Ergenlik döneminde arkadaşlık

su alem

Nirvana
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2007
2.061
2.184
658
Kizlar uzun bir hikaye ama kısacası lise 1 e giden kızım var.Ve yan taraftaki kız sürekli kızımı asagiliyor.Mahallede bir kaç kızı almış ne zaman kızım bakıma çıksa,Çamaşır sermeye kalksa sürekli gözleri bizim balkonda çıktı mı diye kontrol ediyorlar.Cikinca da ağır sözler özenti beyinsiz mal tarzı laflar atıyorlar.Ben konuştum tabi ki kizimla umursama dedim söyler susarlar cvp verirsen daha da üzerine gelirler diyorum ama o da dayanamıyor artık Nasıl davranmalıyım.Ben çok müdahale etmiyorum.Sadece kızımla konusuyorum ama yetmiyor sustukça aylardır laf atmaları bitmedi.Sizler ne gibi tavsiyelerde bulunabilirsiniz.Tesekekurler

O nasıl bir kız ya? Ali kıran baş kesen miymiş o? Ailesiyle muhatap olun direkt

Cevap verirsen üzerine gelirler hiç doğru bir tavsiye değil bence. Sorun yaşadığında ona susmasını öğütleyerek destek olmuyorsunuz. Bunu çözmek için ben ne yapabilirim, öbür kızlarla konuşmamı ister misin gibi şeyler demelisiniz bence. Onun tarafında olduğunuzu, onu her zaman koruyup destekleyeceğinizi hissettiğini sanmıyorum. O kızların da saçını yolasım geldi ne biçim çocuklar var ya. Ses yaptıkları için şikayet eden olmuyor mu hiç?

müdahale edin. kızınızın baş edebileceği seviyede mi? öyleyse ona baş edebilmesi için yol gösterin diyeceğim ama sanki onu aşan bir süreç var gibi görünüyor. aynı okuldalar mı? oyleyse okul rehberlik biriminden destek alabilirsiniz. değilse ailesiyle muhattap olabilirsiniz. ancak siz onu korurken de doğru ilerlemelisiniz. aksi halde kızınız yine zayıf kalmış ve ancak sizin tarafınızdan kurtarılabilmiş olur. ergenlik döneminde bu tarz şeyler mühim. bence kızınızla enine boyuna bir konuşun önce, sonra birlikte yol haritası çıkarın. susmasını öğütlemeyin. bu bir zorbalık ve bu şekilde baş etmeyi öğrenecek. maalesef hayat zorbalarla dolu

Susmak yanliş birşey. Boyle durumlarda susan insanin üzerine daha fazla gidilir genelde. İlkokul ve ortaokulda sessiz sakin, susan bir cocuktum ve oldukça zorbaliga maruz kalmiştim.
Lise dönemimdeyse kendim konuşarak gerekirse tartisarak, kavga ederek cozdum sorunlarimi hep ve geri kalan okul hayatimda hiç zorbalik gormedim diyebilirim.

Çok karmakarışık daha önce kavga çıktı cevap verince kızım büyükler de çıkıp izliyor.Hatta müdahale ettim ben kızım anlasamiyorsaniz konuşmayın dedim.Bana bağırdı annesi de yanımızda inanın ki annesi gülerek izliyor.Aile yapısı çok farklı.

Bu kız annesini döven biri inanamayacaksınız ama annesini tehtit edip seni kocandan bosatiriim diyor gayet mahallede milletin içinde annesine döverim seni diyor biz baş gelemiyoruz verdiği çok zarar var kızıma da zorbalık yaptı.İntagram adresleri varmış zamanında kızımla kızım girmiyor kızımın adına başka arkadaşıyla +18 temalı konuşmalar yapmış.Ekran görüntüsü alarak arkadaşıyla okulda herkeze göstermiş.O zaman müdahale ettik tabi rehper öğretmen araya girdi.Sukur şimdi aynı okulda değil ama aynı mahallede yan tarafta

Var oyle ınsanlar su mahalle muptezellerının kız versıyonları tabı tanımadıgım ıcın gunah almak ıstemem ama anlatımıza gore gozumde o tıp canlandı. 28 yasındayım 7 sene once fılan vardı oyle tıpler cevremde. Kızınız ıcın cok bunaltıcı olmalı susturmayın tabıkı o sevıyeye ınmesın ama ezık korkakta gorunmesın oyle dusunurlerse daha vok ustlerıne gelırler. Bence esınız babasıyla konussun eger aılesıde oyle bırılerıyse ımkanını varsa daha duzgun ınsanların oldugu yere tasının bence

Benimde kızım var o kızın saçını başını yolasim geldi o nasıl insan yaa.annesine seni döverim demeler.bir sahne kötü anı aklıma geldi.
Birgün çarşıda bir mağazaya girism aynı böyle bir genç kız annesine ayakkabıyı almadivi için bir küfür ediyor nasıl ama.kadin eziliyor buzuluyor.
Mağaza sahibi adam kıza bir kızdı terbiyesiz seni diye kovdu annene nasıl konusuyorsun diye.o kızı böyleleri haklar

Öyle değil görünmüyor ama sonu yok a dese bizim kız kavga uzuyor da uzuyor millett de çıkıp seyrediyor.Annesine söyledim izleyecegine sahip çık kızına dedim ama hiç duvara söylersen daha da anlardı.

İşin garibi daha bu kız 15 yaşında küçük yoksa reşit olsa durum böyle olmaz.Annede de hata var döverim değil baya kadının kolu mor sıkıyor geçen de ayağına vurmuş topalliyordu annesi

Ergenlık ama kızınızda ergen .Aılelerı ıle konulun.Herkes çocuguna terbıye ogretmelı .

Direk aileleriyle konusun sonrada bizzat kendileriyle . Bu dalga gecilme hakaretler çocukken sınıf arkadaşlarımdan bile çok duydum kilo yüzünden vs insanın yıllar sonra bile aklına gelince canını acıtıyor kimsenin böyle birseye hakkı yok. Kızınızla konuşmanız güzel lakin onları engelleyin aileleriyle konusun sonrada kendileriyle

Cevap verirsen üzerine gelirler demeyin. Hep böyle tipler olacak kızınıza onlara nasıl karşı gelebileceğini nasıl cevap verebileceğini öğretin. Yani kızınızın iyiliğini düşünmüşsünüz ama yaptığınız o kadar yanlış ki. Tam tersine insan bir şeylere cevap vermedikçe diğerleri daha çok üzerine gelir. Eğer şimdi kızınıza susmayı öğretirseniz kızınız iş hayatında da ezilir arkadaş çevresinde de ezilir evlenir kocası ve ailesi de onu ezer. Kız çocuklarınıza susmayı öğretmeyin

Akran zorbalığı çok kötü . Maalesef ki dinsizin hakkından imansız geliyor . Bana kızacak belki bazı üyeler ama ....
Yapabileceğiniz bir şey yok aslında . Konuşmalar fayda etmez , hatta bir süre sonra ağzını eğerek sizi taklit eder bu tipteki çocuklar .
Karşı tarafın kendisinin vaz geçmesi lazım . Başka bir kurban bulması lazım. Kocaya kaçması lazım vs Yoksa arsıza ne anlatsan boş . Annesine bile acımayan çocuk size mi acıyacak .
Kızınızı yalnız bir yerlere göndermeyin. Toplu halde saldırabilirler . Dövebilirler . Ayrıca eğer kiracıysanız taşının . 13 yıldır öğretmenlik yapıyorum ve aaa özür dilerim deyip gideni görmedim . İte dalaşmadan çalıyı dolaşmak kolay derdi babaannem .
Mücadeleci olmayı başka şekilde öğrensin kızınız .
Benim bir öğrencim 11. Sınıfa giderken intihar etti akran zorbalığı yüzünden . Çok naif , çalışkan , saygılı bir çocuktu , ölümü hala beni çok üzer . İntihar etme nedeni neydi biliyor musunuz? Saçlarını asker tıraşı kestirmesi . Bizim için çok basit olan şey , çocuklar için hayatın sonu olabilir . Karşınızdaki çocuk sadist belki bilemezsiniz . Susmak veya cevap vermek hiç bir şey ifade etmez . Çocuk şubeye şikayet edebilirsiniz belki aile kendine çeki düzen verir. Ama dediğim gibi kızınızı yem etmeyin . Yanında muhakkak biber gazı bulundursun . Bir arkadaşımın Volvo arabası vardı , karne günü 3 kız öğrenci elinde sopalarla saldırıp arabayı mahvetmişler. Davalık oldular evet ama arabayı yok parasına satmıştı .

Eğer kızınıza hakaret ve tehdit içeren birşeyler söylüyorsa; delillerinizi toplayın, gidin şikayetçi olun ciddiyim. Hiç kimse bana burada yok çocuk falan demesin 15 yaşında çocuğun kanunen cezai ehliyeti var. Ben o kızı birde savcı karşısında ifade verirken göreyim. Başka erkeklerle kızınız adına cinsel içerikli mesajlaşmak ne demek; burada aslında sizin bunun için bile şikayetçi olmanız gerekiyordu. Böyle tipler ancak yaptıkları işin sonucu başına patlayınca geri çekilir.

Ah hocam çok üzüldüm.Allah rahmet eylesin söylediklerimizi dikkatle okudum.Ben de bu yönden düşündüm her çocuk bir değil.Dikkatli olacağı ben dışarı çıktığında arkasından çıkıyorum.Yanliz bırakmıyorum.Oyle.dayak olayı yok ama olabilir de.Tesekkur ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…