Doğuma Hazırlık Epidural normal doğum yapan var mı?_

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
ben bugun özel bir hastanede doktor ve anestezi ekibiyle bu konuyu konuştum. kesinlikle tavsiye ediyorlar.epiduralin agrıyı % 80 azalttıgını ve hiçbir yan etkisinin olmadığını soyledıler. bugune kadar korkudan ben sezaryan mı olsa dıye dusunuyordum ama göz göre göre bıçak altına yatmanın bi anlamı yok degıl mı :sinifsinif: işin ehli olan kişilerden de duyunca ikna oldum açıkcası.. bn de hemen ayaga kalkıp bebegımle kendım ılgılenmek ıstıyorum.. inşallah kolay doğumlar olu hepımız için...

Epidural bildiğim ve araştırdığım kadarıyla belden omurilik içindeki epidural siniri uyuşturularak yapılıyor. Eğer sezeryansanız tam bir uyuşma sağlanıyor. Normal doğumsa daha düşük dozlarda ağrı azaltılabiliyor. Ancak ben epiduralin iğnesinin yada her neyi ise omuriliğe ulaşılırken acı hissedilip hissedilmediğini merka ediyorum. Kolay bişimi acaba epidural yapılması?? Bu bende baya korku yaratıyor..

iğnenin acısının sinek ısırığı kadar az olduğunu soyledıler..yaşayınca göreceğiz artık.. eyvahedigeldismile

ben henüz 21. haftadayım ama doğumun her türlüsü beni korkutuyo eyvahedigeldismile belime iğne yapılacağnı düşününce bile içim akıyo sankiiiii...vardr bi kolayı heralde...en kolay epidural gbi görünüyo şuan...daha çok var.. bakalım artık duruma göre..epidural normal doğum yapan arkadaslar yazarlarsa çok sevinirim :kedi:

doktorumla konuştum,yok öle hiç acısız normal doğum dedi.bakalım 3 hafta var.deneyimlerimi yazarım size:)

normal düşünüyorduk son ana kadar fakat bebeğimin kalp atışları duyulmadığından acil epiduralle sezeryana girdim 4,5 ay önce bebeğimi kucağıma aldım.tavsiye ederim.sorularınız olursa cevaplarım.sıkıntısız ve hemen emzirebiliyorsunuz.acı ağrı kalmadı.sezeryan dikiş ağrısı illaki oluyor.herkese hayırlı doğumlar dilerim.

epidural iğnesi yapılırken canınız çok acıdı mı?? Zor oluyor mu yapılması??

benimde komşum geçen yıl epid.norml.doğum yaptı.İğne acısı sinek ısırığı gibi dedi.Ama 4cm.açıklık olana kadar yapılmıyormuş zaten.YApıldıktan sonra çok hafifledi ama sonra yavaş yavaş baya bi hissettim demişti.Hatta son 1 saati sanki hiç uyuşmamış gibi acı çektim dedi.Ama yine olsa yine bu yöntemi tercih ederim demişti.Şimdi bende bi dahaki doğumumda bu yöntemi tercih edeceğim inşallah..

bende epidural düşünüyorumm ama burda bazıları bel ağrısı olduğunu yazmış eltim epidural sezeryan doğum yaptı bel ağrısı falanda yok aklıma yattı bu normal doğumm

Son düzenleyen: Moderatör:
kızlar benim 40 haftam doldu.allahın izniyle önümüzdeki bikaç gün içinde giderim doğuma.anlatırım size eğer epidural olurabilirsem...

bende geçtiğimiz eylül ayında epidural normal doğum yaptım, ben epidural oldugunda hiçbir sancıyı hissetmeyeceğimi düşünüyordum sebebıde ben ılk sancılar basladıgı anda epıduralın uygulanacagını sanıyorr olmamdı kimbilir belki benden başkaları gercekten sancı çekmemişlerdir hiç, gecenın 3unde acile giriş yaptık nts ye baglanıp sancılarımın arttıgını görünce apar topar doktorum geldi muayene ettı ve beklemem gerektıgını söledi sabah 6-7 cıvarı sancılarım cok siddetlendi ara ara doktorum muayene için geliyordu ama daha vakit oldugunu sölüyordu saat 9- 9.5 gibi nihayet epidural yapıldı, bunun can acıtıp acıtmadıgına gelince inanın insan hissetmiyor neyse epiduralden sonra sancılarım nts de cıkmasına ragmen pekde hissetmiyordum daha sonra doktorum yürümem gerektiğini söyledi epiduralın yardımıyla azıcıkta olsa yürüyüs yapabildim hastane koridorunda ama sanırım epidural olmasa hayatta kalkamazdım cünki sancılarım ben cok fazla hissetmesemde cok sıklasmıstı, derken 11:40da doktorum yenıden muayeneye geldı ve aniden hemen doguma giriyoruz dedi ve saat 11:55 de bebeğim kollarımdaydı, inanın cok ama cok kolay bı doğum oldu ve ben dogumdan yaklasık 1 saat sonra yuruyebılıyordum , o gecede dahıl olmak uzere hem kendıme hemde bebegıme ben baktım, yanımızda kımsenın kalması gerekmedı, yalnız dogumdan bıkac gun sonrasında belımde bacagıma vuran bı agrı basladı, 1 hafta sonra kontrole gıttıgımızde doktoruma soledım muayene oldum ancak bunun epıduralden kaynaklanan bı agrı oldugunu 15 gun kadar devam edecegını soledı, sadece o agrıyı cektıgım surede keske epıdural olmasaydım dedım ama gercektende 15 gun ıcınde o agrıda kendı kendıne kayboldu.. biraz uzun anlattım galıba ama umarım bılgılendırebılmısımdır sızlerı normal dogum anlatıldıgı gıbı zorlu bı surec deıl arkadaslar adı uzerınde zaten normal olanı bu .. ınsallah hepınız bı saglıkla kavusursunuz bebeklerınıze ..

amin inşaalhh çok güzel anlatmışsınn paylaştıgın içinn teşekkürlerrr bebşişini saglıkla büyüt

benimde korkum o epiduralden sonra bel agrısı.bende ztn bel fıtıgı var normaldede bel agrısı kalçalarıma vuracak şelikde şiddetli bi agrı çekiyorum epiduralli yaparsam dogumdan sonra daha da artarmı ki agrılarım

kızlar benim 40 haftam doldu.allahın izniyle önümüzdeki bikaç gün içinde giderim doğuma.anlatırım size eğer epidural olurabilirsem...

Allahım kolay ve sağlıklı bir doğum nasip etsin inşallahhh...güzel haberlerini bekliyoruz arkadaşım..)

kızlar bende epıduralle normal dogum dusunuyorum ama bırkac kısıden bel agrısı kaldıgı ıle ılgılı bılgı aldım suan arastırıyorum sonuc bulursam yazarım

bel ağrısı demişsin ,ben de 2001 yılında oğlumu epidural normal doğumla kucağıma aldım ,bel ağrısı filan hiççç yaşamadım.açıkçası çok da iyi bir anestezi yöntemi.ben zonguldak üniversite hastanesinde yapmıştım doğumumu,anestezi dr um cerrahpaşa mezunuydu,dr un kalitesi çok önemli bu noktada ,bir de kendini anestezi uygulaması yapılırken hiç sıkmamalısın ,dr un dediklerini harfiyen yapmalısın.Allah en doğru zamanda bebeğini kucağına almayı nasip etsin:CüvCüv:

bende epiduralle normal dogum ıstıyorum ıns bı sıkıntı olmazsa bebegımde allahım herkese bı avazda sıkıntısız kolay dogumlar versın ıns kızlar dogum yapanlar hıkayelerınızı paylasmayı unutmayın artıları eksılerı neler bızı aydınlatın...

merhaba ben tam on yıl önce epiduralle normal doğum yaptım şimdi 7 aylık hamileyim bunu da aynı yöntemle doğurmayı düşünüyorum hiç bir sıkıntı yaşamadım ağrı değil ama basıncı hissedip bütün gücümle ıkındım ve basınç öyle güçlü ki yanında bir de ağrının olmamasına dua ettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…