Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhaba ozamana kadar bir problem yok muydu?Evet 20. Haftada yapılan detaylı ultrasonda kalpte parlaklık da görüldü .
Peki sağlıklı doğum olduktan sonra size bu ense kalınlığının sebebini ne olarak söylediler ? Ense kalınsa hiç basit bir durumdan bahsetmediler banaEvet 20. Haftada yapılan detaylı ultrasonda kalpte parlaklık da görüldü .
Bende 6 mm ense kalınlığı ile periontologa yönlendirildim, cvs yaptırdım . Çok şükür temiz gelmişti. Bana da o kadar olumsuz konuştu , ancak genetik temiz geldikten sonra ben devam ettim gebeliğime. Ense kalınlığı 22-23. Haftalarda azaldı. Gittiğim proftu üniversitede ve hala net konuşmuyordu, organlar ile sıkıntı görmedi, ben bıraktım dr a gitmeyi. Değiştirdim. 30 dan sonra her şey normal sağlıklı ilerledi . Rabbime çok şükür/ allah evlatla imtihan etmesin, ancak anlıyorum seni o aüreç çok zor , cvs , fetal dna ne öneriyorlarsa yaptırabilirsin. En azından aklın kafan rahat olur. Sonraki süreci sonuçların geldiğinde düşünmelisin. Bol dua ve bol tevekkül ile, Allah sabredenlerledirmerhaba 12 haftalık hamileyim bugün ikili tarama için doktora gittiğimde ense kalınlığını 6.8 ölçüp çok vahim konuştu ayrıca burun kemiği de görmediğini söyledi tüm bu bulgular birleşince ikili tarama yapmaya gerek olmadığını acil bir şekilde cvs yaptırmam gerektiğini bebeğin yaşama olasılığının düşük olduğunu engelli olma olasılığının %85 olduğunu söyledi, yol gösterecek deneyimlerini anlatacak birileri varsa yardım diliyorum, saatlerdir ağlıyorum hiç bir şey düşünemiyorum. bu arada ölçümleri perinatolog yaptı başka bir hekimi çağırıp onada gösterdi o da onayladı.
Ya umut oldu bana da, ben fetal dna verdim trizomi 22 yüksek risk çıktı o olmasa hiç bu kadar olumsuz düşünmeyecektim ona rağmen amniyo verdim sonuç bekliyorum. Peki sizde bu ense kalınlığı neden olmuş bir sebeb sundular mı ?Bende 6 mm ense kalınlığı ile periontologa yönlendirildim, cvs yaptırdım . Çok şükür temiz gelmişti. Bana da o kadar olumsuz konuştu , ancak genetik temiz geldikten sonra ben devam ettim gebeliğime. Ense kalınlığı 22-23. Haftalarda azaldı. Gittiğim proftu üniversitede ve hala net konuşmuyordu, organlar ile sıkıntı görmedi, ben bıraktım dr a gitmeyi. Değiştirdim. 30 dan sonra her şey normal sağlıklı ilerledi . Rabbime çok şükür/ allah evlatla imtihan etmesin, ancak anlıyorum seni o aüreç çok zor , cvs , fetal dna ne öneriyorlarsa yaptırabilirsin. En azından aklın kafan rahat olur. Sonraki süreci sonuçların geldiğinde düşünmelisin. Bol dua ve bol tevekkül ile, Allah sabredenlerledir
Bence sonuçlarınız temiz cikicakYa umut oldu bana da, ben fetal dna verdim trizomi 22 yüksek risk çıktı o olmasa hiç bu kadar olumsuz düşünmeyecektim ona rağmen amniyo verdim sonuç bekliyorum. Peki sizde bu ense kalınlığı neden olmuş bir sebeb sundular mı ?
Biliyor musunuz başından beri hiç umudum yoktu hem ultrason bulguları hem fetal dna sonucu derken ama zaman geçiyor ben bağlanıyorum iyi olsun isterim temiz çıksın isterim söylediğiniz gibi. Genel durumuna çok bakılmıyor bile işte görünen organlar ne durumda vs diye bakılıyor perinatolog bana çok bilgi vermiyor birde artık amniyo bekleyelim diyeBence sonuçlarınız temiz cikicak(inşallah) şuan bebeğin durumu nedir
![]()
Bu tanıya ultrasyon daki.hangi bulgularla vardılar ne gibi sorunlar gözüküyor ultrasyondaBiliyor musunuz başından beri hiç umudum yoktu hem ultrason bulguları hem fetal dna sonucu derken ama zaman geçiyor ben bağlanıyorum iyi olsun isterim temiz çıksın isterim söylediğiniz gibi. Genel durumuna çok bakılmıyor bile işte görünen organlar ne durumda vs diye bakılıyor perinatolog bana çok bilgi vermiyor birde artık amniyo bekleyelim diye
Hayır sebep yoktu, tüp bebek tedavisi görmüştüm, belki ilaçlar hormonlar bilemiyorum ki, olabilir dedi. Ben 12. Hafta -16. Hafta arası yok gibiydim. Cvs bende yaptırdım. Hep dua ettim . Ve doğuma kadar her gün bir kez meryem suresini okudum, genelde Türkçe. Herkesin inancı duygu durumu farklı oluduğu için bu konuda bir şey diyemem size. Ben sizi anlıyorum , periontologub bana kurduğu cümlelerde hiç umut yoktu, hatta bana şimdi doğurursun, hasta olur sonra yaşamaz sonra bi daha çocuk istersin sonra taşın geçer gibi şeyler dedi, tüp bebek olduğu için olabilir. o halde bile umutsuz olmamaya çalıştım. Sizde kendinizi üzmeyin bu testler tarama, amniyosentez sonucuna göre hakkınızda hayırlısı olur inşallah,Ya umut oldu bana da, ben fetal dna verdim trizomi 22 yüksek risk çıktı o olmasa hiç bu kadar olumsuz düşünmeyecektim ona rağmen amniyo verdim sonuç bekliyorum. Peki sizde bu ense kalınlığı neden olmuş bir sebeb sundular mı ?
Benimde ense kalınlığı 12.haftada 7.5 di cvs yapıldı aminosentez sıvısıda alındı çok şükür bişey çıkmadı inşallah sizdede bişey çıkmazmerhaba 12 haftalık hamileyim bugün ikili tarama için doktora gittiğimde ense kalınlığını 6.8 ölçüp çok vahim konuştu ayrıca burun kemiği de görmediğini söyledi tüm bu bulgular birleşince ikili tarama yapmaya gerek olmadığını acil bir şekilde cvs yaptırmam gerektiğini bebeğin yaşama olasılığının düşük olduğunu engelli olma olasılığının %85 olduğunu söyledi, yol gösterecek deneyimlerini anlatacak birileri varsa yardım diliyorum, saatlerdir ağlıyorum hiç bir şey düşünemiyorum. bu arada ölçümleri perinatolog yaptı başka bir hekimi çağırıp onada gösterdi o da onayladı.
Başka sorunlar çıktı mı peki gebelik ilerlerken ? Umudum olsun diye soruyorumBenimde ense kalınlığı 12.haftada 7.5 di cvs yapıldı aminosentez sıvısıda alındı çok şükür bişey çıkmadı inşallah sizdede bişey çıkmaz![]()
Evet bana o kadar net konuştular ki ben başka alternatifi yok deyip kabul ettim hatta ben büyümesini istemediğim için amniyosentez bile olmadan sonlandıracaktım 13. Haftada, çünkü asla küçücük bi ihtimal bile vermediler ya gebelik ilerlemez yada doğurursun iki üç saat içinde yaşamı son bulur dediler. Baktım kendiliğinden sonlanmadı bu gebelik eşimde amniyosentez konusunda ısrarcı olunca bekledim beklerkende acaba başka türlüsü mümkün mü diye sorguladım işte sizin yazdıklarınız farklı bir bakış açısı oldu ama ne olur bilemiyorum fetalde riskli çıktığı için çok kapılmayaya çalışıyorum.Hayır sebep yoktu, tüp bebek tedavisi görmüştüm, belki ilaçlar hormonlar bilemiyorum ki, olabilir dedi. Ben 12. Hafta -16. Hafta arası yok gibiydim. Cvs bende yaptırdım. Hep dua ettim . Ve doğuma kadar her gün bir kez meryem suresini okudum, genelde Türkçe. Herkesin inancı duygu durumu farklı oluduğu için bu konuda bir şey diyemem size. Ben sizi anlıyorum , periontologub bana kurduğu cümlelerde hiç umut yoktu, hatta bana şimdi doğurursun, hasta olur sonra yaşamaz sonra bi daha çocuk istersin sonra taşın geçer gibi şeyler dedi, tüp bebek olduğu için olabilir. o halde bile umutsuz olmamaya çalıştım. Sizde kendinizi üzmeyin bu testler tarama, amniyosentez sonucuna göre hakkınızda hayırlısı olur inşallah,
Bugün tekrar perinatoloğa gitcem son detayları yazarım buraya tek tek yani şuan bulgular ilerledi mi geriledi mi bilmiyorumBu tanıya ultrasyon daki.hangi bulgularla vardılar ne gibi sorunlar gözüküyor ultrasyonda
Aynen yaz canım sende inşallah hayırlı haberlere ulaşırsın biran önceBugün tekrar perinatoloğa gitcem son detayları yazarım buraya tek tek yani şuan bulgular ilerledi mi geriledi mi bilmiyorum
Fetal sonucun çıkmıştı demiBugün tekrar perinatoloğa gitcem son detayları yazarım buraya tek tek yani şuan bulgular ilerledi mi geriledi mi bilmiyorum
Sonuçlarım bir kaç güne çıkacak sanırım teşekkür ederim her şey içinAmniyosentez sonuçlarınızı bekleyin, inşallah hayırlı olack şekilde sağlıklı kucağınıza alırsınız.
Fetal çıktı yüksek risk trizomi 22 çıkmıştı, bugün farklı bir perinatoloğa geldim hiç bir şey iyiye gitmiyor gelişim geriliği iki haftaya çıkmış kafa tasının şeklinde anormallik ve kafa tası etrafında fazlaca ödem var, tek arter tek veni var ve arsa tanısı var, ayaklarda şekil bozukluğu var. Ne deyim ki bu bulguların artacağını bize farklı perinatologlar zaten söylemişti başından beri, ama bekledik işte amniyo sonucu bir kaç güne çıkacak ama sonlanacağı kesin gibi.Fetal sonucun çıkmıştı demi
Kuzum benim nasıl bir imtihan bu bilmiyorum ama kelimeler düğümleniyor sanki yorumda yapamıyorum Rabbim en güzel yerden ciceklendirsin seniFetal çıktı yüksek risk trizomi 22 çıkmıştı, bugün farklı bir perinatoloğa geldim hiç bir şey iyiye gitmiyor gelişim geriliği iki haftaya çıkmış kafa tasının şeklinde anormallik ve kafa tası etrafında fazlaca ödem var, tek arter tek veni var ve arsa tanısı var, ayaklarda şekil bozukluğu var. Ne deyim ki bu bulguların artacağını bize farklı perinatologlar zaten söylemişti başından beri, ama bekledik işte amniyo sonucu bir kaç güne çıkacak ama sonlanacağı kesin gibi.