ergenlik

tibettem

Guru
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2008
440
238
303
şu iki yıla ne kadar çok şey sığdırıldı.Kızım kafa tranvası sonucu beyin kanaması geçirdi,boşandım yeni ev yeni hayat derken sıradan ama mutlu hayatım varken aralık ayında tüm ailem covid oldu,ocak ayında bu sebeple babamı kaybettim şimdide sürekli yalan söylemeye başlayan kızım çıktı :( herseyi yalana bağlamış durumda resmen dün 15 dakikada 2 yalan atabildi oysa daha dün sabah uyarmıştım bana yalan söyleme diye...Biraz önce babası aradı kollarına faça atmış...akşam oluyor az sonra mesai bitecek ve ben ona nasıl davranmalıyım bilmiyorum...Kendi duygularımda karmakarışık çünkü..Çok yoruldum tek bildiğim bu...

Nasıl bir konuşma yapmalıyım bana akıl verin,artık bende kalmadı sanırım

şu iki yıla ne kadar çok şey sığdırıldı.Kızım kafa tranvası sonucu beyin kanaması geçirdi,boşandım yeni ev yeni hayat derken sıradan ama mutlu hayatım varken aralık ayında tüm ailem covid oldu,ocak ayında bu sebeple babamı kaybettim şimdide sürekli yalan söylemeye başlayan kızım çıktı :KK43: herseyi yalana bağlamış durumda resmen dün 15 dakikada 2 yalan atabildi oysa daha dün sabah uyarmıştım bana yalan söyleme diye...Biraz önce babası aradı kollarına faça atmış...akşam oluyor az sonra mesai bitecek ve ben ona nasıl davranmalıyım bilmiyorum...Kendi duygularımda karmakarışık çünkü..Çok yoruldum tek bildiğim bu...

Nasıl bir konuşma yapmalıyım bana akıl verin,artık bende kalmadı sanırım
ah canım çok üzüldüm başından geçenlere :( kızında olanlardan etkilenmiştir bi de ergenlik olunca işler daha da karışıyo.. sakin sakin hiç sinirlenmeden konuş akıl verir gibi değil de rica eder gibi davran derdini sıkıntısını sor ama en iyisi profesyonel yardım almak...

Bence ilk önceliğiniz çocuk psikiyatristinden randevu almak olsun ,kızınızın sorununu anlayarak önlem almak en doğrusu olacaktır , tedavi gerekirse doktorunuzla birlikte bu dönemi daha sağlıklı atlatacağınıza inanıyorum , ebeveynlerinden çok farklı insanların görüşü ve nasihatları daha etkili olacaktır kızınızın üzerinde
Ergenliği sanırım sorunlu başlamış . Ben ebeveynlerinin nasihatlarını dikkatli dinleyeceğini düşünmüyorum ne yazık ki

Babasi mi kollarina faça atmiş?
Valla degisik degisik adamlarla cocuk yapiyorsunuz. Evet yetistirme onemli ama anne baba da aileden coook farkli olacak degil illa bazi şeyleri benzer, çeker.
Profesyonel yardim alin cocuk için.

Babasi mi kollarina faça atmiş?
Valla degisik degisik adamlarla cocuk yapiyorsunuz. Evet yetistirme onemli ama anne baba da aileden coook farkli olacak degil illa bazi şeyleri benzer, çeker.
Profesyonel yardim alin cocuk için.
hayır yanlış anlattım sanırım kızım kollarına faça atmış,babası az önce onu görmek için eve uğradıgında kollarını görmüş

profesyonel destek almak için az önce aradım çocuk ergen psikiyatriyi ama en erken 27 marta veriyor randevu..Ben bu hafta napmalıyım nasıl davranmalıyım

Mutlaka ergen psikoluğuna götürmenizi öneririm. Zaten ergenlik döneminde ananın babanın sözü dinlenmiyo yardım almanız en doğrusu olur bence

hayır yanlış anlattım sanırım kızım kollarına faça atmış,babası az önce onu görmek için eve uğradıgında kollarını görmüş
Bir eğitimci olarak söylüyorum asla nasihat vermeyin. Dertleşir gibi konuşun. Onu anladığınızı, benzer yollardan geçtiğiniz söyleyin. Hep yanında olun. Bir hata yaptığında bağırıp, kızmayın. Orta yolda buluşmaya çalışın. Biraz arkadaş gibi birlikte vakit geçirin. Çevresindeki arkadaşlarını öğrenin. En azından biz velilerimize bunları tavsiye ediyoruz.

profesyonel destek almak için az önce aradım çocuk ergen psikiyatriyi ama en erken 27 marta veriyor randevu..Ben bu hafta napmalıyım nasıl davranmalıyım
Bu çocuk bir günde kollarına faça atacak hale gelmedi değil mi? Şimdiye kadar neden götürmediniz? 27 marta ne kalmış ki zaten 10 gün sonra.

Bu çocuk bir günde kollarına faça atacak hale gelmedi değil mi? Şimdiye kadar neden götürmediniz? 27 marta ne kalmış ki zaten 10 gün sonra.
evet aynen bir günde bu hale gelmiş oldu ...Çünkü babasının bir kaç çok da uygun olmayan mesajlaşmalarını gördüğünde çocuk ergen psikiyatriye götürmeye başlamıştım kızımı yanlış yönlendirmemek adına doktorumuzun da bana söylediği ruhsal anlamda cok sağlıklı oldugu ve gelmemize gerek olmadığıydı...Dedesinin kaybı ,sınav stresi ve ergenlik birleşti sanırım

Bir eğitimci olarak söylüyorum asla nasihat vermeyin. Dertleşir gibi konuşun. Onu anladığınızı, benzer yollardan geçtiğiniz söyleyin. Hep yanında olun. Bir hata yaptığında bağırıp, kızmayın. Orta yolda buluşmaya çalışın. Biraz arkadaş gibi birlikte vakit geçirin. Çevresindeki arkadaşlarını öğrenin. En azından biz velilerimize bunları tavsiye ediyoruz.
Kesinlikle katılıyorum, attığı façaların onun o güzel canını yaktığı için endişelendiğinizi anlatın. Kızmak yerine ona kıyamadığınızı bu yüzden üzüldüğünüzü bilmesi size karşı tavır almak yerine duygusal olarak etkileyecektir.
Öpün o yaralarını, onun için ne yapabileceğinizi sorun. Oda anne olduğunda bunların onu ne kadar korkutacağı konusunda empati kurmasını sağlayacak cümleler kurun. Sonra da sarılıp uyuyun yavrunuza.
Dikkat çekmek amaçlı yapılan hareketler bunlar, tüm varlığınızın o olduğunu duyduğunuz büyük sevgiyi hissettirin.

Kaç yaşında

Hangi sınav

Okul rehberlik servisi ile de görüşün

Her şey üst üste pandemi zaten ergenleri çok gerdi

şu iki yıla ne kadar çok şey sığdırıldı.Kızım kafa tranvası sonucu beyin kanaması geçirdi,boşandım yeni ev yeni hayat derken sıradan ama mutlu hayatım varken aralık ayında tüm ailem covid oldu,ocak ayında bu sebeple babamı kaybettim şimdide sürekli yalan söylemeye başlayan kızım çıktı :KK43: herseyi yalana bağlamış durumda resmen dün 15 dakikada 2 yalan atabildi oysa daha dün sabah uyarmıştım bana yalan söyleme diye...Biraz önce babası aradı kollarına faça atmış...akşam oluyor az sonra mesai bitecek ve ben ona nasıl davranmalıyım bilmiyorum...Kendi duygularımda karmakarışık çünkü..Çok yoruldum tek bildiğim bu...

Nasıl bir konuşma yapmalıyım bana akıl

Depresyon yaşıyor olabilir ben 18 yaşındayım bazı sebeplerden dolayı annem beni zorla bir psikiyatriste götürdü ve majör depresyon teşhisi kondu ben de kendime çok zarar verdim anlayabiliyorum bazen kendini dibi olmayan bir boşlukta hissediyorsun ve kimse seni anlamıyor o boşluktan çıkabilmek için fiziksel bir sey hissetmek ihtiyacı duyuyordum hatta bazen intihar düşünceleri bile oluyor ben şu an ciddi bir tedavi görüyorum lütfen siz de en kısa sürede kizinizi psikiyatrisfe götürün
Ve mümkünse özel hastaneye gidin devlet hastaneleri bu konuda pek iyi olmuyor diye duydum

Ergen psikiyatriye mutlaka götürün ve rutin olarak da devam ettirin bunu. Bu hafta yapacağınız çok sakin ve sabırlı olmak. Abartmadan sevgi göstermek. Eve gidince kendisine zarar verdiği için çok üzüldüğünüzü, onu çok sevdiğinizi, bazı konulara kızsanız da bu sevginin hiç değişmeyeceğini. Bir daha kendini kötü hissettiğinde başa çıkarmıyorsa size anlatmayı tercih etmesini anlatın. Sarılın öpün. Profesyonel yardıma da gideceğinizden çok kısa bahsedin. Her insanın bu yardımı almasının bu zamanda çok gerekli olduğunu, gidenlerin kendilerini çok iyi hissettiğini söyleyebilirsiniz. Mümkünse randevu gününe kadar izin alıp evde olun. Yalnız kalmasın. Sonrasını zaten uzman size anlatır

Back
X