Doğuma Hazırlık Epidural olmayı düşünenler....

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

maşallah maşallah Allah bağışlasın.. ben de oğluşuma inşallah böyle kolay kavuşurum.. içim rahatladı teşekkür ederim..Allah razı olsun

Görümcem iki çocuğunda da epidüral normal doğum yapmış, yine bir arkadaşım 2. bebeğini epidüral normalle yapmış, ikisi de çok memnunlar, bana da tavsiye ettiler. Ama benim dr m epidürale mesafeli. ne yapıcam blmiyorum.

drların geneli doğumu uzattığını düşündükleri ,için önermiyorlar işlerine gelmiyor 10 kere ıkın demek..
epidural büyük rahatlık bnce bakın Dogum | Epidural
burda çok açık anlatılıyor yorumlarda war..
ben normal doğum yaptımama epidural olmak isterdim, o sancıları çekmek yerine gezip ddolaşıp açılmaının10 cm olmasını beklemek daha eğlenceli olur eminim

Merhaba arkadaşlar evliyim ama henüz bebeğim yok
İnşallah Allah bana ve tüm isteyenlerede nasip eder.
Hamile değilim ama tecrübemi payşalmak istedim
2 ameliyat geçirdim ilki spinal anestezi yöntemiyle
ikincisi,genel anestezi yöntemiyle oldu

her ikisinide tecrübe etmiş biri olarak sizinle paylaşmak istiyorum
illa ki doğum çok farklı bir durum ama işlemler aynı...

Spinal anestezide belden omur ilikten iğneyle giriş yaptılar.
Ben iğnenin giriş anını hissettim sadece ve sonrasında ağrı duymadım.
Uyuşma oluyor,sıcaklık hissediyorsunuz o iğne vücuda verildiğinde.
Ameliyat başlamadan 5 dakika öncede sakinleştici iğne yaptılar.
Kesildiğinizi,biçildiğinizi,konuşmaları hepsini biliyorsunuz
ama hiçbir şekilde acı ağrı yok...Anestezi uzmanı sürekli başınızda
sizi kontrol ediyor.

Ben anestezi uzmanıyla görüştüğümde genel istemiştim o beni spinale ikna etti
ya hissedersem,ya tam uyuşmazsam diyordum sürekli buarada aşırı panik biriyim.
Doktorda brownim endişelerini anlıyorum ama bizim kimseye kastımız yok.
Bizde en az hastalarımız kadar endişe duyarız onların acı çekmesini istemeyiz dedi.

Ameliyat esnasında dikiş atarlarken sallandığımı hissettim konuşmalar falan hepsini duydum
Hatta bana istediğim müzikleri çaldılar :) amelıyatım 2 saat sürmüş ama bana 10 dakika gibi gelmişti.
sonrasında öyle korkunç ağrılarım olmadı en azından kendımdeydım,baygın değildim.

Genel anestezi,ameliyathaneye girdiğini hatırlıyorsun başkada birşey hatırlamıyorsun
Çıktığında ise baygın oluyorsun,ben çıktıktan sonra 2 sattımı hatırlamıyorum
genel anestezinin etkisinden çıkamadım çok ağlamışım,bağırmışım...

hamile kalırsam eğer herhangi başka bir durum olmadığı sürece
genel anesteziyi istemiycem,kesinlikle spinal ya da epidural doğum diyorum.

Umarım size azda olsa yardımcı olur,yine diyorum doğum bambaşka birşey
ama doktorum demişti ki yapılan işlemler aynı...

hepinize sağlıklı mutlu doğumlar diliyorum..

brownim tşk ederim cnm...tabiki yardımcı oldun seninde dediğin gibi işlemler aynı o yüzden kafamdaki soru işaretlerinin cevaplarını bi nebzede olsa buldum tabiki panik ve endişelerim tam olarak bitmedi ama en azından böyle olumlu yorumlar duyunca içimiz birazdaha rahatlıyo..yorumun için tşk ederim tekrar...

Sadrazm, doktorum epidüralde omuruna iğne yapılması ve annenin ıkınma hissinin ortadan kalkması gibi durumlar olduğundan pek önermiyoruz dedi. İnşaAllah sancılarım çok zorlamaz, uyuşturmasız bir şekilde normal doğururum. Bunu ben de isterim. Bu arada 37. haftamdayım. Sen?

29 haftama girdim cnm..hangi şehirde yaşıyosun peki..dün bende doktoruma söledim ne düşüyosunuz epidural için diye oda iyi bi yöntem 4cm açıklıktan sonra uyguluyoruz dedi..yani ıkınma konusunda evt aslında biraz bende kararsızım çünkü yorumların 10da 8i olumluysa 2side ıkınma sorunu yaşadım diye olumsuz olabiliyo ama çokda karşılaşmadım bu sorunla karşı karşıya kalmış kişilerle..
yani ben doktoruma güveniyorum hayırlısı olsun bakalım..
son haftaların nasıl geçiyo cnm

Sadrazm aynen görümcemin iki çocuğu da 4 kilonun üstünde olduğu halde ıkınmada problem yaşamamış. Ben ist çamlıcadayım. Medipol de Seval Pata ya devam ediyorum. Kesinlikle yaptırmam demedi. Mesela dün bir kız 4 cm e kadar çok zor dayandı isteyince uyguladık dedi. Yani dayanamayacak gibi olursam epidüralde ısrar edersem yapacak. 29. haftadasın demek, maşaAllah, Allah ikimizinkini de tüm hamilelerinkini hayırla kolaylıkla sıhhatle tamamına erdirsin. Son 3,4 haftamdayım. Geceleri tuvaletten ve sağ sırtımdaki inanılmaz ağrıdan dolayı defalarca uyanıyorum. Ama gündüzleri hamdolsun iyiyim tabi kendi evimde olduğum sürece, başka birinin evine gittiğimde doğum sancısı gibi sancı giriyor o bölgelerime. O nedenle dışarı çıkmamaya çalışıyorum evimden. Allah hepimize kolaylıklar ihsan eylesin. Aeo.

cnm bende bugün tam bu soruyu sorucaktım biliyomusun 4cm açıklığa kadar fazla bi acımız ağrımız sancımız olurmu yoksa hafif sancılarla mı 4 cm açılır da rahat ederiz die sorucaktım...
yani 4cm olması için çok beklemek gerek mi acaba çok sancı çekermiyizki...peki o nasıl geçirmiş doğumunu epidural olduktan sonra rahat geçmişmi doğumu

Arkadaşlar spinal anestesi ile doğum yaptım 5 dakikada bebeğimi aldılar 20 25 dk da dikiş atıldı sadece heyecandan biraz nefessiz kaldım onuda iksijen vererek gideriyorlar müzik eşliğinde konuşmalarla ameliyat oldum :) bebeğii yandan emzirebildim hemen normal doğum yapanlar gibi ama benim gögüslerim küçük olduğundan biraz zorlandım ama genede oldu ayağa kalkmak ilk başta zor ama yürüye yürüye geçiyor ikinci gün sadece gaz sorunu varki o da normal doğum sancısnın yanında hiçtir heralde:)ikinci gün akşamı düzeliyorsun eee dikiş ağrısı hareket ederken biraz acı normal doğumda da var :)iki gün sabır.ayrıca sezeryanda göbek kalıyor diyorlar yalan göbek kalması tamamen bünye ve alınan kiloya bağlı. Zezeryan olup hiç göbeği kalmayan normal olup koca göbeği kalanlar da gördüm hastanede:)ama şu var spinalde ilk baş karın şiş sert duruyor hiç korkmayın ha normal ha sezeryan bebeğinizi kucağınıza almayı düşünün sadece. Acı çekmekten korkuyorsanız sezeryan derim

cnm normal yapabiliyosak normal olsun tabiki..keyfi sezeryana karşıyım ben..herkez gibi..
senin çok güzel geçmiş allah kolaylık vermiş sana hepimize nasip etsin rahat doğum yapmayı..
iğne falan acıttımı canını?

ben 32.haftamı doldurdum.epidural istiyordum baştan beri ama oluşabilecek komplikasyonlar endişelendiriyor.Sürecin gelişine göre kendimi bırakıcam heralde

Ben de epidüral normal istiyorum ama bugün resmen dr tarafından kovuldum, çatı muayenesinde çok kötü oldum dr da sana doğum yaptırmam, devlete git dedi. Ne yapacağımı bilmiyorum 37. haftamdayım ve moralim altüst durumda.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
şakamı bu doktorun neden kovdu yaaa...ne hakla...bayanmı erkekmi doktorun

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
şakamı bu doktorun neden kovdu yaaa...ne hakla...bayanmı erkekmi doktorun

Yaşadıklarım bir kabustu sanki, normal doğum istiyorum deyince dr(kadın) alttan bakacağını söyledi. Muayenede o kadar acı çektim ki kadının elini tutmak zorunda kaldım, bir kaç kere denedi ama çatıma bakamamış, sen dört dörtlük vajinusmussun, şimdiye kadar terapi görmeliydin, ben burada seni doğurtamam çok istiyorsan devlete zeynep kamil doğumevine git, orada ölsen seni sezaryana almazlar merak etme dedi, ama üslubu konuşmaları o kadar kaba ve sertti ki. Eğer sorunluysam sezaryan gerekiyorsa tatlı dille anlatması gerekiyordu. Özel hastane ve tam 67 milyon verdim o gün onunla görüşebilmek için...

cnm sigortan yokmu hangi hastaneye gidiyosun peki kaçıncı haftandsın..
bu önemli bi konu yaa..çatı muayenesi nasıl oluyoki canın acıdı böle..

Arkadaslar yazilanlari okudum bende cvp vermek istedim bende biraz arastirma yapiyorum 37. haftamdayim iki hafta once hem doktorumla hemde anestezi uzmaniyla gorustum dr herseyin simmdilik normal oldugunu soyledi anestezi uzmani bize bilgi verdi risklerinin ancak normal dogumdaki risklerle ayni oldugunu soyledi ayrica testlerle epidural anesteziye uygun olup olmadigina bakiyorlarmis benim sirtimdanda bakti cok uygun dedi cevremdende olanlardan biraz rastirdim hic aci duymuyormusssun ancak dogumunu izliyormussun ama zamaninin ve dozunun iyi ayarlanmasi gerekiyormus

cnm sigortan yokmu hangi hastaneye gidiyosun peki kaçıncı haftandsın..
bu önemli bi konu yaa..çatı muayenesi nasıl oluyoki canın acıdı böle..

ssk lıyım, medipol de Seval Pata ya gidiyordum. 37. haftamdayım. Benim o bölgemde hassasiyetim var sanırım ileri derecede olmasa da vajinusmusum var. İlişkilerim de sorunluydu zaten. Hamile kalabildiğime şükrediyorum. İnsan ilişki de dahi sorun yaşayınca dr un muayenesine dayanamıyor. Kendimi kasmasam da psikolojik olarak vajinam acayip kasılıp kapanıyor, dr parmaklarını soksa da ben duyduğum acıdan onu engelliyorum. Ne yapacağımı şaşırdım. Yarın Fatih te annemlerin normal doğum yanlısı olan dr larına gideceğim. O da muayene edecek, ne sonuca varılacak çok merak ediyorum...

cnm yaa off bende gitttiğim hastane hakkında kötü bi yorum okdum etkilendim açıkçası napcağımı bilmiyorum..ssklısın 65 tl vermek zor oluyodur sanırım..ben ssk lı değilim 50 tl veriyorum ama verdiğime değsin yani napcam ben yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…