yok canım valla gayet güzel ıkındım :) his kaybı olmuyoki felç olmuş gibi olmuyosun yani bacaklarını falanda hareket ettiriyosun.zaten bi taraftan bebek gelmek için zorluyo bi taraftan ebe karnından bastırıyo birde sen ıkınınca doğum gerçekleşiyor.ama kordon dolanır yada çatı dardır o zaman gelemez o ayrı ama onuda doktor önceden tesbit eder zaten.
slm canım ben samsundayken atametin enüst katında bir bayan doktoru var 1 numara.ama ben şırnaktayım cizredeyim hamilelik boyunca burda olucam malesef ama o doktora git bence ismini istersen veririm.benim arkadaşların tamamı oraya gidiyor çok memnunlar canım ..eveeett.. bende bilgi ve deneyim istiyorum..epidural diyince herkes kafadan bişeyler uyduruyoo..moralimizi bozuyorlar..yaşamış olanlar bizi bilgilendirsin..orijinalkız hangi doktora gidiyosun samsundaysan eğer??
ewet cevap bekliyoruz epudural normal doğum yapan yok mu?delikafadulden
Iyı bır doktora yaptırın. ıyı bır doktora yaptırın.ben eskiden normal dogum dusunuyordum ama oyle hikayeler dinledimki artik korkuyorum.mafoldumben o yuzden epiduralle normal dogum istiyorum..epiduralinde riskleri varmis.o da korkutuyor beni.lutfen arkadaslar bu sekilde dogum yapanlar yazsinlar goruslerini..cok merak ediyoruz..
var canım ben varım :)
14 temmuz 2008 te epidural normal doğum ile bi kız bebek dünyaya getirdim.kesinlikle tavsiye ederim çok kolay bi doğumum oldu.zaten hastaneye gittiğimde 2-3 cm açıklık olmuştu suni sancıyla 4-5 cm.e gelince belimden epidural yapıldı ve bütün ağrım sızım gitti o kadar rahatladımki kuş gibi oldum.bacaklarımı hissediyordum hareket ettiriyordum sadece acı hissetmiyordum.sonra rahmin açılmasını bekledik 9-10 cm olunca doğumhaneye götürdüler epiduralin etkisi geçiyo gibiydi söyledim hemen tekrar ilaç verildi ( zaten belinize bi katater takılıyor gerekince tekrar ilaç veriliyor) burda okuduğum bazı doğumalarda doğum esnasında tekrar ilaç verilmemiş anne ıkınabilsin diye ama bana çok saçma geldi zaten asıl önemli olan doğum anı.ben hiç acı sızı hissetmedim karnım sertleşince doktor ıkınmamı söyledi bende var gücümle ıkındım 10-15 dk. kızım doğdu.darısı size inşallah hepinize hayırlı doğumlar diliyorum.
cok sanslıymıssın canım masallah..
yalnız dogum sancıların sıddetlendıgı kısmı hıssetmedıgın ıcın dogum anı olanlar sana cok gıbı gelmıs olabılır.
ama ben dogumhaneye gırdıgım andan ıtıbaren acıya daır hıcbısey hıssetmemıstım sadece bol guc ıkınma basarmaya calısma sancıyla sıstemlı ıkınmaya calısma bunlar yoruyordu.
kesı atılması sonra dıkılmesı hıcbırını hıssetmedım. ısın zor kısmı doguma en yakın sancılar zaten cok agırlasınca dogum gerceklesmeye baslıyor.
bu arada sunu cok merak ettım , takılan kateter ertesı gun mu cıkarıldı sırtından ? ve nasıl hıssettın mı cıkısı yoksa kolaymı oldu ?[/B]
ben sancidan korkmuyorum da kesi ve dikisten cok korkuyorumdogum yapan arkadaslar dikisler ne zaman atiyor? tuvalete gtmek cok zor oluyormu ??
doğrudur canım çünkü epidural takılmadan 4-5 cm olana kadar yaklaşık 1 saat sancı çektim o bile zorladı beni 9-10 cm e kadar beklesem demekki daha çok zorlanacaktım.
katater sanırım ertesi gün çıkarıldı bişey hissetmedim ama.
kızlar doğum olayı ister sezeryan olsun ister normal doğum elbette zor.doğum anı kolay olsa bile öncesi ( alttan muayeneler ) ve sonrasında (dikişlerin bakımı,oturma kalkma) zorluklar oluyor.ama bi çocuk sahibi olmak istemişsek ve hamile kalmışsak inanın bunlar bi şekilde atlatılıyor.bu yüzyıllardır böyle gelmiş böyle gidiyor.bende çok fazla korkardım bekarlığımdan beri doğum olayından ama insan işin içine girince allah kolaylığını veriyor.üstelik ben çok korkmama rağmen normal doğumu seçtim.hamileykende doğum anını hiç düşünmemeye çalıştım.o an gelince nasılsa bişekilde çıkacak "ben vazgeçtim"deme şansımız yok.o yüzden şimdiden bunları çok düşünüp strese girmeyin hamileliğin tadını çıkarın.milyonlarca kadın nasıl doğurduysa sizde doğuracaksınız ve yarın öbür gün burdan anlatacaksınız inşallah.:1hug:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?