- Konu Sahibi Kancicegim
-
Tesekkur ederim arkadaslar biraz rahatladim.umarim ameliyat sirasinda da rahat olurum ve panige kapilmam bi yandan da cok istiyorum bebegimi dogar dogmaz görmeyi insallah basaririm.bakalim hissetme durumu olucak mi bi de sütüm gelirmi ki hemen ???
Tesekkur ederim arkadaslar biraz rahatladim.umarim ameliyat sirasinda da rahat olurum ve panige kapilmam bi yandan da cok istiyorum bebegimi dogar dogmaz görmeyi insallah basaririm.bakalim hissetme durumu olucak mi bi de sütüm gelirmi ki hemen ???
Slm arkadaslar ben mayis 14 de epidural sezeryanla dogum yapicam insallah.bu ikinci sezeryanim ilki 4 sene önce genel anestezi ile olmustu ama bu epiduralle olucak cünkü dr um bu daha saglikli dedi ve önerdi. Ama ben cok korkuyorum kesilirken falan hissedicem mi cünkü arastirdigim kadariyla his oluyormus ama aci olmuyormus cok merak ediyorum nasil olucak hissedicem mi sonrasi nasil olucak iyilesme süreci nasil kafamda bir sürü soru var ve korkuyorum da cok cünkü ben cok heycanlanan ve stres birisiyim uyanik olucam ve beni kesiyorlar psikolojisine girip kendi kendime stres yapicam biliyorum cünkü kendimi napicami sasirdim gece gündüz bunu düsünür oldum. Aranizda epidural sezeryan olan arkadaslarin yorumlarini bekliyorum ve cok merak ediyorum. Tesekkürler.
öncelikle hayırlı, sağlıklı ve kolay doğumlar dilerim. ben de sizin hislerinizi çok merak ettim doğumdan sonra mutlaka burada paylaşın :))
canım öncelikle epidural sadece normal doğumda uygulanır ve kasılma sırasında oluşan ağrıyı hafifletir ama kesinlikle uyuşturmaz. spinal ise sezeryanda uygulanır ve belden aşağısını kesinlikle hissetmezsin.şöyleki sedyede oturur pozisyonda belinden hiç acı hissetmeyeceğin şekilde uyuşturma işlemini yapacaklar ve bacaklarına doğru bir sıcaklık hissedeceksin ve bacaklarını hemşireler sedyeye uzatacaklar.o andan itibaren belden aşağısı etkisiz olacak bu nedenle ağrı sızı his olmayacak.ameliyat sırasındada sadece bebeği çıkarırlarken hafif kendini sallanırken bulacaksın ama ben hiç korkmamıştım ki zaten korkacak bişeyde yok.benim eşimde girdi doğuma doktor o ben hemşireler gırır şamata bir doğum oldu.taki bebeğimin ilk sesini duyana kadar.sonrası göz yaşları... aralık 12 de bende spinal sezeryan ile bebeğimi kucağıma aldım.ilk bebeğim ve görmeyi çok istedim. iyi kide spinal olmuşum diyorum.başka söze gerek var mı? sonrasında eve çıkınca bebeğimin banyo suyunu ben döktüm.burdanda anlaki sonrasındada rahat olacaksın.ben hiç yatmadım mesela bebeğimin herşeyiyle ilgilendim. hayırlı ve güzel sağlıklı doğum olması dileğiyle... (bu arada dr.konuş eşinde yanında olsun bence.baba olarak onlar içinde inanılmaz bir deneyim oluyor)
Epidural ve spinal anestezide ameliyat boyunca sadece dokunmaları ve baskı çekiştirme gibi şeyler hissedilir. Ama ağrı duyusu, sıcak-soğuk ayırt etme duyusu kaybolur. Spinalde ilaç beyin omurilik sıvının olduğu alana verilir. Saç teli kadar ince bir iğne ile girilir. Bacaklarda kas gücü de geçici bir süre 3 4 saat kadar kaybolur. Tabi bu ilacın dozuna göre değişiyor. Epiduralde ise bir üst boşluğa girip kateter yerleştiriliyor, daha kalın bir iğne kullanılıyor, ama öncesinde iğnenin giriş yerine lokal anestezi yapılıyor. Avantajı ne dersen bu kateterden sezeryandan sonra ağrın olursa güçlü ağrı kesiciler verilebiliyor.
Ben de 27 haftalık gebeyim. Epiduralle normal doğum ya da epiduralle sezeryan istiyorum, umarım genel anesteziye gerek kalmaz. Çünkü gebelikte genel anestezi hem anne hem de bebek için riskli. Cerrahın ve anestezistin çok hızlı olması, bebeğin hemen çıkması lazım. Epiduralden kesinlikle korkma ve doğumun tadını çıkar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?