Erasmus derdi

Ayrıca başka ülkeden gelen gördüm sıfır Fransızca ile sıfır inglizce ile sadece kendı dillerini konusyorlardı:))) cok sasırdık Nasıl geldıker dıye hey gıdi günler
 
Avrupa'ya gitmen için Erasmus şart değil ki. Hele ki öğrenciysen, vizeni de rahat rahat alıp istediğin zaman gidebilirsin. Öyle çok bir bütçe de gerektirmiyor.
Benim pasaportuma vize gerekmiyor rahatça gidiyorum :) Ama öyle ha deyince olmuyor vaktim kısıtlı olduğu için çok uzun kalamıyorum. Ben aylarca kalmak isterim ama mümkün değil okurken/çalışırken.
 

Eğer stajın bir dönem sürüyorsa, okulunu uzatmaz çünkü Erasmus'a da zaten bir dönem gidebilirsin.

Onun dışında bir arkadaşa daha yazdım, yurtdışına illa Erasmus'la gitmene gerek yok. Öğrenci olduğun için vizeyi zaten her zaman rahatça alabilirsin. Uçak biletleri zaten ucuz. Kalacak yer olarak da öğrenci hostelleri ya da en güzeli Couchsurfing var:) Seni evinde misafir edebilecek bir sürü insan bulabilirsin herhangi bir ülkede, herhangi bir şehirde. Ve gittiğinde bir sürü şey yapabilirsin, sınırsız seçenek var. Her neyle ilgileniyorsan o konularla ilgili grup toplantılarına katılabilirsin, farklı yerleri gezebilirsin, festivallere katılabilirsin, çeşit çeşit yemekler denemek zaten Allah'ın emri:) Daha bir sürü şey. Yani özellikle Avrupa'ya gitmek için Erasmus'a hiç ihtiyacın yok.
 
Benim pasaportuma vize gerekmiyor rahatça gidiyorum :) Ama öyle ha deyince olmuyor vaktim kısıtlı olduğu için çok uzun kalamıyorum. Ben aylarca kalmak isterim ama mümkün değil okurken/çalışırken.
Yeşil pasaport hakkı biliyorsun 25 yaşına kadar, henüz 25 olmamışken çık çık git bence:) 1 ay değil de 10 gün kalırsın, sonra dönersin, bir süre sonra tekrar gidersin. En uzaktaki Avrupa ülkeleri bile 3-4 saat, vallahi köprü trafiğinde bir yakadan diğerine geçmekten daha kısa ve zahmetsiz:)
 
Valla ben 34 yaşındayım bu işleri geçeli çok oldu, ben Erasmus değil başka bir programla yaz için gitmiştim, sorarsan 1 yıl uzatacak olmana rağmen gider misin diye, yine olsa yine giderim, çatır çatır da uzatırım. Okulu erken bitirince madalya takmıyorlar, bölümün sana dünyanın her yerinde iş sağlayacak bir bölümmüş, git belki sana yeni fırsatlar sunacak kişilerle ortamlarla karşılaşacaksın, hiç bir şey olmasa biraz da Fransa'da okuyup geleceksin, yine değer, yine değer, ama bu fırsatı güzel kullanırsan okul-ev-türk arkadaş grubu yapmazsan.
 
Mecbur bu zamana kadar hep öyle yaptım :) Otobüsle bile ülke değiştiriyorum kısa sürede daha zahmetsiz orada :)
 
Fransanin komşusuna gittim ben de.
Değer, git.
Kendi okulunun ögrencilerine inanamayacaksin. Burada 3 yilda okudugunu orada 1 donemde verecekler. Cok sey katiyor yani, ustelik hibe aliyorsun, daha ne olsun
Gidebilen herkes gitmeli, erasmus staji olur, ögrenim olur her ne firsat çikarsa sonuna kadar değer.
 

fransa'da yasiyorum, esim akademisyen. sorabilirsiniz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…