epidural sezeryan olanlar yardım lütfen ...

zeynep346161

Geldi canım oğlumm ..Ömür
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2011
3.436
2
108
İstanbul
Allahın izniyle 10 temmuzda bebeğimi kucağıma alacağım . Sezeryana karar verdikk .Fakat epidural sezeryan hakkındaki bazı yorumlar beni korkutuyor ne yapmalıyım ?
tecrübeli annelerden destek ve yardım bekliyorummmm..:16:

Allah kurtarsın canım ,sağlıkla kucagına alıp çıkarsınız inşallah :emir_bebek: :nazar: bence bu dönemlerde çok fazla 'doğum hikayeleri' dinlemeyin.doktorunuza güvenin ,bol bol dua edin.stres size şuanda iyi gelmez bilirsiniz.2 hafta önce 2 arkadaşım sezeryan oldu hiç abartılıp korkulacak birşey olmadığını söyledi.nasipse bende sezeryan düşünüyorum.
hem sen kendini sıkıp strese sokarsan bebekte kasılır içinde oda sıkılır annesi :49:

canımm ;

normal doğum yapmıs birisi olarakk doğumdan hiç korkma diyorumm..
sezeryanla dogum yapanlardaa sıkıntı olduğunu duymadımm .. allah yine de yardım etsin dua et..bebeğin de sende sağlıkla kavuşun Allahın izniyle..
düşünmee..tadını çıkar..yasanılacak en güzell zamanlar bu zamanlar..

hiç korkma.
iğnenin girdiğini zaten anlamıyorsun, çünkü önceden o bölgeyi uyuşturuyoröne eğiliyorsun, anestezi yardımcısı daha rahat eğilmen için yardım ediyor. anesteziuygulanınca ayaklarda bir sıcaklık hissi ve beş dk sonra bilincin açık ama belden aşağın hissiz.
o sırada karnına dokunulduğunu hissediyorsun ama acı hissetmiyorsun.
bebeğinin ilk anına tanık olacaksın.inan muhteşem bir şey bu.
baş ağrısı yapabilir anestezi, onun için de ilk günler kafeinli içecekler önermişlerdi. kahve ve çay iç demişlerdi bana. ben aylarca sınırlı çay içtiğimden çayla hasret gidermiştim. baş ağrım da olmadı pek.
sağlıkla gelsin bebeğin.

çok tesekkur ederım o kafdar cok dogum hıkayesı dınlıyıp o kadar cok okuyorum ki inanın artık kafam karıstı
eşim de kızıyor bıseye karar ver ve onda kal dıyor geceleri ruyamda bile düşüneceğim
iyi seyler duyunca heveslenıyorummm

Mrhabalar canım,
Öncelikle hayırlı dogumun olur bebişini sağ salim kucagına alırsın inş.
Esenler hayattamı yapacaksın dogumu? En son nerede karar kıldın :)

merhaba canım. Benim yakın arkadaşım epidural sezeryan yapmış... çok güzel rahat oldu dedi. fotografta çektirmiş.. siyah beyaz tabiki. :)

- Ama bana söyledikleri çok heyecanlandım.. doktorlara hadi başlamıoyrmusunuz diye sormuş ( tabi alt taraf uyuşuk ) Doktorda bekle biraz felan dedmiş 3 dk sonra çocuğunu dunyay getirmiş ama 3 dk dediğm baya bekledşm dedi ben uyuşmuşum benim karnımı açmışlar çocugu yavaş yavaş çıarmaya baişlamışlar bn sadece azcık ellediğimi hisediyorum dedi o biraz garip bir hismiş :).. onun dışında çok Rahat çok güzel geçti dedi yani:16:

Mrhabalar canım,
Öncelikle hayırlı dogumun olur bebişini sağ salim kucagına alırsın inş.
Esenler hayattamı yapacaksın dogumu? En son nerede karar kıldın :)
evet hayatım hayatta dogum yapıcam fahri beyde kararlıyımmm .. 3 defa kontrole gıttım ve 2 gun hastanede yattımmmmmmmmm

Hamilelikle alakali bir SIKINTI yok ise neden sezeryan ? normal dogum gibisi yoktur o anda sanciyi
cekersin dayanamassan burda pda diyorlar türkiyedeki ismini maalesef bilmiyorum ,gene belden uyusturuyorlar yanliz sanci duymuyorsun fakat belden asagisi tutuyor ,sezeryan kulaga kolay gelsede
o an icindir bu durum bunun birde sonrasi var normal dogum sartlari uygun ise en fazla bir kac
saat sanci sonra bebeginizle normal ilgilene bilirsiniz fakat sezeryan öyle degil biz hanimlar sade
icinde bulundugumuz zamani degerlendiriyoruz ,sonrasini düsünmüyoruz bazen normal dogum
yapan bir anne en gec 2 gün icerisinde kendine gelirken tibbi bir engel olmadan sezeryan olan
anneler haftalarca kendilerine gelemiyorlar bebegin sagligini sizin sagliginizi tehlikeye
atan bir durum yok ise normal dogumu ve sezeryanin getirisini götürüsünü tekrar düsünün
Simdiden Allah cc kolaylik versin zor olani kolay kilsin bebeginizi saglikli bir sekilde kucaginiza
almak nasip etsin (amin)

sıkıntı bebekle ilgili değil benimle ilgili çatı yapım da normal dogurmaya gayet musaıt fakat 2 sinir arasında bel fıtıgım var ve hamıleıgımın buyuk bır kısmını dınlenerek gecrdımm zaten son gunlerımde bel agrım o kadar dayanılmaz ki. nöroşirurji normal dogurmamalısın dıye rapor verdı dr umda sezeryan olacaksın dedi durum bu :16:

Hamilelikle alakali bir SIKINTI yok ise neden sezeryan ? normal dogum gibisi yoktur o anda sanciyi
cekersin dayanamassan burda pda diyorlar türkiyedeki ismini maalesef bilmiyorum ,gene belden uyusturuyorlar yanliz sanci duymuyorsun fakat belden asagisi tutuyor ,sezeryan kulaga kolay gelsede
o an icindir bu durum bunun birde sonrasi var normal dogum sartlari uygun ise en fazla bir kac
saat sanci sonra bebeginizle normal ilgilene bilirsiniz fakat sezeryan öyle degil biz hanimlar sade
icinde bulundugumuz zamani degerlendiriyoruz ,sonrasini düsünmüyoruz bazen normal dogum
yapan bir anne en gec 2 gün icerisinde kendine gelirken tibbi bir engel olmadan sezeryan olan
anneler haftalarca kendilerine gelemiyorlar bebegin sagligini sizin sagliginizi tehlikeye
atan bir durum yok ise normal dogumu ve sezeryanin getirisini götürüsünü tekrar düsünün
Simdiden Allah cc kolaylik versin zor olani kolay kilsin bebeginizi saglikli bir sekilde kucaginiza
almak nasip etsin (amin)

böyle yorumları görünce açıklama yapmak yerine "sana ne???" demek en güzeli !

iyi yada kötü yorum yapan zaman ayırıp destek olan herkese tskler .. çunku son 48 saat ve ben gercekten cok heyecanlıyımmmmm

büyük an geldi ha?
sağlıcakla gelsin bebeğin.
yaşamının en unutulmaz anı olacak.
şu haftalarca kendine gelememek kısmı hikaye... ayaklarımın uyuşukluğu geçti, hemşire kalkalım dedi, yürüttü... bana da çok korkunç şeyler anlatılmıştı, daha büyük acılar bekliyordum herhalde. evet, acı vardı ama korkunç değildi. yürüdüm, tuvalete gittim, bebeğimi aldım, refakatçi koltuğuna oturdum. anestezist ağrı kesici yapmaya gelip de halimi görünce şok oldu. eee iğne yapmayalım madem dedi, gitti.ilk günler sadece kalkarken tutacak biri olsa iyi oluyordu, olmazsa da kendim kalkıyordum.
ikinci gün mutfağa girip yemek yaptım.
ha ama sen benim gibi olma. ayyy ağrım var de yat. ahhh belim ahhh karnım de! lohusalığımı benim bu çekirgeliğim yüzünden kimse anlamadı, tadını çıkaramadım. yat, bebek uyudukça sen de uyu, zaten 1.5-2 saatte bir emzireceksin.enerji depola.
hayırlı doğumlar.

Back
X