Oldukça üzücü bir durum içindesiniz ama...
Buradaki kilit nokta ablanız.Evlilik kolay bir müeesse değil ne yazık ki.Eşinizin annesi deli bile olsa ona göre davranmak zorundasınız.Türkiye'de erkekle kadının yanı sıra ailelerde evlenir.Ablanız bunu göz ardı etmiş galiba.Ablanızın olayları körükleyici değil yapıcı hareket etmesi lazım hele ki daha yeni evliler demişsiniz.Erkekle kadın arasında ne yaşanırsa yaşansın bunu asla ( şiddet veya boşanmaya kesin karar vermiş olmak hariç) 3.kişilere anlatmamak gerekir.Annesi ( yapısı ne olursa olsun ) depresyona girmiş ve "oğlum sana ihtiyacım var,bir süre senin yanında yaşamak istiyorum"dediyse ablanızın ne olursa olsun bu duruma karşı çıkmaya ve kayınvalidesinin yüzüne;"seni istemiyorum"dememesi gerekirdi.Bu gerçekten çok ayıp.Annesine bu sözü söyleyen bir eşe,erkeğin vereceği cevap da;"ben de sizinkileri istemiyorum"olacaktır haklı olarak.Sinirler gerçekten gerilmiş ve ablanızın insanları yatıştırıcı şekilde,sağduyuyla hareket etmek yerine laf taşıması hiç hoş değil.Yarın bir gün araları düzeldiğinde birbirlerinden özür dileyip unutabilirler bütün olanları belki peki ya siz ??? sizin aileniz ???
Mademki ablanız olgunca değil çocukca davranıyor o halde siz olgun davranacaksınız.Eniştenize tek kelime etmeyeceksiniz.Ablanızı yatıştıracak cümleler kullanacaksınız içiniz kan ağlasada.
Enişteniz ağaç kovuğundan çıkmadığına göre ablanız kaynanasını beğensede beğenmese de eşine duydugu sevgiden dolayı anlayışla yaklamalıdır.Eğer evliliği sürsün istiyorsa tabii.Yüz göz olup aileler arasında şu gazetelerin 3.sayfasında okuduğumuz,haber bültenlerinde izlediğimiz büyük aile kavgalarını yaşamak istemiyorsa.Onlar neden çıkıyor acaba? ateşi söndürmek yerine körüklemeyi tercih eden,sinirlerine hakim olamayan insanlar yüzünden değil mi? ablanızın kayınvalidesi ciddi şekilde hasta anladığım kadarıyla.İntihara teşebbüs ettiğine göre..ablanız kendisini eşinin yerine koymalı.Kendi annesi yaşasaydı bu durumları ve kızıyla yaşamak isteseydi."Biz daha yeni evlendik,seni istemiyorum"diyebilecek miydi? istemese bile eşine durumu izah edip anlayış bekleyecekti.Ablanız eşinin yanında olmalı ve kayınvalidesini iyi bir doktora götürüp tedavisi için elinden yapmalı yoksa bu iş;"sizinkiler de bizimkilerde bu eve gelmesin"lerle bitmez.
Ortada bir evlilik söz konusu.Bu olay dershanede veya lisede başına gelmiş değil.Sarfedeceğin sözler ömür boyu karşına çıkacak belki.Bugün eniştene karşı içinden gelenleri söylemene izin veren ablan,söylediğin şeyler yüzünden çıkacak bir kavgadan sonra seni suçlayabilir.Şu andaki durumundan daha çok üzüntü yaşayabilirsin.Susmanın da konuşmanın da yeri,zamanı vardır.Senin şimdi susma zamanın.Hiç bir şeye karışma,ablana destek verme.Anlattıkların ablanın yapısının fevri olduğunu gösteriyor.Evlenmek kolay ama yürütmek bir sanat ne yazık ki.