Cunki soylediklerin mantikla bagdasmiyor. cunki soylediklerin havada kaliyor. Bunun da sebebi yanlis kaynak kullanman, ben degilim. Ben sana her dedigimi mantik cercevesinde de aciklayarak anlattim, ama sen hala uyduruk bilgilerle geliyorsun, yeniden ayni seylere yogunlasiyorsun. beni de okumuyorsun tarihini de arastirmiyorsun. Bak yukarda modernlik sart miydi diye bile soruyorsun, bu ne demek simdi? Millet aya gidiyor, teknoloji ve hersey ilerlemis, insanlar sadece din ekseninde donmuyor bu zamanda, ekonomiler konusuyor. Geride kalan yaya kaliyor, sen neden degisim oldugunu sorguluyorsun..egoistligin bu kadari. ben dogruyum sen yanlis. ben dogru kaynaktan ögrendim sen yanlis. ben ben benn iyi o halde kendinle konus artik..
Bu arada lütfen polemiğe girmeyin ve konuyu dine de getirmeyin.
Bana hitaben yazılmış yazı olmasa bu kadar bile yazmazdım, yazdığıma pişmanda olmak istemiyorum mümkünse zira birtakım polemiklerin ortasında kalmaktan hoşnut olmuyorum.
Fikir alışverişi yapılacaksa buyrun yazın.
Ayetten onu mu anladınısy? Orda birisi inanırsa müslümandır mı yazıyor? Siz orda yazanı okuyor musunuz? Yoksa vakti zamanında öğrendiğiniz ezberlediğiniz şeylerden yola çıkıp hep aynı şeyleri mi yazıyorsunuz? Yoksa orda yahudi Hristiyan müslüman bütün inananlar ödülllendirilir mi yazıyor? Ve size okumak düşünmek öyle yorum yapmak zor mu geliyor?[/QUOTE][QUE="efide, post: 40881936, member: 657706"]Ayeti kerimede inanalar ve iyi is yapanlar demis yahudi hiristiyan farketmez inanan.muslumandir ve musluman olup iyi isler yapanin mulafatindan bahsetmis sen.ne anladin arkidas evt bu dunyada onlarda yasiyor ama inanmayana kafir denir..mesele ne yani..
Ayetten onu mu anladınısy? Orda birisi inanırsa müslümandır mı yazıyor? Siz orda yazanı okuyor musunuz? Yoksa vakti zamanında öğrendiğiniz ezberlediğiniz şeylerden yola çıkıp hep aynı şeyleri mi yazıyorsunuz? Yoksa orda yahudi Hristiyan müslüman bütün inananlar ödülllendirilir mi yazıyor? Ve size okumak düşünmek öyle yorum yapmak zor mu geliyor?[/QUOTE][QUE="efide, post: 40881936, member: 657706"]Ayeti kerimede inanalar ve iyi is yapanlar demis yahudi hiristiyan farketmez inanan.muslumandir ve musluman olup iyi isler yapanin mulafatindan bahsetmis sen.ne anladin arkidas evt bu dunyada onlarda yasiyor ama inanmayana kafir denir..mesele ne yani..
yani haklisinBir de şu gavurların hiçbir şeyini istemeyen insanların hep gavur memleketlerinde yaşaması da ayrı ironi
iyimisin atesin falan yoktur insallah.Esmer papatya Osmanlıcayı savunup duruyorsun kendin biliyor musun peki bu kadar canla başla savunduğun bir şeyi öğrenme gereği duydun mu? Gel istiyorsan senle eski kelimelerle konuşalım. Osmanlıca yazma seçeneği olsa da onla konuşsak keşke ama yok. Onun için eskş kelimelerle konuşalım. Kimse elinden bu hakkı almadığına göre öğrenmişsindir bu kadar savunduğun şeyi. Yoksa hakkında hiçbşr şey bilmeden savunman garip olurdu. Hımm bu arada beş dakika geçmeden cevap verilecek öyle Google'dan aramak yok. Hımm ben de edebiyat okudum osmanlıcayı biliyorum hatta Fuzuli nin falan şiirleri o kadar hoşuma gittiki ihtiyacım olmadan fazlasını öğrendim. Reşat Nuri nin acımak romanını falan o dilde okudum. Başka da okudum da neyse. Burda amacım da aaa ben osmanlıca biliyorum demek değil. Demek istediğim o kadar savunduğun dili yok bizim dilimiz dediğin şeyi öğreneceksin ona göre savunacaksın değil mi? Ama sen bilmiyorsun belli ki bizim deyip duruyorsun arapça farsça alfabelerinden alınan harflerle olmuş alfabeye. Neyse eee var mısın?
şimdi saraylarımız ,dinazorlarımız,1 elimiz yağda bir elimiz balda gesinler ecnebi memleketlerde olan vatandaşlarımızBir de şu gavurların hiçbir şeyini istemeyen insanların hep gavur memleketlerinde yaşaması da ayrı ironi
İyi de zorla tutan mı var?Hani şimdi geçim derdi de kalmadı çok gelişti ülke diyorsunuz ya...Ee ne gerek var gavur memleketlerinde eziyet çekmeye?yani haklisin
dedemin zamaninda kim iktidardaysa artik 5 kisilik ailesini gecindirememis
hani asgari ücretle 10 kisilik aileler bile geciniyormus ya...
gurbete gelene degil gurbete mahkum edene bak!
bunu hep söyleyecegim ta ki siz anlayana dek
yapana degil yaptirana bak! söyleyene degil söyletene bak!
sabit fikirli olmayin...
hayir zorla tutan yok benim bir ayagim türkiyede zaten merak etme yakinda yine geliyorum:)İyi de zorla tutan mı var?Hani şimdi geçim derdi de kalmadı çok gelişti ülke diyorsunuz ya...Ee ne gerek var gavur memleketlerinde eziyet çekmeye?
İyi de zorla tutan mı var?Hani şimdi geçim derdi de kalmadı çok gelişti ülke diyorsunuz ya...Ee ne gerek var gavur memleketlerinde eziyet çekmeye?
Gidip gelmekten bahsetmiyorum.Burada refah bolluk içinde yaşamak varken neden orada yaşayıp,orada çalışıyorsunuz?hayir zorla tutan yok benim bir ayagim türkiyede zaten merak etme yakinda yine geliyorum:)
7 yil sadece dil derslerini vermeye calisan arkadaslarim var.tamam iste demekki zor da olsa ögreniliyor konusuluyor ve japonya ögreninde oldugu gibi bir ülkenin geri kalmasinada neden olmuyormus o halde neden???
Zaten ozumuzde degilken neden Ataturke ozumuzden kopardi bizi diye hayiflaniyor anlamadımBiz arap olmadığımıza göre aslımız arap alfabesi değil zaten illa özümüze döneceksek Göktürk alfabesine dönmemiz gerekir
Yani hem bilmiyor nasil bir alfabe bilse Arap alfabesi der mi? Arap alfabesinde pe çim je ne arar laaaBu arada dediğim gibi sadece arap değil fars alfabesi harfleri de var. Niye sadece arap deyip duruluyo. Amaç burda tamamen farklı. Hem konu saraymış nerden buralara gelmiş. Hem yurt dışında yaşayan biri sanki onun vergileri parası ile yapılmış gibi niye gelip farklı alakasız şeyler yazıp ortalığı karıştırıyor.
Gavur gavur deyip ekmegini gavurlarin memleketinden kazanmak o memlekette yasamak nefes alıp vermek cok zor olsa gerek.yazdiklarin dogru mune, ama birazda gercekci olursak, savasi kaybetseydikte suanki durumumuzdan farkli mi olurduk sence milletce? bunu samimiyetle soruyorum.
bu millet ne için savaştı? o şehitler ne için savaştı?
-gavur kanunları uygulanmasın, kuran kanunları değişmesin diye, kaybedildi
-misak-ı milli sınırlarındaki toprakları kaybedilmesin diye, kaybedildi
-ezanı susmasın değişmesin diye, kaybedildi
-kuran'ı rahat okuyabilsin, kuran okunması yasaklanmasın diye, kaybedildi
-müslüman kadınların örtüsüne el uzatılmasın, peçesi yasaklanmasın diye, kaybedildi
-ibadetler yasaklanmasın diye, kaybedildi (hacc'ın yasaklanışı)
-türkiyedeki müslüman insanlara içki, kumar, zina özendirilmesin diye, kaybedildi (bira fabrikalarının açılması halk içinde lıkır lıkır bira yudumlamalar vs.)
-ülkenin kültürü değişmesin, kaybedilmesin diye, kaybedildi
-alfabe elin gavurları tarafından kendilerine benzetilmesin diye, kaybedildi
-millet yahudi şapkası takmaya zorlanmasın diye, kaybedildi
-halifelik yıkılmasın yok olmasın diye, kaybedildi
vs.vs.
daha sayılabilecek bir çok şeyi kaybetmemek için savaştı ve nihayetinde kaybetti.
o zaman türkiye savaşı nasıl kazanmış oluyor?
bunca şeyi kaybeden bir millet savaş mı kazanmış oluyor?
artık bu gerçekle yüzleşmenin zamanı geldi. kurtuluş savaşı falan kazanılmadı. aksine ne var ne yok kaybedildi.
geçmiş olsun.
bu yukarda yazanlar eksisözlükten bir yazardan alintidir.
kendi cümlelerimle yazmak isterdim ama tamda benim düsüncelerime tercüman olmus o yüzden alinti yaptim
bagimsizligi kazandik ama adamlar bizi icten fethetti
ne anladik bu isten? dökülen kanlar bize helal mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?