Epilepsi biriyle?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sogur muyum derken?
Hani adi ustunde hastalik yani.
Evet, benim bir ustteki yorumumda belirttigim gibi epilepsi hastaligim var cok uzun zamandir nobet gecirmemis ve ilac tedavisini dahi birakmis olmama ragmen eger esim sogur muyum diye dusunseydi, bu kadarcigini bile icinden gecirseydi ve ben ogrenebilseydim asla evlenmezdim.

Size iyi niyetle yardimci olmaya calistim ama su sogur muyum igrenc bir dusunce tarzi gibi geldi bana.
Cunku sadece epilepsi degil cok basit hastaliklar da var mesela yarin grip olup kusabilir evin ortasina
Oteki gun bobrek sancisindan cisini yaparken aglayabilir
Bu ornekler cogaltilabilir
Ne de olsa makine degil insanla evleniyoruz

Sizin ne yapacaginiz belli mi
Belki yarin bulusmada gulerken kocaman bir sumukle guleceksiniz karsisinda
Belki hamile olup pat diye hem kusup hem pirt kaciracaksiniz
Vs vs

Neden bu ornekleri verdim
Cok insancil olmasina ragmen dusununce sogutacak cinsten seyler bunlar
Fakat hala evlilik diye bir sey devam edebiliyor
Demek ki evlilikte sevgi ve merhamet gerekiyor hastalikta da saglikta da.
Bence sizde en az biri eksik.

Epilepsinin sanırım ki en ağır türlerinden birine sahip bir çalışanımız vardı. Genç bir çocuktu. Çok ağır nöbetler geçirirdi. Uzun sürerdi ve çok yıpranırdı. Dünya iyisi, saygılı melek gibi bir gençti. İlaçlar fayda etmiyordu. Uzatmayayım çok iyi bir ekip tedaviye aldı. Beyin ameliyatı oldu ve eşinin söylediğine göre altı yedi ayda bir çok hafif bir kriz geçiriyormuş o kadar. Eşi dedim, iyileşince evlendi ve tatlı miniş bir kızları var :)
Sağlam ve sağlıklı sanarak evlendiğiniz bir insanın da iki gün sonra çok ciddi ve ağır bir hastalığı ortaya çıkabilir
Bence kişilik uyumlarınızı, huyunu suyunu, birlikteyken neler hissettiğinizi değerlendirin. Evlilikte mutluluk için gerçekten önemli olan faktörleri yani..

Ve kusura bakmayın ama "soğur muyum" gibi bir düşünce gerçekten hoş degil. Ne demek sevdiğiniz insanın bir rahatsızlığına şahit olduğunuzda soğumak..! Bir yakınınız, sevdiğiniz bir aile bireyiniz hastalandığında soğur muyum ben bundan diyor musunuz! Neyse!.

Çok seversem gözüm görmez evlenirim. Bizim yarınımız belli mi? Ama söylüyorum; çok sevmek lazım

soğur muyum demek hiç hoş değil. Çok çok yakından tanıdığım bir amca yıllardır epiepsi hastası. Zamanında evlenmek istediği bir kızın ailesi hasta diye istememiş. Kız başkasıyla evlendikten bir sene sonra kocası vefat etti. İkizleri var hemde.

Başka bir teyzemiz bu amcanın eşine , kriz geçirmesiyle alakalı bir laf etmişti çok kalbi kırılmıştı teyzemizin hatta. O kişininde eşi vefat etti.

Demek istediğim hayat kime ne zaman ne getirir kimse bilemez. İstersniz istemezsiniz o ayrı ama kimseden hastalığı içinde soğunmaz

Epilepsi çeşitleri var. Bazıları fark edilmiyor bile. Ama yapabilecekseniz evlenin. Herkesin harcı değil kronik bir hastayla evlenmek. Bende kronik hastayım. Herkesin sürekli ama o hasta denilmesindenn bıktım. Sizin yazınız için demiyorum ama sürekli dışlanıyoruz. Sanki kusurluymuşuz. Umarım kimse sağlığıyla sınanmaz.

Annem 20 yıldır epilepsi.İlacları ömürlük yemek ve uyku düzeni saglandiginda stres gerginlik uzak tutuldugunda aşırı üzülmediginde atakları git gide seyreklsti 6 yıldir bir ege kasabasinda yasiyorlar sakin dingin hic atak gecirmedi tetikleyicilee cok önemli fakat neolur kirici olmak istemem ama bence siz evlenmek icin gerekli sevgi ve hoslantida degilsiniz oyle olsa bu kafaniza soeu isareti olarak gelmezdi ...aynende soylediginiz gibi yarin sizin neyle karsilasacaginiz belli degil

Ay öyle bir yazmışsınız ki epilepsiyi insan cüzzamlı falan sanıyor. Bir insan hakkında sanki kazalı araba sorar gibi "Bu alınır mı/Bununla evlenilir mi?" tarzı sormanıza biraz üzüldüm açıkçası. Epilepsi sizin de yaşamınızın herhangi bir döneminde başınıza gelebilecek bir durum bu arada dediğiniz gibi.

Gerçekten sevseydin bunu sormak yerine epilepsi hastasıyla evlendiğimde nasıl zorluklar yaşayabilirim diye konu açardın adama yazık etme bırak onu seven birini bulsun

Doktorum 40 yaşında ilk nöbetini geçirmiş hastalarının olduğunu söylemişti. Kimse başıma gelmez demesin.

bnce evlenme hevesim kursagim da kaldı diyecek kadar yıkılmışsin hastalıkta ve sağlıkta kavramı uymaz size

Hastalık hakkında bilgim yok. Buraya öğrenmek için yazdım zaten. Üslubunuzu düzeltin.
Hastalık hakkında yazmak isteseydiniz epilepsi olan var mı, sevdiğim insan bu hastalığa sahip, neler yaşıyorsunuz öğrenmek istiyorum derdin...

Ama sizin üslup hevesim kursağımda kaldı, başımdan aşağı kaynar sular döküldü şeklinde olunca kusura bakmayın ama, çok derdi olur mu? Başıma iş kalır? mı şeklinde anlaşılır. Ki doğru anlaşıldığına da eminim. Ki başlığınız bile durumu özetliyor.

Öncelikle asla otekilestirmek gibi bir art niyetim yok. Çevremde daha ağır hasta insanlarla karşılaştım ve kimseyi dislamadim yine dislamam. Kusurlu da bulmuyorum aslında Allah'ın verdiği hastalık yarın daha ağır bir hastalıkla karşılaşma ihtimalim tabiki var. Ama hayatımın tamamını etkieyecek bir karar alma aşamasındayken bunu da sormayı kendime hak biliyorum. Göze alıp alamayacağımı, neler yaşayacağımı bilerek anlayabilirim ancak. Sorarken belki kelimelerimi doğru seçememiş olabilirim ama dediğim gibi otekilestirmek hastalığı olanları kötü hissettirmek istememiştim.

Bir insanı güzel/yakışıklı bulmak ile sevmek aynı şey değildir. Kimse sevmediği insanla evlenmesin.

Gerçekten sevseydin bunu sormak yerine epilepsi hastasıyla evlendiğimde nasıl zorluklar yaşayabilirim diye konu açardın adama yazık etme bırak onu seven birini bulsun

Endiselenmekte haklisiniz ama aşık olsaniz gormezdi gözunuz hastalik falan . Emin degilseniz bosyere umutlandirmayin.
Öncelikle yazımda zaten sevdiğimi iddia etmedim ima da etmedim. Bir beğenim var çocukluktan beri. Birisini tanımadan sevemem zaten. Şuan tanıma asamasinda bile değilim açıkçası. Bu soruyu biraz da bunun rahatlığıyla sordum. Gerçekten sevdiğim biriyle ilgili bunu soramam. Sadece en bastayken karar asamasindayken aklımdaki soru işaretlerini gidermek istedim.

Niye bu kadar saydırdınız anlamadim. Benim de kardeşim epilepsi hastası. Ve çok zor sevdiğini oyle görmek. Herkes strese dayanıklı değil ki. Ben kötü oluyorum misal. Yanında oluyorum korunaklı hale getiriyorum o an ama dakikalar bitmiyor. Sonrasında etkisinden çıkmam zor oluyor. O da belki kaldıramayacağı yükün altına girmek istemiyor. Gelmiş burda fikir almak istemiş.
Zorlukları var elbette. Ama beslenme , stresten uzak durma ve ilaçları gününde dakikası dakikasına almak önemli.

Ben sizi çok iyi anlıyorum. Hoşlandığınız kişiyle öyle çok vakit geçirmemiş onu çok tanımamışsınız öyle anladım. Çok haklısınız bu tip bir durumu defalarca düşünmek gerekiyor. Çünkü bu ondan iğrenmek, onu toplumdan ayırt vs vs bunlarla asla alakası yok sonuçta onun atakları ile başka durumları ile mücadele edip edemeyeceğinizi ölçmeye çalışıyorsunuz. Sonuçta edemezseniz karşı taraf sizden daha çok hasar görebilir ince düşünmüşsünüz. Birde buradaki cevaplara göre mi hareket edecek demişler bende yorumları okuyup hmmm evleneyim bari diyeceğinizi düşünmüyorum . Buradaki yorumlar sizi bilgi sahibi yapar ancak epilepsi diye genellediğiniz rahatsızlığın farklı farklı tipleri var bunuda en iyi yaşayarak görebilirsin.
Mesela benim dayımın kızı bu rahatsızlığa sahip. Bazen çok kızılmayacak şeylere bile bir anda bağırıp, çağırıp, küfredebiliyor. Algılama konusunda fazla iyi değil yani bir şeyi anlaması bazen biraz zor olabilir. Ataklar geçiriyor işte bayılıyor kaskatı kalıyor filan. Bunun dışında bazen bir yere bakıp dalıp kalabiliyor ve tepki vermiyor. Birde hastalığın getirisimidir bilemiyorum biraz safca bir kızcağız yani çabuk inanabilir. Gibi gibi yani durum böyle. Ha bunları ötekileştirmek için söylemedim. Yani bu yüzden daha hassas davranmak gerekiyor, daha çok ilgilenmek gerekiyor, strese girmemesi için dedikleri yapılması gerekiyor. Bunlara dayanabilir misiniz, sabredebilir misiniz kesinlikle yaşamadan bilemezsiniz.
Birde bu dediğim kız evli şu anda. Eşi bunu kabul ederek mi evlendi bunu hiiiç bilmiyorum ancak strese girmesin diye huyuna suyuna gidiyorlar işte. Mesela kızın evi ile annesigilin evi yakın böyle olunca çoğu zamanı annesigilde geçirmek istiyor haliyle eşide kırmıyor ve çoğu zaman annesigilde birlikteler yani en basiti bu.

Yeterince bilgi verebilmişimdir umarım. Ancak bu tip durumlarda bence nişanlılık vb. olursa uzatabildiğiniz kadar uzatın, geçirebildiğiniz kadar vakit geçirin, yaşayabildiğiniz kadar farklı durumlar yaşayın ki öyle emin olabilesiniz. Yani sadece bu tip durumlar için değil aslında her insan için bunu yapmalıyız da işte maalesef yapılan en büyük hata tanımadan evlenmek...

Sağlıklı diye evlenip sonradan hasta olursa eşin??

Benım boşandığım eşim epilepsı gecırdım ben defı ama nobet hiç gevırmıyordu .Küçükken ateşli hastalık gevırmıs .Bı kere benım uzerıme yurudu bogazımı sıktı .Ben kendımı odaya kılıtlıdım .Kafasını duvarlara vurdu .Bence epilepsı deıl benım eski koca eserliydi :):)Epilepsı eskıden kötü bir hastalıktı şimdi o hastalık tıpta çok ılerledı .Küçükkem ateşlı hastalık gecırmıs mi onu ogren .Epilepsı hastalıgı tıpta çok ılerledı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…