• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ergen ve mutsuz kızım

Valla bizim komşu kızı var oğlak; anne beni öğretmen yap diyor, hata yapıyorsam tüm suç senin diyor annesine, sınırları zorlayan cümleler kuruyor, asabi, tembel, okulu bıraktı evde yatıyor.

Eşimin abisi de oğlak hep başkalarını suçluyor , 35 yaşında tek işte çalıştığı yok. Evde yatmak ona da iyi geliyor.

Kuzenim oğlak; o çalışıyor ama yine de cevresinde nasıl biridir diye sorulsa arızalı derler ona.

Hep bir problem var onlarda ::KK43:
yani geniş araştırmam yok:)bu konuda ama kzıım sert mizaçlı asabi bi oğlak inş düzelir çünki hayata herkez anne gibi yaklaşmaz kızıma inş saydıgınız oğlaklarda düzelir ne diyeyim allahım akıl versin hepsine

kendinizden cok seversiniz evlatlarınızı aman o ne istiyosa yapalım dersniniz o büyüsün okusun ilerde sıkıntı çekmesin der ve dilersiniz kızım 19 yaşında oğlak burcu cocugu ki burclarada onun sayesinde inanır oldum hırcın aksi asabi ve hep özgürce dolaşmak isteyen bir çoçuk evimizde kızımdan dolayı huzursuzluk çok evet gececek ama sanırım gecene kadar bende kendimden geçmiş olucam ne yapsam kabahat boşanmış bir çoçuk kızım ben önce kızım diyen annelerdenim evet her anne kadar evhamlıyım ama ne yaparsam yapim dünyasına giremiyorum özel ünivde tek başıma okutuyorum bölümü pdr sıkıntısı şu aralar hukuk fak okuyacakmış iide zamanında sana 5 tane ayrı derslerden özel hocalar tuttum annem kazanamadın özeli bile dedim tekrar hazırlan hayır dedin yatay geçişle kıbrısta hukuk okumak istedin tamam dedim babasıyla konuştu babası kabul etmedi anne babamı kırmam dedi şimdide anne olaydın da babam ın karşısında sen duraydın diyen sert mizaclı senin parana hiç açımıyorum babamın parasına acırım diyen babamda yaşamak istiyorum ara babamı orda kalıcam diyen orda kalınca 2 gün sonra dönen nerdesin kızım geç kaldın dediğimde 10 dk sonra geliyorum msj atan ki bu arada 20 kez aramışımdır 2 saat sonra gelen bir kız çoçugum var sınavım mı sanırım evet piskiyatrıda götürdümm psikologada arkadaşlarıylada uyuşamadıgı zamanlar oluyor ne yapacagım şaşırdım rabbim kimseleri evladıyla sınamasın.

Oğlak burcudur kızımda,oda ergenlik döneminde asabileşti beni direk karşısına alıyordu..
Bizde öyle ciddi bir durum yaşanmadı hiç,babadan çekinirdi benden de tırsardı biraz.
Onun bir yanlış yapmasını hayatın hiçte kolay olmadığını anlatarak söylemeye çalışırdık.
Sonra Kıbrıs'a gitti üniversite için,tek başına kaldı herşeyle mücadele etmeyi öğrendi,orası öyle kolay bir yer değil arkadaş çevresi çok önemlidir.
Masrafları hiç söylemiyorum bile,şu an okuduğu bölümde gayet güzel..
Biraz sa bır diyorum size,tatlı sert olacaksınız bunlarda geçecek ama sizden giden sıkıntılarıda umarım kolaycana atlatırtınız..

Oğlak burcudur kızımda,oda ergenlik döneminde asabileşti beni direk karşısına alıyordu..
Bizde öyle ciddi bir durum yaşanmadı hiç,babadan çekinirdi benden de tırsardı biraz.
Onun bir yanlış yapmasını hayatın hiçte kolay olmadığını anlatarak söylemeye çalışırdık.
Sonra Kıbrıs'a gitti üniversite için,tek başına kaldı herşeyle mücadele etmeyi öğrendi,orası öyle kolay bir yer değil arkadaş çevresi çok önemlidir.
Masrafları hiç söylemiyorum bile,şu an okuduğu bölümde gayet güzel..
Biraz sa bır diyorum size,tatlı sert olacaksınız bunlarda geçecek ama sizden giden sıkıntılarıda umarım kolaycana atlatırtınız..
inş tek başına anne baba olmak olmaz özel hayatınız sosyal hayatınız olmadan ki kendi isteginizle evladınızı hayatınızın ben merkezi yapın deger verin sevgi verin ama tek başına mücade edin babaya rica için tel acın kızın biraz fırtınalı dönemi baba ise bana kızın tel acsın yardıma ihtiyacı varsa diyen bi baba annesin pes etmemelisin sevgiyle sevgi ektikçe diken aldım kızımdan gececek elbette ama dediğim gibi ezip gececek tek başına çoçuk büyütmek inanın çok ozr kızınız adına cok sevindim inş cok daha ii günlerini görürsünüz.

inş tek başına anne baba olmak olmaz özel hayatınız sosyal hayatınız olmadan ki kendi isteginizle evladınızı hayatınızın ben merkezi yapın deger verin sevgi verin ama tek başına mücade edin babaya rica için tel acın kızın biraz fırtınalı dönemi baba ise bana kızın tel acsın yardıma ihtiyacı varsa diyen bi baba annesin pes etmemelisin sevgiyle sevgi ektikçe diken aldım kızımdan gececek elbette ama dediğim gibi ezip gececek tek başına çoçuk büyütmek inanın çok ozr kızınız adına cok sevindim inş cok daha ii günlerini görürsünüz.

Kızım okulunu bitirdi zaten,üstünede master yaptı oda bitince iş hayatına atıldı çalışıyor..
Bu senede evlendi zaten..

Siz tek başınıza yüklenmeyin bu sorunları,babayada anlatın durumu..
En azından baba otoriteri biraz dizginler kızınızı..

gözyaşıyla evladınızı yazmak
vallahi dogru dednız tam 3 kere okudum nedeme istiyor diye
gözyaşıyla evladınızın sıkıntısınız paylaşmak, emin olun ki kolay değil ama olabiliyor insanız mesela siz; nedeme istiyor yazmışsınız ama ben bunu anlıyacak olgunluktayım:)bazen bazı durumlarda görmemek gerek, karşı taraf acılıysa evladınız varsa gözyaşı kaleminiz olmuş sa anlarsınız ama yoksa nafile kızım anlamaz ki şu anda siz mi anlıyaçaksınız güzel kardeşlerim.Anlarım derseniz tamam kusur etmişim acımı paylaşırken noktalama işaretlerini koymamışım özür de diledim ama uzattınız peki canınız saolsun...

Kızınızın karşısında çok mu eziliyorsunuz acaba?
Cümle tuhaf geldiyse k.bakmayın lütfen amacım kırmak değil olamaz da...
O yaşlarda genelde anne babayı güçlü görmek isterler. Arada sert ve net olsanız belki işe yarar.
Ergenlik döneminde çok fazla yumuşak davranmak da iyi değil çünkü.

Babanın evine gitmek isityorsan git, benim imkanlarım bunlar deyin ama ağlamayın konuşurken kesin ve net olsun konuşmanız.

Buraya istediğin zaman gelip gidemezsin, ya bu evde kalıp kurallara uyacaksın, ya da babana gidip onda kalacaksın deyin.

Belli bir saatten önce evde olması için uyarın.

Disiplin şart bence bu dönemde (aşırıya kaçmadan tabii ki)

Unutmayın; tek ayrı anne baba siz değilsiniz. Bunu kullanmasına izin vermeyin!!

N nilvana Bu uyenin yazdiklarini cok cok cok ciddiye almanizi oneririm. Bence de durumun ergenlikle degil sizin tavizlerinizle alakasi var.

Kızım okulunu bitirdi zaten,üstünede master yaptı oda bitince iş hayatına atıldı çalışıyor..
Bu senede evlendi zaten..

Siz tek başınıza yüklenmeyin bu sorunları,babayada anlatın durumu..
En azından baba otoriteri biraz dizginler kızınızı..
ah özür dilerim affınıza binayen şam babası var aradıgımda şöyle bi sıkıntı var aşamıyorum dediğinde kız kendi beni arasın diyen bir baba var karşımızda malesef ki...

ah özür dilerim affınıza binayen şam babası var aradıgımda şöyle bi sıkıntı var aşamıyorum dediğinde kız kendi beni arasın diyen bir baba var karşımızda malesef ki...

Şayet babada ilgisizse beni arasın diyorsa,geçmişte eşinizle yaşadığınız sorunların nedenide olabilir..

Şayet babada ilgisizse beni arasın diyorsa,geçmişte eşinizle yaşadığınız sorunların nedenide olabilir..
kesinlikle baba yakın arkadaşımla evlendi ...kızıma da hep bu benim özel meselem dedim o senin baban ömrünce bagın sürecek benim kopmuştur bitmiştir dedim sıkıntı bugüne dek onada sorumluluk vermedim ahtapot gibi sanki anne evimden getirmiş gibi kızımın her yükünü benn üstlendim

kesinlikle baba yakın arkadaşımla evlendi ...kızıma da hep bu benim özel meselem dedim o senin baban ömrünce bagın sürecek benim kopmuştur bitmiştir dedim sıkıntı bugüne dek onada sorumluluk vermedim ahtapot gibi sanki anne evimden getirmiş gibi kızımın her yükünü benn üstlendim

Anne baba ayrılsada çocuktan kopma olmaz olmamalıda..
Sizde hatalısınız burada,evletlarımıza göz kulak olalım derken sorumluluk vermeyide bilmeliyiz.
Hayatla mücadele etmeyi bir nebze öğrenmeliler..

gözyaşıyla evladınızı yazmak

gözyaşıyla evladınızın sıkıntısınız paylaşmak, emin olun ki kolay değil ama olabiliyor insanız mesela siz; nedeme istiyor yazmışsınız ama ben bunu anlıyacak olgunluktayım:)bazen bazı durumlarda görmemek gerek, karşı taraf acılıysa evladınız varsa gözyaşı kaleminiz olmuş sa anlarsınız ama yoksa nafile kızım anlamaz ki şu anda siz mi anlıyaçaksınız güzel kardeşlerim.Anlarım derseniz tamam kusur etmişim acımı paylaşırken noktalama işaretlerini koymamışım özür de diledim ama uzattınız peki canınız saolsun...

canım benım derdimiz seni yargılamak değil

yardımcı olmak istiyoruz ama okuyup anlayamıyoruz , sende kusura bakma ,

bende biraz hırcındım ama bizim zamanımızda ergenlık yoktu saygısızlık vardı , laf söz dinlemiyor , bu kız başımıza iş açacak denilirdi ,

hepsi geçti gitti , anne baba olmak gerçekten çok zor, allah akıl hidayet versin gençlerimize.

Siz sadece sizle olan iliskisinden bahsetmissiniz, yorumlarida okumadim ama baska sìkintilari olabilir arkadas cevresi platonik bir sevdigi fiziksel goruntusunden rahatsiz olma vs vs . Iyi gozlemleyin kizinizi.

Anne baba ayrılsada çocuktan kopma olmaz olmamalıda..
Sizde hatalısınız burada,evletlarımıza göz kulak olalım derken sorumluluk vermeyide bilmeliyiz.
Hayatla mücadele etmeyi bir nebze öğrenmeliler..
mutlaka asla hatam yok müthiş bi anneyim vs. demedim dememde benim eşimle özelim bitmiş ama kızım taşınmaz mal v.s degil ve babayı hiç kötülemedim nedenmi kızım için babadan uzakta kopuk büyüyen kız çoçukları 1 li yaşlarda kendinden büyük adamlarda baba sevgisi ararlarmış kırık kalbime kızım için taş bastım babamız dedim pempe bir dünya yarattım kızıma babasıyla ilgili hatam mı cok sorumluluk vermemek gibi yemegini odasına kadar getirmek gibi her hafta kuaförüne götürmek manen de nezlemi tüm gece başucunda beklemek o aglarken aglamak v.s evet arkadaşım ben hatalıyım malesefki hatalıyım.

O yaslarda bende oyleydım. Ailem artık ismimi eylemci koymuslardı,her gun bır olay yasatıyodum. Ama sımdı dusununce cok cahılce ve komık gelıyo gozume. Burcum oglak bu arada. Kızınızı sadece zaman duzeltebılır.

Siz sadece sizle olan iliskisinden bahsetmissiniz, yorumlarida okumadim ama baska sìkintilari olabilir arkadas cevresi platonik bir sevdigi fiziksel goruntusunden rahatsiz olma vs vs . Iyi gozlemleyin kizinizi.
arkadaşlarıyla tek tük sıkıntı yaşıyor ben böyleyim tamammı diye rest cekiyor sert fıtratı var malesef

O yaslarda bende oyleydım. Ailem artık ismimi eylemci koymuslardı,her gun bır olay yasatıyodum. Ama sımdı dusununce cok cahılce ve komık gelıyo gozume. Burcum oglak bu arada. Kızınızı sadece zaman duzeltebılır.
tşk ederim:)oturmuş bir oğlak var karşımda görüyorumki darısı başıma

Back
X