Doğuma Hazırlık epidural normal doğum

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
yoo sebebi yok, hep kolaya kaçmak istemiyorum. Dogum acisini çekip anneligin zorlugunu ogrenmek istiyorum ondan. Ama o kadar aciyada dayanabilirmiyim bilmiyoru. gerçi annelerimiz sanki igneylemi dogurdu bizleri.

arkadaşlar siz daha çok araştırmışsınızdır bu epidurall doğumu...
gerçekten başarısızlık oranı kaç...ıkınmayı engellendiği doğrumu...sakat kalma riski varmı ALLAH korusun

valla hiç arastirmadim ben burda fransada kolay sanci makinesine bagliyorlar ibre yukselince ikin diyorlar geliyor bebis. Bazilari kalici bel agrisi yasamis doktor yanlis yere igne yapmis. Bazilarida hiçbir sorun yasamami. Ne bileyim iste ben napsam bilmiyorumki

kızlar bu epudural normal doğum devlet hastanelerinde mi özellerde mi yapılıyo ben devlet hastanesinde doğum yapmayı düşünüyorum acaba hata mı yapıyorum onuda bilemiyorum inşallah pişman olmam

arkadaşlar siz daha çok araştırmışsınızdır bu epidurall doğumu...
gerçekten başarısızlık oranı kaç...ıkınmayı engellendiği doğrumu...sakat kalma riski varmı ALLAH korusun

yukarda tecrubeli bir arkadas anlatmis. ikinma konusunda herkes baska bisey soyluyo. ama eger bebek iriyse, catilar yeteri kadar acik degilse ne bilim bi suru sey, yani dogum zor oluyorsa epiduralsiz da zor cikiyo bebek zaten.. bir arkasdas anlatti, ikinicaksin da ikindikca sanki afedersin diski kaciricakmissin gibi geliyo ebenin yanida falan. ikiniyosun da elinde olmadan ikinmaya cekiniyosun dedi. ordaki kadina soylemis de o da biz neler gorduk sen rahat ol demis :) yani yasayip gorucez insallah herkesin dogumu farkli oluyo..
sakat kalma korkusu yuzunden kararsizim zaten. binde bir olan bisey ama omur ilik hassas bir nokta ters bir yere gelse cozumsuz problem cikabilir allah korusun.... ama bisey olucaksa yolda araba carpar gene olur.. kismet yani, kaderden kacis yokki

Ayyy canım benim yaa ALLAH korusun inş sende çokk kolay bi doğum yaparsın benim 11 haftam ama düşünmüyoda değilim doğumu bilmiyorum korkularım var

sen kaç haftalıksın canımm ilk doğummu

allah bi avazda kurtarsin butun anneleri.. ben 6 ayligim. ilk bebegim olucak kismetse..
ay simdiden dusunmeye baslama hamileligini rahat gecir :)

kızlar ıkınma sorun olmuyormus ben dr la konustum onun dozunu ben soylıcem anestezı uzmanı ayarlayacak tamamen hıssızlesme olmayacak dedı bende korkuyorum ustelık 6 haftadan az kaldı Allah hepımızın yardımcısı olsun

öncelikle hayırlı olsun sağlıkla büyüt bebeğini insallah. hangi hastane ve doktorda doğum yaptın? bunlar cok önemli.

teşekkürler. ben yurtdışında yaptım o yüzden doktor öneremiyorum ama genel olarak doktorun "normal doğuma inanan" biri olması, sebepsiz yere sezeryan yapsaydık ya diyerek isteksiz isteksiz girmemesi lazım doğuma. zaten o ağrıyla uğraşırken bir de kafanızda soru işaretleri olsun istemeyeceksiniz. anestezi uzmanı kesinlikle tavsiye edilen, daha önce defalarca bu işi yapmış biri olmalı. sonuçta kocaman bir iğne o! gerçi bana demişti ki, "ben burada omur iliğe kadar gidip dayanmıyorum, seni sakat bırakmak için ya bilerek fazla itmem ya da hiç tıp okumamış olmam lazım" internette de araştırdım ondan sonra ikna olmuştum. ama allah korusun teorik olarak herşey mümkün.
hastane de eğer işler yolunda gitmezse acil sezeryana geçebilecek tam teşekküllü hastane olmalı. ayrıca bebeğin kalp atışlarını izleyen ve siz sancıları hissedemeyeceğiniz için kasılmaların şiddetini takip eden monitörlerden bağlatın. ben faydasını gördüm. bunları gözeterek doktor hastane seçimi yapmanızda fayda var diye düşünüyorum.

Bir de şunu söyleyeyim, ben doğum nasıl olsun diye karar vermedim, doğum kendi istediği gibi oldu. Doktorlar olayların gelişimine göre davrandı ve önerilerde bulundu. Ben sezeryan yapalım mı dediğimde, "niye ki? herşey yolunda bekleriz bakalım ne olacak" demişlerdi. sonra doğum başlayınca "sezeryanlık bir durum yok ancak istersen epidural yapalım dayanamayacak gibisin " dediler. İnanın o anda artısı eksisi hiç bişey düşünmedim. O kadar acıyordu ki, "hemen yapın hiç sormuycaksınız sandım" dedim. Yani şimdi yaptırayım mı yaptırmayayım diye düşünmenizin pek anlamı yok. yaptıracakmış gibi hazırlığınızı yapın bence. O anda anlayacaksınız isteyip istemediğinizi. Herkesin ağrı eşiği başka.

ha bir de ıkınma problemi epiduralsiz de olabilir. Nasıl ıkınılacağına mutlaka çalışın. Ben internetten bir doğum kursu indirmiştim. ıkınırken nefesinizi tutup içinizden 10a kadar galiba sayıyorsunuz ve verip hemen tekrar alıyorsunuz. bunu her sancıda 3 kere arka arkaya yapıyorsunuz. bebeğin doğum kanalından hızlı geçmesi için nefes egzersizleri ve doğru ıkınma çok önemli. ve doktor ebe o anda size bunu öğretmiyor. forseps vakum kullanımı ıkınma başarısız olunca genelde gündeme geliyor ama kimse öyle karnınıza oturup itmeyecektir. kesinlikle izin vermeyin öyle bişeye hangi çağdayız? çok tehlikeli...
Allah herkese kolay doğum versin!

kızlar ıkınma sorunu falan olmuyor.benim çatılarım dar olduğu halde 3 kez ıkındım.ve meleğim geldi.yanımda hem fotoğrafçımız,hem eşim,hemde ablam vardı.çok rahattı.epiduralde sakat kalma diye bişey hiç duymadım,bu yalnış bir bilgi.iğne omuriliğe yapılmıyo,omurilik ve kas arasında epidural diye bir boşluk var oraya yapılıyor.bende bel ağrısı baş ağrısı falan yok.ama sizler yinede tedbiri elden bırakmamak adına çok teşkiletlı bir hastane ve normal doğum yandaşı bir doktor seçin.ben bu konuda çok sanslıydım,doktorum herşeyimdi 9 ay boyunca çok inandım onun benimiçin en iyisini yapacağına ve öylede oldu.ayrıca epiduralde hissizlik falan olmuyor,herşeyi hissediyorsunuz,ona göre hazırlıklı gidin.hepinize tavsiye ediyorum.

kızlar tavsıyelerınız ıcın cok tesekkurler sanırım dr a ve anestezı uzmanına guvenmekten baska sansımız yok Allah hepımıze kolay dogumlar nasıp eder ıns.

Ben de epiduralle normal doğum yaptım. Tamamen uyuşturmadı anestezi uzmanı, hafif de olsa ağrım vardı hep dolayısıyla ıkınma hissi de vardı. Çok rahat bir doğum oldu, herkese tavsiye ederim.

bende normal epidural istiyorum ama kızım dört aydır ters hala dönmedi.eğer dönmesse sezeryan olacağım mecbur.

Bende epidural normal istiyorum doğumumu ayın 17inde gidicez doktora sanırım belli olur ne olacağı normal doğum yapmak istiyorum inş.hayırlısı olur

Bende epidural normal dogum Yaptim.. Her iki Kizimdada Yaptim tavsiyede ederim.. sadece ikinma sirasinda agri hisseiyorsun ozamana kadar yat uyu hic bir agri sizi yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…