ense kalınlığııı lütfen yardımm

zeyneptuba

Guru
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2010
10
1
286
İçel Mersin
herkesemrb aranıza yeni katıldım. 13 haftalıkhamileyim.DR ense kalınlığı 3.1 dedi başka bi dr gittim oda 2.4 dedi ikiside amniosentez dedi ikilitest yapmadılar onlarda problemli çıkar dediler.Çok üzgünüm gözümde yaş kalmadı downlu olabilirmiş ne yapıcamı bilmiyorum.Amniosentezden de korkuyorum düşük riskinden ense kalınlığı biproblem oluncamı çıkıyor anlamadım ben... YARDIMMMMMMMMMMMMM

canım ıkılı ve uçlu tstlern amacı rıskı saptamaktır.kesın tanı koydurmaz.bu rıskler degerlendırılırkende detaylı ultrasonl bırlıkte senden alınan kandakı bazı markerlara bakılır.bu rıskte anne yası,sigara,kacıncı gebelık,bılınen hastalık vs de sorgulanır.
down rıskı hesaplanırken bebegın ense kalınlığı ve burun olusumuna bakılır.çunkı down sendromlu bıreylerın burun kemıgı tam gelışmemış ve ense kalınlıgı normalden fazladır.yanı bunlar bılgı verebılecek ılk gostergelerdır.
benım sana tavsıyemıyı bır perınatalog bul onada baktır.sonrada dr unla bırlıkte amnıyosentez ıçın ortak bır kararalırsınız.sakın ol.bunlar kesın demek degıl sadece rısk yukseklıgını bıldırır.inşallah ıyı cıkar sonucların

benımde bebegımın ense kalınlıgı yuksek cıktı.banada amnıyosentez yapıldı.dovn sendromu cıkmadı cok sukur.bende baska sorunlar cıktı.ama kafamızı karıstırdılar.bazen keske amnıyo yaptırmasaydım dıyorum.ama mecbur yaptırıyoruz ıste.çunku aklımız yıne karısıyor.karar senın tabıkı.yaptırmakdanda hıc korkma bence.çok yaptıran var amnıyosentezi.sadece ıyı bır profesor doktor bul.yani bu ıslerden anlayan ıyı bır doktor olsun.allah yardımcın olsun.ınsallah ıyı olur sonucun.zaten amnıyosentez sonucunda genelde hep ıyı sonuclar cıkıyor.bence korkma canım.allaha emanet ol

3.1 ve 2.4 arasında baya bi fark var.Bence de başka doktora git.Detaylı ultrasona gir.Ona göre amniyosenteze karar verirsin.Tecrübeli ellerde yapıldığında risk son derece az ve kolay bi işlem.İstanbul'daysan sana Prof.Atıl Yüksel'i şiddetle tavsiye ederim.Detaylı konusunda 1 numara.

Bu durumu yasayanlardan biriside benim , cok iyi hatiliyamiyorum ama sanirim oglumda 2.5 cikmisti. Doktor bana direk akraba evliligi varmi diye sorunca oracikta dunyam yikilmisti.. Bu olcu sinirda dendi ve kanimi aldilar 1 saat sonra cevap vereceklerdi o bir saat hastanede surekli agladim dunyam yikilmisti resmen .. Bir saat sonunda kan sonuclarim geldi . Bebegimin riski cok dusuktu karindan sivi almaya gerek gormediler . Su an oglum 2 yasinda .. Allahima cok sukur hersey normal seyrinde normal saglikli bir bebek olarakta dunyaya geldi .o doktora hala cok sinirli ve ofkeliyim insan once arastirir sonra akraba evliligimi diye sorardi (esim akrabam degil)

Bu yuzden sana onerecegim sey arkadasim baska bir doktora gorun , kaninada baksinlar .. Bende risk 5000:1 idi
Eger sen bebegini her durumda kabullenip kucagina alnak istersen o testi ysptirma derim .. Ama bilmek istiyorum garanti olsun diyorsan yaptir . Dusuk riski 100:1 .. Insallah saglikli bebegini kucagina alman nasip olur

canım 3.1 ile 2.4 arasında çok fark var yani 1 mm bile test sonucunu etkiliyor.... eğer her koşulda bebeğimi doğurucam diyorsan hiç amniyo yaptırma derim ama için rahat etmicekse de bu işi iyi yapan bir prof bul artık korkulacak bişey değil amniyo işinin ehli çok dr var ama mutlaka bir prof a git....
bende hafta sonu ense kalınlığı ve ikili test yaptırdım... ense kalınlığı ölçmek kolay değil çünkü bebek sürekli hareket ediyor iki dr arasında çok fark olduğunu da düşünürsek muhtemelen ölçümleri de hatalı olmuştur.... ama öncelikle sakin ol bebeğin suan seninle ve sen kendini üzdükçe aslında bebeğini de üzüyorsun inşallah sağlıklı bir şekilde alırsın bebeğini kucağına....

Son düzenleme:
canim sen baska bir doktora daha gorun .. 3 mm ustundekilere amniyosentez oneriliyor hemde ikili ve uclu testlerden sonra .. Bildigim kadariyla ense kalinligi tek basina hesaplanmiyor .. senden alinanan kan ornegiyle birlikte riske bakiyorlar ......Baska bir doktora daha gorun ....

Merhaba,
Mesaj tarihi eski ama 3,1 mm ense kalınlığı çıktı yazmışsınız, amniyosentez sonucu ve eğer doğum yaptıysanız sağlık durumu hakkında bilgi verir misiniz. Bizim de 2,7 çıktı, moral sıfır.

benimde 2.6 çıktı doktor gayet iyi dedi. hani bazı arkadaşlar doktorun suratı düştü değişti diyorlar ya adam harika süper mükemmel deyip bi boynuma sarılmadığı kaldı.
Hatta 2'li testin sonucundan bir kaç gün önce ultrasona soktu gayet iyi durumu ense kalınlığını yakaladım iyi durumda dedi
bir arkadaşım sırf yaşı yüzünden tüm değerleri normal çıkmasına rağmen amniyo oldu
bursada yaptırdı
amniyo yapılırken hemşireler korkacak bi şey yok zaten doktorlar ultrasonda hemen anlıyolar sağlıklı mı değil mi diye telkinde bulunmuş
ben de trizomi 21 riski yüksek çıktı yaşım 37 üçüncü çocuğum Rabbim nasip ederse
ne yaptınız bayağı bi zaman geçmiş mesajın üstünden
merak ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…