Ense kalınlığı ile ilgili deneyimleriniz

Selamlar herkese .. dünden beri açılan başlıkları tek tek okudum lakin sonuçların çoğu paylaşılmamış . 11+0 günündeyim ense kalınlığı 2.8 çıktı , doktor Nift testi önerdi ama tabi benim dünyam başıma yıkıldı. Ne yapacağımı nasıl tepki vermeyeceğimi bilmediğim bir haldeyim . Lütfen benimle deneyimlerinizi paylaşır mısınız ?
İmkanınız varsa nifty testi yaptırın dedim. İlk hamileliğimde yaptırmadım, 2li tarama sonrası çok stresli geçti. Zordu. İkincide nifty testini hiç düşünmeden yaptırdım.

İmkanınız varsa nifty testi yaptırın dedim. İlk hamileliğimde yaptırmadım, 2li tarama sonrası çok stresli geçti. Zordu. İkincide nifty testini hiç düşünmeden yaptırdım.
Nift testi için gittiğimizde tekrar baktı bebeğe , bebeğin ense kalınlığı gerilemişti doktor da inanamadı 🙏🏼 yaptırmadık açıkçası bi dahaki kontrolde başka bir şüphe olursa yaptıracağım

Selamlar herkese .. dünden beri açılan başlıkları tek tek okudum lakin sonuçların çoğu paylaşılmamış . 11+0 günündeyim ense kalınlığı 2.8 çıktı , doktor Nift testi önerdi ama tabi benim dünyam başıma yıkıldı. Ne yapacağımı nasıl tepki vermeyeceğimi bilmediğim bir haldeyim . Lütfen benimle deneyimlerinizi paylaşır mısınız ?
Nift yaptırın hemen derim , bu tereddütle hamilelik bitmez

Öncelikle dilerim bebeğiniz sağlıkla doğar. Benim tecrübem biraz can sıkıcı ama herkese sorduğunuz için yazmak istedim. Ben de 10. Haftada doktorun ense kalınlığı var demesinden sonra hemen nipt testi yaptırdım ve maalesef trizomi 18 teşhisi kondu. sonrasında kesinleştirmek cvs işlemi yapıldı, karından iğne ile girilip doku örneği alındı. Onda da yine aynı şekilde trizomi 18 çıktı ve ultrason görüntüleri de anomaliliydi zaten. Omuriliği s şeklindeydi, kolları dirsekten kemiksizdi, elleri içeri doğruydu… şaşırtıcı kısım ise ense kalınlığı 10-11. haftada artarken bebeği aldırmadan önceli son ultrasonda yani 12. Haftanın içinde bu kalınlığın gerilemiş olmasıydı. tabii bizim bebeğimizin yaşama şansı hiç olmadığı için gebeliği 12. Haftada sonlandırmak zorunda kaldık. Gelişimi de ilerlemiyordu zaten. Son adete göre 14. Haftada olması gerekirken her kontrolde 12. Haftada çıkıyordu. Maalesef benim hikayem kötü sonla bitti ama tüm kalbim ve dualarım sizinle. İnşallah sağlıkla kavuşursunuz 🙏🏻

Back
X