epidural normal doğum hakkında bilgi?

13 nisan da İstanbul da oldukça ünlü bi özel hastanede epidural spinal kompleks anestezi ile sezeryan doğum yaptim
Operasyon çok rahat gecti; sonrasında hemen yürüdüm; eve geldikten sonra şiddetli baş agrilari oldu; anestezi doktoru baş ağrısı olur dediği için çok onemsemedim; 6. Gun gözlerimde çift görme sorunu yaşadım ve geçmeyince doktora gittim; beyinde emboli şüphesi dediler; beyin MR + ilaçlı beyin MR çekildi
Çok şükür birsey çıkmadı; ama epidural nedeni ile dura zari yırtılmis ve BEYİN omurilik sivisinda kaçak olmus; en az 1 ay mutlak yatak istirahati + günde en az 4 lite su + 5 kahve tavsiye edildi
Sikayetlerim büyük oranda azaldı ama hala sağ gözümde çift görme sorunu devam ediyor ; 10 güne kadar o da geçer diyor doktorlar;
Ben maalesef ciddiye almadim; onemsemedim; ancak epidural gerçekten riskli bi yontemmis; dikkat etmek gerekiyor
Yine de tercih ederseniz; operasyon sonrası mutlaka iyi dinlenin ve en az 4 litre su + günde 3 kahve tüketin; baş ağrılarını da hafife almayın

Cok gecmis olsun Allah acil sifalar versin cok uzuldum sizin icin...bu sekide riskleri de var tabi bircok yerde de okuyorum.kimisi cok memnun kimisi sizin gibi normal doguma gecicem ben galiba.

Cok gecmis olsun Allah acil sifalar versin cok uzuldum sizin icin...bu sekide riskleri de var tabi bircok yerde de okuyorum.kimisi cok memnun kimisi sizin gibi normal doguma gecicem ben galiba.
canım bende epidural normal doğum yaptım.sancı başlayınca ilk doz anesteziyi veriyorlar yani gerçekten sıfır sancı.bazı yerlerde dozu düşük veriyorlarmış sancıyı hafif hissedip doğru zamanda ıkınmak için.sancının ne zaman geldiğini anlamayınca ıkınmanın vaktini pek tutturamıyor insan. açılman 8 9 cm olana kadar ağrıyı hissettikçe anestezi veriyorlar bi taraftanda yürütüyorlar.benim bel ağrısı dışında bi şikayetim olmadı . genel olarak memnun kaldım.ama bel ağrısı bir iki yıl kadar sürdü.şimdi dayanabilirsem normal doğum düşünüyorum ama dayanamazsam yine epidural.risk var evet ama Allah yardımcımız olsun.kaliteli bir hastanede iyi bir doktor ve anestezi uzmanıyla yaparsan kendini daha güvende hissedersin.Bu arada tüm sancıyı çektikten sonra epidural yapıyorlar diyenler olmuş ama öyle değil açılma 4 cm olunca yapıyorlar.4 cm olana kadar çok çok şiddetli sancın olursa belki sancı çekersin ama oda 4 cm ye kadar genelde çok şiddetli olmuyor.

ben de çok korkuyorum kızlar doğuma kısmet olursa iki ayım kaldı. Buarada toplamda şuana kadar 11 kilo aldım. son iki ayda kaç alırım sizce siz kaç kilosunuz? Hamileliğin son zamanlarında fazla kilo alınıyormuş diye duydum :KK43: İlk gebelik olunca insan hiçbir şey bilmiyor tecrübesizlikten.

Ben de son aya kadar 8 kilo felan almıştım her ay bir kilo alarak gittim ama son ay iki haftada iki kilo aldığımı bilirim farkında olmuyorsun gerçekten... Nasıl kilo alıyorsun : )) Ben de toplam 11 kilo ile bitirdim gebeliğimi

ben yaptım epidural normal doğum. ıkınma dışında öneririm. 20 dk da doğurdum

epidural bence büyük kolaylık tabi uzman ellerde olması da çok önemli.. sancı döneminde bütün enerjisi bitiyor annenin ve ıkınma evresinde zorlanıyor..epiduralle ise sancı evresinde dinlenip doğuma güç toplayabiliyor..gayet konforlu ;)

Ben yaşamadım ama çok kez doğuma girdim , normal doğumda hiç epitüral olan olmadı gördüklerim de sadece iki tanesinin son anlarda ufak kesiği oldu rahat atlattılar sancılar yordu ve gerdi tabi ki ilk Başlarda , kendimde sezeryandan korkanlardanım seseryan sonrası Yaşananlar da Korkutuyor bir gün çekerim daha sonra çekmektense mantığındayım Inşallah bir sorun olmazsa normal doğum düşünüyorum

Selam kizlar benim bi tanidigim epidural yapti hemde iyi bir hastanede. 1 sene boyunca felc yatti cocuguna bile bakamadi okadar pismanki onu dinledikten sonra asla epidural olmam.

Epidural normal düşünüordum ancak gece yarısı ansızın sancılarım geldi. telaştan evimize çok yakın olan yakacık doğum hastanesine gittik. o kadar kötü muamele gördüm ki szilere anlatamam. doktor zaten uykudan uyanmıştı ve beni görür görmez nerden çıktı bu doğum der gibi gözlerini devirdi. mahremiyete bir hassasiyet yok zaten herkesin önünde altımdaki eşofmanı çıkarttım ve pis bir sedyeye yattım ve gayet kaba bir şekilde vainal muayene yapmak için bir anda sert bir şekilde ve azarlayarak elini vajinama soktu. ve ben soru sorduğumda ki sancılar içinde kıvranıyorum beni azarladı.ağlamaya başladım ve küfür ederek o hastaneden çıktım ve akabinde pendik özel bölge hastanesine gittik. doktor bana bu sancıların bir sey olmadığını asıl sancıların sonra geleceğini söyleyince cok korktum ve sezaryene girmek istedim. sabaha karşı beni sezaryene aldılar. o an gözüm epidurali falan görmedi. o sancılardan kurtulmak istedim. size şöyle söyleyeyim sezaryen o kadar rahatmış ki elli kere de doğursam sanırım sezaryen olurum. bi gece yattım sabahına taburcu oldum. ameliyattan birkaç saat sonra ayağa kalktım wc me gittim ve sürekli gezindim :) üçüncü günü evimin temizliğini bile yaptım. ne bir ağrı çektim ne de bir sızı. sadece güldüğüm zaman ameliyat yerim sızlıyordu bir de oturup kalkarken bir anda kalkamıyordum o kadar . yani demem şu ki tavsiye ederim:)

Epidural normal düşünüordum ancak gece yarısı ansızın sancılarım geldi. telaştan evimize çok yakın olan yakacık doğum hastanesine gittik. o kadar kötü muamele gördüm ki szilere anlatamam. doktor zaten uykudan uyanmıştı ve beni görür görmez nerden çıktı bu doğum der gibi gözlerini devirdi. mahremiyete bir hassasiyet yok zaten herkesin önünde altımdaki eşofmanı çıkarttım ve pis bir sedyeye yattım ve gayet kaba bir şekilde vainal muayene yapmak için bir anda sert bir şekilde ve azarlayarak elini vajinama soktu. ve ben soru sorduğumda ki sancılar içinde kıvranıyorum beni azarladı.ağlamaya başladım ve küfür ederek o hastaneden çıktım ve akabinde pendik özel bölge hastanesine gittik. doktor bana bu sancıların bir sey olmadığını asıl sancıların sonra geleceğini söyleyince cok korktum ve sezaryene girmek istedim. sabaha karşı beni sezaryene aldılar. o an gözüm epidurali falan görmedi. o sancılardan kurtulmak istedim. size şöyle söyleyeyim sezaryen o kadar rahatmış ki elli kere de doğursam sanırım sezaryen olurum. bi gece yattım sabahına taburcu oldum. ameliyattan birkaç saat sonra ayağa kalktım wc me gittim ve sürekli gezindim :) üçüncü günü evimin temizliğini bile yaptım. ne bir ağrı çektim ne de bir sızı. sadece güldüğüm zaman ameliyat yerim sızlıyordu bir de oturup kalkarken bir anda kalkamıyordum o kadar . yani demem şu ki tavsiye ederim:)

Geçmiş olsun canimm... Ne düşünürken ne olmuşsun.. Bu arada yakacık çocuğa bende yakinim :)) merak ettim seni tanıyor muyum.. Ayrıca şimdi nasılsın.. Bebis nasıl?

Kısmet olursa bende epidural normal istiyorum ama epidural için ilaç verilene kadar yine sancı oluyor mu

Back
X