Epidural Sezeryan Sonrası Yasadıklarınız ve Tavsiyeleriniz

pembeseker1

Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2014
75
1
13
Antalya
Selamlar herkeze doktorum epidural sezeryan oneriyor agır bir hamilelik geciriyorum Epidural sezeryan sonrası neler yasadınız cok agrınız oldu mu :KK46:tecrubeli annelerin dusuncelerini bilmek istiyorum paylasır mısınız bizimle

selamlar, aralık 2012 de epidural sezaryan oldum. benim tek sıkıntım gaz problemiydi. yaklaşık 1.5 gün sonra gazımı çıkarabildim. bu yüzden 3 gün hastanede kaldım. 2 kere lağman yaptılar. fakat benim kronik kabızlık şikayetim var bu nedenle sıkıntım oldu. benimle doğum yapan diğer 6 bayan benden önce hastaneden çıktı. dikişlerimse yaklaşık 10 gün kadar ağrıdı, eğilip kalkmak zor oldu. yanımda annem olduğu için çok rahat ettim. doğumdan çok korktuğum için sezaryan oldum, yine doğum yapsam yine sezaryan yaparım. planlı sezaryanın en güzel tarafı , oda süslemesi, doğum fotoğrafçısı, uzaktan gelecekler, her şey planlı. benim kızımın doğum öncesi, doğum anı ve sonrası her fotoğrafı var. bence çektiğim acıya değer. ( gerçi ameliyatın ikinci günü asla başka çocuk yapmam demiştim ama geçti gitti).

merhaba cnm doğum yaptınmı bilmiyorum ama herkesin ağrı eşiği farklıdır. bende doğum oncesi çok araştırmıştım epidural sezaryanı ve çok başağrısı çekildiği yazıyordu nette bende vazgeçmiştim fakat hastanede anestezi uzmanı bayan epidurar olmamı tavsiye etti ikna oldum ve doğum sonrası başağrısı çekmedim ki benim migrenim var çok korkuyordum çok şükür atlattık. ve iyikide epidural olmuşum diyorum:KK46::KK46:.doğum sonrası haftam bittiğinde artık her işimi yapabiliyorum dikkat etmek koşuluyla tabiki. (Annem ve kayınvaldemden bana bi iş yapmaya fırsat kalmıyordu o ayrı ) :KK71::KK71:

20haziranda epidural sezeryanla oglumu aldim kucaguma. Cok tedirgindim genel anestezi istedm ama dogum acil oldgu icin yeterince ac degildim epidural oldu o yuzden. Bas agrisi falan hic yasamadim. Uc gun zorlandim dikislerden 5.gun rahat oturup kalkmaya basladim.
Cok memnundum yani;) bebegimi ilk ben gordum hemen emzirebildim.bunlar guzel seyler:)

spinal ve epidural aynı şeymi bilmiyorum ama benimki spinal sezeryandı baş ağrısı yaşadım evet ama bol su ve acı kahveyle atlattım baş ağrısını onun dışında çok kolay iyileştim ayaklarımın uyuşuklu gittiği anda kalktım ayağa ve dikişlerimde aman aman ağrı falan olmadı şükür.

spinal ve epidural benzer ama farklı şeyler farkı uyuşuklukların geçiş süreleri, epidural de daha uzun sürebiliyor fakat spinal de aşağı yukarı 3 saate tamamen uyuşukluk geçmiş oluyor. ve evet herkesin ağrı eşiği farklı olduğu için önemli olan sizin herşeye olumlu yaklaşmanız. iyi düşünün iyi olsun, bende spinal doğum yaptım ve doğumdan bir gün önce hemşirelerden biri operasyon sırasında deriiin deriiin nefes al ver şiddetli ağrın olmaz dedi bende 3 gün kadar baş ağrısı problemi yaşadım ama öyle aman allah bir sıkıntı vermedi. birde duanın gücüne inanın ben doğuma girene kadar ve sonrasında ayetelkürsi çok okudum, lohusaiken okunmasında bir zarar yok dua maksadı ile okunacağı için içiniz rahat olsun çok araştırdım eminim. allah bebek bekleyen herkesi sağlıkla kavuştursun evladına.

Bende 11 gun once epidural ile bebegimi kucagima aldim.cok sukur hic bekledigim gibi agrili sancili bi donem gecirmedim ne gaz problemi yasadim ne bas agrisi .ikinci gun ayaga kalktim ve bebegime 2.gunden itibaren ben baktim.sadece 4.gune kadar ameliyat yerim agridi o kadar.

ben de spinal oldum ilk doğumum genel anesteziyle olmuştu cesaret edememiştim. spinal çok rahatmış sonda çıkar çıkmaz yürümeye başladım hiç yatak da yatmadım hatta oğlum yatağımda yatıp tv izledi gelen misafirleri de hastanede koltukta karşıladım.
ameliyattan sonra başını yüksekte tutmak , çok sıvı tüketmek ve ertesi gün kahve içmek gerekiyor yoksa baş ağrısı olabilirmiş. ben de migren olduğu için baş ağrısından korkmuştum bunları yaptığım için hiç ağrım olmadı. sadece
bel fıtığım olduğu için ameliyat sırasında sırt üstü yatmaktan dolayı şiddetli bel ağrım oldu.

ben hassas biriyim ve 3.gun rahattim hatta 5.gun disari ciktim yurudum amaaaa cevremde yan etkisi olan cok basini sakin vucudunla ayni pozisyonda tutma en az 45 derece yukarida olsun hastane yatagini ona gore ayarla eger norkoz beyine giderse bas arindan duramazsin nescafenin soguk kafainli olanlarindan aldim onlardan ictim iki gun narkozu daha kolay attim birde yatakta uyusuklugun gectikce karincalansada ayaklarini oynat daha kolay kalkarsin :KK46: saglicakla al bebesini kucagina

Spinal anestezi ve sezaryenle dünyaya geldi kızım. Müthiş şiddetli ağrilar yasadim 4 gun boyunca. Ancak bebeğimin sesini duymaya ve ilk aninı gormeye tabiki degerdi.
Bu ağri çok enteresandi yattigimda tamamen geciyordu, kalktigimda ise basimi duvardan duvara capriyorlarmis hissini yasiyordum. Aglaya aglaya emzirdim kizimi zor oldu. Anca 4. gun ogrendim cok su tuketimi ve en onemlisi kafein orani biraz yuksek bir kahve icmenin iyi geldigini :) epiduralde sanki daha az şikayet var gibi ama.

Back
X