Erdoğan yine çuvalladı: İşte sosyalizmde kadınlar

valla köyde bütün kadınlar yapar bunu
benim ailemde yapmış bunu zamanında
tamam bunlarda yorucu,ama köyde kadınlar zaten bağ bahçe yapar,tarlaya gider
bağ bahçe işiyle ,diğer ağır işler kıyaslanamaz.

Sanane be kardeşim sanane,nerede çalışacağımızı da sana mı soracağız?...İsteyen ağır işte çalışır,isteyen hafif işte çalışır,hiç mi görmedin köylerde kazma kürek sallayan kadınları?Hadi onu da geç ben büyük şehir bebesi olduğum halde şantiyede ne sıva karmadığım kaldı,ne duvar zımparalamadığım...Hiç de gocunmadım,kadınım diye geri durmadım,kadınlığımdan da birşey kaybetmedim.Eğer ki kadın "ben bu işin altından kalkarım" diyorsa,sıfatın ne olursa olsun karışmak sana düşmez anladın mı cicim?Buradaki amaç çok belli aslında.Kadının erkekten daha "narin"(böyle kibar kelimeler kullanayım da art niyetim anlaşılmasın) yaratılışlı olduğunu öne sürerek kadını çalışma hayatından adım adım soyutlamak.

hangi daha ağır iş mesela ?????

ne ilginç köy kadını diye farklı bir kadın sınıfı var.....çay keser, fındık toplar kestiği çayı fındığı sırtlanıp taşır...hayvanına bakar, bağını bahçesini beller kazar eker biçer......haaa tabi ona bişey olmaz, dokunmaz, nasıl olsa köy kadını doğasında var bu işleri yapmak....Allah onu öle yaratmış...cidden merak ettim şehirde kadınların yaptığı daha ağır iş neymiş....

ha bu arada unuttum köy kadını 5-6 çocuk doğurur onlara bakar büyütür evini çekip çevirir.....

yani demeniz şu ki ; " köylü kadının fıtratında var"

hep aynı zihniyetsiniz ! bi bitmediniz !!!

Yani sair burada diyor ki "cocuk yap evde otur cocuk yapiyorsun bir de calisiyorsun. Bre utanmaz ne işin var senin calisma hayatinda islamda kadinin rolu anneliktir. Neyine yetmiyor"

Erdoğan sanırım ikinci dünya savaşı sırasındaki sovyetlerdeki kadınları kastetti komünist rejimler derken. İyi de o sırada Sovyetler Hitler'le savaş halindeydi topraklarını işgale kadar gitmişti olay, yani seferberlik hali sözkonusu bu yüzden de kadınlar çok ağır sanayi ( silah , mermi yapımı ) işlerinde çalışıyordu bu bir rutin değildi ki olağanüstü hal seferberlik sözkonusuydu, eğer savaşta aktif rol alan sovyetlerin kadın subaylarını vs. Diyorsa da aynısı geçerli. Yani bu komünist ülkeler olayına neden bağladığını anlayamadım ben

bence algı çok farklı. ağır iş kollarında kaç kadın çalışıyor. inşaat sektörü, maden sektörü, kaçtane kamyon şöforü kadın var mesela??? doctor, mühendis vs. olmak için beyin gücü yeterli ve kafası çalışan her kadın bu işleri ve dahasını yapabilir. mesele o değil. mesele fiziki güç. kaç kadın fizik gücü ile yapılabilecek işlerde çalışıyor. hakkaniyetli olmak lazım. kadın erkek eşit dediğiniz zaman durum çok farklı mecralara taşınır. islamda kadının fonksiyonuda çok farklıdır. sadece evde otursun ve çocuk doğursun anlayışı cahil beyinlerin ürettiği erkeklerin talebidir. Hz. Ayşe savaşta komutanlık yapmıştır. Hz. Hatice ticaretle uğraşırdı... pek çok detay ve örnek var bu konuda. ama biz türk toplumu olarak kitap okumayı ve araştırmayı sevmediğimiz için iki tane beyinsizin söylediklerini İslam zannediyoruz. İslam dini öyle saçma sapan meselelere alet edilecek bir din değildir. eğer bu konuda tartışılacaksa once bilgi sahibi olunmalıdır.

Haberde verilen Küba örneğinde hiç ağır işlerde (bedensel) kadınlar yazmamış sanırım... Ne yalan söyleyeyin, kadın ve erkeğin aynı bedensel işlerde aynı verimi gösteremeyeceğini bende düşünüyorum, fizyoloji, kas oranı, anatomi vs müsait değil zaten buna... Cumhurbaşkanı da bundan bahsetmiş zaten.. Ben bir yanlış göremedim (yani kadını aşağılama yapamaz beceremez diye bir şey göremedim, kazma kürek örneğini vermiş.)

kimi sorguluyorsunuz siz ya?
hayırdır hesap soruyorsunuz,fikrimi beyan ederim kimsenin haddine değil karışmak!
komünist ülkeler değil mi konu? işte oradaki kadınlardan bahsettim
oradaki kadınlar inşaat işinde bile çalışıyorlar,kıyaslamam budur.
evet yine söylerim,köyde insanlar iş alanı olmadığı için bağ bahçe ile geçinirler.

yani demeniz şu ki ; " köylü kadının fıtratında var"

hep aynı zihniyetsiniz ! bi bitmediniz !!!
senin gibi saygısıza ne denir bilemedim,evet senin gibilerin kökünün kazınması umuduyla
milbukabele diyorum : )

sorgulamak?? oysa ben soru sormuştum sadece....

kaç sosyalist ülke gördünüz merak ettim...ya da yok ben sorgulamayayım....

(bu sorgum size değil üzerinize alınmayınız pls) bir de cumhurbaşkanına neymiş sosyalist ülkelerin yaşam koşullarından...kurtaracak mıymış ordaki kadınları kötü koşullardan, yoksa onlar gibi oluruz diye mi endişeleniyor...ha bizim ülkemiz için endişeleniyorsa kadınların başka sorunları ile ilgilensin.....

kadını kimse istemediği yerde zorla çalıştıramaz endişelenmeye gerek yok..isterse gider inşaatta çalışır ben doğru bulurum bulmam kendi kararı...

sosyalist ülkelere hatta yurt dışına hiç çıkmadım,eniştem Ukrayna ve Moldova'ya gitti kendisi anlattı
ve bunu herkeslerden duyuyoruz,soruyorum size bir yeri bilmek için gitmek mi gerekir
o zaman hiç bir konu hakkında beyanda bulunmayın
o kadar soru işareti koyarsanız sorgulmak denir buna her neyse
bakın Erdoğan gündeme bişey getirdi,bu en çok ta sizin ağzınızda
bırakın o bişiler atsın gündeme,istemiyorsanız prim vermeyin konuşmayın
inşaatta çalışmayı doğru bulursunuz,o yada ben ,biz bulmayız
bu da adamın düşüncesi,sizi zorla çalıştığınız inşaat işinden alacağını zannetmiyorum zaten
iyi akşamlar.

Başlamışsınız yine karşılıklı girişmeye, bir son verseniz artık.

kadınlar çoğu zaman istemediği yerde parasal zorluklar yüzünden çalışıyorlar zorla değilde mecburiyetten..

Kime sataşacağını şaşırmış sayın önder ulu yüce vb bakan.(!)

n
kadınlar çoğu zaman istemediği yerde parasal zorluklar yüzünden çalışıyorlar zorla değilde mecburiyetten..

elbette istemedikleri bir çok yerde çalışıyor ama genelde inşaatlarda ya da torna başında görmüyoruz kadınları ...ve maalesef bizim ülkemizde istediği mesleği yapan ya da istediği iş bile olsa ,yaptığı işte mutlu olan insan çok az...misal ben öğretmenim, işine aşık bir öğretmenim ama (başka bin türlü sorun daha varken) bugün bir belediye işçisinden daha az para kazandığımı duyunca canım sıkıldı biraz....neyse bu apayrı bir konu...

ve herkesin bildiği gibi yine maksatlı, gereksiz bir gündem...konuşmayı pek seviyoruz zaten (kendimi de katıyorum) inanılmaz bir psikolojik stratejileri var iktidar siyasilerinin (aslında hepsinin) ve bittabiki cumhurbaşkanının

uzundur konuşup alıntı yapmanıştım bu bölümde bundan sonra çok da bulaşmam, cidden fena olmuşuz....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…