ah canım çok üzüldüm başından geçenlereşu iki yıla ne kadar çok şey sığdırıldı.Kızım kafa tranvası sonucu beyin kanaması geçirdi,boşandım yeni ev yeni hayat derken sıradan ama mutlu hayatım varken aralık ayında tüm ailem covid oldu,ocak ayında bu sebeple babamı kaybettim şimdide sürekli yalan söylemeye başlayan kızım çıktıherseyi yalana bağlamış durumda resmen dün 15 dakikada 2 yalan atabildi oysa daha dün sabah uyarmıştım bana yalan söyleme diye...Biraz önce babası aradı kollarına faça atmış...akşam oluyor az sonra mesai bitecek ve ben ona nasıl davranmalıyım bilmiyorum...Kendi duygularımda karmakarışık çünkü..Çok yoruldum tek bildiğim bu...
Nasıl bir konuşma yapmalıyım bana akıl verin,artık bende kalmadı sanırım
hayır yanlış anlattım sanırım kızım kollarına faça atmış,babası az önce onu görmek için eve uğradıgında kollarını görmüşBabasi mi kollarina faça atmiş?
Valla degisik degisik adamlarla cocuk yapiyorsunuz. Evet yetistirme onemli ama anne baba da aileden coook farkli olacak degil illa bazi şeyleri benzer, çeker.
Profesyonel yardim alin cocuk için.
hayır yanlış anlattım sanırım kızım kollarına faça atmış,babası az önce onu görmek için eve uğradıgında kollarını görmüş
Bir eğitimci olarak söylüyorum asla nasihat vermeyin. Dertleşir gibi konuşun. Onu anladığınızı, benzer yollardan geçtiğiniz söyleyin. Hep yanında olun. Bir hata yaptığında bağırıp, kızmayın. Orta yolda buluşmaya çalışın. Biraz arkadaş gibi birlikte vakit geçirin. Çevresindeki arkadaşlarını öğrenin. En azından biz velilerimize bunları tavsiye ediyoruz.hayır yanlış anlattım sanırım kızım kollarına faça atmış,babası az önce onu görmek için eve uğradıgında kollarını görmüş
Bu çocuk bir günde kollarına faça atacak hale gelmedi değil mi? Şimdiye kadar neden götürmediniz? 27 marta ne kalmış ki zaten 10 gün sonra.profesyonel destek almak için az önce aradım çocuk ergen psikiyatriyi ama en erken 27 marta veriyor randevu..Ben bu hafta napmalıyım nasıl davranmalıyım
evet aynen bir günde bu hale gelmiş oldu ...Çünkü babasının bir kaç çok da uygun olmayan mesajlaşmalarını gördüğünde çocuk ergen psikiyatriye götürmeye başlamıştım kızımı yanlış yönlendirmemek adına doktorumuzun da bana söylediği ruhsal anlamda cok sağlıklı oldugu ve gelmemize gerek olmadığıydı...Dedesinin kaybı ,sınav stresi ve ergenlik birleşti sanırımBu çocuk bir günde kollarına faça atacak hale gelmedi değil mi? Şimdiye kadar neden götürmediniz? 27 marta ne kalmış ki zaten 10 gün sonra.
Kesinlikle katılıyorum, attığı façaların onun o güzel canını yaktığı için endişelendiğinizi anlatın. Kızmak yerine ona kıyamadığınızı bu yüzden üzüldüğünüzü bilmesi size karşı tavır almak yerine duygusal olarak etkileyecektir.Bir eğitimci olarak söylüyorum asla nasihat vermeyin. Dertleşir gibi konuşun. Onu anladığınızı, benzer yollardan geçtiğiniz söyleyin. Hep yanında olun. Bir hata yaptığında bağırıp, kızmayın. Orta yolda buluşmaya çalışın. Biraz arkadaş gibi birlikte vakit geçirin. Çevresindeki arkadaşlarını öğrenin. En azından biz velilerimize bunları tavsiye ediyoruz.
şu iki yıla ne kadar çok şey sığdırıldı.Kızım kafa tranvası sonucu beyin kanaması geçirdi,boşandım yeni ev yeni hayat derken sıradan ama mutlu hayatım varken aralık ayında tüm ailem covid oldu,ocak ayında bu sebeple babamı kaybettim şimdide sürekli yalan söylemeye başlayan kızım çıktıherseyi yalana bağlamış durumda resmen dün 15 dakikada 2 yalan atabildi oysa daha dün sabah uyarmıştım bana yalan söyleme diye...Biraz önce babası aradı kollarına faça atmış...akşam oluyor az sonra mesai bitecek ve ben ona nasıl davranmalıyım bilmiyorum...Kendi duygularımda karmakarışık çünkü..Çok yoruldum tek bildiğim bu...
Nasıl bir konuşma yapmalıyım bana akıl
Ergen psikiyatriye mutlaka götürün ve rutin olarak da devam ettirin bunu. Bu hafta yapacağınız çok sakin ve sabırlı olmak. Abartmadan sevgi göstermek. Eve gidince kendisine zarar verdiği için çok üzüldüğünüzü, onu çok sevdiğinizi, bazı konulara kızsanız da bu sevginin hiç değişmeyeceğini. Bir daha kendini kötü hissettiğinde başa çıkarmıyorsa size anlatmayı tercih etmesini anlatın. Sarılın öpün. Profesyonel yardıma da gideceğinizden çok kısa bahsedin. Her insanın bu yardımı almasının bu zamanda çok gerekli olduğunu, gidenlerin kendilerini çok iyi hissettiğini söyleyebilirsiniz. Mümkünse randevu gününe kadar izin alıp evde olun. Yalnız kalmasın. Sonrasını zaten uzman size anlatırprofesyonel destek almak için az önce aradım çocuk ergen psikiyatriyi ama en erken 27 marta veriyor randevu..Ben bu hafta napmalıyım nasıl davranmalıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?