15 + 3 haftalık hamileylen mecbur kalıp gebeliği sonlandırma kararı aldık 2 lı test temiz gelmişti kızımızın beyninde bir anormallik olduğunu düzgün bir şekilde gelişmeyeceğini söyledi doktorumuz zaten öncesinde büyük bir kanama alanım vardı fitil kullanıyordum ondan öncesinde 1 gün hastanede kalmıştım 2 gün sonraya reyhan ayaz Bilir'e yönlendirdi belki yanlış gördü belki o kadar büyük sıkıntısı yok derken orta yüz hat defekti olduğunu gelişme sırasında yüz hattının hiç birleşmesidiğini beyninin bir kısmının hiç oluşmadığını söyledi 2 gün sonra göztepe eğitim araştırmaya çağırdı gittik aminosentez yapıldı tekrar detaylı bir şekilde bakıldı amino bant denilen birşeyin de olabileceğini elinde de bir anormallik olduğunu sonuçlari beklemeden son vermemiz gerektiğini söyledi yatışım yapıldı ilaçlar verilmeye başlandı ilk gün çok az sonra ki gün nerdeyse hiç sancım olmadı ikinci gün sancılar ı'm arttı ayağa kaltığımda suyum geldi ve ağrılar daha çok arttı tuvalete diye kalktım refleksle elimi attığımda hissettim hemen annem çağırdı hemşireleri ıkınına ıkına doğurdum içimde bir parçası kaldı çıkartmak için bastırdılar elleriyle almaya çalıştılar bi ara gözüm karardı midem bulandı ama bitti odaya aldılar bebeğim artık yoktu yaşadığım acının haddi hesabı yoktu plesanta kaldığı için kürtaj yaptılar ve o öğlen taburcu oldum hem fiziksel hem psikolojik olarak yaşadığım en kötü şeylerden biriydi allah düşmanımın başına vermesin kimseye bu acıyı yaşatmasın diyebileceğim türden ilk gebeliğimdi sonrası ilk inceleme bulguları çıktığımda amino bant ellerine ayaklarıma yüzüne boynuna dolanmış gelişmesini engellemiş hiç bir uzvu oluşmamıştı genetiği gitti sonuçları henüz çıkmadı bunları okudukça gördükçe kahroldum küçücük bir bebeğim nasıl bu kadar problemi olabilirdi nasıl bu benim başıöa gelmiş olabilirdi bebeğim de ki bu anormallikleri her öğrendiğim de paramparça oldum çok araştırdım nasıl olur niye olur çok suçladım kendimi ama ne çare günlerdir girip okuyorum bu süreci yaşayan ne kadar anne varmış diye kimsenin başına bir daha gelmez inşallah bu da benim hikayemdi paylaşmak istedim