Erdoğan: 'İster Kabul Edilsin İster Edilmesin, Türkiye'nin Yönetim Sistemi Değişmiştir'

O secim yok bi kere taam mi?. Sil at onu kafandan. Secim bile ben yoom aslinda diyo.

Resmen çatlasan da patlasan da ben başkan olacağım triplerinde ben bu konuşmaları ergenken bile yapmıyordum nasıl bi ruh hali var acaba ciddi ciddi ürküyorum ben artık, erken seçimde kazanamayacağını anladı zorla anayasayı değiştirecek hünkarım

Sorumu güncelleyeyim bari arada kaynamasın :)
bende bunu merak ediyorum, biride çıkıp objektif olarak başkanlık şunu getirir bunu götürür demiyor.
biri sırf muhalefet olduğu için istemiyor, biri sırf akp istiyor diye istiyor. gerçekten benimde bilgim yok. meraktayım

Başkanlığı getirebilmesi için AKP'nin anayasa Değişikliğine yeter mv sayısı yok. Erken seçim olsa da yetmeyecek. Başka bir partinin de desteği gerekecek. Bu parti de HDP olacak. Doğuya ciddi özerklikler vererek anayasa Değişikliği için hdp'nin oylarını satın alacak. Maalesef olmayacak diye bir şey yok.
Başkanlık sistemine evet deme hatasını CHP ve MHP yapmaz. Çünkü onların tüm milletvekillerini satın alabileceği bir kozu yok.

Arkadaşlar çok zor değil ki açıp okumak.

Başkanlık sistemi, devlet yönetiminde tek bir kişinin başkanlığında hükûmet etme ve devleti yönetme esasına bağlı siyasi sistem.[1] Başkanlık sisteminde yasamanın yürütmeyi fesh etme yetkisi yoktur.

Yasama, yürütme ve yargı organları arasında kesin bir ayrıma ve dengeye dayanan, yasama ve yargı organlarının demokratik denetimi içinde, yürütmenin iktidar olanaklarını genişleten bir hükûmet sistemidir. Başkanlık sistemi, Başkanlık hükûmeti sistemi olarak da adlandırılmaktadır.

Başkanlık sistemi uygulandığı kimi ülkelerde yolsuzluk, otoriterlik, nepotizm (tanıdık kayırma), diktatörlüğe araç olma[2] ve çoğulculuk karşıtı uygulamalar gündeme geldiğinde eleştirilerin ana odağı olmaktadır. Başkanlık sisteminin bulunduğu kimi ülkelerin yolsuzluk, nepotizm ve otoriterliğin aşılabilmesi amacıyla başkanlık sisteminden parlamenter sisteme geçtiği örnekler bulunmaktadır.[3]

Başkanlık sistemiyle yönetilen ülkeler genellikle cumhuriyet olduğu için devlet başkanları Türkçede cumhurbaşkanı olarak adlandırılır: İran Cumhurbaşkanı, Güney Kore Cumhurbaşkanı gibi. Yalnız Amerika Birleşik Devletleri de bir cumhuriyet olmasına rağmen, ülkenin resmî adında cumhuriyet geçmemesi sebebiyle ABD cumhurbaşkanı çoğunlukla sadece başkan olarak adlandırılır.

Kaynak https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Başkanlık_sistemi

Boyle bir şey olursa burada Hdp yi terorist ilan eden Akpliler ne yani sehit mi olsun onu mu istiyorsunuz diyecekler

Yalniz bizim istenen Meksika tarzi baskanliktan cok tek adam yonetimi. Netten biraz bakarsan goreceksin canim ben eklicem de telefondan zor oluyo

Şuan ne sistemi olduğumuz belli değil zaten. Parlamenter sistemden çıktık cb'ını halkın seçimine vererek. Yetmiyor işt arkadaşlar AKP'nin yaptıkları yetmiyor. Düşünün şuanki anayasa çerçevesinde bugüne kadar yaptıkları belli, bu anayasa sınırlarına ulaştılar. Artık sınır yetmiyor. AKP'liler niye hayır desin ki. Hallerinden memnunlar, ülke umurlarında mı? Ülkeyi Yöneten adam istediğini yapsın, çünkü artık özgürce başörtü takabiliyorlar. O yüzden başkanlık da gelsin diktatörlük de gelsin umurlarında değil. Ülkenin yarısını satın aldılar bir başörtüsüyle iki dini nutukla inşallahla maşallahla.
Diğer partiler saf işte. Naparsın. Vermeyecekleri bu kozu AKP'ye.
Artık yapılacak hiçbir şey yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…