Doğuma Hazırlık Epidural sezeryan ve korkularim:((

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Kancicegim

Aysima´nin Annesi:)
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2007
3.933
19
116
Diğer
Slm arkadaslar ben mayis 14 de epidural sezeryanla dogum yapicam insallah.bu ikinci sezeryanim ilki 4 sene önce genel anestezi ile olmustu ama bu epiduralle olucak cünkü dr um bu daha saglikli dedi ve önerdi. Ama ben cok korkuyorum kesilirken falan hissedicem mi cünkü arastirdigim kadariyla his oluyormus ama aci olmuyormus cok merak ediyorum nasil olucak hissedicem mi sonrasi nasil olucak iyilesme süreci nasil kafamda bir sürü soru var ve korkuyorum da cok cünkü ben cok heycanlanan ve stres birisiyim uyanik olucam ve beni kesiyorlar psikolojisine girip kendi kendime stres yapicam biliyorum cünkü kendimi napicami sasirdim gece gündüz bunu düsünür oldum. Aranizda epidural sezeryan olan arkadaslarin yorumlarini bekliyorum ve cok merak ediyorum. Tesekkürler.

merhaba. epidurali bilmem ama ben spinal ile olmuştum. farkları ne bilmiyorum, ikisinde de belinden aşağı hissetmiyorsun . 4 yıl önce spinal ile oldum ve hayatımın en güzel günüydü. yattım yattım sadece yattım sonra bebeğin geliyor dediler inanamadım:) ağrı yok acı yok istesen de paniğe kapılamazsın çünkü çok uykun varmış gibi oluyorsun şarkı bile söylemiştim ben :) sonrasında da bir süre uyşukluk devam ettiği için o en acılı dönemleri çok kolay atlatıyorsun. hemen emzirmeye de çok rahat başlıyorsun. sağlıcakla kal sağsağlim kucağına al inşallah.

korkma canım, benim bir tanıdığım vardı,oda aşırı heyecanlı ve panik bir insandı,
genel anestezi olması için ikna etmeye çalıştık,korkarsın yapamazsın dedik,
inat etti,bebeğimin doğduğu anı görücem buna dayanıcam dedi ve yaptı.
yani o başardıysa sende başarırsın ayrıca seni konuştururlar anlamazsın bile
hoop 10 dk içinde bebiş doğmuş olur

ben de ikinci sezeryanımı olcam ve yine genel anestezi istiycem.doğrusu ben de korkuyorum.çok panik bir insanım.görümcem doğum yaptı birkaç ay önce epidural sezeryanla,gerçekten rahattı.hem epiduralla yapınca sonrasında fazla ağrı da çekmiyorsun ağrı kesici verebiliyorlarmış.ama genelden uyanınca seninki nasıldı bilmiyorum da ben baya acı çekmiştim.ben iğnesinden bile korkup istemiyorum ben çok korkağım da bence sen cesaret et daha iyi epidural

canım öncelikle epidural sadece normal doğumda uygulanır ve kasılma sırasında oluşan ağrıyı hafifletir ama kesinlikle uyuşturmaz. spinal ise sezeryanda uygulanır ve belden aşağısını kesinlikle hissetmezsin.şöyleki sedyede oturur pozisyonda belinden hiç acı hissetmeyeceğin şekilde uyuşturma işlemini yapacaklar ve bacaklarına doğru bir sıcaklık hissedeceksin ve bacaklarını hemşireler sedyeye uzatacaklar.o andan itibaren belden aşağısı etkisiz olacak bu nedenle ağrı sızı his olmayacak.ameliyat sırasındada sadece bebeği çıkarırlarken hafif kendini sallanırken bulacaksın ama ben hiç korkmamıştım ki zaten korkacak bişeyde yok.benim eşimde girdi doğuma doktor o ben hemşireler gırır şamata bir doğum oldu.taki bebeğimin ilk sesini duyana kadar.sonrası göz yaşları... aralık 12 de bende spinal sezeryan ile bebeğimi kucağıma aldım.ilk bebeğim ve görmeyi çok istedim. iyi kide spinal olmuşum diyorum.başka söze gerek var mı? sonrasında eve çıkınca bebeğimin banyo suyunu ben döktüm.burdanda anlaki sonrasındada rahat olacaksın.ben hiç yatmadım mesela bebeğimin herşeyiyle ilgilendim. hayırlı ve güzel sağlıklı doğum olması dileğiyle... (bu arada dr.konuş eşinde yanında olsun bence.baba olarak onlar içinde inanılmaz bir deneyim oluyor)

Tesekkur ederim arkadaslar biraz rahatladim.umarim ameliyat sirasinda da rahat olurum ve panige kapilmam bi yandan da cok istiyorum bebegimi dogar dogmaz görmeyi insallah basaririm.bakalim hissetme durumu olucak mi bi de sütüm gelirmi ki hemen ???

hiç korkma arkadaşım sonuçta anestezi almışsın ilkkinde baygındın bunda ayık olacaksın ki acı hissetmeyeceksin.doktorun sürekli konuşur senle motive etmek adına, benim doktorum böyle yaptı.çocuğunu ilk sen göreceksin, ilkkinde kaç saat sonra gördün kimbilir değil mi. şimdi ikinciye hamileyim ikinci de muhtemel epudural olcam çocuğum ilk sesini duymak paha biçilmez bişey bide yanına getiriyolar öpüyosun. ay o anı unutamam. rahat ol. doğumdan sonra iyi ki olmuşum diyeceksin. sağlıkla eline almayı nasip etsin rabbim sevgiler

cnm epuduralde tecrubem yok dr un onermedıgı ıcın
ama sut oalyınca ıkı sezeryan gecırmıs bırı olarak hıc sıkıntı yasamadım
ıkı bebgımde hemen emdı ve agızlarında sutumu gordum hatta kızım ılk gun kusmaya basladı
ben sutun sezeryan yada normal dogumla ılgısı olmadıgını dusunuyorum
ama kafanda dersen kı sezeryan olucam acaba gelmezmı dıye ınan stresten gelmeyebılır
tek dusuncen bebegımı emzıırıcem sutum hemen gelıcek olsun

bıde ben den tavsıye her emzırme oncesı gogsunu anne sutu ıle yumusat o sekılde bebegını emzır hıc yara olmuyo denedım ıkıncıde hıc yara olmadı

hayırlı dogumlar cnm

allah sağlıkla kucağına versin. ben normal doğum yaptım epdral ile belden aşağı hiç hissetmedim gerçekten ama sütüm hemen geldi.
yani sütü kafana takma epudralin süte etkisi yok bence ben hemen emzirdim sütüm vardı suni sancı ile zor bir doğumdu 5-6 saat kendime gelemedim ama kızım emmdikten sonra oda 5-6 saat uyudu benimle uyandığımda ağrım yoktu hatta dalga geçtik sütümde ne vardı çocuk sarhoş oldu 5 saat uyudu diye :)

Tesekkürler arkadaslar
Insallah sütüm de gelir hemen cok da takmak istemiyorum zaten kafaya.
Artik öle ya da böle bu cocuk dogacak bi sekilde hayirlisi insallah ilkinde baygindim uyandigimda üstümden kamyon gecmis gibiydi sancilarim vardi diskerim kilitlenmisti konusamiyordum ilk iki gün kizimi kucaklayamadim bile simdi bütün bunlari aklima getiriyorum tekrar bayilip da aynisini yasamayayim hem bebegimi görüyüm diye kendi kendime moral veriyorum artik hem bu sefer esim de girecek insallah doguma o da bi nebze rahatlatiyor beni cünkü yanimda olmasi manevi destek ve güc demek benim icin cok önemli ilkinde uyuttuklari icin esimi almadilarcok kizmistim o da baba olarak dogdugu ilk ani görmeli diye düsünüyorum.

Bi de benim önceki sezeryanimdan beri kesi yerim halen uyusuk dr sinirler öldügü icin uyusuk kalir demisti ikinci sezeryandan sonrada uyusuk kaliyor mu??

Öncelikle sağlıkla kavuşursunuz inşalllah bebeğinize :) bende epidural aneztezinin bir turu olan spinal aneztezi ile dogum yaptım.. Spinalde omuriliğin içindeki sıvıya enjekte ediyorlar 1 snlik birşey çabuk uyuşuyr ve çabuk açılıyor. Gece 9 da dogum yaptım sabah 4 te yuruttuler rahattı.. Acı yok aynen ama iğneden hemen sonra ben laylaylok dogum yapıcam sanarken bir hışımla yatırıyorlar örtü doktor it kak bastır filan derken sen sarsılıyorsun sadece baska bırsey yok bir çığlık olay bitiyor :) anı yaşamak çok keyifliydş bence.. Benim sonrasında tek sıkıntım sag omzum cok agrımıstı hatırlıyorum ameliyathane sogugundan mı yoksa epiduralden oldugnu soyleyenlerde olmustu, ama agrı kesici alıyorsun direk damardan rhatlıyorsun sonrasında bende hiç yatmadım sadece kesik yerim yanıyordu o da zaten her ameliyatta olan birşeymiş sonradan öğrendim :)

Benim de ilk doğumum genel anestezi ile olmuştu.Bu sefer ben spinal anestezi istiyordum.Hatta doktorum bile spinal anestezi tavsiye etti ama bende şimdi aşırı bir panik oluştu ve vazgeçtim genel anestezi olmak istediğimi söyledim doktoruma ve anestezi uzmanına onlarda sen nasıl istersen öyle yaparız dedi.Hayırlısıyla 20 mayıs da olacağım.

Epidural ve spinal anestezide ameliyat boyunca sadece dokunmaları ve baskı çekiştirme gibi şeyler hissedilir. Ama ağrı duyusu, sıcak-soğuk ayırt etme duyusu kaybolur. Spinalde ilaç beyin omurilik sıvının olduğu alana verilir. Saç teli kadar ince bir iğne ile girilir. Bacaklarda kas gücü de geçici bir süre 3 4 saat kadar kaybolur. Tabi bu ilacın dozuna göre değişiyor. Epiduralde ise bir üst boşluğa girip kateter yerleştiriliyor, daha kalın bir iğne kullanılıyor, ama öncesinde iğnenin giriş yerine lokal anestezi yapılıyor. Avantajı ne dersen bu kateterden sezeryandan sonra ağrın olursa güçlü ağrı kesiciler verilebiliyor.
Ben de 27 haftalık gebeyim. Epiduralle normal doğum ya da epiduralle sezeryan istiyorum, umarım genel anesteziye gerek kalmaz. Çünkü gebelikte genel anestezi hem anne hem de bebek için riskli. Cerrahın ve anestezistin çok hızlı olması, bebeğin hemen çıkması lazım. Epiduralden kesinlikle korkma ve doğumun tadını çıkar.

Tesekkürler arkadaslar
Artik ben de akisina biraktim cünkü öle yada böle bi sekilde bunu yasicam kacarim yok hayirlisi deyip dua ediyorum son 6 gün kaldi ama aklima geldikce napicam ben demekten de alamiyorum kendimi isin kötü yani burda(almanyada) mecbur kalnadikca daha dogrusu acil durum olmadikca yarim narkozla yani belden asagiyi uyusturarak yapiyorlar sezeryani hani genel istiorum deme lüxüm yok cünkü genel anestezi bebek icin de anne icin de riskli oldugu icin önermiyorlar dr una da sordum epidural cok daha saglikli dedi tavsiye etti bana kalsa uyumak isterim ama elimde degil secmek artik su anda beni kesiyorlar diye kendi kendime stres yaparim offf
Allah im sen yardim et
Epidural sezeryan olan arkadaslarin görüsleri o kadar önemli ki benim icin suanda anlatamam binevi rahatlamak icin en azindan hani kolay oldugunu duyup ta .........

Benim genel anestezi,ben hamileyken bı operasyon geçirdim narkoz aldım daha ameliyathaneye girerken tirsmaya başladım hiç bisey hissetmedim ama cok korktum ve bende ameliyathane fobisi oluştu ,dogumu doğal olarak genel anestezi istedim epidural istesem bile o an vazgecerdim,sonucdan cok memnunum hiç bisey hissetmedim ama epidural anesteziden daha iyiymis cevrede herkes öyle söylüyor ben cesaret edemedim

öncelikle hayırlı, sağlıklı ve kolay doğumlar dilerim. ben de sizin hislerinizi çok merak ettim doğumdan sonra mutlaka burada paylaşın :))

Epidural tercih etmke zorundayım astım hastasıyım ama sezeryanmı normal mı ikisininde artıları eksileri nedir epidural normal doğum yapanlar varmı bebeklerin sağlık durumu nasıl hangisini tavsiye edersiniz

öncelikle hayırlı, sağlıklı ve kolay doğumlar dilerim. ben de sizin hislerinizi çok merak ettim doğumdan sonra mutlaka burada paylaşın :))

Insallah cnm ben de cok istiyorum.bakalim bu korkularimi yenebilecek ve rahat bir dogum gecirebilecekmiyim eger korkularimin bosuna oldugunu anlarsam elbette buraya yazicam cunku benim gibi korkan arkadaslarin da rahatlamasini isterim

bu anı kaç defa yaşayabiliriz ki? ameliyat havasında geçmesin bırakın tadını çıkarın, azıcık cesaretinizi toplayın ve spinal-epidural hangisiyse ondan olun :) ve bu kadar strese hiç değmediğini görün. sağ sağlim kucağınıza alırsınız inşallah. bir önceki sayfada da yazdığım gibi 4 yıl önce kucağıma aldım ve hayatımız en özel günüydü belki de.

yanlış biliyorsunuz epidural sadece normal doğumda kullanılmaz,epidural anestezi de uygulanır..bunda katater yerleştiriliyor ve burdan gerekirse tekrar anestezi uygulanabiliyor...spinalde katater yok ve daha çabuk etki edip etkisi daha kısa sürüyor...

çok güzel anlatmışsınız...

ben de normalde heyecanlı biriyimdir ama neden bundan korkmuyorum :) normal doğumdan ve genel anesteziden korkuyorum :)

ben bebeğimin doğduğu anı görmek ilk ağlamasını duymak istiyorum o nedenle hep epidural sezeryan istedim doktorumda bunu önerdi,en rahatı diye...

bir arkadaşım var onunla görüştüm çok rahat dedi tavsiye ederim dedi...başka bi arkadaşım daha var 2 kızını da o şekilde doğurdu onunla da konuşucam bi ara :)

bir de spinal olan arkadaşım var o da rahat olduğunu söyledi...ama genel anestezi de ayılma süreci falan sıkıntılı oluyormuş :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…