- Konu Sahibi Malatyagelini
11 Mart 2014 Salı günü saat 08:00 da hastaneye gittim. Girişte yatış işlemlerimi yaptırdık eşimle. Sonra hemen odama çıkardılar beni. Üzerimi tamamen soyunup ameliyat önlüğünü giydim, tansiyonum nabzım ölçüldü, nst ye bağlandım kısa b süre, sol elimin üzerinden serum için kanal açtılar. Azıcık acıdı. Sonra tekerlekli sandalyeye oturttular başıma bone taktılar ve beni ameliyathaneye çıkardılar. Bahsedildiği kadar soğuk değildi. Ameliyat masasına oturdum sırtımı kambur yaptım ve anestezist belime iğne yaptı, o da azıcık acıyor fazla değil. Kateter takılırken de sol bacağımı elektrik çarptı. Saniyelik bişi. Sonra beni yatırdılar önüme perde gerdiler. Sonda takıldı hiçbişi hissetmedim çünkü anestezi etkisini gösteriyordu. Ameliyata hazırdım. Doktorum geldi nasılsın dedi iyiyim dedim. Hiçbişey hissetmiceksin dedi. Tamam dedim. Başımda sürekli bi hemşire bekledi. Tansiyonumu ve kalp atışlarımı kontrol için. Ameliyat başladı ama ben hiç bir şey hissetmiyordum. Hemşire sürekli başımı okşadı beni motive etti. Birazdan bebeğini göreceksin şu an bebeğin gelio dedi. O an heyecanlanmaya başladım. Kızımın sesini duymamla ağlamaya başladım hemşire de sakın ağlama burnun tıkanır dedi. Sustum ama heyecandan sanırım tansiyonum 17 ye çıktı ve hemşire durumu doktoruma söyleyince sakinleştirici verildi hemen damardan. Şimdi uyucaksın dedi ve sonrasını hatırlamıyorum. Uyuyup uyandım kızım odaya inmiş bile. Babası almış onu. Eğer tansiyonum çıkmasa sakinleştirici verilmese ameliyathanede görecektim yavrumu ama kısmet işte. Sesini duydum neyse ki. Odaya indirdiler beni yatağıma yatırdılar. Bebeğim beni bekliyordu ebe hemşire hemen emzirmem gerektiğini söyledi ve bana yardım etti emzirmem için. Zar zor emzirdim kızımı. (Acele acele yazıyorum çünkü kızım uyanabilir. Doğum yapınca anlarsınız beni.) Sonra serum verdiler bana toplam 3 lt. Sonda çok rahat bişey sakın korkmayın. Zaten hissetmiyorsunuz takıldığını. Çıkartırken de hiç acımadı. Sonda olmasa o kadar saat nasıl halledilecek tuvalet ihtiyacı. 3 LT SIVI sonuçta. Her neyse doğumdan sonra ilk 4-5 saat çok iyiydim. Bacaklarımı hissetmiyordum acı da duymuyorum. Ama anestezinin etkisi geçip te ayağa kalktığım anı hatırlamak istemiyorum çok zordu çok. Allah tüm doğum yapacaklara yardım etsN. yİNE DE doktorumun ve hstanemin sayesinde çok güzel atlattım.