• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eniştemden nefret ediyorum..

Uzaktan ve sadece anlatılanlarla konuşmak çok zor fakat burada ablanın hatası diğer olayın muhattaplarından daha çok bence.. Bir kere her iki taraf içinde ailenin istenmediği bu kadar açık söylenmememli. Oturup olgunca çözümler aranmalı. Adamlığına laf atmamalı hanımlar eşlerinin ki bizim anlamayacagımız kadar hassas bir konu bu onlar için sanırım ki her defasında bu kelime için olaylar çıkıyor birçok kişide.. Ayrıca gerçekten ablanızın bu kadar açık bir şekilde olanları ve eniştenizin düşüncesini size anlatmasını pek anlamadım, kıskançlık söz konusu olabilir mi diye düşünmeden edemedim.Ben olsam eşim kardeşim için öyle dese, bunu kardeşime demekten utanır ve saklardım söylenilenleri.

Sizin yerinizde olsam asla ne enişteme bu konu hakkında soru sorardım nede ikisinin arasına girerdim.. Ablam sıkıntılarını anlattığında sadece dua etmekle yetinirdim, yorum asla yapmazdım.

İnşaallah en kısa zamanda çözülür ve sizin gönlünüzde feraha erişir.

Teşekkür ederim ilgin için canım kıskançlık derken neyi kastettin anlamadım ?dua ediyorum zaten bıktım artık onların bu konularından uzaklaşıp gitmek istiyorum herşeyden

Oldukça üzücü bir durum içindesiniz ama...

Buradaki kilit nokta ablanız.Evlilik kolay bir müeesse değil ne yazık ki.Eşinizin annesi deli bile olsa ona göre davranmak zorundasınız.Türkiye'de erkekle kadının yanı sıra ailelerde evlenir.Ablanız bunu göz ardı etmiş galiba.Ablanızın olayları körükleyici değil yapıcı hareket etmesi lazım hele ki daha yeni evliler demişsiniz.Erkekle kadın arasında ne yaşanırsa yaşansın bunu asla ( şiddet veya boşanmaya kesin karar vermiş olmak hariç) 3.kişilere anlatmamak gerekir.Annesi ( yapısı ne olursa olsun ) depresyona girmiş ve "oğlum sana ihtiyacım var,bir süre senin yanında yaşamak istiyorum"dediyse ablanızın ne olursa olsun bu duruma karşı çıkmaya ve kayınvalidesinin yüzüne;"seni istemiyorum"dememesi gerekirdi.Bu gerçekten çok ayıp.Annesine bu sözü söyleyen bir eşe,erkeğin vereceği cevap da;"ben de sizinkileri istemiyorum"olacaktır haklı olarak.Sinirler gerçekten gerilmiş ve ablanızın insanları yatıştırıcı şekilde,sağduyuyla hareket etmek yerine laf taşıması hiç hoş değil.Yarın bir gün araları düzeldiğinde birbirlerinden özür dileyip unutabilirler bütün olanları belki peki ya siz ??? sizin aileniz ???

Mademki ablanız olgunca değil çocukca davranıyor o halde siz olgun davranacaksınız.Eniştenize tek kelime etmeyeceksiniz.Ablanızı yatıştıracak cümleler kullanacaksınız içiniz kan ağlasada.

Enişteniz ağaç kovuğundan çıkmadığına göre ablanız kaynanasını beğensede beğenmese de eşine duydugu sevgiden dolayı anlayışla yaklamalıdır.Eğer evliliği sürsün istiyorsa tabii.Yüz göz olup aileler arasında şu gazetelerin 3.sayfasında okuduğumuz,haber bültenlerinde izlediğimiz büyük aile kavgalarını yaşamak istemiyorsa.Onlar neden çıkıyor acaba? ateşi söndürmek yerine körüklemeyi tercih eden,sinirlerine hakim olamayan insanlar yüzünden değil mi? ablanızın kayınvalidesi ciddi şekilde hasta anladığım kadarıyla.İntihara teşebbüs ettiğine göre..ablanız kendisini eşinin yerine koymalı.Kendi annesi yaşasaydı bu durumları ve kızıyla yaşamak isteseydi."Biz daha yeni evlendik,seni istemiyorum"diyebilecek miydi? istemese bile eşine durumu izah edip anlayış bekleyecekti.Ablanız eşinin yanında olmalı ve kayınvalidesini iyi bir doktora götürüp tedavisi için elinden yapmalı yoksa bu iş;"sizinkiler de bizimkilerde bu eve gelmesin"lerle bitmez.

Ortada bir evlilik söz konusu.Bu olay dershanede veya lisede başına gelmiş değil.Sarfedeceğin sözler ömür boyu karşına çıkacak belki.Bugün eniştene karşı içinden gelenleri söylemene izin veren ablan,söylediğin şeyler yüzünden çıkacak bir kavgadan sonra seni suçlayabilir.Şu andaki durumundan daha çok üzüntü yaşayabilirsin.Susmanın da konuşmanın da yeri,zamanı vardır.Senin şimdi susma zamanın.Hiç bir şeye karışma,ablana destek verme.Anlattıkların ablanın yapısının fevri olduğunu gösteriyor.Evlenmek kolay ama yürütmek bir sanat ne yazık ki.

Oldukça üzücü bir durum içindesiniz ama...

Buradaki kilit nokta ablanız.Evlilik kolay bir müeesse değil ne yazık ki.Eşinizin annesi deli bile olsa ona göre davranmak zorundasınız.Türkiye'de erkekle kadının yanı sıra ailelerde evlenir.Ablanız bunu göz ardı etmiş galiba.Ablanızın olayları körükleyici değil yapıcı hareket etmesi lazım hele ki daha yeni evliler demişsiniz.Erkekle kadın arasında ne yaşanırsa yaşansın bunu asla ( şiddet veya boşanmaya kesin karar vermiş olmak hariç) 3.kişilere anlatmamak gerekir.Annesi ( yapısı ne olursa olsun ) depresyona girmiş ve "oğlum sana ihtiyacım var,bir süre senin yanında yaşamak istiyorum"dediyse ablanızın ne olursa olsun bu duruma karşı çıkmaya ve kayınvalidesinin yüzüne;"seni istemiyorum"dememesi gerekirdi.Bu gerçekten çok ayıp.Annesine bu sözü söyleyen bir eşe,erkeğin vereceği cevap da;"ben de sizinkileri istemiyorum"olacaktır haklı olarak.Sinirler gerçekten gerilmiş ve ablanızın insanları yatıştırıcı şekilde,sağduyuyla hareket etmek yerine laf taşıması hiç hoş değil.Yarın bir gün araları düzeldiğinde birbirlerinden özür dileyip unutabilirler bütün olanları belki peki ya siz ??? sizin aileniz ???

Mademki ablanız olgunca değil çocukca davranıyor o halde siz olgun davranacaksınız.Eniştenize tek kelime etmeyeceksiniz.Ablanızı yatıştıracak cümleler kullanacaksınız içiniz kan ağlasada.

Enişteniz ağaç kovuğundan çıkmadığına göre ablanız kaynanasını beğensede beğenmese de eşine duydugu sevgiden dolayı anlayışla yaklamalıdır.Eğer evliliği sürsün istiyorsa tabii.Yüz göz olup aileler arasında şu gazetelerin 3.sayfasında okuduğumuz,haber bültenlerinde izlediğimiz büyük aile kavgalarını yaşamak istemiyorsa.Onlar neden çıkıyor acaba? ateşi söndürmek yerine körüklemeyi tercih eden,sinirlerine hakim olamayan insanlar yüzünden değil mi? ablanızın kayınvalidesi ciddi şekilde hasta anladığım kadarıyla.İntihara teşebbüs ettiğine göre..ablanız kendisini eşinin yerine koymalı.Kendi annesi yaşasaydı bu durumları ve kızıyla yaşamak isteseydi."Biz daha yeni evlendik,seni istemiyorum"diyebilecek miydi? istemese bile eşine durumu izah edip anlayış bekleyecekti.Ablanız eşinin yanında olmalı ve kayınvalidesini iyi bir doktora götürüp tedavisi için elinden yapmalı yoksa bu iş;"sizinkiler de bizimkilerde bu eve gelmesin"lerle bitmez.

Ortada bir evlilik söz konusu.Bu olay dershanede veya lisede başına gelmiş değil.Sarfedeceğin sözler ömür boyu karşına çıkacak belki.Bugün eniştene karşı içinden gelenleri söylemene izin veren ablan,söylediğin şeyler yüzünden çıkacak bir kavgadan sonra seni suçlayabilir.Şu andaki durumundan daha çok üzüntü yaşayabilirsin.Susmanın da konuşmanın da yeri,zamanı vardır.Senin şimdi susma zamanın.Hiç bir şeye karışma,ablana destek verme.Anlattıkların ablanın yapısının fevri olduğunu gösteriyor.Evlenmek kolay ama yürütmek bir sanat ne yazık ki.

Haklısın canım o yüzdende ailem ve ben farklı davranmaya çalışıyoruz yüz göz olmamaya hatta ablama kızıyoruz ayrıca doktora götürsün demişssin ama kadın tek başına gidiyor ablam enişteme biz götürelim dediiğinde iyi bir doktora sen benim anneme inanmıyor musun diye yaklaştı bazende rol mu yapıyor acaba diye düşünüyorum eniştem tek cocuk ve yıllarca birlikte yaşamışlar eniştem 33 yasında bu yasına kadar sadece annesi olmuş babası uzaktaymışş

Kızlar çok moralim bozuk ablam 5 aylık evli.. Eniştemi cok seviyordum ama eniştem evin tek oğlu olduğu için annesi eniştm evden ayrılınca depresyona girdi eniştemin anne ve babası ayrı 3 aydır ablamda kalıyordu biz hiç rahatsız etmiyorduk ablamı ama eniştemn annesi depresyndym falan diye oğlunun yanında kalmak istiyormus ablamda yeni evliyim falan diye eniştemle cok tartıştılar söylemedikleri laf kalmadı birbirlerine küfür değil ama salaksın sen gerizekalısın vs.. ablamda hep yalancısın sen adam olsanda anneni ayarlayabilsen diye ve bende hep aralarını yapmak istedim ablam enişteme kızdıgında hep enişte haklısınn sende ablamda haklı kendince diyee konuşuyorduk cünkü ben kmseyle kötü olmak istemedim ablamın mutluluğu icin evliliğin bozulmaması icin hep yapıcı oldum yıkıcı değil.. Ablamın son zamanlarında sinirleri cok bozuldu cünkü enişteme annesinin ne zaman gideceğini soruyor eniştemde hep bekle diyordu ablamda en sonunda kadının suratına acık acık kalma istemiyorum dedi ve daha neler neler..Ablamla telefonda konuştuk eniştem meğersem arkamdan konuşuyormus ablamda ben sana diorum 2 yüzlü yüzünüze gülüp arkanızdan konusuyor dedi çok üzüldüm oysaki ben onu öz abim gibi görmüştüm dertlerimi paylştım ona danıştım hatamı gördüğünde uyar benii dedimm ablamlar nişanlıyken çok iyidi ama o gülen yüzünün arkasında sinsilik varmış yarında mesaj atıcam enişteme bundan sonrada evlerine gitmeyeceğim hiç zaten 2 haftada 1 giderdim bundn sonra hiç yok.. Zaten ablamada sölemiş bundan sonra ne sen benm annemle görüş nede ben sizinkilerle sanki benim ailem birşey yaptı ona babam annem kendi oğlu gibi gördüler gündüzleri gelicekmişiz aksamları kimseyi görmek istemiyormuş takmazdım böyle şeyleri ama ablama cok üzldüm annemlere Allahtan ablama cok iyi davranıyormuş bu daha önemli bizim icin.. Sizce ben enişteme acık acık ne diyim kızlar yardım edin...

bu olayı niye bu kadar abartığınızı anlamıyorum
sonuçta enişteniz annesini evden kovamaz ya
bende yeni evliyken annem babam ayrı yaşamaya başladı
ve babam birkaç ay bizde kaldı
eşim hiç rahatsızlğını belli etmedi bana eğer ki olduysa
tamam yeni evliler ama sonuçta eniştenizin annesi
ablanızın evde istemiyorum demesi çok yanlış
biraz empati yaparak yaklaşın olaylara
sizde tartışmalarına şahit olsanızda müdahale etmeyin
alışmasınlar araya birilerinin girmesine

benım anlamadıgım noktada ablanın kayınwalıdesı ıstenmedgını bılıyo we kavgalara sebep oldugunu bı ınsan depresyonda dahı olsa ewladı ıcın basıp gıder o ewden eger gıtmıyosa o kadında art nıyet ararım ben numara bıle yaptıgını dusunurum o kadına uyuz oldum

benim ablamda anlatırdı
bizim yapmadığımız yorumları yapmış gibi gösteriyodu birde
ben görüşmüyorum artık ne ablamla ne de kocası olacak mahlukla
evi ayrı,yolu ayrı

her ne olursa olsun ablanızın size gelip eniştenizin söylediklerini anlatmaması gerekiyor

O onun kocası unuta bilir ama sen unutmazsın ve siz ailesiniz yarın bir gün yüz yüze bakacaksınız.

Sen eniştenle karşı karşıya gelme,yüzüne karşı laf söylenirse cevabını verirsiniz.

bence ablanız saglıklı düşünemiyor...

bu arada bende eniştemi önceleri çok severdim şimdi hiç sevmiyorum

dedikodu yapmaya bayılıyor ortalık karıştırıyor...nefret ediyorum

Kızlar çok moralim bozuk ablam 5 aylık evli.. Eniştemi cok seviyordum ama eniştem evin tek oğlu olduğu için annesi eniştm evden ayrılınca depresyona girdi eniştemin anne ve babası ayrı 3 aydır ablamda kalıyordu biz hiç rahatsız etmiyorduk ablamı ama eniştemn annesi depresyndym falan diye oğlunun yanında kalmak istiyormus ablamda yeni evliyim falan diye eniştemle cok tartıştılar söylemedikleri laf kalmadı birbirlerine küfür değil ama salaksın sen gerizekalısın vs.. ablamda hep yalancısın sen adam olsanda anneni ayarlayabilsen diye ve bende hep aralarını yapmak istedim ablam enişteme kızdıgında hep enişte haklısınn sende ablamda haklı kendince diyee konuşuyorduk cünkü ben kmseyle kötü olmak istemedim ablamın mutluluğu icin evliliğin bozulmaması icin hep yapıcı oldum yıkıcı değil.. Ablamın son zamanlarında sinirleri cok bozuldu cünkü enişteme annesinin ne zaman gideceğini soruyor eniştemde hep bekle diyordu ablamda en sonunda kadının suratına acık acık kalma istemiyorum dedi ve daha neler neler..Ablamla telefonda konuştuk eniştem meğersem arkamdan konuşuyormus ablamda ben sana diorum 2 yüzlü yüzünüze gülüp arkanızdan konusuyor dedi çok üzüldüm oysaki ben onu öz abim gibi görmüştüm dertlerimi paylştım ona danıştım hatamı gördüğünde uyar benii dedimm ablamlar nişanlıyken çok iyidi ama o gülen yüzünün arkasında sinsilik varmış yarında mesaj atıcam enişteme bundan sonrada evlerine gitmeyeceğim hiç zaten 2 haftada 1 giderdim bundn sonra hiç yok.. Zaten ablamada sölemiş bundan sonra ne sen benm annemle görüş nede ben sizinkilerle sanki benim ailem birşey yaptı ona babam annem kendi oğlu gibi gördüler gündüzleri gelicekmişiz aksamları kimseyi görmek istemiyormuş takmazdım böyle şeyleri ama ablama cok üzldüm annemlere Allahtan ablama cok iyi davranıyormuş bu daha önemli bizim icin.. Sizce ben enişteme acık acık ne diyim kızlar yardım edin...

sen hala bu konuya dahil olmak istiyorusn.. ne kadar ablan da olsa aile iliskilerine girmen çok yanlıs.. onlar karı koca gündüz tartısır gece barısır ablan da olsa seni ilgilendirmez ki.. ve enistene laf soleme geregi duyuyorsun ablana iyice yüklensin die mi?? bence uzak dur bu tarz seylerden anladığım kadarıyla evli değilsin.. evli olsaydın bıraz uzak kalabılırdın bole olaylara girmezdin.. ama sen hala hatanı anlamamıs enisteme ne dicem acık acık dıe soruorsn.. ablanız neden kocası hakkında sizi arayıp anlatıo onu da anlamadm... çok yanls...

Son düzenleyen: Moderatör:
hayatten edindiğim tecrübeler bana, kardeşim de olsa hayatlarına, özellerine çok fazla burnumu sokmamayı öğretti. siz de hiç gereği olmadığı halde, kendinize fazladan yük edinmişiniz. herkesin hayatı kendini bağlar. hele eniştenize yapıcı bile olsa özel yorumlarda bulunmuş olmanız bence doğru değil. bu konuyu daha fazla kurcalamadan sıyrılmaya bakın. illa bir şey yapılması gerekiyorsa anneniz babanız ilgilensin yapsın.olayların detaylarını ne kadar az bilirseniz o kadar kafanız rahat olur. siz izleyin sadece ve kendiniz için çıkarabileceğiniz dersler varsa onları alın. hayat uzun, zor. inanın ilerde gereksiz yere enerjinizi harcadığınıza çok pişman olursunuz.

bu olayı niye bu kadar abartığınızı anlamıyorum
sonuçta enişteniz annesini evden kovamaz ya
bende yeni evliyken annem babam ayrı yaşamaya başladı
ve babam birkaç ay bizde kaldı
eşim hiç rahatsızlğını belli etmedi bana eğer ki olduysa
tamam yeni evliler ama sonuçta eniştenizin annesi
ablanızın evde istemiyorum demesi çok yanlış
biraz empati yaparak yaklaşın olaylara
sizde tartışmalarına şahit olsanızda müdahale etmeyin
alışmasınlar araya birilerinin girmesine

Abartmıyorum üzülüyorum sadece.. Asla müdahale etmem ama yanımda öyle tartışılıyor ki hemen biri even gitmek istiyor kaç kere durdurdmm şimdide enişte beyle bizde görüşmüycez

sen hala bu konuya dahil olmak istiyorusn.. ne kadar ablan da olsa aile iliskilerine girmen çok yanlıs.. onlar karı koca gündüz tartısır gece barısır ablan da olsa seni ilgilendirmez ki.. ve enistene laf soleme geregi duyuyorsun ablana iyice yüklensin die mi?? bence uzak dur bu tarz seylerden anladığım kadarıyla evli değilsin.. evli olsaydın bıraz uzak kalabılırdın bole olaylara girmezdin.. ama sen hala hatanı anlamamıs enisteme ne dicem acık acık dıe soruorsn.. ablanız neden kocası hakkında sizi arayıp anlatıo onu da anlamadm... çok yanls...

AİLe ilişkilerine girmiyorum ablam sürekli arayıp bize dert yanıo yada evlerindeyken sor bakalım kadına ne zaman gitckmiş git eniştenle konuş diyor eniştmle konusmadıgımda bana sürekli baskı yapıyor zaten ablam aradıgında gelmicem bıktım bu muhbabbetlrdn falan diyorum enişteme illaki birşey demek istemiyorum ablam takmış durumdaydı dün akş. git yüzüne söyle vs vs..

AİLe ilişkilerine girmiyorum ablam sürekli arayıp bize dert yanıo yada evlerindeyken sor bakalım kadına ne zaman gitckmiş git eniştenle konuş diyor eniştmle konusmadıgımda bana sürekli baskı yapıyor zaten ablam aradıgında gelmicem bıktım bu muhbabbetlrdn falan diyorum enişteme illaki birşey demek istemiyorum ablam takmış durumdaydı dün akş. git yüzüne söyle vs vs..

canım sen kaç yasındasın.. kendi kararlarını kendin veremiyor musun?? abla beni aıle konularına karıstırma diyemiyor musun?? ablan takmıs durumda olabılır kesinlikle bole seylere karısılmamalı...

bence sen ablanada eniştenden dert yanma
bana ne söylüyon git ona söyle tavrı olablir bu ablanın
ablanın yada senin kötü niyetli olduğunuzu sanmıyorum, bazı şeyler yaşanarak öğreniyor işte, kimse bilerek doğmuyor ki, tecrube diye buna deniyor işte, yaşıyosun öğreniyosun, sende o yüzden bize soruyosun tecrubeli biirlerinden öneri almak için
kendini suçlama, ablanla eniştenide kendi hallerine bırak, anlatmak istiyosa dinle sadece

21 yaşındayım canım.. Tabikide veriyorum ama birşy söylemediğimde ya ablamı kıskanıyorum yada mutsuz olmasını istiyorum takmışlar zaten erkek arkmla bana bakalım onlar nasıl olucak diye.. şuan ablam burda oturmuş annemlere bir sürü şey anlatıo düşman edicek farkında değil.. Ablam hadi kalk dolaşalım dedi eniştenin yanına gideriz diyor hala herşeyi geçtim laflar ediliyor sonra eniştem ve annesi güle oynaya evimize geliyorlar anlamadım bunları

21 yaşındayım canım.. Tabikide veriyorum ama birşy söylemediğimde ya ablamı kıskanıyorum yada mutsuz olmasını istiyorum takmışlar zaten erkek arkmla bana bakalım onlar nasıl olucak diye.. şuan ablam burda oturmuş annemlere bir sürü şey anlatıo düşman edicek farkında değil.. Ablam hadi kalk dolaşalım dedi eniştenin yanına gideriz diyor hala herşeyi geçtim laflar ediliyor sonra eniştem ve annesi güle oynaya evimize geliyorlar anlamadım bunları

bir kadın esiyle tartıstığında kavga ettiğinde asla kendi annesine anlatmamalı senin de aklında bulunsun.. kaynanasına anlatabılır rahatlamak amaçlı.. çünkü kaynana oğluna kin duyamaz... kendi oğludur.. ama dığer taraf damada düsman oluyor karı koca barısıo öbür taraf unutmuyor...

neyse allah yardımcısı olsun ablanında...

bir kadın esiyle tartıstığında kavga ettiğinde asla kendi annesine anlatmamalı senin de aklında bulunsun.. kaynanasına anlatabılır rahatlamak amaçlı.. çünkü kaynana oğluna kin duyamaz... kendi oğludur.. ama dığer taraf damada düsman oluyor karı koca barısıo öbür taraf unutmuyor...

neyse allah yardımcısı olsun ablanında...

arkadaşa katılıyorum.evliliğin bir mahremi olmalı herşey herkese anlatılmamalı
sende karışma ilişkilerine canım:6:yarın onlar iyi olur eniştenle senin aran açılabilir
ablan ısrar etsede kendi aranızda halledin sorununuzu beni karıştırma de:50:

Canım siz bir ailesiniz ablan,enişten onun ailesi
eğer enişten senin yanında annene babana atıp tutarsa eyvallah o zaman cevaplarını ver
yüzyüzeyken.
ama şimdi hiç birşey deme ablanın hatrı var
biz de ablamın eşinin ailesiyle bi aralar tartışmıştık yıllar geçti aradan
şu an can ciğer kuzu sarması derler ya öyleyiz çok şükür
ama eniştem bambaşkadır ablam o kadar laf söyledi(haklı olarak)çıtını çıkarmadı ablamı hiç ezdirmedi
hayat bu tatlım ne olur ne olmaz sen alttan alarak büyüklüğünü göster yeter bence...
:71:

evin tek oglu anne baba ayrı anneside dibinden ayrılmıyor tabi ben zaten anlmıyorum bu erkek annelerindeki ogullarına olan sevdayı rahat bırakmazlar sonra boyle sorun cıkar iste...enistende ikiyuzluymus demekki ben olsam hic muattap olmam ne mesaj at ne konus bosver ya bu tarz insan gene sana aynısını yapar yok demedimde bilmemne der sonra gene arkandan konusur en iyisi bosver sen...

Back
X