Ergenlik anıları

hayalperestcik

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2018
38
12
8
26
Kızlar benim merak ettiğim bir şey var. Benim ergenliğim kötü arkadaşlıklardan dolayı iyi geçmedi. Yanlış arkadaşlıklar yaptım. Ergenlikte yaptığım saçmalıklar geliyor aklıma bu sıralar unutamıyorum kızıyorum kendime var mı bunu atlatmanın bir çözümü ?

Herkesin yaptığı aptal saptal seylerse düşünmeye bile gerek yok. Dedigim gibi herkesin vardır öyle utandığı anıları. Ama büyük çaplı hatalar yaptiysaniz ve hala etkilerini tasiyorsaniz bi uzmandan yardım almanız en doğrusu olur.

Daha saçma şeyler yapmak
(Değil tabii)

Olur öyle ya
Herkesin şahsi saçmalıkları vardır
Ergenlik kara kaplı geçmiş hiç deşme

hangimiz ergenlikte saçmalamadık ki?
ergenus olmak diye bi kavram var. bırakın ergenliği falan.şunu düşünün;
-şu an nasılsınız?
-sağlığınız sıhhatiniz ne durumda?
-iyi bir işiniz var mı?
-iyi bir eşe sahip misiniz?
-maddi konularda sıkıntınız var mı?
-çoluk çocuk varsa onlara iyi bir gelecek sağlamak için neler yapıyorsunuz/yapacaksınız?
-yaşlılığınızda rahat etmek için neler yapmayı planlıyorsunuz...
.
.
.
.
.
.
.
bu sorular çoğaltılabilir.. şu anda bu maddelerle ilgili bir şeyler düşünün/yapın illa bir uğraş arıyorsanız..
gördüğünüz gibi hayat geriye gitmiyor, sürekli bir ileriye doğru akış söz konusu değil mi? geçmişe takılı kalmak cidden aptallıktır.geçmişe takılmayın, geriye dönüş yoktur hayatta

Ya mesela erkeklerle çok konuşan arkadaşlarım vardı fenalardı :)) ben de onlarla arkadaşlık yapınca bazen onların zorlamasıyla kabul ediyodum ama böyle 3-4 kişi olmuştu sanırım. Ama çok saçmaydı hiçbiriyle sohbet dahii etmiyodum sadece beni rahatsız eden bu kişilerle aynı semtte bulunmamız. Böyle anlamsız saçma şeyleri nasıl yaptım falan diyorum kızıyorum. Mesela arkdaşlarım yaptıklarını ben yapmıyosam bile onlarla arkadaşlık yaptığım için benim de adım gidiyordu arada anlayacağınız :)) şu sıralar çok geliyo aklıma sinirleniyorumm tek ben de mi böyle nasıl atlatabilirim bilmiyorum.

Daha saçma şeyler yapmak
(Değil tabii)

Olur öyle ya
Herkesin şahsi saçmalıkları vardır
Ergenlik kara kaplı geçmiş hiç deşme
Aynen yani düşününce hangi akılla yaptım ben bunları diyorum. Şu an hiç muhattap bile olmayacağım insanlarla muhattap olmuşum

Çok teşekkür ederim cevabınız iin çok doğru konuştunuz. Çok takılıp kalıyorum geçmişe aşamıyorum sanırım

Belli bi çözümü yok. Kelin ilacı olsa kendi kafasına sürerdi misali; kendim de çıkamıyorum işin içinden. Belki en büyük hataları ergenlikte yaptım. Ama şunu da unutmayın: siz bir ergendiniz, şuanki aklım olsaydı yapmazdım diyordunuz, lakin hatalar insanı olgunluğa eriştirir. Yaşadığımız şeyler, iyi ya da kötü, hepsi bize bir şeyler kattı. Size tavsiyem geçmişi sorgulamak yerine geleceğinizin daha aydınlık olmasını sağlayın.

aman kiz bende gercekten cok kötü birsey yaptin sandim. daha cook gencsin sanirim böyle bi konuya takildigina göre :)

Sanırım bir çoğuna saçma sapan şeyler ama yapmadğım şeyler için arkadaşlıklarımdan dolayı suçlanmıştım galiba beni en çok sinir eden bu durum. Biraz daha böyle devam ederse dediğinizi yapıcam teşekkür ederim.

Çok teşekkür ederim bu cevap için çok haklısınız. Dönüp baktığımda dediğiniz gibi o yaşlarda yaptığım hatalardan dolayı sonralarda çok uslanmışım :)) Çok dikkat etmişim kimlerle konuşup oturup kalktığıma. Sanırım geçmişi unutup başkalarının düşüncelerini umursamamayı öğrenmem lazım..:) Tavsiyenizi aklımda bulundurucam

Sanırım ergenlikte en büyük hata yalnız kalmayayım da kiminle arkadaş olursam olayım kafası.Doğal olarak bulunduğun grubun biçimini alıyorsun.

Zamanla bunun tam tersi olduğunu anlayacaksınız.Böyle insanlarla arkadaşlık etmektense yalnız kalırım daha iyi diyeceksiniz.

Mühim olan şimdiki hayatınız.Hatasız öğrenilmiyor hiçbir şey.

Şu an hiç o kişilerle arkadaşlık kurmasaydım diyorum...

Adı üstünde ergenlik.
Beynimiz yerine kalbimizle hareket ettiğimiz yıllar.
Kendinizi hatalarınızla sevmeyi öğrenmeniz gerek. Eger o gün o hatalari yapmasaydınız bugün siz,siz olamazdınız bir de bu yönden bakın.

Nasıl takmıyosunuz onu öğretin bana lütfen :)))
İnsan her yaşta hata yapar daha nice hatalar yapacaksın yapacağız :) önemli olan kafana takmamak 30 yıllık hayatımda herşeyi kafaya takacak olsaydım evin yolunu bulamazdım heralde :) bir hata yaptın mı olan olmuş diyeceksin zaten aynı hatayı bir daha yapmazsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…