Doğuma Hazırlık epidural sezeryan felç riski gercekten varmi ??

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

oyunbozan8

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2013
209
14
Doguma az zaman kaldı hayirlisiyla ama ben fazla gergin ve stresli bi hamileyim. Yetmezmis gibide kararsizim... epidural sezeryan dogum icin herkes felc kalma riski var diyor ben arastirdigimda genel anesteziden daha saglikli buldum kendimce epidurali ama bilemiyorum yasamis olanlar bana bir akil verebilir mi

İki çocuğumu da epiduralle doğurdum. Biri spinaldi ama farkı bilemiyorum.
İnanılmaz konforlu doğum.
Beş kere doğursaydım beşini de epidural tercih ederdim..
Sağlıkla alın kucağınıza bebenizi..

Epidural sezeryan oldum bende. Hiç sıkıntı yaşamadım. Sezeryanla ilgili tek korkum göbek kalmasıydı :-)

Geçen gün bu konu ile ilgili haber çıktı. Kadın bitkisel hayata girmiş ve bebekte ölmüş. Kadın doğum uzmanı her zaman bir tehlikenin olduğunu ve önermediğini söyledi. Ikınamıyor vs. vs gibi bir sürü şey dedi. Söyledikleri mantıklı geldi ama anestezi uzmanı da tehlikesi yok dedi biri başka bir şey dedi biri başka.

Doguma az zaman kaldı hayirlisiyla ama ben fazla gergin ve stresli bi hamileyim. Yetmezmis gibide kararsizim... epidural sezeryan dogum icin herkes felc kalma riski var diyor ben arastirdigimda genel anesteziden daha saglikli buldum kendimce epidurali ama bilemiyorum yasamis olanlar bana bir akil verebilir mi
Risk herzaman var bende epidural sezeryanla doğum yaptım bence bu daha iyi ve bencede genelden daha sağlıklı

bende de epidural sezarya ooldum hiç bir sıkıntım olndı .hatta ameliyattan sonra başağrısı olabilir dediler oda olmadı çok şükür.

daha önce de bi konuda yazmıştım
benim doktorum harikadır, çok güvenirim, herkes de çok güvenir
daha epidural yüzünden felç kalan dünyada tek bir kadın yok dedi bana
2 doğumumu da epiduralle yaptım
10 kere daha doğursam 10'unu da öyle yaparım
kesinlikle ama kesinlikle tavsiye ederim
sadece, anestezi uzmanının çok iyi olması, tecrübeli olması lazım ki epidural tutsun ve son anda size genel anestezi yapacağız demesinler
ben anestezi uzmanım harikaydı, doğum süresince yanımda durdu, yanağıma dokundu, benimle konuştu
çocuğunuzun o ilk karnınızdan çıkma anını hissetmek, ilk ağlamasını duymak, doğar dopmaz koynunuza vermeleri
inanalılır duygular değil
bu duyguları kaçırmayın derim
Hoppa

Ben de oldum. Risk hep vardır. O yüzden anestezi uzmanı çok önemli, iyi araştırın. Hatta doğum öncesinde doktorunuzla ve anestezi uzmanıyla konuşun gerekirse.

Sorunsuz spinal oldum ilkinde
ikinci dogumuda boyle istiyorum
1.5 yil once genel anesteziyle apandisit ameliyati oldum
genelde cok oksuruk oldu dikislerim cok acidi

bende de epidural sezarya ooldum hiç bir sıkıntım olndı .hatta ameliyattan sonra başağrısı olabilir dediler oda olmadı çok şükür.

bende ilkinde olmuştu, başağrısı yani
ama atlatılmayacak birşey değil
doğumda yaşanan manevi duyguların yanında, solda sıfır kalır
Hoppa

ben de bir sorun yaşamadım ama doğumdan sonra ki 1 hafta boyunca yaşanan o baş ağrısı... ahh o baş ağrısı..
çok samii söylüyorum ameliyat acısından daha beterdi.

Her gün binlerce kadın sezeryan oluyo risk hepsinde var ben spinal anestezi ile sezeryan oldum gayet rahattı normal doğum hiçbi zaman tercihim olmadı zaten spinalde de epiduralde de belden iğne yapılıyo sadece yapıldıkları yer farklı atıyorum biri 2 parmak üste yapılıyo gibi daha bilgili biri detay verebilir

Bende de baş ağrısı olmadı deli gibi su kahve ve vişne suyu içtiğimi hatırlıyorum sanırım o yüzden çabuk attım narkozu

daha önce de bi konuda yazmıştım
benim doktorum harikadır, çok güvenirim, herkes de çok güvenir
daha epidural yüzünden felç kalan dünyada tek bir kadın yok dedi bana
2 doğumumu da epiduralle yaptım
10 kere daha doğursam 10'unu da öyle yaparım
kesinlikle ama kesinlikle tavsiye ederim
sadece, anestezi uzmanının çok iyi olması, tecrübeli olması lazım ki epidural tutsun ve son anda size genel anestezi yapacağız demesinler
ben anestezi uzmanım harikaydı, doğum süresince yanımda durdu, yanağıma dokundu, benimle konuştu
çocuğunuzun o ilk karnınızdan çıkma anını hissetmek, ilk ağlamasını duymak, doğar dopmaz koynunuza vermeleri
inanalılır duygular değil
bu duyguları kaçırmayın derim
Hoppa
Mesajını ben yazdım sandım :) ben de çokkkk memnun kaldım anestezi uzmanımdan. Kadın doğumcum zaten müthiş bir adam. Yine doğursam onları tercih ederim. Çok rahattı doğumlarım.

Her gün binlerce kadın sezeryan oluyo risk hepsinde var ben spinal anestezi ile sezeryan oldum gayet rahattı normal doğum hiçbi zaman tercihim olmadı zaten spinalde de epiduralde de belden iğne yapılıyo sadece yapıldıkları yer farklı atıyorum biri 2 parmak üste yapılıyo gibi daha bilgili biri detay verebilir

spinalde bir süre için belden aşağın felç oluyor
bacaklarını vs oynatamıyorsun
epiduralde felç olmuyorsun, yalnızca acı duymuyorsun, uyuşturulmuş oluyorsun yani

spinalde bir süre için belden aşağın felç oluyor
bacaklarını vs oynatamıyorsun
epiduralde felç olmuyorsun, yalnızca acı duymuyorsun, uyuşturulmuş oluyorsun yani

bir süre derken ameliyatta zaten bacaklarımı hissetmemem gerekmiyo mu odama çıkar çıkmaz önce karıncalanma şeklinde sonra tamamen hissettim ben bacaklarımı senin spinal tecrübe kötü geçti sanırım

Bende oldum..felç kalma haberini izlemiştim bende..
Ama yıne dogursam yıne olurdum..acısız doğum ne güzel..
Göbek falan da kalmadı..

X