdığım ama o da hayata çok pozitif bakabiliyor sende öyle yapmaya çalışacaksın zevk aldığın şeylerle meşgul olacaksın bak ne güzel buradan sohbet edebiliyoruz bir de ücra yerlerde hiçbir iletişim aracı olmayan arkadaşlarımızı düşünelim Allah hepimizin yardımcısı olsun

Cok guzel bir konu tebrik ederim. Allah bu gucunuzu daim etsin. Hep böyle mutlu olun. Zaten engelli oldugum icin calisamiyorum ya da evlenemedim diye de konu acmis olabilirdiniz. Bulundugu durumun olumlu yönlerini gorebilmek cok guzel birsey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…