bunlar hep reklam dolu hareketler.Bunlari biliyor muydunuz :
400 yillik Osmanli arsiv binasinin Akp doneminde otele cevrildinigi biliyor muydunuz?
Ben yeni ogrenmis oldum.Simdi soruyoruz.Amac Osmanlica bilen bir nesil yetistirmek mi dir?
bunlar hep reklam dolu hareketler.
Kimse tutup 'ben şeriati getiriyorum demez'..
O yavaş yavaş,sindire sindire gelir..
Beyinler yıkanmaya başlayalı çok oldu.Kimse tutup 'ben şeriati getiriyorum demez'..
RTE bu gün açılan konuda yazıyor bütün sülalesindeki gençleri önemli mevkilere getirmiş..getirsin no problem,ama islam ülkesi Müslümanlık diye diye yapması iğrenç..gençlere yakınlarını kayırmak normaldir şeklinde düşünce aşılanıyor,hz muhammed efendimizin islam felsefesinde böyle bir şey yok..Müslümanız deyip milletin gözünü boyamasınlar.yeter artık..Beyinler yıkanmaya başlayalı çok oldu.
Kimse tutup 'ben şeriati getiriyorum demez'..
alkol sigara günah iyi amaç uğruna hırsızlık mübahmı olacak yani,imam hatip açabilmek için banka soymak gibi,enteresanŞeriat Türkiye'ye gelmez, başta zat-ı şahanenin kendisi istemez gelmesini. Biliyorsunuz şeriatta kısasa kısas vardır örneğin hırsızlık yapanın elini keserler :)
Şeriat değil ama ılımlı islam misal Birleşik Anadolu İslam Devletleri adı altında başkanlık sistemi gelebilir. İslami kurallar sosyal hayata daha çok karışır, kadın erkek daha çok ayrışır, toplum daha da muhafazakarlaşır, alkol yerli turiste yasak olur, karma eğitim kaldırılır vb. ama devlet kanunlarında, hukukta ve ticarette şeri kurallar işlemez. Bu bence daha olası bir model.
Yani biz Osmanlıcayi tartisaduralim Reis isini görsün. Olay budur. Kimbilir ne halt karistiriyor yineMaksat gündem değişsin, dostlar alışverişte görsün işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?