Erdoğan: Osmanlıca, isteseniz de istemesiniz de öğrenilecek.

Bunlari biliyor muydunuz :

400 yillik Osmanli arsiv binasinin Akp doneminde otele cevrildinigi biliyor muydunuz?

Ben yeni ogrenmis oldum.Simdi soruyoruz.Amac Osmanlica bilen bir nesil yetistirmek mi dir?
bunlar hep reklam dolu hareketler.

Beyinler yıkanmaya başlayalı çok oldu.
RTE bu gün açılan konuda yazıyor bütün sülalesindeki gençleri önemli mevkilere getirmiş..getirsin no problem,ama islam ülkesi Müslümanlık diye diye yapması iğrenç..gençlere yakınlarını kayırmak normaldir şeklinde düşünce aşılanıyor,hz muhammed efendimizin islam felsefesinde böyle bir şey yok..Müslümanız deyip milletin gözünü boyamasınlar.yeter artık..

Kimse tutup 'ben şeriati getiriyorum demez'..

O yavaş yavaş,sindire sindire gelir..

Şeriat Türkiye'ye gelmez, başta zat-ı şahanenin kendisi istemez gelmesini. Biliyorsunuz şeriatta kısasa kısas vardır örneğin hırsızlık yapanın elini keserler :)
Şeriat değil ama ılımlı islam misal Birleşik Anadolu İslam Devletleri adı altında başkanlık sistemi gelebilir. İslami kurallar sosyal hayata daha çok karışır, kadın erkek daha çok ayrışır, toplum daha da muhafazakarlaşır, alkol yerli turiste yasak olur, karma eğitim kaldırılır vb. ama devlet kanunlarında, hukukta ve ticarette şeri kurallar işlemez. Bu bence daha olası bir model.

başka neler olacak bakalım memlekette
seyirciyiz sadece

alkol sigara günah iyi amaç uğruna hırsızlık mübahmı olacak yani,imam hatip açabilmek için banka soymak gibi,enteresan

Genelde bu kadar gürültü çıkaran açıklamaların ardından bize geçirilmiş bazı kanunlar vs çıkıyor.
Büyük haberi Osmanlıca yapıp küçük haberlerle neler dönüyor ortalıkta.
Birşeyler mi saklanıyor merak ediyorum?

Osmanlıca dil mi Allah aşkına? Küçümsemek için demiyorum. te ortaokulda demediler mi? Türkçe, Arapça, Farsça karışımı diye (yani böyle bişidi, bilen arkadaşlar anlatsın)
Geçmişine, kültürüne bağlanmak için öğreniyorsan özTürkçe öğren, dinini, Kur'an'î hakkıyla öğrenmek istiyorsan Arapça öğren de, arkadaş işin, gücün mü yok? zamanında doğru düzgün saray dışında bile konuşulamayan dili, bugün ölü bir dili öğrenmek ile uğraşmak, vakit öldürmek değil mi? bu neyin inadı ya?
Osmanlıca öğrensek naapçaz anlamadım ki, 3-5 tane mezar taşında dedelerimizin adını okumak için mi öğrencez? ha dersen ki Osmanlılar büyük bilimsel başarılara imza attı tamam yani
Osmanlı ile gurur duyarım ben ama akıl, fikir başka şey.

Yeni seyler öğrenmek her zaman güzel bence . Belki tamamını öğrenemez kişi ama en azından ucundan kıyısından bir şeyler kapıp , aşinalık sağlanır . Anladığım kadarıyla secmeli olmasını isteyen de çok . Seçmeli de olabilir farketmez ama ben dedim olacak tavrı kötü maalesef .

Keske Osmanlica yerine daha evrensel bi dil ogretilse. Kullanilmayan bir dil sonucta. Haa resmi dilimiz tekrar Osmanlica olacaksa orasini bilemem
Keske azicik fen bilimleri ve matematige onem verilse, Turkcede okuyup anlama yetenegi gelistirilse... Osmanlicanin ogretilmesine karsi degilim ama daha temel sorunlarimiz var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…