Epilepsi biriyle?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şimdi gelir aşk savunucuları sizi eleştirmeye Gayet mantıklı bunu sorun etmeniz. Bence insan bu durumda kendini ölçmeli. Herhangi bir kriz anında ne tepki verirsiniz idare edebilir misiniz, psikolojiniz bunu kaldırır mı bunları siz bileceksiniz. Bi çok konuda fedakarlık yapmanız lazım düşünüp tartıp karar vereceksiniz. Ortada bi beğeni değil aşk varsa karşılıklı anlaşırsanız aşılmayacak bi problem değil bence. Biraz zamana bırakın.

Benim için de bir ay önce doktor MS hastalığından şüphelenmişti. Dedim nasıl bununla hayatımı sürdürebilirim, evlenebilirim. Karşımdaki insan bir sorun yaratır mı diye. Ama şöyle bir mantıklı düşününce hiçbirimizin yarına çıkma kesinliği yok. Evlendikten sonra Allah korusun senin de başına kötü birşey gelebilir. (Bunu kötü niyetle söylemiyorum, empati yapabilmek karşıdakini anlayabilmek için bu önemli).

Konu sahibi hic kusura bakmasin. Kronik hastaligi olan biri olarak bize bizim toplumda nasil bakildigini ve arkamizdan nasil konusuldugunu bildigim icin hic öyle poncik poncik cevap yazmam. Insanlari cok iyi gözlemlemek lazim. Her insani yanina yoldas almamalisin. Istese hastaligi hakkinda herseyi o kisiden ögrenebilir. Ama ona sormak yerinde burda baska kadinlardan durumu ögrenmek istiyor. Yeterli kadar olgunluk yok. Bunun daha cevre baskisi gelecek. Hani cevrenin de "sevinci kursaginda kalacak" "hastalikli" oldugu icin. Oglana da seslenebilemiyoruz ki.

Madem o kadar konuştuk, söyleyeyim. Ben de epilepsi hastasıyım ve eşim, annem, babamdan başka kimse bilmiyor. Neden biliyor musunuz? İşte bu zihniyet yüzünden.

Konu sahibi sana da şunu söyleyeyim. Bilgilendirici olur(!) madem amaç buymuş. Kimse çevremden hasta olduğumu anlamadı biliyor musun 13 senedir. Orada burda yerli yersiz nöbet geçirmiyor yani insanlar merak etmeyin. Müstakbel erkek arkadaşınızı neyin tetiklediğini? Nöbetlerinin sıklığını? En son nöbetini ne zaman geçirdiğini biliyor musunuz mesela? O burada yazmıyor çünkü haberiniz olsun.

Ama şu konuda haklısın. Nöbet anında sevdiğinin yanında olmak koskocaman bir yürek gerektiriyor. Hastanede nöbet geçirdiğim birgün kendime geldiğimde tüm hemşirelerin bana söylediği, “ eşiniz hepimizin gözlerini doldurdu. çok şanslısınız, sizi çok seviyor” oldu.

sen sevmiyorsun ki ablam.
bende panik atak, psikolojisi son dönemlerde harap olmuş biri var.
ama duygularımı etkiliyor mu hayır, şu an ayrıyız ne oluruz bilemem bugün başka yarın başka olabilir hayatımız ama insanız. ama özlüyorum ve bugün gel dese giderim yani.
duygular önemli.

Annem bebekliginden beri epilepsi hastasi ben ufakken ilaçlar bu kadar gelismedigi icin daha cok fenalasirdi, ama son 7 yilda kullandigi ilaclar sayesinde hic atak yasamadik. Bu hastalik yada annemdeki turu (sadece bayilma seklinde) o kadar korkulacak birsey degil ilaclari duzgun kullanip asiri sıkıntı ve uzuntu yaşamadıkça atak olmuyor. Kardeslerimde de bende de yok kalitsal gelmiyor sanırım.
Dedigim gibi yillar gectikce gelistirilen ilaclar cok ise yarar hale geldi.

Komşumuzun kızı epilepsi hastası ve bu akşam düğünü var , günlük hayatta hiçbir sorunu yok ilaç kullanıyor ve uzun zamandır atak geçirmemiş ,şuan iyi ama bir daha olmucak diye birşey yok tabi rahatsız biriyle evlenmek için defalarca düşünmeniz lazım ,herşeye rağmen arkasında güçlü bir şekilde olabilirmiyim diye, aksi takdirde sizde oda çok üzülür .

Şizofreni olsaydı koşarak kaç derdik ama bu farklı bir durum. Epilepsi olup hayatını normal sürdüren binlerce insan var. Ben mesela alerjik astımım. Halı tozlanır atak geçiririm, eşim parfüm sıkar atak geçiririm, banyo temizlerken maske takmazsam atak, farklı bir şey yiyince atak , aslında astım ve alerjik astım hastaları olarak çok daha fazla etkileniyoruz hayattan. Ama kimse kalkıpta astımlıyla evlenilmez demiyor. Benim annemde astım, anneannemde astımdı demek ki genetikte bir şey. Hem belli mi yarın bir gün sizde nelerin çıkacağı. Çocukluktan beri de hayranmışsınız zaten. Ben olsam şans veririm, gerçekten düzgün bir adam mı diye denerim.

Çok haklısınız. Bende deneyeceğim şansımızı

Panik değil soğukkanlı bir insanımdır. Kriz olursa müdahale ederim ama sonrasında neler hissederim soğur muyum kestiremiyorum. Evet genetik içinde korkuyorum çünkü çocuğun ailesinde birkaç kişide daha var bu hastalık.

benim eşim de yıllar önce ergenlik dönemi epilepsi geçiriyormuş, anlatmıştı ilk tanıştığımız zamanlarda. şuan yıllardır hiçbir sorun yok şükür, yani bazen tekrar etmeyebiliyor ama belli olmaz tabi belki kişiden kişiye değişebilir. genetik faktörü de bence yine şans, sağlıklı biriyle evlendiğinde bile çocukta sağlık sorunu olabilir.

Şöyle söyliyeyim çok yakınımda birisi epilepsi nöbeti geçirdi onun için araştırırken öğrendim epilepsi bi zeka geriliği değildir sadece stres sebepli nöbet şeklinde olur ve 10 dakikalık bi süreç evliliğinizi olumsuz etkileyecek bi durum değil ama aşık olsaydınız onu bu yönüyle kabul etmeli miyim demezdiniz o yüzden evlenmeyin.. Ama epilepsi sadece stresten panikatak geçirmek gibi birşry diğer insanlardan bi farkı yok yani

Adi üstünde hastalıkta sağlıkta

Epilepsi hastasiy(d)im. Alaninda en iyilerden biri olan doktorum derdi ki bugun sokaktan 5 kisiyi cevir en az ikisinin Eeg sonuclari epileptik cikar.
Yani yaygin ve fakat bilincli insanlarla birlikteysen olumcul degil bu hastalik.

Benim nobetlerim duzensiz ve butun duyu organlarimla yasadigim bir turdu
Kardesiminki tek basina bayginlik, kuzeniminki dalip gitme seklindeydi.
Tedavimizi olduk, hicbirimiz nobet gecirmiyoruz cok sukur.

Arkadasinizin nobet tarzi nasilmis
Ne zamandan beri nobet gecirmiyor
İlac kullanimina devam ediyor mu
Doktoruyla ilac kesimini konusmuslar mi

Bunlar hastalik hakkindaki yorumlarim.
Ote yandan arkadasinizi sevip sevmediginizi, hastaligi gogusleyip gogusleyemeyeceginizi iyi olcup tartmaniz sart.

Benim eski sevgilim epilepsi hastasıydı. Ama onun atakları sadece gece gelirdi. Ömür boyu ilaç kullanmak zorundalar ve telefonla çok haşır neşir olmak hastalık için çok zararlı. Biz uzak mesafe ilişki yaşıyorduk bu yüzden çok sık mesajlaşıp konuşmuyorduk. Beraber kaldığımızda kriz geçirdi sonra birkaç dakika içinde geçti
O zaman onu sevdiğim için hiç dert etmemiştim hastalığını yatağını seve seve temizlemştim. Yadırganacak bir hastalık kesinlikle değil hepimiz gibi insanlar öcü değiller. İlaçlardan dolayı bir sinir hali olabiliyor bazı hastalarda.

bana bu tarz düşünceleri olan insanlar evlenmek için evlenmeyi düşünüyor gibi geliyo. hastalıkta sağlıkta deniyor. sizin başınıza bir şey gelmeyeceği ne malum?

Siz kriz anında soğukkanlı kalabilir misiniz? Çoğu zaman müdahaleye gerek olmasa da bazen 5 dakikadan fazla süren krizler sonucu ambulans tarafından müdahale gerekebiliyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…