- 2 Aralık 2011
- 2.953
- 8.931
- 408
- Konu Sahibi senvarsindiye
-
Sogur muyum derken?Panik değil soğukkanlı bir insanımdır. Kriz olursa müdahale ederim ama sonrasında neler hissederim soğur muyum kestiremiyorum. Evet genetik içinde korkuyorum çünkü çocuğun ailesinde birkaç kişide daha var bu hastalık.
Annem 20 yıldır epilepsi.İlacları ömürlük yemek ve uyku düzeni saglandiginda stres gerginlik uzak tutuldugunda aşırı üzülmediginde atakları git gide seyreklsti 6 yıldir bir ege kasabasinda yasiyorlar sakin dingin hic atak gecirmedi tetikleyicilee cok önemli fakat neolur kirici olmak istemem ama bence siz evlenmek icin gerekli sevgi ve hoslantida degilsiniz oyle olsa bu kafaniza soeu isareti olarak gelmezdi ...aynende soylediginiz gibi yarin sizin neyle karsilasacaginiz belli degilHerkese merhabalar. Size danışmak istediğim bir konu var. Kaç aydır düşünüyorum ama tecrübeli kişilerden yorum almak beni daha da netlestirecek.
Çocukluktan beri cok beğendiğim birisi vardı çok yakışıklı bulurdum kendisini. Sabaha kadar izlerim ben bunu derdim içimden. Aşık değildim ama çok hoslanirdim.Neyse bu çocuk bana evlenme niyetiyle geldi. Hem şaşırdım hem de sevindim.. değişik hissediyorum açıkçası. O çok düşünceli birisi. Konuşurken seçtiği kelimelerden ya da seçmediği kelimlerden o kadar belli ki bu. Çok beğeniyorum hem içini hem dışını. Malesef sevincim kursağımda kaldı. Çocuk epilepsi hastası. Önceden ilaçlara rağmen atak geciriyormus ama birkaç yıldır geçirmemiş. Kafamda koca bir soru işareti ne düşüneceğimi bilmiyorum. Bir yerden hastalık bu Allah vermiş sende olabilirsin diyorum. Var mı eşi epilepsi olan?
Doktorum 40 yaşında ilk nöbetini geçirmiş hastalarının olduğunu söylemişti. Kimse başıma gelmez demesin.Ay öyle bir yazmışsınız ki epilepsiyi insan cüzzamlı falan sanıyor. Bir insan hakkında sanki kazalı araba sorar gibi "Bu alınır mı/Bununla evlenilir mi?" tarzı sormanıza biraz üzüldüm açıkçası. Epilepsi sizin de yaşamınızın herhangi bir döneminde başınıza gelebilecek bir durum bu arada dediğiniz gibi.
bnce evlenme hevesim kursagim da kaldı diyecek kadar yıkılmışsin hastalıkta ve sağlıkta kavramı uymaz sizeHerkese merhabalar. Size danışmak istediğim bir konu var. Kaç aydır düşünüyorum ama tecrübeli kişilerden yorum almak beni daha da netlestirecek.
Çocukluktan beri cok beğendiğim birisi vardı çok yakışıklı bulurdum kendisini. Sabaha kadar izlerim ben bunu derdim içimden. Aşık değildim ama çok hoslanirdim.Neyse bu çocuk bana evlenme niyetiyle geldi. Hem şaşırdım hem de sevindim.. değişik hissediyorum açıkçası. O çok düşünceli birisi. Konuşurken seçtiği kelimelerden ya da seçmediği kelimlerden o kadar belli ki bu. Çok beğeniyorum hem içini hem dışını. Malesef sevincim kursağımda kaldı. Çocuk epilepsi hastası. Önceden ilaçlara rağmen atak geciriyormus ama birkaç yıldır geçirmemiş. Kafamda koca bir soru işareti ne düşüneceğimi bilmiyorum. Bir yerden hastalık bu Allah vermiş sende olabilirsin diyorum. Var mı eşi epilepsi olan?
Hastalık hakkında yazmak isteseydiniz epilepsi olan var mı, sevdiğim insan bu hastalığa sahip, neler yaşıyorsunuz öğrenmek istiyorum derdin...Hastalık hakkında bilgim yok. Buraya öğrenmek için yazdım zaten. Üslubunuzu düzeltin.
Öncelikle asla otekilestirmek gibi bir art niyetim yok. Çevremde daha ağır hasta insanlarla karşılaştım ve kimseyi dislamadim yine dislamam. Kusurlu da bulmuyorum aslında Allah'ın verdiği hastalık yarın daha ağır bir hastalıkla karşılaşma ihtimalim tabiki var. Ama hayatımın tamamını etkieyecek bir karar alma aşamasındayken bunu da sormayı kendime hak biliyorum. Göze alıp alamayacağımı, neler yaşayacağımı bilerek anlayabilirim ancak. Sorarken belki kelimelerimi doğru seçememiş olabilirim ama dediğim gibi otekilestirmek hastalığı olanları kötü hissettirmek istememiştim.Epilepsi çeşitleri var. Bazıları fark edilmiyor bile. Ama yapabilecekseniz evlenin. Herkesin harcı değil kronik bir hastayla evlenmek. Bende kronik hastayım. Herkesin sürekli ama o hasta denilmesindenn bıktım. Sizin yazınız için demiyorum ama sürekli dışlanıyoruz. Sanki kusurluymuşuz. Umarım kimse sağlığıyla sınanmaz.
Bir insanı güzel/yakışıklı bulmak ile sevmek aynı şey değildir. Kimse sevmediği insanla evlenmesin.
Gerçekten sevseydin bunu sormak yerine epilepsi hastasıyla evlendiğimde nasıl zorluklar yaşayabilirim diye konu açardın adama yazık etme bırak onu seven birini bulsun
Öncelikle yazımda zaten sevdiğimi iddia etmedim ima da etmedim. Bir beğenim var çocukluktan beri. Birisini tanımadan sevemem zaten. Şuan tanıma asamasinda bile değilim açıkçası. Bu soruyu biraz da bunun rahatlığıyla sordum. Gerçekten sevdiğim biriyle ilgili bunu soramam. Sadece en bastayken karar asamasindayken aklımdaki soru işaretlerini gidermek istedim.Endiselenmekte haklisiniz ama aşık olsaniz gormezdi gözunuz hastalik falan . Emin degilseniz bosyere umutlandirmayin.
Sağlıklı diye evlenip sonradan hasta olursa eşin??Herkese merhabalar. Size danışmak istediğim bir konu var. Kaç aydır düşünüyorum ama tecrübeli kişilerden yorum almak beni daha da netlestirecek.
Benım boşandığım eşim epilepsı gecırdım ben defı ama nobet hiç gevırmıyordu .Küçükken ateşli hastalık gevırmıs .Bı kere benım uzerıme yurudu bogazımı sıktı .Ben kendımı odaya kılıtlıdım .Kafasını duvarlara vurdu .Bence epilepsı deıl benım eski koca eserliydi :):)Epilepsı eskıden kötü bir hastalıktı şimdi o hastalık tıpta çok ılerledı .Küçükkem ateşlı hastalık gecırmıs mi onu ogren .Epilepsı hastalıgı tıpta çok ılerledıHerkese merhabalar. Size danışmak istediğim bir konu var. Kaç aydır düşünüyorum ama tecrübeli kişilerden yorum almak beni daha da netlestirecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?