epidural normal doğum yapanlar yardım

Bunu bende düşünüyorum bazen, çocuğum olma ihtimali binde 5 =))) yaşımm 39 =))) ne öğreneceksem bu saatten sonra =)))
Ben de çocuk istemiyorum zaten bağlasalar bağlatırım o derece. Manasız bir merak işte Erkeklerin askerlik anısı gibi kadınların da doğum hikayeleri ilginç oluyor

Epidural nedir spinal nedir hicbir bilgim yok ama 16 haftalik hamileyim:)asla aciya dayanikli bir insan degilim. Tup bebek yaptırdım yumurta toplama işlemi lokal anesteziyle oldu hastaneyi birbirine kattim 8 yumurta toplandi ama dr en son niye bağırıyorsunuz x hanim su an hicbirsey yapmıyorum ki dedi:))canim o kadar kiymetli yani ve muhtemelen sezeryan olucam. Bana da moral verin hanimlar sonrasında toparlanamamak bebegime yetememek çok korkutuyor beni

benimde canim cok tatlidir ama sezeryan sonrasi agrilari anlattiklatinda normal dogum daha mantikli geliyo teyzem 10 yil oldu sezeryan olali hala ayaklarini usutse dikis yerleri aciyormus o yuzden benim onceligim normal ama son an karar degistiredebilirim cunku rahim agzimda suan dikis var dikisler alinirkende baya aci oluyomus allah sonumuzu hayir etsin ne diyim

İki doğumumu da epidural normal yaptım,iyiki de öyle yapmışım.İkisinde de öyke lüks değil normal özel hastanelerde yaptım...Yan odadan çığlık sesleri gelirken ben hem doktorla sohbet ediyor hem ıkınıyordum :) Hayır yani böyle konforlu normal doğurmak varken neden o kadar acı çekeyimki...İkincisinde doktor bana da,gerek kalmayabilir sen tecrübelisin zaten gibi şeyler söyledi ama ben ısrarla gebeliğin başından beri epidural isteğimi yineledim...3-4 cm açıklıkla hastaneye gittim,doktor birşey kalmamış kolay olur gerek yok diye tekrarladı,ben yine mutlaka istediğimi belirttim...Doktorlar uğraşmak istemiyor takipti anesteziydi gerek yok diyorlar,annenin çektiklerinin onlar için bir önemi yok çünkü...9 cm açıklıkla bile gitsem yine de epidural isterdim ben :) herkese tavsiye ediyorum.

Agrisiz normal dogum kulaga hos geliyor ama komplikasyon olusabiliyor bence risk almayin her sey yolunda ise normal dogum yapin. Benim de canim cok tatlidir ama sonucta anlik bir aci. Dogumdan sonra sanciya dair hic bir sey kalmiyor. Hem sancilar arasinda dinlenmeye de vakit oluyor. Kesintisiz bir aci degil. Onemli olan doguma yaklastikca aksamlari erken uyumak ve dinlenmis olmak. Ayrica herkesin sancisi da farkli oluyor. Bazi arkadaslar hafif bir karin agrisiyla cabuk dogum da yapabiliyor. Kimininki uzun kimininki kisa suruyor. Hamileligin bulantili, agrili, riskli o kadar ayini astiysaniz normal dogum da yapabilirsiniz. Gerekli donanima sahipsiniz.

Allahım inşallah sağlıklı ve kolay bi doğum olsun bende sizler gibi cesaretlendirici yorumlar yazayım Kaç saat sürdü toplamda sancı süreniz peki
8 saat sürdü ama ben suni sancı da yedim. asıl sancı 5 saat filan. sonlara doğru ağrı arttı tabi ama inanın unutuyorsunuz ve bebek çıktı mı bitiyor her şey. sezaryen de bir tercih, hiiiç karşı değlim, Allah nasip ederse 2.de belki sezaryen olur bilemem ama normal doğumda bebek kucağınıza geldi mi bitiyor her şey. kendinizi hiçbir şeye şartlamayın. epidural istediğinizi ve çok gerekmedikçe suni sancıyı kabul etmediğinizi söyleyin yeter. gerisi hallolur evelAllah

düşünmen kabahat tabikide tıbbın imkanlarındna yararlan.felç kalmak diye bişi yok duymadımda görmedimde.kendine bu iyiliği yap kesinlikle.

peki yaptıran arkadaşlar hangi hastaneleri tercih ettiniz? bizlerde nerede yaptıracağımıza karar verebiliriz.

Normal doğum öneririm bence açılma olmasa çok sancı çekersiniz evet ama en rahat doğum normal doğum çoğu kişi kokuyor geneliklede ilk çocuk sahibi olan ablalar ben ebeliği okuyorum ben bile normal doğum istemiyorum halbuki ben doğurtacağım benimde normal doğurmam gerekir dimi öncelikle kendinizi şartlamayın hangisi olursa olsun bebeğiniz sağlıklı olsunda gerisi gelir geçer

Canım doğum hikayesi merak ediyorum

arkadaşlar merhaba epidüral normal doğum düşünüyorum tavsiye eder misiniz

EpidurAl inanılmaz kolaylık,kızlar ilk başta inat ettim kendim doğurulan epi istemiyorum dedim sonra dayanamayınca epi yaptırdım gerçi taktıktan sonra baktılar 8 cm olmuş bile neyse o ara inanılmaz rahatladım,sonra zaten makineden bakıyorlar sancın var ıkın,sancı geçti dinlen diye yönlendiriyorlar,3. Yada 4. Ikınmada doğurdum zaten kaşığına soğuk ıslak bişey geliyor balık gibi vıck diye orda anlıyorsun Bebek çıktı,hiç korkma . De ların kolayına geliyor kes çıkar ,benim kendi doktorumda sez. Yönlendirmeye çalışınca sinir olmuştum bende suyum geldiğinde özel bi hast. Gittim direk normal olsun dedim haber vermedim kendi dr.ma Bebek büyük doğuramazsın falan gibi korkutuyordu, 3,5 kg doğdu bebeğim hatta 4kg doğuran var hep bahane ,epidural tek geçerim çok rahat, 8cm açılmaya kadar keşke baştan alsaydım dedim ,ama herşey doğal olsun diye inat etmiştim ondan.

Epidural olayı kişiye duruma göre değişiyor. Ben çok büyük şanssızlık yaşadım. Epidural almama rağmen normal doğum sancısı çektim. Bebek aşağı inmedi bi türlü. Suni sancı verdiler sürekli. 19 saat gibi bi Sürede gerçekleşti doğumum. Çok şiddetli olunca sancım epidurali verdiler açılmam 4 Cm Di sancı geçmeyince bi doz daha verdiler . Bi 3 saat rahattım. Sonra sancılar şiddetlenerek tekrar hissetmeye başladım artık vermek istemediler çünkü sancıyı hissediyordum ama alt taraf bacaklar tamamen hissizdim. Doğum başladığında ıkınma problemim oldu bebek aşağı inmedi karnımdan bastırdılar kaç kere kabus gibiydi yalvardım sezeryana alın diye. almadılar bu kadar çektin artık normal doğum olsun dediler . En sonunda oldu çok şükür ama epidural almama rağmen çok acı çektim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…