epidural normal doğum hakkında bilgi?

cikiciki

E&E
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2014
57
11
8
37
merhaba kızlar. 18 haftalık hamileyim ve sürpriz bir hamilelik yaşadım sayılır. Hamileliğe de çok uzağım şuanda. Çok mutluyum amaçok bir bilgim yok. Şuan doğuma kafa yoruyorum ve epidural normal doğum nasıl oluyor hiçbir fikrim yok. Bilgisi olan anne adayları ya da tecrübeli anneler beni bilgilendirebilir mi?

Uzun süre hastanede çalıştım, Epidural Doğum olan tüm hastalar memnun kaldıklarını söylediler. Bende şuan 9 haftalık gebeyim umarım rahat bir doğum yaparız.

Uzun süre hastanede çalıştım, Epidural Doğum olan tüm hastalar memnun kaldıklarını söylediler. Bende şuan 9 haftalık gebeyim umarım rahat bir doğum yaparız.
Hayırlı olsun tebrik ederim:) Hastanede çalıştığın için biliyorsundur zaten. Rahatlattın beni teşekkür ederim.

Maalesef bebeklerimi kaybettim, işin kötüsü ikiz olduklarını bilmiyorum. Yarın sabah kürtaj olacam. Çok zor bir duygu Rabbim kimseye yaşatmasın çok acı cekiyorum.

Maalesef bebeklerimi kaybettim, işin kötüsü ikiz olduklarını bilmiyorum. Yarın sabah kürtaj olacam. Çok zor bir duygu Rabbim kimseye yaşatmasın çok acı cekiyorum.
canım ya gerçekten çok üzüldüm, Allah yardımcın olsun.. Ne desem boş şuanda. İnşallah tekrardan yaşarsın bu mutluluğu her şeyde vardır bir hayır diye bak artık , çok zor bir durum olduğunu tahmin edebiliyorum...

canım ya gerçekten çok üzüldüm, Allah yardımcın olsun.. Ne desem boş şuanda. İnşallah tekrardan yaşarsın bu mutluluğu her şeyde vardır bir hayır diye bak artık , çok zor bir durum olduğunu tahmin edebiliyorum...

Çok zor bir durum Rabbim kimseye yaşatmasın gitti meleklerim biraktilar annelerini. Canim cok aciyor, icim yaniyor. Nasil atlaticam kendimi nasil toparlicam bilmiyorum.

toplarsın canım Allah daha acılarını yaşatmasın inş.. Bir dahaki gebelik unutturacaktır sana bu acıları sadece biraz zaman...

Mrb. Ben epidural normal dogum yaptim gecen sene subat ayinda. Fakat tum dogum sancilarini cektim. Oysa epidural normal dogum yaparsam sancilari hissetmem sanmistim. Cunku baska epidural normal dogum yapanlar aciyi hissetmediklerini soylemislerdi.bana galiba dozunu az verdiler ıkınamamamdan korktular cunku..hani dancing hissetmeyince ikinamiyorlarmis..ama yine de faydasi oldu, cunku aciyi her ne kadar hissettiysem de, yapmasaydim daha fazla hissedecekmisim, oyle dedi hemsire..kolay dogumlar diliyorum.

Mrb. Ben epidural normal dogum yaptim gecen sene subat ayinda. Fakat tum dogum sancilarini cektim. Oysa epidural normal dogum yaparsam sancilari hissetmem sanmistim. Cunku baska epidural normal dogum yapanlar aciyi hissetmediklerini soylemislerdi.bana galiba dozunu az verdiler ıkınamamamdan korktular cunku..hani dancing hissetmeyince ikinamiyorlarmis..ama yine de faydasi oldu, cunku aciyi her ne kadar hissettiysem de, yapmasaydim daha fazla hissedecekmisim, oyle dedi hemsire..kolay dogumlar diliyorum.
teşekkür ediyorum aybeniz15 karar vermiş değilim şuan inş kolay bir doğum olur...

Epiduralin zarari olmaz ama, belden igne oluyorsunuz, sonrasinda bir kac zaman beliniz agriyo ama hani epidural olmasa da agrir, dogum yapiyoz sonucta. Bence dusunun. Ha bir de ben hamilelikten bikmistim 41.haftadaydim, sancilarimi bekleyemedim, gittim ve suni sanci oldum.

peki alt kısmınızı kesip biçtiler mi:( birkaç kişiden duydum normal doğumda bebeğin çıktığı yerden kesiyorlarmıs .

peki alt kısmınızı kesip biçtiler mi:KK43: birkaç kişiden duydum normal doğumda bebeğin çıktığı yerden kesiyorlarmıs .
genelde ilk hamileliklerde ufak bi kesi yapılırmış bebeğin başı rahat çıksın diye canım içini ferah tut o anda acıyla kasılmayla onu hissetmiyomuşsun bile. sonrasında da bi kaç dikiş tamamdır :)

bence normal doğum en iyisi epidural dedikleride bütün sancıları doyasıya çekiyorsun en son çocuk çıkmasına yakın iğne vuruyorlar okadar sancı çektikten sonra geriside gelir diye düşünüyorum ..sırf fazladan para almak için bikaç şekil bulmuşlar ya..boşverin kızlar biz bağıra çağıra doğumumuzu yapalım sezeryana zorunlu kalmadıkça .. Allah yardım eder sonuna kdar.eskiden bu tarz şeylermi vardı Allah aşkına.

Epidural sezeryan olan arkadaşm var cok memnun olduğunu söylüyor.Ama belden aşağısı uyuştuğu için riskli olduğunu duydum.. Normal doğumdan da korkuyorum bende karar veremedim nasıl olucak nasıl yapıcam rabbim herkese kolay doğum nasip etsin

ben de çok korkuyorum kızlar doğuma kısmet olursa iki ayım kaldı. Buarada toplamda şuana kadar 11 kilo aldım. son iki ayda kaç alırım sizce siz kaç kilosunuz? Hamileliğin son zamanlarında fazla kilo alınıyormuş diye duydum :( İlk gebelik olunca insan hiçbir şey bilmiyor tecrübesizlikten.

Epiduralde doktordan daha cok anestezi uzmani önemli,hastanedeki uzmani arastir iyice.cunku dozu ayarliyamiyorlar ve tum agriyi cekiyorsun zaten belli bir acikliga ulasmadan uyusturmuyorlar.hissislestigi icin dogum suresi uzuyor ,ikindigini hissedemiyorsun cunku.bazen vakumla cekilmek zorunda kaliyor bebekler ya da buyuk kesiler oluyor.tabi cok rahat doguranlar da var.normal dusunuyorsaniz iyi bir anestezi uzmani ile epidural yapilabilir

Normal doğum yapmak istiyorum hayırlısıyla inşallah epidural bana çok mantıklı gelmiyor sonuçta belden iğne yaptırmak çok riskli gibi geliyor epidural olacağıma sezeryan olurum daha iyi düşüncesindeyim ama başta da dediğim gibi niyetim normal olmasından yana 37.haftaya başladık artık beklemedeyiz ne zaman gelirse diye hayırlısıyla sağlıklı olsunda
Birde ben Rabbim bunu bize verdiğine göre en sağlıklısı budur diye düşünüyorum arkadaşlar
Hepimiz hayırlısıyla kucağımıza alalım bebişlerimizi

ya ben epiduralde şu bel iğnesinden korkuyorum.. tabi ki uzman vuracak ama bi aksilik olur da felç riski olur diye korkuyorum... ztn doğum sırasında ağrıyı herkes hissediyorum diyor,sadece doğum başlayana kadar epiduralin etkisinden dolayı doğum öncesi sancıları hafif geçiriyorlarmış...

Back
X