• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

enişte tarafından fırçalanmak

şu an kızkardeşimde misafirim..ve sıkıntılı bir dönemdeyim.dalgınım biraz..8 aylık yeğenimi ilk gün çekyata oturtmuştum ve yeterince hızlı manevra yapamadım çocuk gözümün önünde sırt üstü çok sert düştü..2. gün ben kumandayı ararken emekleye emekleye ayağımın dibine kadar gelmiş. geri adım atayım derken sırtına ayağım çarptı..feryat figan..bugün de ona mama getireyim derken kapıya kadar gelmiş,kapıyı açınca çarptı.ben çıkarken de kapıya yakındı aslında. çarpacak mesafeye kadar geleceğini hesaplayamadım..bizimki gene ağla..zaten suçluluktan boynum büküldü..enişte bey de ya bu kadarı çok fazla diye sesini yükseltti..cevap vermedim hiç..sanki ben durumdan çok memnunum..kızkardeşimi üzmek istemiyorum ama tadım da kaçtı..yarın evime dönsem anlayacaklar,epey bozuldum çünkü..dönmesem artık kalmak ve bebeğe daha fazla zarar vermek istemiyorum..bir taraftan şu yaşımda fırçalanmak zoruma gitti..ne yapsam bilemedim hanımlar..

kusura bakma enişte bey az bile yapmış , ben ilk seferinde çocuğumdan daha fazla feryat figan (!) koparırdım. ne demek canımdan cana düşürmek çarpmak falan hiç kusura bakma valla kovsa haklı derim

"yarın evime dönsem anlayacaklar,epey bozuldum çünkü."

evinize dönmeniz herkesin hayrına. isteyerek yapmıyorsunuz ama dikkatli değilsiniz, sizin fırçalanmak nasıl hoşunuza gitmiyorsa, kimse bebeğinin canının yanmasını izlerken tepkisiz kalamaz.
ben bebeğe üzüldüm. kaç kere canını yakmışsınız.

Bide kafasından çat diye ses geldi diyosunuz. llkinde zaten sesini cikartmamis adam 3. De artık pes demiş yani. 4 5 yaşındaki çocuk düşe kalka buyur 8 aylık bebek değil. Biraz dikkatli olun sizde ufacık bebek yahu bu insan tutmaya kiyamiyor. Ev işlerine yardım edin siz veya gidin

şu an kızkardeşimde misafirim..ve sıkıntılı bir dönemdeyim.dalgınım biraz..8 aylık yeğenimi ilk gün çekyata oturtmuştum ve yeterince hızlı manevra yapamadım çocuk gözümün önünde sırt üstü çok sert düştü..2. gün ben kumandayı ararken emekleye emekleye ayağımın dibine kadar gelmiş. geri adım atayım derken sırtına ayağım çarptı..feryat figan..bugün de ona mama getireyim derken kapıya kadar gelmiş,kapıyı açınca çarptı.ben çıkarken de kapıya yakındı aslında. çarpacak mesafeye kadar geleceğini hesaplayamadım..bizimki gene ağla..zaten suçluluktan boynum büküldü..enişte bey de ya bu kadarı çok fazla diye sesini yükseltti..cevap vermedim hiç..sanki ben durumdan çok memnunum..kızkardeşimi üzmek istemiyorum ama tadım da kaçtı..yarın evime dönsem anlayacaklar,epey bozuldum çünkü..dönmesem artık kalmak ve bebeğe daha fazla zarar vermek istemiyorum..bir taraftan şu yaşımda fırçalanmak zoruma gitti..ne yapsam bilemedim hanımlar..
biraz sakarlık var ama, :)
bebeğin durumu vahim bence...:stop:

ilkinde beni teselli etti..çok ta sert düşmüştü bebek..hani çat diye ses geldi kafasında..üstüste gelince biraz da..ama biraz da suç onlarda..tamam çok sıkılmışlar ama neredeyse tümüyle bana yüklendiler..hoş ben bu durumdan hiiiç şikayetçi değilim..ölürüm yeğenime ama işte ah sağlık ..
çat diye hemde. kardeş sen ayaklı tehlikesin bebek için. acil uzaklaş o evden:)

Valla üst üste olunca babası olarak biraz dikkatli olmanı istemiş ve haklı da yani. Çocuğu çekyata desteksiz yanına yastıklar koymadan etmeden nasıl oturtursunuz, mama yapmaya giderken kapının orada durduğunu görmüşsünüz uzaklaştırsaydınız ayrıca ablanız nerede bu arada sanki evde yok gibi konuşuyorsunuz siz mama yaparken o ne yapıyordu çocuklar bu şekilde hayatını bile kaybediyor siz çocuğun üzerine basmışsınız hanımefendi biraz daha duyarlı bilinçli olun benim kardeşim yapsa bende kızardım eşime bırakmazdıım yani.

Tamam bilerek yapmadın ama bebeğe kıyamadım ya:KK43:
Kardeşim (annesi) yeğenimi düşürdüğünde teyze olmama rağmen çok sert bir tepki vermiştim hatta küçük çaplı bir tartışma yaşamıştık:-)
Eniştene kızma yani kim olsa aynı tepkiyi verirdi.

Ama canımın içi o çocuk değil ki bebek.Çocuk olsa yaramazlıkta düşer kalkar deriz ama bebek daha bu.
Ve gerçekten bebeklere çok dikkat etmek lazım.Onlar bize muhtaçlar.1 değil 10 kere dikkat etmen lazım.
Eniştene de kızma.
ilkinde birşey dememiş seni kırmamak için oda kendini tutmuştur.
Ama seninde dikkat etmen gerekiyor.

Bende enişteye kızmadın açıkçası 3 çoçuk annesi olarak söylüyorum benim çoçuklarımada yapsa kardeşim uyarırım sert bir şekilde çok aşırı sakarlık gördüm sizde en ufak dikkatsizlik çoçuğun canının son bulmasıyla sonuçlanabilir eyvahhhlarda fayda etmez o zaman evde bebek varsa insan 5 kez daha fazla dikkat etmeli bence bundan sonra çok dikkatli olun küçüçük savunmasız bebek var teyzesi evde

Yaşınız büyük olabilir ama demek ki bir bebeğin bakımını üstlenecek olgunlukta ya da hazırbulunuşlukta değilsiniz.

Bence bu nedenle siz de bebeğe bakmayı istemeyin. Açık konuşayım ben de eniştenizin yerinde olsam sinirlenirdim ve tepki gösterirdim. Bir bebek öylece çekyata oturtulmaz ki. Allah vermesin kafasını falan bir yere çarpsaydı ne olacaktı?

Bu dalgınlığınızla bir bebeğe bakmanız mümkün değil. İyice yüz göz olmadan evinize dönün.

Küçük çocuk olunca insanın içi gidiyor. Hele ki ilk çocuklarıysa. Okudukça bu kadar da tesadüf olmaz diyor insan ama sen de biraz ya dalgınsın ya da dikkatsizsin. Sonuçta evde bebek olduğunu bilip biraz da ona göre davranmak lazım sanki.

hemen evine döne bence

umurumda olmamak olur mu ? sırf onu görmek için 4 saat yol teptim ki,yol benim için korkunç bir eziyet.mide bulantısı ve baş ağrısı gırla..o üslup biraz kırgınlıktan..yoksa herşeyim o benim..

ben size hak verdim. kazayla olmuş biraz sakarsınız galiba ben gibi :/
ama eniştenin yaptığı çok ayıp. ben olsam hemen evime dönerdim

çocuklar düşe kalka büyür lafına hiç katılmıyorum ve çok cahilce buluyorum . Bebekken çocukken yaşadığımız düşmelerin sonucunu er geç çekiyoruz .Binlerce beyin hücresi ölüyor ve beyinde muhakkak hasar bırakıyor .Enişte haklı az bile demiş .Bebek bu minicik bir varlık özenli davranmaya mecburuz .

eniştenize kızmayın lütfen ben de okurken üzüldüm bebişkoya. haklı, ben de söylenirdim. kendi yapsa kendine de söylenir emin olun. siz kişisel almayın. hastalığınızı okumadım sanırım ama dalgınlık oluyorsa arada ablanıza bunu söyleyin. bebişi çok sevdiğinizi ama çok dikkat edemediğinizi arada başka işlere yardım etmenizin daha iyi olacağını belirtin. siz de üzülmüşsünüz belli.

Cocuklar gercekten duse kalka buyur ama 8 aylikken degil.
1 -1.5 yasini gecip ayaklanmaya baslayinca olur bu tur kazalar.
Cok fazla dikkatsiz davranmissiniz.
Cocugu koltuga oturtup ilgilenmemek ve kapi acma konusunda ozellikle.
Lakin yine de enisteniz tepkisini icinde tutmaliydi.
Gerci tepki vermese sanirim ayni sekilde de devam ederdiniz.

4 yasindaki bir cocuga bile sorsan ufacik bebegin koltuga kondugunda dusecegini bilir..
Kapiyi carpman,ayagini carpman bunlar gorunmez kazalardir. Ama koltuktan dusecegini hesaplayamayacak kadar bilgisizsen cocuk bakimin da,lutfen baska konularda yardimci ol ablana. Ben olsam bende sinirlenirdim hic kusura bakma simdi.

Biz küçükken kardeşimi o kadar çok düşürdük ki ablamla, annemlerin haberi yok çoğundan. Annem bilse herhalde cinnet geçirirdi, bebekler çok fazla küçük ufak kaza geçiriyorlar. Ben bayılırdım kardeşimle oynamaya, annem sürekli kucağına alma diye uyarsa da annem çıkar çıkmaz kucağıma alırdım, çok hareketli bir çocuk olduğu için de zapt edemezdim. Bir defa evin içinde bebek arabasına bindirmiştim, kendi başına inmeye kalktı. Tutamadım kafasının üzerine düştü, gözü morardı, babam yasak koymuştu o zaman yanına yaklaşmama yasağı. Kaç defa öperken morarttım çocuğun yüzünü, nasıl öpüyorsam. Ama ben de küçüktüm, farkında değildim yaptıklarımın. Şimdi düşünüyorum biri benim çocuğuma yapsa çıldırırım. Ama şu da var ki düşmeden, küçük ufak kazalar geçirmeden çocuk büyümüyor. Bir tanıdığımız bebek arabasındaki bebeği yürüyen merdivenin en üstünden aşağı düşürmüştü, bebek kafasını çarpa çarpa en aşağı merdivene kadar düşmüş. Annesi de babası da gayet eğitimli insanlar, nasıl oldu hala anlayamıyorlar. O bebek şimdi ilk okula gidiyor maşallah hiç bir şeyi yok. Siz de biraz dikkat edin, dalgınsanız özellikle uzak durun bebekten. Asla kucağınıza filan almayın. O da babası sonuçta verdiği tepki de haklı...

Back
X