English Buldog evde yalnız kalabilen ve aşırı bakım ihtiyacı olmayan bir köpek, pek tüy dökmez, cana yakındır uyumludur, ona buna havlamaz hırlamaz.Ben özellikle tavsiye ederim.Diyelim balkonda bir yer yapıp gazete kağıtları ile terbiye verirsen siz evde yokken gidip oraya yapar tuvaletini, sırf yalnız kaldı diye hırslanıp sağa sola kabahat eden bir ırk değil ve çok sevimliler :)Tek bir problemi var genetik olarak basık burun olduklarından bildiğin insan gibi horluyorlar haha :)
Oncelikle belirtmek isterim ki ben english bulldog sahibiyim bu ırk hakkındaki bazı yanlış bilgilendirmeler olabiliyor
1 . Bu ırk aşırı tüy sorunu olabilen
2. Özel mama yemesi gereken
3. Her an bişi yutup hastanelik olan
4. Ani haraketli eğilimi ve deli cesareti nedeniyle koltuktan düşüp felç olabilen
5. Merdivenden atlayıp kalçası çıkabilen
6. Aşırı koku sebebiyle çok özel bakımlar gerektiren
7. Katlarında kuyruk dibinde havasızlik nedeniyle oluşan sulanan bölgelerinin hergün temizlenmesi gereken
8. Kendini kasiyaman:)
9. Kesinlikle aşırı sevgi bekleyen ( kendi istediği zamanlarda)
10 . %70%80 alerji sorunu olan bir ırk
11. Ciynemeden yutan
12. Bunalıma girebilen (özel ilgi manyagi)
13. Salya sorunu var:)
Horlamasini ve gaz sorununu söylemiyorum ama bilinmelidir ki veterinerler çok pahalli ve biz eşimle bu konuşa inanılmaz bedeller ödedik ve öderiz de ... asla paha bicilemeyen bir sevgisi var ...
Ama bunu yapamayacak olanlar için nolur lütfen almayın ... 3 ve 4 yas aralığında tümörler kanserler oluyor köpekleri kilolu daha şirin oluyor diye kilo aldırıp hasta hayvanlar yaratıyorlar .... bilinçli olmayan daha önce 3.. 5 kopek bakmamış insanların sahip olması olanaksız ırk ... kesinlikle günde 4 kez kaka yapabilen özel bağışıklık güçlendirici tüpler kulanmasi şart olan bu ırk zordur az enerji olayı obez yapılan buldog için geçerli bu ırk gayet enerjiktir ... zamanında boağlarla gurestirilen bu ırk hantal değil hantal yapılıyor ...
Birde saldırgan bir ırk değil saldırgan yetistirilebilen bir ırk ..
Umarım yardımcı olabilmişimdir
Ben yaparım kendime güveniyorum diyenler sahiplenir çok memnun olurum çünkü iyi evlere ihtiyaçları var . Maddi açıdan kendinize güvenin lütfen çünkü gerçekten ciddi pahalli ürünler gerekebiliyor . Ama eğer biz işin içinden çıkamıyoruz derseniz dogal önerilerde de bulunup yardimci olmaya çalışırım