epidural normal doğum yapanlar yardım

Ya epidural sikinti bence hem riskli hemde dogumun en tatli anini yasayamiyorsunuz. Ben cok cekmedim suni sanciyla 5saat sanci cektim evet cok zordu ama dogum masasina cikip ikindikca bebisin geldigini hissetmek ve dogduktan sonraki o rahatlama ve yeniden dogma hissi paha bicilemezdi

Ya neden kimse epidural in zararları olabileceğini düşünmüyor.
Felç kalan insanlar var.
Yıllarca baş ağrısı bel ağrısı çeken insanlar var. Epidural yüzünden.

Aynen öyle epidural denilince tüylerim ürperiyor, istediği kadar iyi doktor yapsın
Kardeşim epidural ile doğum yaptı, saatlerce dua ettim başında aklım çıktı resmen

Aman tanrım aynı ben geçen hafta ciyaklama ciyaklamaz bağırdım çatı muayenesinde Dr. da bana aynı şeyi ima etti

ama sonuç öyle olmadı. kasma kendini. o çocuk illa çıkacak. normali denersin. şayet olmazsa sezaryen hep cepte. aslında ben sezaryen ols abile doğum sancısıyla olsun diyenlerdenim. hem bebiş hazırım geliyorum diyor. hem vücut işte çocuk doğacak, süt üretimini yapayım diye çalışıyor. hem de anne ewt yavrum zamanını doldurmuş demek ki diye anneliğe hazırlanıyor.. o sancı müthiş güzel bişey işte

denin doktor kısaca canım gel sezeryana razı ol beni olmadık vakitte cagırma diye ikna etmeye calısıyor
Evet aynen öyle düşünüyorum bende artık kesinlikle Bide hem dayanırsın epidural isteme diyo , sonrada diyoki ben dayanamıyorum dersen hemen sezeryana alırım merak etme Çok moralimiz bozuk son haftada tanıdık dr.u bu saaten sonra değiştirememde

denin doktor kısaca canım gel sezeryana razı ol beni olmadık vakitte cagırma diye ikna etmeye calısıyor
Bide bir sonraki kontrol 39+0 da O gün bakarız hala açılma sancı yoksa suni sancıyla başlatırız istersen doğumu dedi Hiç bi sorun yokken 39+0 da doğumu başlatmaya çalışmasıda çok saçma değilmi

Dogum sancisinin son agir zamanini yasamamissiniz. Ben de 2. Gun epidural aldigim dogumumda oyle dusunmustum :)
Epiduralsiz dogum yapinca gordum ki o son 1-2 saat adet sancisi gelir yaninda diz coker af diler o kadar
ahhahhh ahahhaa sesli güldüm yorumunuza konu sahibini yüreklendirmişler ama gerçek acı malesef.haa dayanılmıyormu yaradan sabrını veriyor ama o ağrı varya epidurali madde bağımlısı gibi yalvartarak istetiyor insana.tıp bu kadar ilerlemişken yaptır gitsin niye bu eziyet.plum88

ayyynı kendimi gördüm sizde. kaş, bıyık aldırırken feryat figanım hala. epidural ile normal doğum yaptım. benim de ağrı eşiğim çok düşüktür ama sizin gibi bir sıkıntım olmadığından biraz da yiğitliğe b.k sürdürmeyim diye sezaryen istemedim. 3 cm ile hastaneye girdim ohhh şimdi de epidurali dayarlar derkeeeeen doktorumun içinden bir canavar çıktı (iyi ki de çıktı) yapmadı epidurali doğumu yavaşlatır diye ve ben 8 cm de epidurali yedim. hiiiç korkmayın, şimdi sorsanız nerem ağrıdı hatırlamıyorum bile. Allah veriyor gücünü. kendinizi şartlamayın 3 cm den sonra bilmem ne diye. doktorunuza ve Allah'a güvenin gerisini bırakın.

Yok ben yüreklendirilmek değil gerçekçi yorumlar istiyorum zaten Eğer etki etmemesi gibi durum yoksa kesinlikle istiycem Artık herkes epidural sezeryan oluyor ben hiç yakın çevremde duymadım epiduralden dolayı felç olanı ama böyle bir söylenti var bilmiyorum tabi ne kadar doğru Benim annem 22 sene önce kardeşimi epidural normalle doğurdu ananem çok korkmuştu felçolacak diye ama 22 senede yöntem gelişmiştir diye umuyorum

canım bende insallah normal istiyorum sırf son anlarda kıvırıp sezaryana almasınlar diye bu doktora gidiyorum birsürü para içim yanmıyo da degil ama yasadıgım sehirde normal dogum rant olmus. hafi 40 dese yine derim normal 39 erken gercekten .sen birsekilde gecistir .

Allahım inşallah sağlıklı ve kolay bi doğum olsun bende sizler gibi cesaretlendirici yorumlar yazayım Kaç saat sürdü toplamda sancı süreniz peki

Bende epidural normal doğum yaptım hic etki etmedi.herşeyi hissettim.hatta esim hastaneyi ilettiğini söyler :)

epiduralnormaldoğumda açılmayı engelliyormuş, normal normal doğum en iyisi, ben sezeryanoldum, acısı çokkötüidi

Epiduralla normal dogum yaptim. Bence cok gereksiz. Üstelik belim morardi. Gec yapildi sanciyi da cektim. Keske yaptirmasaydim

Epidural normal doğum yaptım. Suni sancısız ve epiduralsiz doğal doğum yapmaya çok istekliydim ama sancıdan halim kalmadı 6 7 cm açıklıktayken aldım mecburen. Okadar rahatlattı ki uyumuştum bile. 1 saat falan. Sonra açılma 10 cm olunca baya kıstılar epiduralin derecesini, bütün sancıları hissederek doğurdum :)

Kızlar çok korkuyorum ne yapacağımı bilmiyorum ben o anda, inşallah herkes bir avazda kurtulur :)

Bana suni sanci icin ancak 41+2 için gun verdiler. Ona da gerek kalmadı kendi sancılarına doğurdum.

38. Haftadan beridir de 3 cm açıklığım olmasına rağmen suyun gelmeden ve ya sancın 5 dk da bire düşmeden hastaneye gelmenize gerek yok dediler. Ben de gezdim dolaştım huzur içinde doğumumu bekledim :) tabiki doktoruma rutin kontrollerime de devam ettim. Bebek hareket ettiği sürece her şey yolunda.

Size suni sancıyı kabul edin ya da etmeyin diyemem ama 39. Hafta çok erken. Ankara'da iki samimi arkadaşım da suni sancıya randevu aldıkları gün akşama kadar sancı çektiler, açılma ilerlemeyince sezeryan oldular.

Çok hassas konular, hayırlı doğumlar dilerim.

bunyeden bunyeye degisiyo galiba iki kuzenim yaptirdi ikisindede fayda etmedi gorumcem yaptirdi cok kolay sanci cekmeden dogurdu hatta fotigraflarinda bilmesen ziyarete gekdi zannedersin o derece dinc ve enerjikti bi musterimiz yaptirmis kadinin bacagi o gunden beri cekiuo arkadasimin ablasi yaptirdi arada kiz yazik donnus gibi hareketsiz kaliyo bende butun riski goze alip yaptirmak istedim ama bende kan pihtilasma riski var normal yada sezeryan farketmez yaotiramiyorum cunku 2 3 saat bacak uyusuyomus benim hemen kalkip yurumem lazimmis bacagima pihti atma riskim oldugundan insallaj kolaylikla hayirla dogurursunuz ama sartlamayin kendinizi cok zor doguran arkadaslarim bile yine olsa yine normal dogururum o dogunca bende yeniden dogmus gibi hissettim diyolar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…