bende geçtiğimiz eylül ayında epidural normal doğum yaptım, ben epidural oldugunda hiçbir sancıyı hissetmeyeceğimi düşünüyordum sebebıde ben ılk sancılar basladıgı anda epıduralın uygulanacagını sanıyorr olmamdı kimbilir belki benden başkaları gercekten sancı çekmemişlerdir hiç, gecenın 3unde acile giriş yaptık nts ye baglanıp sancılarımın arttıgını görünce apar topar doktorum geldi muayene ettı ve beklemem gerektıgını söledi sabah 6-7 cıvarı sancılarım cok siddetlendi ara ara doktorum muayene için geliyordu ama daha vakit oldugunu sölüyordu saat 9- 9.5 gibi nihayet epidural yapıldı, bunun can acıtıp acıtmadıgına gelince inanın insan hissetmiyor neyse epiduralden sonra sancılarım nts de cıkmasına ragmen pekde hissetmiyordum daha sonra doktorum yürümem gerektiğini söyledi epiduralın yardımıyla azıcıkta olsa yürüyüs yapabildim hastane koridorunda ama sanırım epidural olmasa hayatta kalkamazdım cünki sancılarım ben cok fazla hissetmesemde cok sıklasmıstı, derken 11:40da doktorum yenıden muayeneye geldı ve aniden hemen doguma giriyoruz dedi ve saat 11:55 de bebeğim kollarımdaydı, inanın cok ama cok kolay bı doğum oldu ve ben dogumdan yaklasık 1 saat sonra yuruyebılıyordum , o gecede dahıl olmak uzere hem kendıme hemde bebegıme ben baktım, yanımızda kımsenın kalması gerekmedı, yalnız dogumdan bıkac gun sonrasında belımde bacagıma vuran bı agrı basladı, 1 hafta sonra kontrole gıttıgımızde doktoruma soledım muayene oldum ancak bunun epıduralden kaynaklanan bı agrı oldugunu 15 gun kadar devam edecegını soledı, sadece o agrıyı cektıgım surede keske epıdural olmasaydım dedım ama gercektende 15 gun ıcınde o agrıda kendı kendıne kayboldu.. biraz uzun anlattım galıba ama umarım bılgılendırebılmısımdır sızlerı normal dogum anlatıldıgı gıbı zorlu bı surec deıl arkadaslar adı uzerınde zaten normal olanı bu .. ınsallah hepınız bı saglıkla kavusursunuz bebeklerınıze ..