Merhaba erkek kardeşim engelli benimde. Şu an çalışıyor ama işe gelip gitmesi son günlerde çok zorlaştı. Önceden ayağa yardımsız kalkabiliyor en azından yavaş yavaşta olsa yürüyebiliyordu şimdi tekerlekli sandalyede. Sabahları yataktan da yardımsız kalkamıyor. Hayat dolu bir insan her gün dua ediyoruz tedavisi çıksın diye. İşe gitmek dışında dışarıya çıkmak istemiyor pek sanki çevresindeki insanlara onu indirip kaldırmak eziyet oluyor gibi hissediyor eşimden Allah bin kere razı olsun indirip çıkarıyor gerekirse sırtıma alırım sen merak etme diyor. Onunla birlikte gittiğimiz yerlerde çok daha mutlu oluyorum. Çünkü kardeşim yanımda o da yalnızlığından bir nebze olsun kurtulmuş oluyor.
çok doğru diyorsunuz insan ister istemez hassas oluyor ama herşey beyinde ben önce kendimi kabullenmekle başladım budur bununla yaşamalıyım yapacak birşey yok bu hayat yaşanacak ya acı çekeceksin oturup kös kös ağlıcaksın hayatı kendine ve etrafındakilere zehir edeceksin ya da neler yapabildiğini göstereceksin etrafındakilere onların şaşkın bakışları ve gözlerinde ki gülümsemeyi içinde hissederek yaşayacaksın musmutlu bir şekilde çocuklarını koklayarak eşinle davetlere giderken göğüs gererek (bu arada eşimin hiçbir engeli yok ama aldı beni işte:))Birde gereginden fazla hassas olmamak lazim iletisim kurarken, sizin bu konuda ki duygulariniz ne merak ettim?
inan okurken gözlerim doldu ne kadar büyük bir imtihandan geçmişsiniz Rabbim hepimizin yavrularını bizlere bağışlasın engelli kelimesi ilk etapta korkutuyor insanı çok haklısınız ama hayat bu herşey bizim için isyan etmeden atlatabilirsek ne mutluHani demissiniz gece yatrkn engelliymissiz gbi dusunun yda cevrenizde...ben o duyguyu yasadim benim oglum dogmadan sakat engelli dediler yirmi haftalikken daha teshis bile konmamis sadece ozel bi has. Ulturasona girdigim doktor bna bu bebkte bi kusur var engelli olabilirr bi dusunun karar verirsenz yarin gel yatis yapip bebegi olu dogurtalim dedi yirmi haftalikti bn fenalastim cok zordu gitmedik cocuk dogunca tipta arastirildi yavrumun hicbiseyi yokkk sadece genetik bi dis rahatsizligi bununda tedavisi mumkunmus bu hayatimda englli kelimesini duydgm an unutamadgm olay o kdr eli kolu saglam bihalta yaramayan knsan varki bu bi ayip deil kusur deil herzaman engelliye vb saygim sonsz sizede oyle
canım senin engelin ne peki neler yapıyorsun bir günün nasıl geçiyorengeliniz nedir bende engelliyim bu arada ne güzel hem evlisin hem çalışıyor hemde çocugun var
amin daha güzeli senin olsun inşallah sana tek tavsiyem evlenmeden önce herşeyi en ince ayrıntılarına kadar konuşmanız ve bunları aşmanız sonra evlenmeniz canım herşey gönlünce olsunçok sevindim güzel bir hayat kurduğunuza. Allah mutluluğunuzu daim etsin. ben engelli değilim ama bazı sağlık problemlerim vardı iyileştim. sevgilim ve ailesi bunu çok problem ediyor. sevgilim onları dinlemediğini umursamadığını söylüyor ama aslında onlardan bağımsız kendi de problem ediyor. bazen çok iyiyiz bazen durduk yere yüzüme vuruyor bunları suçum olmamasına rağmen. kavga etmekten de yoruldum elimden ağlamaktan başka birşeyde gelmiyor böyle zamanlarda
evet ben bu durumu da anlamıyorum bazı insanlar engelli çocuğu sınıfta istemiyorlar bu nasıl bir insanlıktır nasıl bir düşüncesizliktir ya biraz empati kurmaz mı insan kendi çocuğunu koymaz mı onun yerine neyse ki dediğiniz gibi yeni nesil çok duyarlı bu konuda sizlerin sayesinde daha da güzel olacak herşey inşallahemenne ne kadar guzel demıssın cocuklarınıza egıtım verın dıye... dedıgın gıbı bızım zamanımızda engellılere hep acıyarak kusurlu gıbı bakarlardı... acı ama gercek... hatta kılolu bır cocuktum ınanırmısın okadar dalga gecerlerdıkı hemde acımasızca kendımı cok yalnız hıssederdım hıc unutmam bırgun heryerım sınek ısırıgıydı okuldan geldım aglaya aglaya tum yaralarıı kanattım kanım aksında zayıflıyım dıye cocukluk ıste... daha once bahsetmıstım yıyenım 7 yasında ılkokula basladı dıye okula gıtmeden once cok stres yaptık ıste okulda nasıl olucak cocuklar dalga gecer falan dıye ama ınanın cocuklar bızden daha cok sarıp saraladılar yıyenımı okadar mutlu oldukkı... sonra bırgun toplantı oldu bız hastanedeyız dıye katılamadık velılerden bırı ogretmene demıskı arda neden engellı okuluna ozel egıtıme gıtmıyorda bu okula gelıyor okadar zorumuza gıttıkı yıyenımın sadece belden asagısı tutmuyor zekasında hıcbır problem yok aksıne ustun zekalı suanda sınıfındakı herkes yazmayı ogrenırken o kıtap okumaya basladı o derece yanı... demem o ki eskı nesıl bılıncsız olabılır ama yenı nesıl bılınclı bu konuda ve ben buna cok sevınıyorum
teşekkür ederim canım ablam bakıyor köyden taşıdım onu da çocuklara baksın diye çok şükür geçinip gidiyoruzAllah bagislasin cocuklarinizi emenne. Yaslarida yakinmis. Gecirdiginiz kazayi gecmiste birakmisibi, helal olsun.
Siz isteyken kim bakiyor onlara?
canım senin engelin ne peki neler yapıyorsun bir günün nasıl geçiyor
inşallah cnm inşallahevet ben bu durumu da anlamıyorum bazı insanlar engelli çocuğu sınıfta istemiyorlar bu nasıl bir insanlıktır nasıl bir düşüncesizliktir ya biraz empati kurmaz mı insan kendi çocuğunu koymaz mı onun yerine neyse ki dediğiniz gibi yeni nesil çok duyarlı bu konuda sizlerin sayesinde daha da güzel olacak herşey inşallah
böyle hikayeler duymak ne kadar güzel Allah mutluluğunuzu bozmasın harikasınızbir hayat hıkayesi kesiti de ben sunayım sizlere
eşim çocuk felci geçirmiş 1 yaşında
engelli
2 oğlum var
eşimi çok seviyorum o da hayata bağlı
neşeli capcanlı bir insan
kendini engelli olarak görmüyor. kaderini kabullenmiş biri
isyan etmiyor hiçbir zaman
ben de onu engelli göremiyorum
herşeye yetebiliyor ve yetişebiliyor.
maç oynar ama ampute değil sağlam arkadaşları ile
masa tenisi oynar
koltuk değnekleri ile
elinden birçok iş gelir
çocuklarım da babalarının durumunun farkında ve yadırgamıyorlar.
birçok erkeğe göre bana karşı çok yardım ediyor ev işleri ve çocuk bakımında.
ailesi çok bilinçli değil ama okumuş, okutmuşlar
öğretmen olmuş
şimdi hem evli hem çocuklu hem de çalışan bir insan o:)
bana da birçok meseleye takılmamam gerektiğini öğretmiştir bu hayatta.
canım benim öncelikle çok geçmiş olsun sen ve sinin durumunda olan kardeşlerimiz var evden pek çıkamayan çok zor bir durum benim de var böyle bir tanıdığım ama o da hayata çok pozitif bakabiliyor sende öyle yapmaya çalışacaksın zevk aldığın şeylerle meşgul olacaksın bak ne güzel buradan sohbet edebiliyoruz bir de ücra yerlerde hiçbir iletişim aracı olmayan arkadaşlarımızı düşünelim Allah hepimizin yardımcısı olsunbemki doğuştan bedensel yürüyemiyorum resimlerim vardı sitede kaldırdım 5 yıldır evde oksijen kullaıyorum tüm gün evde tv pc karşısındayım
Cok guzel bir konu tebrik ederim. Allah bu gucunuzu daim etsin. Hep böyle mutlu olun. Zaten engelli oldugum icin calisamiyorum ya da evlenemedim diye de konu acmis olabilirdiniz. Bulundugu durumun olumlu yönlerini gorebilmek cok guzel birsey.arkadaşlar benimkisi aslında sorun değil sadece paylaşmak istedim başlıktan da anlaşıldığı gibi ben engelli, çalışan, evli ve iki çocuklu bir bayanım hayatın zorluklarıyla mücadele ediyorum buradan bazı şeylere üzülüyorum kücücük şeyleri büyük sorunlar gibi görüp hayatı kendilerine zehir eden arkadaşlarımız oluyor sakın yanlış anlaşılmasın demek istediğim hayatın olumlu yönlerini görüp güzelliklerini yaşamaya çalışsak ve şükretsek daha güzel olmaz mı?
bu arada benim gibi olan ya da bana yakın arkadaşlarla konuşup dertleşmek isterim
ya da çevrenizde böyle engelli olup yaşama sevinciyle dolu hayat mücadelesini kaybetmemiş tanıdıklarınız var mı neler yaşıyorlar paylaşalım mı lütfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?