ergen kız sahibi olanlar.

hayalec

Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2013
1
0
6
35
Ankara
Yakında 14 yaşında olacak kızımla iletişim kuramıyorum.erkek arkadaş edinmiş.aralarında ne geçti bilmiyorum ama bu yaşta cinsel yönden bir tecrübe yaşasın istemiyorum. kızıma nasıl yaklaşayım bilemiyorum. lütfen akıl verin.:3:

çok ağır ergenlik atlatmış biri olarak şunları söyleyebilirim size.
kesinlikle ona arkadaş gibi yaklaşın ve hiçbir şekilde kızmayacagınıza inandırın.
güven verin,babasından korkuyorsa ona söylemeyeceğini söyleyin,babasıyla arkadaş gibiyse ve babası sert değilse beraber bir akşam yemege çıkın ve konusun.
kesinlikle kızmayın tamamen kaybedersiniz.
çok ılımlı doğal birşey olabilir bana anlat diye diye yaklaşın.
eminim faydasını göreceksinizdir.

Kesinlikle baskıyla yaklaşmayın ki buraya yazdığınıza çözüm aradığınıza göre de yapmamışsınızdır diye tahmin ediyorum zamanından önce yaşanabilecek cinselliğin nelere sebep olabileceğini bir arkadaş gibi konuşun karşılıklı. Her şeyden önce bu yaşta yaşanacak bir cinsellik oldukça anlamsız olur, maalesef aynı korkuları ergen kardeşimde yaşıyorum ben de cinsellik yaşı fazlasıyla düşmüş şimdilerde ve hastalık kapmak, erken hamilelik vs bir sürü riski var gençlerimizi bu konularda bilgilendirmemiz lazım :31:

Siz simdi kiziniza nasil yaklasiyorsunuz? Yada nasil bir baginiz var kizinizla? Cok kuralcimisiniz? Kiziniz ile resmimisini? Ona göre ben dahil herkez daha iyi yorum yapabilir bence.

kızınızla arkadaş gibi olun, size güvenebileceğini anlasın herşeyini paylaşabilsin, hayır kelimesini direk olarak kullanmayın kendimden biliyorum annem asla olmaz hayır gibi kelimeler kullandığında ben erkek arkadaşıma daha çok sarılıyordum ve bir çok şeyi annemden gizliyordum..
benimde kızım var ve ergenlik dönemlerinden bizde geçeceğiz umarım hepimiz çok az hasarla bu dönemi atlatırız...

Konusarak yaklasin. ne cok üstüne gitsin nede simartin.

Teyzesi yada bi yakininiz varmi, cocuklar herzaman anneleriyle herseyi paylasamiyo.
Benim kizkardesim 12 yas farkimiz var, ozamanlar tek ben anlardim dilinden, annem
Her sorunda beni arardi. Cok konusurduk ikimiz herseyide anlatirdi, cok berbat bi ergenlik dönemi gecirdi,
Hepimizin sabrini Cook zorladi :41:

Ama geciyo, Sabir, rahat olun :6:

Yakında 14 yaşında olacak kızımla iletişim kuramıyorum.erkek arkadaş edinmiş.aralarında ne geçti bilmiyorum ama bu yaşta cinsel yönden bir tecrübe yaşasın istemiyorum. kızıma nasıl yaklaşayım bilemiyorum. lütfen akıl verin.:3:

Öncelikle sakin olun ve bunu bir felaket gibi düşünmemeye çalışın.
Kızınız henüz çok küçük.Erkek arkadaşı oldu diye hemen cinsellik yaşayacağı anlamına gelmez.

Bu yaşına kadar ailede belli temellerle büyütmüşsünüzdür mutlaka.
Bundan sonrasında bazen açık açık kendisine yönelik,bazen de genel eleştiri kisvesi altında (örneğin dizideki karakterler hakkında veya bir başkası hakkında konuşurken) bazı mesajlar verebilirsiniz.

Kızınızla her konuda iletişim kurarsanız,bu konuları da paylaşmanız kolaylaşır.
Başlangıçta eleştirici değil,dinleyici konumunda olmaya çalışın.
Olumsuz sözlerinize bile olumlu başlamanız faydalı olur.
Mesela : Böyle hissetmen güzel,senin yaşındayken bu tür heyecanlar duyulabilir.Ama....

anneme 23 yasıma kadar hıc bır seyımı anlatmamaıs bır kız olaraktan yazacagım:)

şimdiye kadar erkekler konusunda cok baskıcı ve katı olmadıysanız sansınız daha yuksek..

arkadasca yaklasın sevdıgı bırseyler hazırlayın uzatın ayaklarınızı gel azıcık konusalım dıyın ve her şeyi anlatmasını sağlayın tabı zamanla bır gun boyunca sıkıstırmayın

her gun bıraz bıraz sorgulayın... terslemeye basladıgında ustelemeyın..

söylediklerine saçmalama o ne demek öyle gibi yorumlar getırmeyın...

ya da anlatır anlatmaz ders vermeye calısmayın işte ilşkiye girme vb gibi...

anlattıklarını gulumseyerek dınleyın kucumsemeyın hatta eşinizle ilşkinizden örnekler verın önemsıyormus gibi davranın ki anlattıkca anlatası gelsın:)

ve size teslım oldugunuzu gördugunuz anda baslayın cinsel konularda bılgılendırmeye..

Off o yaşlar çok zordur :50:
Hep 'lanet olasıca hayat' modundadır insan :31:
Öncelikle Allah yardımcınız olsun. Emin olun kızınızla iletişim kurmayı ne kadar çok isterseniz o kadar yakınlaşırsınız.
Haftasonları anne-kız gezmeleri yapabilirsiniz bu bağlamda.
Kişiliğinin temellerinin atıldığı yaşlar. İnanın aslında ebeveyn olarak ne kadar onu anlarsanız kızınızın yanlış yapma olasılığı o kadar düşer.
Ben de ergenlik dönemlerinde hata yaptım, ama annem babam maalesef anlayışlı olamadılar. İlk erkek arkadaşımı 15 yaşında edinmiştim. Annem bana tokat mı atmadı, ya okul ya erkek arkadaşın diye baskı mı yapmadı:50:
Ben o yaşların sendromunu inanın üniversitede ancak atabildim :10:
İnşallah kızınızla olan bağınız gün geçtikçe güçlenir :16:
Bilinçli anne olmak çok önemli :34:

Son düzenleme:
allah yardımcın olsun oncelıkle. benımde ıkı kızım var buyugu 8 yasını bıtırdı bazen bende endıselenıyorum nasıl bı ergenlık gecırıcez dıye ama bence bı anne kızıyla pat dıye samımı olamaz olmamalı bunu zaman yaymalı yanı ben sımdıden cocuguma kendı bedenınde yasayacagı ozel surumlarla ılgılı konusuyorum yada annelere hersey anlatılır gızlı saklı olmaz dıye kafasına yer edıyorumkı buyudugunde arada bı mesafe olmasın dıye bılmıyorum dogrumu dusunuyorum yapıyorum

Back
X