Epidural Normal Doğum Sonrası Dikiş Agrısı

kızlar epidural doğum riskli diolar doğrumu? bide normal doğumdan farkı ne dahamı az acı çekiyosunuz çok merak ettim cevaplarsanız sevinirim

Ne gibi riskler ta$iyormu$ peki, soruyu anlayamadim ben?...

Seni doguracak olan ebe / doktor bebegin ve senin sagligini dogum anina kadar takip ettigi için herhangi bir sorun olmadigi sürece normal dogumu yaptirir. Ama bakti ki sende annede ve bebegin kalp ritminde dü$meler var ozaman acil müdahale eder sezeryanla felan alirlar.

Ben epiduralli normal dogum yaptim ve epiduralsiz normal dogum yapan anneyle ayni agrilari acilari hisettim dogum anina kadar.
Agrinin çok $iddetlendigi dönemde artik agrilara dayanamadim ve epidural istedim belimden igne vurdular. Bu da beni bir nevi agridan kurtardi ama fazla degil. Halen agrilarim devam ediyordu ve bu agrilarin da çogu olmasada birazini hisetmek lazim ki dogum aninda IKINIP bebegi çikarabilesin.

Benzer birkaç ba$ligim vardi okuyabilirsin. Hatta Bebegimin dogumunu müjdeledigim bir yazi var, okuyabilirsin

ben 6 yıl oluyor dodum yapalı hatta 4 dikişim vardı ama çok dikkat etmedim ozamanlar kızımıla ilgilenmek zorundaydımm
bugün hala dikiş bölgemde bi sertlik var acaba herkesde oluyordmu sanki içinde sert bişi var hatta spor yaparken zorladımmı bilmiyorum ne yaptıysa hafif şiş oldu ve agrı yapıyor 6 yıl düşünebiliyomusunuz

ben de dogum yapalı 6 hafta oldu...sislik kaldı hem de gerilme ve agrı yapıyor..doktorun biri gecer diyor birisi de tekrar acıp dikmek lazım diyor..sinirlerim alt ust oldu...

merhaba bayanlar bende martın ilk haftası doğum yapacağım nasipse.yani sizce hangi doğum daha acı cekmeden ve en iyisi oluyor.ben hala karar veremedim.sezeryan diyorum ben ama allah bilir o zaman ne olacağını.iğneden bile korkan biriyim o yüzden o kadar acıya gelebilirmiyim bilemiyorum fikri olan varmı?

hiç doğum yapmamış bir kadın olarak çok merak ettiğim bişey sormak istiyorum kızlar.doğumdan ne kadar sonra ilişkiye girebiliyor duruma geliyorsunuz,kanamlar falan da devam ediyor ya haftalarca,birde dikişler var nasıl oluyor ondan merak ettim.

hiç doğum yapmamış bir kadın olarak çok merak ettiğim bişey sormak istiyorum kızlar.doğumdan ne kadar sonra ilişkiye girebiliyor duruma geliyorsunuz,kanamlar falan da devam ediyor ya haftalarca,birde dikişler var nasıl oluyor ondan merak ettim.

noormal dogum yapacaklar dikislere dikkat etsin...45.ci gunumdeyim...yanlıs dikmisler..tekrar acılıp dikilmesi lazım..hayatım zehir oldu...

Ben 3 ekimde normal epidural ile dogum yaptim..dikislerim kendinden eriyen cinsten..ama kac tane atti dikis bilmiyorum..pazartesi kontrole gittim hersey normal ama iliskiye girmek icin daha var dedi..26 kasimda yine gidicem doktora herhalde 26 kasimdan snr iliskiye girebilirim..oyle bir hava sezdim.. ;)

kızlar epidural doğum riskli diolar doğrumu? bide normal doğumdan farkı ne dahamı az acı çekiyosunuz çok merak ettim cevaplarsanız sevinirim

Merhaba canim,
Ben normal epidural ile kizimi kucagima aldim..normal dogumu bilmiyorum annelerimizin yaptigi sekilde olani ama normal epidural sadece sanciyi hafifletiyor..yani sanci geldiginde hic bisi anlamiosun hafif inceden inceye bir agrin oluyor tatli tatli..ama dogum sirasinda yani bebegin cikisinda yine agrin oluo ama bebek ciktiktan snr hic bisin kalmiyor..o olay herseye bedel..

Ayrica hic bir riskide yok artik cok gelisti hersey..
Sen dogumu hangi hastanede yapmayi dusunuosun ki?

Ben ilk kızımı normal doğumla dünyaya getirdim.Kızımda son aylarımız yaza denk gelmişti devamlı hergün yüzmeye gittim.Hareket halindeydim.Sabah suyum geldi hastaneye gitt,im sancı verdiler ve kolayca doğurdum.İkinci kızımda nişanım geldi gittim hastaneye yatışım yapıldı.Sancı gelmeye başladı ve bana sordular epidural yaptırmak ister misin diye.Bende hiç istemediğim birşey olmasına rağmen neden bilmiyorum ama kabul ettim ve epidural için katater takılmaya başlandı.Ve benim için sanki ölümdü o andan sonrası.Katater tansiyon düşüklüğüne neden oluyor zaten benim astımım olduğu için tansiyonda çok düşmüş ve ben yığılmışım masaya kendimdeyim ama hem nefes alamamak hem tansiyon hemen hava falan verdiler bir süre başımda beklediler falan düzeldim.Sancı odasına geri geldim ağrı geldikçe düğmeye bas dendi.Bende sancı geldikçe bastım her basmam da ilaç veriliyormuş o kataterden ve o da tansiyonu iyice düşürmüş o da mide bulantısı yapıyordu.Herkes sancım var diye bağırırken doktorlara ben midem bulanıyor çıkarıcam diye bağırıyordum.Doğum sürem çok uzadı çünkü ben bastıkça kataterdeki ilaç ağrıyı kesiyordu en sonunda masaya çıkınca orda da çok zorlandım.Anestezi uzamanıda ben doğum yapıncaya kadar gitmedi başımdan telaşlanmış çünkü.Doktordan çok o ilgilendi.Doğumu yaptım birde soruyor anestezi uzmanı nasıldı epidural,bende berbattı dedim.Sonrasında evde de baş ağrılarım oldu ayağa kalkamıyordum ağrı başlıyordu bu da epiduralin yan etkisiymiş.
Bunları anlattım ama şöylede bir açıklama yapmalıyım.Ben sonradan anestezi teknikeri bir akrabamla konuştum.O yapan kişi çok önemli dedi kendiside epiduralle yapık ve çok memnun kalık.Sende epiduralin yan etkilerinin hepsi çıkmış eğer çıkmasaydı çok rahat bir doğum tekniği dedi.Gerçekten de o şekilde yan etkiler olmasaydı tam bir lüks epiduralle doğum yapmak.Yan etkilerinin çıkması da tamamen katateri takan kişinin becerisine kalmış.

bence epidural dogum kisiden kisiye de degisir bende dogumdan sonra dikislerimde ne agri ne de baska bir sey sadece ilk gun kucuk tualetimi yaparken kesik kesik yapiodum ama 2.gun itibari ile duzeldi.ve buyuk tualetime de 3.gun ciktim tualetim vardi ama ikiniosun yaa dikisler patlicak gibi geliyor ama psikolojik kesin..

Ayrica epidural normalde dediginiz gibi anestezi uzmani cok onemli..benimkisi superdi diyebilirim..ne epidurali yaparken ne de sancida bir sey hissetmedim..

Eger doktorunuza guveniyorsaniz birakin doktorun sizi yonlendirsin..o cok onemli..ben cunku en basindan beri normal istedim ve cok rahattim doguma girerken bile..sanki asi yaptirmaya giriyorum gibiydim..doktorumda zaten hep benim icin normal dusundu..catim cok musait oldugu icin..

Kızlar allah bebeklerınızı saglıkla dogurmayı nasıp etsın ıns.. Bende daha doguruvam allahım nasıp kısmet ederse.. Bende epıdural ıstıyorum bu konu onla alakalı oldugu ıcın sormak ıstedım epıduralden memnun kaldınız mı ve hangı hastahanelerde dogum yaptınız? Aydınlatırsanız cok sevınırım...

Back
X