Erdoğan: Osmanlıca, isteseniz de istemesiniz de öğrenilecek.

erdoğan diktatör deyince kızanlar var birde.istesek de istemesek de osmanlıcayı öğrenecekmişiz pehhh

bu sene halk eğitime osmanlıca kursuna gidecektim açılınca,ama erdoğanın bu diretmesinden sonra vazgeçtim,dayatmalara asla gelemem

ama o padişah. tabiki ne isterse o olacak. padişahım çok yaşa

Muhteşem yüzyıl => imparatorluk iyidir alt metni => rte padişah olsa ne iyi olurdu => saray da hazır => padişah pardon cumhurbaşkanı seçilme işlemi de tamam => osmanlıcayla alıştırmaya başlayalım => geriye kaldı başkanlık sistemi => kutsal topraklarımızı elde etmemize az kaldı biraz daha kışkırtmayla olacak bu iş => özerk bölgeyi kuralım da bölgedekilerin başına bi iş sarmamız lazım ilerde bela olmasınlar => ışid => başkanlık sistemi => federasyon => bölünme.

==========>>>>>>>>> Yedirmezler.

Ablam bize bi mesaj mi var bu beyitte. Gece disari cikma falan

Neden ama neden Sümbülzade?

Çıkma gece dışarı seni üzerler, yamyam kılıklı adamlar gözleriyle süzerler Anladın sen neden SümbülzadeŞimdi burda kimse Osmanlıca bilmiyor, Sümbülzade efendiyi yanlış anlarlar hıh

Ey Fuzûlî çıhsa can çıhman tarîk-i ışkdan
Reh-güzâr-ı ehl-i ışk üzre kılun medfen bana

Ayrica abla bu Fuzuli'nin beyti

Biliyorum, Osmanlı Edebiyatından örnek olsun diye istedim

Anladım anlamaz mıyım hiç? Derste hocamız anlattıydı maharetlerini

Neyse ben de örnek vereyim Şeyh Galib'den

''Gül âteş gülbün âteş gülşen âteş cûybâr âteş
Semender-tıynetân-ı aşka besdir lâlezâr âteş''

Bir de ilk öğrendiğim beyittir onu da yazmadan geçmeyeyim.

''Mende Mecnun’dan füzun aşıklık istidadı var
Aşık-ı sadık menem, Mecnun’un ancak adı var.”

aynı başlıklı haberin altında eğitim hane öğretmen sitesinde, öğretmenlerin bazıları diyor ki, harf inkilabının mantığı ne, geç kalınmış bir uygulamaymış sanırım harf inkilabının tamamen kaldırılmasını istiyorlar, geriye sarcaz yani
bunlar öğretmenlerimiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…