• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Epilepsi mi bebeğim ?

Probasak

Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2021
40
7
16
28
Arkadaşlar kafayı yicem dusunmekten çocugum 6 aylık doğduğundan beri kasılmaları hep var ama bunu meme reddi olarak algiliyorduk. Daha sonra büyüdükçe tepkilerini garipsedim. İsmiyle seslenince bakmıyor çok sonra bakıyor suratıma oda el kol hareketi yapıp dikkati çekince yüksek sesle bağırarak anca tepki veriyor. Bı yere daldiginda bakmıyor dikkat dağınıklığı çok var. Supelerim doğrumu ? Çocuğu epilepsi olan anneler siz nasıl anladınız epilepsi olduğunu nolur bişey diyin.

otizm benziyor :/

Bugün titreme oldu böyle vücudunda 3 kez anlamadım ilkinde ama iki ve üçüncü emindim.

Göz teması kuruyor mu

Ya nasıl desem kucağıma aldigimda beninle göz teması kuruyor anlık ama göz göze gelince oda. Ama sonrasında kucagimdayken. Sağına baksın dibinde buğlem buğlem diyim bakmıyor anca böyle baya ses cikarirsam yada dikkatini dağıtıp kendime çekersen bakıyor. Mesela oyuncakta tutamiyor elleriyle çok aktif değil elleride.

Epilepsiyi bilmiyorum ama 6.ayda her seferinde ismine donup bakmayabilir. Henuz yeni öğreniyor ismini. Benim kizim 8-9.aylsrda her seferinde ismiyle seslendigimizde bakmaya basladi. Titredigi zaman videoya cekin doktora gosterin derim

Ayına göre hareketleri bana eksik geldi özellikle oyuncak tutmaması ilginç bebekler üçüncü aydan itibaren uzatılan nesneyi tutarlar dördüncü aydan itibaren de kendileri uzanmaya başlarlar siz muhakkak bir nöroloji uzmanına

Hiç vakit kaybetmeden gelişimsel pediatri, nöroloji randevularınızı alın gidin. Bahsettiğiniz şeyler önemli.

Çocuk nörolojisi bölümüne çocuğunuzu muayene ettirin.

canım bende epilepsi hastasıyım,ama yani nöbetler sürekli olmaz,geçtiginde normal devam ettirilir hayat,bence nörolojiye götürün.çok geçmiş olsun

ayrıca arkadasında dediği gibi bütün o hareketlerini videoya çekin ve doktora izletin,beni eşim çekerdi doktora gösterirdik,doktorlar video istiyor zaten.

Merhaba
Diz baş kafa ağrılarım için enfeksiyon doktoruna göründüm ve lyme teşhisi kondu. Sonra doktorumuza otizmli çocukların geldiğini gördüm. Lyme kaynaklı otizm olabiliyormuş.
lyme epilepsiyi de taklit edebiliyormuş.
Özel laboratuvarlarda Lyme testi yapılabiliyor. İsterseniz bir araştırın derim. Ben istanbulda kartal umut hastanesinde yaptırdım

Epilepsi belirtileri anlattıklarınızin içinde sadece kasılma oda sürekli olmuyor ama nöroloji doktoruna ggörününun otizmle mi karıştırdıniz acaba daha çok onun belirtileri gibi

Back
X